Здравей Гост

Пристрастяване към Интернет?

• 6 Отговора
  • 1988 Прегледи
Пристрастяване към Интернет?
« -: Юни 06, 2009, 01:08:11 am »
Доста често напоследък се говори за това явление. Причината да пусна тази тема е, че аз съм пристрастен към Интернет. От около три-четири години кисна постоянно в Интернет. Интернет е полезен, стига да не се прекалява. Вече повечето ми познати са виртуални, а приятелите са само такива. Понеже съм студент от следващата академична година планирам да махна Интернет връзката от общежитието си, защото вместо да уча вися по много часове на ден (достигали са 12!) пред компютъра. Искам да попитам до каква степен човек може да е толкова увлечен по Интернет или по някаква друга техника и да е предразположен към пристрастяване? Дали това може да се определи по наталната карта?
« Последна редакция: Юни 16, 2009, 12:40:59 am от michel »

*

Nebesna

Re:Пристрастяване към Интернет?
« Отговор #1 -: Юни 11, 2009, 10:09:31 am »
Доста често напоследък се говорпи за това явление. Причината да пусна тази тема е, че аз съм пристрастен към Интернет. От около три-четири години кисна постоянно в Интернет. Интернет е полезен, стига да не се прекалява. Вече повечето ми познати са виртуални, а приятелите са само такива. Понеже съм студент от следващата академична година планирам да махна Интернет връзката от общежитието си, защото вместо да уча вися по много часове на ден (достигали са 12!) пред компютъра. Искам да попитам до каква степен човек може да е толкова увлечен по Интернет или по някаква друга техника и да е предразположен към пристрастяване? Дали това може да се определи по наталната карта?  ;)

Едва ли крайните привърженици на класическата астрология могат да ти отговорят на този въпрос. Тази древна наука не дава "готови" правила, що се касае до съвременни феномени като Интернет. Тука трябва голяма доза творчество. Не си си дал данните: дата, час и място на раждане.... Все пак имам някои догатки.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2 -: Юни 11, 2009, 11:05:45 am »
Независимо доколко е нов даден феномен,предмет или област,тя все пак се свързва с определени сигнификатори-в класическата астрология-храненето на ума с информация и впечатления е по Меркурий и Луната.Съответно трябва да се търси около тях впримчването в определено поведение и навици,свързани с използването на ума и извличането и предаването на информация.Ако са в аспектна или друга връзка за съзнанието може да е свойствено да храни ума си,до степен на навик и ежедневие (Луна),може да се засили от позициите им във фиксиран знак или дом (особено 2ри).

Сигнификатори на виртуалното интернет пространство са Уран (като новаторско техническо изобретение и свободно пространство) и Нептун (като вирутално пространство "без граници",всеобща свързаност) .Засилени и особено във някаква връзка с Луна или Меркурий може да покажат това за което се пита.

За пристрастяване-обикновено се гледат Луна,Нептун и Плутон (като упр на водни знаци) + Венера (задоволяване чрез това което харесваме), в случая вероятно забъркани с Меркурий/Уран.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3 -: Април 14, 2010, 09:06:14 pm »
Причината да пусна тази тема е, че аз съм пристрастен към Интернет. 

Самото понятие "пристрастяване към Интернет" е измислено от противниците на Интернет и не трябва да му се обръща внимание.

*

missKapriz

« Отговор #4 -: Април 14, 2010, 09:18:38 pm »
Не е измислено-то си е факт :blink:Вид зависимост,като наркоманията,алкохолизма и т.н.Със също толкова тежки последици

*

tool

« Отговор #5 -: Април 14, 2010, 09:25:43 pm »
А да не говорим, че дори има и клиники за уебзависими ..  ;D

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #6 -: Април 14, 2010, 11:22:33 pm »
Не е измислено-то си е факт :blink:Вид зависимост,като наркоманията,алкохолизма и т.н.Със също толкова тежки последици

Така е. Последиците наистина са тежки.  :mellow:

А да не говорим, че дори има и клиники за уебзависими ..  ;D

Ама не всеки може да издържи на "лечението".  :mellow: