И аз си разгледах картата за затъмнението. При мен лунните фази оказват голямо влияние, понеже Юпитер (в Рак) е под господството на Луната и същевременно управлява Асцендента. А и Луната ми е в съвпад със Слънцето (родена на новолуние). Юлското новолуние/затъмнение се случва на куспидата на 8-ми дом на 3 градуса от господаря на Асцендента (Юпитер). И без друго (все отлагам) имам да уреждам едни наследствени имоти (8-ми дом). Натално Юпитер квадратира Марс - господаря на 4-ти дом (недвижима собственост) - ще се задейства и тази квадратура. Но Юпитер е включен още в конфигурация "хвърчило", така че очаквам "ново начало" и в сферата на други домове. Юпитер в тригон със Сатурн-управител на 2-ри дом, Юпитер в секстил с Уран-съуправител на 2-ри дом. (сатурн и Уран управляват господарите на 8-ми дом-Слънцето и Луната. Май оста 2/8 е доста подчертана. Юпитер е в тригон и с Нептун-управителя на 3-ти дом - братя, сестри, документи....
А в мунданен план - новолунията, съчетани със слънчеви затъмнения предизвикват някои катаклизми.