Здравей Гост

Асцедент, Луна и Плутон в Скорпион

• 20 Отговора
  • 5476 Прегледи
Здравейте,

Пускам първата си тема в този форум и очаквам компетентни отговори от хора занимавали се астрология  ;) Искам да ви попитам за комбинацията от Асцедент, Луна и Плутон в Скорпион. Като мъж ме интересува дали таззи комбинация влияе силно върху чувсатвата ми. Назвсякъде чета, че скорпиона внася силна емоционалност в характера. Това при мен е вярно до някъде, но възможно ли е да бъде опасно. И осве това знам, че скорпиона е най-сексуалния знак, според вас комбинацията добра ли е за силен любовник като се има предвид, че имам Венера в Лъв и Марс в Овен? Аз познавам уменията си, но нека разберем и какво казва астрологията  ;)

Re:Асцедент, Луна и Плутон в Скорпион
« Отговор #1 -: Юни 19, 2009, 09:40:21 am »
тетрален любовник :P

Венерата ти показва стремеж към театрото , а Марса е много мъжествен  ................
Хей , направо ме разсмя ................. още планетки в Лъв да имаш ?

« Отговор #2 -: Юни 19, 2009, 09:51:08 am »
Като театрален имаш предвид изобретателен и интересен ли  ;) А за лъва имам Midheaven в Лъв. Ако ми кажеш как влияе това ще съм много щастлив  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Юни 19, 2009, 09:59:40 am »
Като театрален имаш предвид изобретателен и интересен ли  ;) А за лъва имам Midheaven в Лъв. Ако ми кажеш как влияе това ще съм много щастлив  ;D
Под светлините на прожекторите. ;D
Имам край себе си Слънце в лъв на МЦ и асц. скорпион, като в лъв си имаме стелиум.
Е, няма такъв драматизъм. Не му ли се обърне внимание намига, започват емоционални шантажи ( това важи и за женските Слънца). ;D

« Отговор #4 -: Юни 19, 2009, 10:02:39 am »
Абе , все едно си на театрална сцена или се готвиш да участваш във филм.
Не те питах за точки от хороскопа  , а например за Слънцето ти къде е напъхано .

Между другото, астрологията може да ти каже повече неща ,когато има върху какво да разсъждава . Отговорите на въпросите се базират върху цялата карта , а не само от нейни части.

« Отговор #5 -: Юни 19, 2009, 10:06:54 am »
Това са нещата. Ако има нещо интересно нека го обсъдим  8)

Sun   Virgo   22.41
Moon   Scorpio   7.47
Mercury   Libra   19.13
Venus   Leo   8.24
Mars   Aries   8.51 R
Jupiter   Gemini   5.59
Saturn   Sagittarius   26.08
Uranus   Sagittarius   27.05
Neptune   Capricorn   7.26 R
Pluto   Scorpio   10.40
Lilith   Virgo   13.48
Asc node   Pisces   14.03

Ascendant   Scorpio   3.11
II   Sagittarius   1.43
III   Capricorn   4.37
IV   Aquarius   10.05
V   Pisces   13.11
VI   Aries   10.52
VII   Taurus   3.11
VIII   Gemini   1.43
IX   Cancer   4.37
Midheaven   Leo   10.05
XI   Virgo   13.11
XII   Libra   10.52

« Отговор #6 -: Юни 19, 2009, 05:01:34 pm »
Благодаря за изчерпателния и откровен отговор Asol  ;) И аз бих искал да знам имам ли Стелиум. И какво представлава Стелиума ?

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Юни 19, 2009, 05:21:55 pm »
Стелиум е, когато три или повече планети се намират в един и същи знак.   В конкретния случай при наличието на две планети в Скорпион, нямаме такъв.  :) Но имайки предвид факта, че на асцендента се намират Луна и Плутон в Скорпион, се получава "оцветяване" на изявата на човек или това как го виждат другите хора,  в насоката на подобни Луна и Плутон, разбира се в комбинация с аспектите, които сключват с останалите планети от картата.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 05:29:26 pm от Asol »

*

Helo

« Отговор #8 -: Юни 19, 2009, 08:45:20 pm »
Стелиум е, когато три или повече планети се намират в един и същи знак.  

А когато имаме две планети плюс Слънце в един знак това брои ли се за стелиум? Питам, понеже Слънцето не е планета.  ???

*

Asol

• 4140
« Отговор #9 -: Юни 19, 2009, 08:49:21 pm »
При построяване на наталната карта дали с програми или на астро.ком се вижда кое къде е. Щом при конкретно пуснатите данни и карта се вижда, че асцендента е Скорпион, нормално е планети които са в Скорпион също да се намират в първи дом. При тази карта може да има нужда от ректификация, защото върха на първи дом е на третия градус и има вероятност при неточен час асцендента да се окаже Везни.

Helo, би трябвало да се брои за стелиум.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юни 20, 2009, 12:05:39 am »
А ако планетите са в знака на асцендента, но са в 12 дом и на картата изглеждат близо до асцендента, може ли да се каже, че са на асцендента?

Всяка планета в съвпад с асцендента до 3 гр. оказва силно влияние, независимо дали е откъм 12 дом. Още повече, че попада в т.нар. Гокленова зона.

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #11 -: Юли 03, 2009, 07:43:45 pm »
Е най сетне и аз да се регистрирам подтикнат от тая тема.Гледам данните на Маверик и намирам доста прилики с моя натал.Ако иска някой може да направи сравнение с моите данни

Ascendant   Scorpio   23°55'52
Sun   Virgo   6°55'36              end of house 9   direct
Moon   Pisces   26°44'52   in house 4   direct
Mercury   Virgo   17°47'54   in house 10   retrograde
Venus   Leo   2°07'34              in house 9   direct
Mars   Gemini   29°00'54   in house 8   direct
Jupiter   Cancer   1°35'48              in house 8   direct
Saturn   Leo   22°34'40   in house 9   direct
Uranus   Scorpio   8°33'00              in house 12   direct
Neptune   Sagittarius13°22'39   in house 1   stationary (D)
Pluto   Libra   12°40'00   in house 11   direct
True Node   Libra   15°41'07   in house 11   retrograde
А  МЦ ми е в съвпад с слънцето
 И да потвърдя за жените, харесвам жени със силен характер явно заради венера в лъв
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Kaya

• 2893
« Отговор #12 -: Юли 03, 2009, 08:01:02 pm »
 и заради слънц на МЦ и първи дом зает от огнен знак (нищо, че си асц скорпи)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

missKapriz

« Отговор #13 -: Юли 03, 2009, 08:18:47 pm »
Todr,освен силни огнени жени,да не би и чужденки да харесваш :P

« Отговор #14 -: Юли 03, 2009, 08:30:25 pm »
Здравейте,

Пускам първата си тема в този форум и очаквам компетентни отговори от хора занимавали се астрология  ;) Искам да ви попитам за комбинацията от Асцедент, Луна и Плутон в Скорпион. Като мъж ме интересува дали таззи комбинация влияе силно върху чувсатвата ми. Назвсякъде чета, че скорпиона внася силна емоционалност в характера. Това при мен е вярно до някъде, но възможно ли е да бъде опасно. И осве това знам, че скорпиона е най-сексуалния знак, според вас комбинацията добра ли е за силен любовник като се има предвид, че имам Венера в Лъв и Марс в Овен? Аз познавам уменията си, но нека разберем и какво казва астрологията  ;)

Ето тук са ти отговорили достатъчно компетентно  ;D - http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2402579/an/0/page/0#Post2402579

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юли 03, 2009, 08:53:27 pm »
Компетентно?
Сигурно се шегуваш.
Дори ме сърбеше езика да питам онази дали е астролог и дали това е начинът, по който консултира клиенти. Но се сдържах, защото не виждам смисъл да наливам вода в спукан съд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #16 -: Юли 03, 2009, 09:59:27 pm »
по кое съдиш за това по слънце в 9 дом или друго? имал съм емоции с чужденки признавам :)
А да запитам как се тълкува ако 1 дом ми е зает повече от Стрелец , а не от Скорпи който ми е асцендент ?
« Последна редакция: Юли 03, 2009, 10:14:55 pm от Todr »
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Юли 03, 2009, 10:22:25 pm »
по кое съдиш за това по слънце в 9 дом или друго? имал съм емоции с чужденки признавам :)
А да запитам как се тълкува ако 1 дом ми е зает повече от Стрелец , а не от Скорпи който ми е асцендент ?

Ти пък що се сващаш за Слънцето? Коя планета в картата на мъжа показва какви жени харесва, а?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 03, 2009, 10:52:02 pm »

Венера в 9 дом + Венера в квадрат с Уран
Венера управлява Десцендента
Типажът по Венера е бляскава, самоуверена жена, леко ексцентрична. Но афинитетът към такива не винаги предполага трайни отношения, за сметка на това са интересни и вълнуващи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юли 03, 2009, 11:44:42 pm »
И да потвърдя за жените, харесвам жени със силен характер явно заради венера в лъв

Луна в квадрат с Марс
Венера в съвпад с мидпойнта Слънце/Марс

Повтарящ се аспект на Венера със Сатурн в раши и навамша (индийски карти).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.