Здравей Гост

Asc+planeta ?

• 38 Отговора
  • 7610 Прегледи
*

edna

• **
  • 541
Asc+planeta ?
« -: Октомври 31, 2004, 06:16:51 pm »
:) Iskam da popitam kak triabva da se talkuva, kogato v horoskopa imam savpad na planeta s Asc-ta...?Moje bi, vse edno imash dva Asc ? i koe e po-silno vliae, palnetata ili znaka v koito e Asc ...Az naprimer tam imam Saturn  :ph34r:, a imam i poznat, koito ima dve planeti v savpad koito za kasmet sa kacnali tochno na Asc.... e tova pak kakvo shte e ???????????Ta ot tam se zamislih dali ima razlika v tova da sa samo v 1dom neide tam ili v 1dom s tochen savpad s Asc - dali vliaiat malko po razlichno?
Molia da mi pomognete da razbera kak da se talkuvat takiva planeti ?
 :D  

*

lin

Asc+planeta ?
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2004, 06:46:57 pm »
И без да сме професионални астролози можем да отговорим на твоя въпрос  ;)

Знаем, че съвпадите са от най-силните аспекти в един хороскоп.
Следователно съвпад на коя да е планета с Asc подсилва многократно нейната символика и влиянието в-ху АЗ-а.

А този съвпад ще доведе до опозиция пък с Dsc. А опозицията е другият също така силен аспект.

И ето ти 2+2=4  :D

Е, да не забравяме, че един хороскоп е съвкупност от множество аспекти и зависимости все пак!  :ph34r:  

*

Gostenkata

Asc+planeta ?
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2004, 07:49:38 pm »
Ako na chovek Merkurii mu e syvpad s Asc. kakvo dava ,kak se proqvqva na vynshniq vid ?
A syshto taka i Venera ,tezi dvete ednovremenno ? :rolleyes:  

*

Guest_Ирина

Asc+planeta ?
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2004, 01:05:19 am »
Цитат
Ako na chovek Merkurii mu e syvpad s Asc. kakvo dava ,kak se proqvqva na vynshniq vid ?
A syshto taka i Venera ,tezi dvete ednovremenno ? :rolleyes:
Красота, комуникативност - дар слово например ... според ситуирането на  планетите по знаци, по аспекти  

*

Gostenka

Asc+planeta ?
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2004, 08:52:25 pm »
:rolleyes: Blagodarq ,Irina

*

гост

Asc+planeta ?
« Отговор #5 -: Януари 11, 2005, 07:28:58 pm »
Здравейте,
Как се тълкува съвпада на Асц. с Марс , Уран и Плутон в 1 дом - Дева?
благодаря

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #6 -: Януари 12, 2005, 02:03:29 pm »
Цитат
Здравейте,
Как се тълкува съвпада на Асц. с Марс , Уран и Плутон в 1 дом - Дева?
благодаря
той май само Сатурн липсва тук :ph34r:  - шегувам се :)

общо взето, когато толкова много платени се намесват над външния ни израз, символизиран от асцендента, животът може да е доста интересен :ph34r:

по-лесно е сякаш, когато бенефици, т.е. добри планети, са на асцендента.. :)  -е, всяка позиция си носи своите възможности, а в случая можем да си говорим за контактност и за приучаване към използване възможностите на собстветата контактност, оригиналност, чар..Урокът с тия планети на асцендента е свързан с избягване на конфликти и скандали и възпитаване на дипломатичност... - особено с партньори, защото въпросните планети са в опозиция на десцендента :)  

*

Guest

Asc+planeta ?
« Отговор #7 -: Януари 12, 2005, 06:42:30 pm »
Здравей Ан,
Благодаря ти за бързият отговор.
Със Слънце в Стрелец е трудно да се говори за дипломатичност, прекалено пряма съм, но все пак явно съм успяла с урока след като
имам 20 годишен брак- Хирон ми е в 7 дом -в Риби може би затова
винаги се старая да се поставя на мястото на другия за да го разбера.,или може би защото съм искренна,понякога думите ми изпреварват мисълта,все едно съм без предни зъби/шегувам се /
Интересно ми е как тълкуваш  и другия стелиум в моя хороскоп
Венера , Луна и Нептун в Скорпион в 3 дом.За Венера и Луна в Скорпион
четох такива ужасии ,че чак да се уплаша от себе си-като  напр.
Венера в Скорпион била унищожител за всеки обект наречен- партньор
Ти как мислиш?Сънувам сънища, които ако си ги спомням на сутринта се
случват след време и залагам много често на интуицията си никога не ме
излъгала.Невъзможно е да бъдеш обективна към своята карта-винаги
има такъв момент на отричане или недоглеждане,пък и човек вижда
толкова , колкото знае.
Така,че ще ми е приятно да чуя твоето мнение-готова съм да чуя и хубавото и лошото. Поздрави!

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #8 -: Януари 13, 2005, 01:00:27 pm »
Цитат
Здравей Ан,
Благодаря ти за бързият отговор.
Със Слънце в Стрелец е трудно да се говори за дипломатичност, прекалено пряма съм, но все пак явно съм успяла с урока след като
имам 20 годишен брак- Хирон ми е в 7 дом -в Риби може би затова
винаги се старая да се поставя на мястото на другия за да го разбера.,или може би защото съм искренна,понякога думите ми изпреварват мисълта,все едно съм без предни зъби/шегувам се /
Интересно ми е как тълкуваш  и другия стелиум в моя хороскоп
Венера , Луна и Нептун в Скорпион в 3 дом.За Венера и Луна в Скорпион
четох такива ужасии ,че чак да се уплаша от себе си-като  напр.
Венера в Скорпион била унищожител за всеки обект наречен- партньор
Ти как мислиш?Сънувам сънища, които ако си ги спомням на сутринта се
случват след време и залагам много често на интуицията си никога не ме
излъгала.Невъзможно е да бъдеш обективна към своята карта-винаги
има такъв момент на отричане или недоглеждане,пък и човек вижда
толкова , колкото знае.
Така,че ще ми е приятно да чуя твоето мнение-готова съм да чуя и хубавото и лошото. Поздрави!
в картите на всички ни има разни слаби позиции на някои от планетите - както в случая за тая Венера в Скорпион...- съвсем в реда на нещата е, ако разсъждаваме най-общо, една планета в нощния си дом на изгнание да не се изявява най-хармонично....Обаче както преди малко сама подчерта, че с всички ония зли планети в опозиция на десцендента, имаш трайно и хубаво партньорство...
Реши ли човек да е мъдър и да се учи, колкото повече предизвикателства среща, толкова му е по интересно...Е, понякога е и малко трудно...
А колкото да Венера и Луната в Скорпион - засилена емоционалност, пристрастност, крайности...Но пък си представи, че тия качества няма да си личат особено, ако имаш например едно Слънце в някой балансиран земен знак или пък въздушен....
Ако в моя радикс ги намирах така поставени тия планети, всеки път щях да имам едно на ум, дали не съм особено пристрастна към деца и любими хора...При това ще внимавам да не ги слагам на пиедестал.....
А трети дом си е хубав за всички планети...

Предсказателните сънища...- можем да ги свържем със Скорпион и интуицията и планетите в него :)

Можем ли да сме обективни...- надали :) - но можем да се стремим, да си внушаваме, че сме, или пък поне да си даваме сметка, че не сме :ph34r: - нали за това ни е интересна астрологията - търсим нещо си...- например обективност :)  

*

remi

• 14
Asc+planeta ?
« Отговор #9 -: Януари 13, 2005, 07:26:08 pm »
Здравей Ан ,
Благодаря за отговора,
Това което ме затруднява е тълкуването на 3 планети като стелиум в
Скорпион,какво акцентират и трябва да осъзная , а и факта,че
Нептун,който е по висша октава на Венера са в съвпад заедно и с
Луната,нещо ми убягва.И  трите са в опозиция на Юпитер / 9 дом телец/
Или пък акцента е свързан с 3 дом , в който са - дали не е нещо с
близкото обкръжение - незнам.
Помагай !
Тъй като съм в началото, какво да правя търся помощ от приятел.
Поздрави!

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #10 -: Януари 13, 2005, 07:52:51 pm »
акцентирани 3-ти  и 9-ти дом и Скорпион...

добре е, като че ли, човек във всеки момент да е ангажиран поне малко с образование или пътувания или чужбина или нещо духовно...- отдадем ли дължимото на планетите, и добри и лоши, не ни тормозят :ph34r:

но ако търсиш нещо в близкото обкръжение... - може и там...

всичко това е като среща със себе си - толкова е интересно... :)

*

DD

Asc+planeta ?
« Отговор #11 -: Януари 17, 2005, 12:19:01 am »
Цитат
акцентирани 3-ти  и 9-ти дом и Скорпион...

добре е, като че ли, човек във всеки момент да е ангажиран поне малко с образование или пътувания или чужбина или нещо духовно...- отдадем ли дължимото на планетите, и добри и лоши, не ни тормозят :ph34r:

но ако търсиш нещо в близкото обкръжение... - може и там...

всичко това е като среща със себе си - толкова е интересно... :)
za 3-ti i 9-ti :))

I az taka,blizkite i dale4nite komunikacii i informacii si gi nosq winagi sys men)))

*

Guest_remi

Asc+planeta ?
« Отговор #12 -: Януари 18, 2005, 10:40:20 am »
Здравей Ан ,
Четох в сайта на Подводни за нивата на проработка при различните
аспекти.В този дух какво ти е мнението за аспектите 3 -9 дом при мен
Поздрави

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #13 -: Януари 18, 2005, 05:21:54 pm »
може би най-общо казано, Душата ти си е избрала да интегрира енергиите на Луна, Венера и Нептун чрез аналогиите на 3-ти дом...

Те все през някой сектор на картата ни преминават...А 3-ти дом е подходящ за техните енергии - Венера има общо с общуванията, Луната - с пътуванията, а Нептун - той може да донесе странни преживявания - при общувания, пътувания и обучения....Понякога се приема, че понеже нещата се случват в знака Скорпион, а той уж не е от приятните и лесните, ще е необходимо човек наистина да се стреми към висшата изява на всяка от споменатите планети, като предизвикателствата ще са свързани със събитията на дома и знака...

Но като си знае човек, че общуването например с еди кого си му е не съвсем приятно или направо незадоволително, какво му пречи да потърси начин и да се справи с предизвикателството...- точно това ще е на практика опит за висша изява на енергията на планетата...Та една висша Венера направо привлича и подчинява другите :ph34r: -и то много нежно и красиво :)  

*

Guest_remi

Asc+planeta ?
« Отговор #14 -: Януари 19, 2005, 08:47:58 am »
Здравей Ан,

Благодаря ти,че ми отделяш внимание, но ми е трудно да разбера следното - планетите от 3 дом - опозиция на Юпитер 9 дом, той от
своя страна е в тригон с Марс,Уран и Плутон 1 дом/Дева/ , а те пък
са в секстил с планетите от 3 дом и кръгът се затваря.
Но не мога да схвана връзката,все пак сега се уча.Би ли ми помогнала.
Благодаря

*

nel_a

• 11
Asc+planeta ?
« Отговор #15 -: Март 14, 2005, 12:57:03 pm »
С интерес прочетох всичко по-горе,моля някой да коментира моя случай-Луна и Марс в Скорпион,2-ри дом,а Венера и Юпитер отново в Скорпион,но в 3-ти дом?Нептун също е в 3-ти,но в Стрелец.Предварително благодаря

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #16 -: Март 14, 2005, 05:33:41 pm »
Цитат
С интерес прочетох всичко по-горе,моля някой да коментира моя случай-Луна и Марс в Скорпион,2-ри дом,а Венера и Юпитер отново в Скорпион,но в 3-ти дом?Нептун също е в 3-ти,но в Стрелец.Предварително благодаря
защо си избра точно тия 5 планети? :)  

*

nel_a

• 11
Asc+planeta ?
« Отговор #17 -: Март 16, 2005, 01:34:12 pm »
Май те са ме избрали... И някаква опозиция със Сатурн в 8 дом се заформя...но не мога сама да си го интерпретирам. Изглежда ,най-добре е да се обърна към професионален астролог-новачка съм,а и всички казват,че не може да се разчита на обективност,когато разглеждаш собствената си или тази на някой близък карта...Можете ли да ми препоръчате някого?(Иска ми се и да не чакам около година,а и цената да е разумна :-)))  

*

АН

Asc+planeta ?
« Отговор #18 -: Март 16, 2005, 02:13:26 pm »
Цитат
а и всички казват,че не може да се разчита на обективност,когато разглеждаш собствената си или тази на някой близък карта...
до някъде е така, но пък ако си привлечена от астрологията и имаш желание да я изучаваш, нормално е да почнеш от собствения хороскоп и от  хороскопите на близките :)

ето например от изброените от теб планети, Марс в Скорпион се чувства добре - владее тоя знак заедно с Плутон и изявите му са силни и категорични - предполага енергичност, сила, самочувствие, способност да постигаш целите си и други хубави неща, свързани с аналогиите му :)  - ти как усещаш Марс? :)  

*

nel_a

• 11
Asc+planeta ?
« Отговор #19 -: Март 17, 2005, 01:41:22 pm »
Много ми е интересно и подхождам с голямо желание,но колкото повече чета,толкова повече се обърквам май...нищо не е еднозначно,а и няма как да проверя дали съм на прав път-ТОВА вече ме влудява!!!Хм,Марс...Мнителна съм,обидчива,често се засягам от дребни неща-това не е ли също дар от Марс?(Макар с годините да съм се преборила в известна степен).А може би тук играе някаква роля опозицията със Сатурн,който е ретрограден и все пак е управител на слънчевия ми знак-Козирога-т.е.надделяват негативните тенденции?Същата опозиция я има и между Венера и Сатурн...