Здравей Гост

Pluton opoziciq Luna

• 41 Отговора
  • 9533 Прегледи
*

Gostenka

Pluton opoziciq Luna
« -: Ноември 08, 2004, 04:15:11 am »
:) Lunata e bliznashka, razbira se ..
tuk ima dosta takiva.. ;) znam,
no neznam kak se interpretira edna takava opoziciq ?
Neshto losho li e ? :) pitam vam. :D  

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2004, 10:07:48 am »
чак пък лошо.... :ph34r:

няма да се страхуваме.... :ph34r: , защото това си е един продължителен период и защо да хабим безсмислено сили, което ще си е абсолютно подчинение на неблагоприятната изява на аспекта :ph34r: При това, когато хабим силите си, почваме да проявяваме и някакъв вампиризъм :ph34r: , което също си е лошата изява на аспекта :rolleyes:

но емоциите ни по отношение на аналогиите на Луната са провокирани :ph34r: - макар че, със Слънце в Рак емоциите може все да са провокирани :ph34r:

можем да сме особено внимателни към здравето си и към близките жени  :rolleyes: - това ще е благоприятна изява на опозицията :)  

*

Guest

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2004, 10:39:38 am »
:) AH!
Blagodarq ti,mnooogoo! :)
Napravi mi vpechatlenie"можем да сме особено внимателни към здравето си и към близките жени "Naskoro moqta maika imashe zdravoslovni problemi , ot koito dosta se bqh uplashila i naistina stanah dosata vnimatelna i grijovna , dosadna!Maika na maika si!Nooo  mislq ,che tova moje da e bilo otnovo edin vid emocionalna provokaciq,vyzmojno e da predizvikano ot tova,nqkak pasva ..po tozi nachin da se e proqvila ..Nadqvam se ne se povtarq ,che me capna po "ahilesovata peta" :D
 B) I mnoogoo se radvam da te vidq  :rolleyes:  

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2004, 10:48:04 am »
Jeni,

и с моята майка е така :) - в последно време само докато чуя по телефона първата и реплика или гласа и и си мисля, че е нещо болна или притеснена :) - ще мине и това, като всичко друго :) - но всеки път трябва да вземаме на сериозно оплакванията на майките тая година...

*

Guest

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2004, 07:47:33 pm »
:rolleyes:  

*

Guest

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2004, 08:01:00 pm »
Ами Плутон върху Луна и в опозиция със Сатурн?

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2004, 08:24:32 am »
Цитат
Ами Плутон върху Луна и в опозиция със Сатурн?
  ами съвпадът може би е за предпочитане все пак пред опозицията между тр.Плутон и натална Луна - особено за хората на изкуството :ph34r:

а опозицията със Сатурн...- там трябва да сме много внимателни...- външните обстоявателства са доста силни, а в тоя период може и доста неблагоприятни...- ще ни се наложи като нищо да защитаваме интересите си, особено по отношение на работа и професия, в доста неблагоприятна обстановка... Добре е да понамалим взискателността си, да избягваме да се включваме в чужди борби, да не демонстрираме собствена сила.....

*

mistik

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2004, 11:03:42 pm »
Да така е благодаря!Освен това в комбинация с Луната става вече доста зле ама ,кой каквото му е писано,то и без това Сатурн срещу Луна по натал не е лека позиция!!!И това за майките си действа в пълна сила и при съвпад,с един постоянен страх че нещо може да се случи,и едни чувства ме заливат.......а как задълбавам !Какво по добро за една Дева-върти и суче в омагьосан кръг!!Поне съм си интересен обект за изследване ,все пак не на всеки се случва такъв транзит да преживее нали?Като премине ще разказвам че сега много ме тресе отвсякъде пък и те Плутоновите транзити се проявяват доста след като са преминали !Но пък поразчистих покрай себеси наистина,малко драматично и не без сътресения,абе въобще бурни времена ;) И за  хабенето на сили и енргия,за вампиризма-как точно си се изразила Ан,даже съм благодарна защото това са неповторими преживявания според мен,отдавайки им се къточели си помагаме да разберем кое къде ни пречи а за разчистването той Плутон си се грижи!Аз например така като се върна месеци назад сега виждам как на моменти все едно някой друг е действал вместо мен и то все по въпроси дето ми е било трудно да взема решения ,промени от които ме е било страх,но съм желала!Но има още много време докато мръдне от там пък аз малко се измарям вече от тия колебливи настроения и свръхемоционални състояния та да видим какво ще остане накрая!Поне ще ми задоволи Девешкото любопитство!!

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2004, 10:31:40 am »
Цитат
Аз например така като се върна месеци назад сега виждам как на моменти все едно някой друг е действал вместо мен и то все по въпроси дето ми е било трудно да взема решения ,промени от които ме е било страх,но съм желала!Но има още много време докато мръдне от там пък аз малко се измарям вече от тия колебливи настроения и свръхемоционални състояния та да видим какво ще остане накрая!Поне ще ми задоволи Девешкото любопитство!!
като навити на пружина сме в такъв период... :)

Сатурн е благ учител на фона на Плутон :ph34r:

ако не успее да ни научи на нещо Сатурн, после идва ред на Плутон :ph34r: - най-добре да го изпреварваме, ако можем :ph34r:

*

лилид

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2004, 11:48:02 am »
Здравейте,
струва ми се усетих какво е да си под транзитен Плутон, три пъти тази година с моята Венера.
Много напрегнато преживявани промени. Предполагам не греша като си мисля, че Плутон е този, който ме кара да се чувствам като че ли наистина почти лудвам. Като че ли нещо отвън ме кара да променям линии на поведение, които дотогава съзнателно съм била избрала да следвам като стабилизиращи и защитни. Сега, като гледам назад, по-ясно схващам какво се е пробудило отново в мен с първите два транзита - в началото на годината и през пролетта. За този транзит, от който предполагам така ме тресе сега  - още се чудя, много съм "вътре" още.
Нещо ще израсте, но какво - роза или трън?!
Бих искала да запитам - какво да самонаблюдавам за да мога да разбера дали добре се справям с усвояването на плутоновите уроци, дали се представям по-най добър начин на плутоновите изпити? Струва ми се, че е много важно да мога да мина осъзнато през тях...
Да достигнеш розата

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2004, 03:12:37 pm »
Цитат
Бих искала да запитам - какво да самонаблюдавам за да мога да разбера дали добре се справям с усвояването на плутоновите уроци, дали се представям по-най добър начин на плутоновите изпити? Струва ми се, че е много важно да мога да мина осъзнато през тях...
Да достигнеш розата
моят опит май сочи, че почти нищо не можем да направим, ако действа Плутон....

май трябва да сме доволни, ако не са кой знае какви "удари на съдбата" уроците му....- може би доброволното учене по Плутон е да приемем смирено хора или обстоятелства такива, каквито са....Сатурн е нещо, за което и ние имаме "заслуга", а Плутон...- може да нямаме никаква "заслуга" поне в тоя живот....- и ни остава единствено да мислим за трансформации...., доколкото са ни възможни....

*

лилид

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #11 -: Ноември 18, 2004, 10:31:30 am »
Поздравявам всички с Песня без слов, Виктор Цой, КИНО

Песня без слов, ночь без сна,
Все в свое время - зима и весна,
Каждой звезде - свой неба кусок,
Каждому морю - дождя глоток.
Каждому яблоку - место упасть,
Каждому вору - возможность украсть,
Каждой собаке - палку и кость,
И каждому волку - зубы и злость.
Снова за окнами белый день,
День вызывает меня на бой.
Я чувствую, закрывая глаза,
Весь мир идет на меня войной.
Если есть стадо - есть пастух,
Если есть тело - должен быть дух,
Если есть шаг - должен быть след,
Если есть тьма - должен быть свет.
Хочешь ли ты изменить этот мир,
Сможешь ли ты принять как есть,
Встать и выйти из ряда вон,
Сесть на электрический стул или трон?
Снова за окнами белый день,
День вызывает меня на бой.
Я чувствую, закрывая глаза,
Весь мир идет на меня войной.

:)

*

нина

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2004, 12:26:57 pm »
А какво ще кажете за транзит Плутон квадрат Марс? Имате ли лични наблюдения? И въобще... за какво да внимавам

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #13 -: Ноември 23, 2004, 12:54:44 pm »
Цитат
А какво ще кажете за транзит Плутон квадрат Марс? Имате ли лични наблюдения? И въобще... за какво да внимавам
ами например внимавай, да не ти се струва понякога, че другите не достатъчно те подкрепят, поддържат, помагат :ph34r: - това ще е лошата изява на квадратурата :)  

*

нина

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #14 -: Ноември 23, 2004, 02:08:57 pm »
Еее да е само това...ще черпя наред:D  Аз съм се "втресла" и очаквам какви ли не ужасии :(  М/у другото по натал Марс ми е в съвпад с Плутон, това благоприятно ли е или негативно за транзита...или без значение?

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2004, 07:54:05 pm »
Цитат
Еее да е само това...ще черпя наред:D  Аз съм се "втресла" и очаквам какви ли не ужасии :(  М/у другото по натал Марс ми е в съвпад с Плутон, това благоприятно ли е или негативно за транзита...или без значение?
вероятността да усетим влиянието на транзита е много по-голяма, ако в радикса двете планети са в аспект, както е при теб :)

а дали ще го усетиш аспекта като "лош" или "добър" е доста субективно и в голяма степен зависи от теб :)  

*

mistik

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #16 -: Ноември 24, 2004, 12:32:28 am »
И на мен транзитния Плутон ми прави квадрат с Марс!Въобще много силно го преживявам този плутонов транзит защото в наталната си карта имам тау-квадрат със стелиум на върха и в момента всички са аспектирани от Плутон!Значи освен върху Луната и в опозиция със Сатурн ми квадратира и стелиума където са Меркурий Марс и Слънце :wacko:  :wacko:  :wacko: Да се неначудиш как на хората им се случва всичко по веднъж ,на някои дори и по веднъж не , а при мен всичко на веднъж!То стоя тау-квадрат няма накъде и с Плутон и без него все така си вървят нещата ама съдба....Та във всеки един момент действа по някакъв начин и незнам дали съм подготвена за това,но все се успокоявам че щом съм се родила с това положение значи имам силите и Плутоновия транзит да преживея!Не казвам невредима-това е абсурдно но дано поне го отработя както трябва-т.е да изляза от него пораснала и еволюирала , а не деградирала!!!Започнах да го възприемам като процес при който трябва да преодолявам препятствия които ми пречат, и с които нямам достатъчно сили да се справям сама ,а ми е необходимо някой да ме засили и да ме хвърли в огъня-пък ако оцелея ще излаза къчена с поне едно стъпало по-нагоре!Всички събития съптстващи този период са всъщност резултат от едно натрупване довело до изригване в крайна сметка и мисля че това е добре!Т.е излизат наяве резултатите и последствията от много предишни действия и желания и така че важни са подходът и нагласата!Понякога се чувстваме като жертви на обстоятелствата ,но това е само стъпка към усвояване на енергиите които ще ни помогнат да вървим напред и освобождаване от ония които ни спират!Мисля че най-важният момент тук е самопознанито и то е ключа към конструктивната промяна.Емоционалната несигурност която изпитваме към този момент идва от насилственото понякога  скъсване със стрите добре познати  модели и от  тук идва и трудността на Плутоновите транзити!
Конкретно за квадрата с Марс може би е свързан с някъква криза на самоличността и съответните реакции на гняв безпокойство,напрежение и нетърпение!Те се появяват без очевидни причини но е много възможно да са биле подтискани досега по една или друга причина.Затова кам този момент ние каточели привличаме обстоятелства,коита ще провокират тези реакции у нас за да се освободим от тях.Т.е ако в в себе си таим гняв поради някъкви причини то сега Плутон ни изправя пред тях за да  преживеем това което е в основата на гнева и недоволството ни.Четох че при такъв транзит можем да станем също жертва на нападение или самите ние да  проявим насилие.
Възможно е също така да бъдем изправени пред обстоятелства които ще ни направят по-независими и самоуверени!Ето аз например като ви разказах преди известно време за моите Сатурнови неволи с новата кола-на практика се получи така че дойде ден преди да замина в командировка за десет дни!Наложи се да решавам дали да тръгна с кола с която не съм свикнала на дълъг път при положение че нямам кой зне какъв шофиорски стаж,ама как да я оставя като толкова я чаках!То не бяха размисри не бяха колебания и накрая мисля че точно Плутон към Марс взе решението-тръгнах с колата и със заешкото си сърце ;) По пътя срещнах катастрофа-ужасна,после гъста мъгла, един ме подпря отзад и ми схруска стопа, накрая и буря ужасна преживях-водопад и вятър-центрофуга направо-абе все ужасни неща!Обаче след всяко следващо добивах все по-голяма увереност-накрая вече ми трепереха и крака и ръце ,но като пристигнах ,такава увереност ме изпълваше че като нищо можех с пристигането обратно да поема!Колебанията че няма да се справя изчезнаха!А ме посрещна една приятелка-дългогодишна шофьорка с думите "Ау аз Варна-София сама не се наемам да тръгна".Сега на вас може и неразумна да ви се стори тази постъпка,но на мен ми даде много!
До известна степен Плутон към Марс педизвика и скорошното прекъсване на една дългогодишна връзка ,която от известно време усещах че ме спира някък си, тъпче на едно място,но все нямах сили да прекратя.Когато обаче наближи момента на квадрата някък си несъзнателно започнах да предизвиквам сблъсъци от което разбира се никак не се гордея,но то беше по-силно от мен -сякъш извън мен-създаваха се ситуации в които просто не можех да избегна конфронтацията!На моменти даже се мразех заради това което правя но процесът беше необратим и завърши като подобава -с бурна раздяла,гнав и обиди!По интересното е че всичко това сравнително бързо отшумя и сега вече сме намерили баланса в отношенията си и сме едни много добри приятели!И аз съм убедена че стози човек по някакъв начин ще остана свързана завинаги!
Сега се поуморих малко , смятам да спра до тук ,макар че имам какво да кажа и за Плутон към Слънцето и Меркурий!но да има нещо за писание и за друг път ;)  

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #17 -: Ноември 24, 2004, 09:29:59 am »
Цитат
Сега се поуморих малко , смятам да спра до тук ,макар че имам какво да кажа и за Плутон към Слънцето и Меркурий!но да има нещо за писание и за друг път ;)
Меркурий и колата - да ти е честита! :)

И да внимаваш и да имаш късмет! :)

А за връзката...- ами ако Плутон има отношение, нещата се проточват с години в някакъв вариант - но пък Марс е дал конкретна изява :)  

*

нина

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #18 -: Декември 15, 2004, 12:45:31 pm »
Здравей АН! Най-напред искам да ти благодаря за отзивчивоста. А след това още малко да поговоря за транзита Плутон квадрат Марс....защото нещо бая съм се притеснила. :unsure:  Значи той тепърва предстои, но тоя Плутон вече ми мина през къде ли не, и се чуствам доста изтерзана.
Та, по натал Путон ми е в 1-ви, което така и не разбрах добре ли е, зле ли е спрямо усещането на транзитите му?
 А повода за притеснението ми/Плутон-Марс/ е че:
1. Марс ми управлява 8 дом :(
2. В някакъв чужд форум за астрология четох тема за индикатори за смъртна опастност, та въпросния човек казваше, че това се случвало и при Плутон квадрат Марс и при Юпитер съвпад Венера - т.е., че е божа работа. Но останах с впечатлението, че посочва квдрата Плутон-Марс едва ли не, като най-злокобния възможен транзит?

*

АН

Pluton opoziciq Luna
« Отговор #19 -: Декември 15, 2004, 01:43:20 pm »
Цитат
Здравей АН! Най-напред искам да ти благодаря за отзивчивоста. А след това още малко да поговоря за транзита Плутон квадрат Марс....защото нещо бая съм се притеснила. :unsure:  Значи той тепърва предстои, но тоя Плутон вече ми мина през къде ли не, и се чуствам доста изтерзана.
Та, по натал Путон ми е в 1-ви, което така и не разбрах добре ли е, зле ли е спрямо усещането на транзитите му?
 А повода за притеснението ми/Плутон-Марс/ е че:
1. Марс ми управлява 8 дом :(
2. В някакъв чужд форум за астрология четох тема за индикатори за смъртна опастност, та въпросния човек казваше, че това се случвало и при Плутон квадрат Марс и при Юпитер съвпад Венера - т.е., че е божа работа. Но останах с впечатлението, че посочва квдрата Плутон-Марс едва ли не, като най-злокобния възможен транзит?
аз бих казала, че Плутон в радикса в първи се грижи за самосъхранението повече, отколкото където и да било другаде :) Даже и доста обаяние носи :) Същевременно може да даде и някои сътресения и трансформации из семейния живот, защото е в опозиция на 7-ми дом :)

а предстоящата квадратура....Спомням си, че скоро сме я коментирали, защото любимата ми фраза за нея е: на война с меч, но без щит - т.е. доста сили хабим през тоя период и е много важно и да ги възстановяваме... Но чак пък категорична смърт... :) Аз лично съм твърде далеч от фатализма в астрологията :)

Пък и сама казваш, че си вече подготвена - Плутон през ИС ли е минал?