Здравей Гост

Новото

• 52 Отговора
  • 20993 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Новото
« Отговор #20 -: Юни 04, 2009, 12:45:58 pm »
Вие първо проверете дали това не е преведено някъде,защото специално ако е от Робърт Хенд текста за композита, има доста преведено.Да не стане така да превеждаме нещо,което вече го има.За английският и аз мога да се включа.
Но от сега казвам,че ще е само за текстове които смятам,че са ценни и няма същата или сходна на тази информация вече някъде на БГ  ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Юни 04, 2009, 12:47:37 pm »
Аз също мога да прежеда нещо от английски, само кажете кое ви интересува.
Също  :)

Ами може да си разпределите труда с Кали ,защото си е много работа .

много е работата наистина ;D
Но пък после переодично ще ви канят в предаването на Мартина Вачкова, примерно, а близките ви ще се радват като ви гледат по тв ;D

« Отговор #22 -: Юни 04, 2009, 01:03:05 pm »
Това с Мартина Вачкова ми звучи познато  ;D  ;)

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #23 -: Юни 04, 2009, 01:08:08 pm »
Виждам, че този линк http://www.cafeastrology.com/compositechart.html е пуснат в темата за Композита. Нямам идея има ли превод на български или не, така че ако някои знае да сподели, щото верно нема смисъл да се пънем за тоя дет духа един вид  ;D
Тука е момента да вмъкна и че не гарантирам за перфектен превод, не съм про преводач :)
А пък за другото - ша се самопотупаме по рамото  ;)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

« Отговор #24 -: Юни 04, 2009, 01:12:59 pm »
ето линка към темата от трета страница са мисля текстовете на английски език .
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2309.msg23028.html#msg23028

Синухе ти имаш своя принос в поместването на готовите текстове от нета в темата и ако изровиш още може да допълваш информацията .  В старите  теми по форума има много за превод  и ако не те затруднява ти може да прагледаш темите и ако попадаш на интересни непреведени неща да пущаш линковете към темите тук .
Всеки може да упомене кой текст ще преведе за да не стват неразбории.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Юни 04, 2009, 01:17:02 pm »
Психея това което си пуснала като линк,не е от Робърт Хенд.Но на български от него има преведено само за аспектите на Венера в композита и мястото и в домовете и вероятно това го има някъде из сайта.

Едит:Видях в същата тема е събрано това което съм имал на Робърт Хенд.
« Последна редакция: Юни 04, 2009, 01:23:17 pm от Синухе »

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #26 -: Юни 04, 2009, 01:33:22 pm »
Мерси Синухе  :)
Ами в такъв случай да мятаме слънчевите аспекти. Да речем аз слънце - луна, Кали  - слънце - мерк? Може и планетно да се разделим, немам претенции.
Някой да се кандидатира за редактор?  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #27 -: Юни 04, 2009, 01:43:33 pm »
Това с Мартина Вачкова ми звучи познато  ;D  ;)

Исках да кажа, че работата е много и човек трябва да се захваща с ясното съзнание, че я върши за себе си и защото му е интересно или полезно.
В противен случай прави като мен- аз се самопенсионирах, защото реших, че съм се написала на всякакви теми, отчети, доклади, проекти, програми и пр., за още един живот напред. Сега чакам някоя партия да предложи пенсиониране на възраст около Урановата опозиция и да вървя да гласувам за нея и без да ми дават 15лв. ;D

« Отговор #28 -: Юни 04, 2009, 02:05:19 pm »
 ;D Е , аз и от този стимул с пенсионирането  съм лишен да гласувам ,защото отдавна съм придобил пенсия ;D ;D ;D  ( разсмя ме много )

Не съм фен на писателската дейност ,защото е част от ежедневието ми ,но усещането ,че съм бил полезен на някой ме изпълва с чувство на удовлетворение . Случвало ми се е да изпадам във възторг от дивия ентусиазъм на хората ,които правят субтитри ,ей така безвъзмвздно за филмовите сайтове .
Сега на практика усещам техния заряд и това ме кара да се чувствам отлично ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #29 -: Юни 04, 2009, 02:34:05 pm »
И аз като АН съм се изписал за няколко живота напред чак  ;D И не ми се пише особено.

Луната ми излиза от Близнаци към края на лятото,после ела да ме хванете като влезе в Рак  ;D Сигурно и нета няма да ползвам особено много тогава  ::) И като нищо може да се изпокрия някъде  ;D

Така че не обещавам колко ще се включвам в преводите ( с филмите е друго,но дори и там рядко ме хваща импулса), а и като се замисля,тези които разбират от астрология ,поне повечето знаят поне един език.А информацията като цяло е сходна независимо от източника.Абе който има желание да превежда  :)

А Док ако ти преведеш всичко дето си сложил на руски за композита-направо аз ще получа няколко припадъка вместо теб.От сега ти казвам-недей си го причинява това  ;D Разбира се може да е по малко на ден и така след 1 година да е преведено  :D Но тогава ще те прекръстя от Овен на Телец  :P ;D

« Отговор #30 -: Юни 04, 2009, 02:43:32 pm »
И аз като АН съм се изписал за няколко живота напред чак  ;D И не ми се пише особено.

Луната ми излиза от Близнаци към края на лятото,после ела да ме хванете като влезе в Рак  ;D Сигурно и нета няма да ползвам особено много тогава  ::) И като нищо може да се изпокрия някъде  ;D

Така че не обещавам колко ще се включвам в преводите ( с филмите е друго,но дори и там рядко ме хваща импулса), а и като се замисля,тези които разбират от астрология ,поне повечето знаят поне един език.А информацията като цяло е сходна независимо от източника.Абе който има желание да превежда  :)

А Док ако ти преведеш всичко дето си сложил на руски за композита-направо аз ще получа няколко припадъка вместо теб.От сега ти казвам-недей си го причинява това  ;D Разбира се може да е по малко на ден и така след 1 година да е преведено  :D Но тогава ще те прекръстя от Овен на Телец  :P ;D

Чета и превеждам направо във форума текстовете и макар да имам доста друга работа преведох трите първи текста за композитно слънце ,но сега ми даде грешка и съобщение ,че съм надвишил броя на допустимите символи в съобщението и в момента правя опити за допълнителна редакция за да мога да пусна този за Близнаците ;D.

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Юни 04, 2009, 03:12:56 pm »

Вие и двамата със Зъболекар имахте доста почти готови обзорни теми, които само трябва да си откриете из форумите, да махнете отзиви и коментари от тях и да ги пуликувате в новия форум, дори да са изнесени на титулката. Според статистиката на сайта има посетители, които четат или само сайта, без да посещават форума, или пък само форума.
И си прав- мащабните задачи, които си поставят ентусиастите, може да останат само добро желание ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #32 -: Юни 04, 2009, 03:24:30 pm »
Това го разбрах-какво да правим с темите,че ще се махат коментари и ще се събира само информацията.
Така че остава да видим само готовите форуми за почваме да слагаме там.

И ще дам пример с Хирон и Лилит-има 10на теми за тях,от тях всичко ценно се събира и се слага в една тема озаглавена "Хирон" или "Лилит"  ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #33 -: Юни 04, 2009, 03:59:25 pm »
Започвам да превеждам за композитните аспекти между Слънце-Меркурий и Слънце-Марс от cafeastrology.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Юни 04, 2009, 04:07:44 pm »
Това го разбрах-какво да правим с темите,че ще се махат коментари и ще се събира само информацията.
Така че остава да видим само готовите форуми за почваме да слагаме там.

И ще дам пример с Хирон и Лилит-има 10на теми за тях,от тях всичко ценно се събира и се слага в една тема озаглавена "Хирон" или "Лилит"  ;)

Тук сега сме на етап да чакаме админа, който както можеш да предположиш по Слънцето му, или действа светкавично, или умува с години ;D Ще се надяваме на първия случай ;D
После, админът като съсобственик на сайта, има малката привилегия да спи следобеден сън ;D А за ревностните последователи на Кастанеда, какъвто ни е админа, спането и сънуването са от първостепенна важност ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #35 -: Юни 04, 2009, 06:01:53 pm »
Аз следобедният си го взех туко що и макар че съм фен на спането и сънуването,не съм последовател на Кастанеда  ;D

Дано като се върне от астрала форумите вече да се създадат  ;)

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #36 -: Юни 04, 2009, 07:59:02 pm »
Започвам да превеждам за композитните аспекти между Слънце-Меркурий и Слънце-Марс от cafeastrology.

ОК. Луната е готова, действам с Юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Юни 04, 2009, 08:23:14 pm »
Блазе ви, в момента превеждам за "конвергентни широколентови услуги, пренос на данни и мултимедийно съдържание", което ще ми е занимавка и за през нощта. Как ви звучи, ъ? Ако имаше "крещяща" емотиконка, щях да я сложа тук.  :( :( :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #38 -: Юни 04, 2009, 08:25:37 pm »
Блазе ви, в момента превеждам за "конвергентни широколентови услуги, пренос на данни и мултимедийно съдържание", което ще ми е занимавка и за през нощта. Как ви звучи, ъ? Ако имаше "крещяща" емотиконка, щях да я сложа тук.  :( :( :(

не се оплаквай, а си отчети предимствата на ситуацията ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Юни 04, 2009, 08:35:41 pm »
не се оплаквай, а си отчети предимствата на ситуацията ;D

Ако визираш възможност за разширяване на кръгозора, доброволната ми изолация може да се сметне и за предимство.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.