Здравей Гост

Транзит през мидпойнт

• 33 Отговора
  • 6334 Прегледи
Транзит през мидпойнт
« -: Юни 19, 2009, 07:55:58 pm »
 ;)
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 07:03:26 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

Re:Транзит през мидпойнт
« Отговор #1 -: Юни 19, 2009, 09:24:11 pm »
Така,без карта,аз не мога да кажа нищо.Не може да няма никакви индикации за здравословен проблем,освен този съвпад.

*

Skarlet

« Отговор #2 -: Юни 19, 2009, 09:39:02 pm »
Щом не искаш да пуснеш картата,поне кажи кои са управителите на 1,6 и 8 домове,има ли аспекти на транзитни планети към тях.Трябва да се захванем за нещо.Вероятно и в солара се вижда нещо.А и не е казано,че като я е получила сега,ще я оперират още тази година.

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Юни 19, 2009, 10:14:25 pm »
Ама така само те мъча, Скарлета. Оффф без карта не става  :-X.

Верно е,душко.   ::)  Ако искаш,свържи се утре с мен на скайпа и ще я разчоплиме/ако пък искаш,качи я тук без данните/.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Юни 19, 2009, 10:37:42 pm »
Ето какво пише за медицинското значение на този мидпойнт Рейнолд Ебертин в книгата си " Комбинации на звездните влияния":

1/ подсъзнателно управление на мускулните движения;
2/ реакциите на емоционалния живот, като изчервяване, срам и смущение;
3/ връзка с щитовидната жлеза (Базедова болест).

Не съм задобряла колкото Скарлет в медицинската астрология, а и не съм имала време да разчопля значението на всички мидпойнти.

Между другото и аз претърпях малка кожна операция, когато прогресивната Луна ми навлезе в 8-ми дом, много преди да направи точна опозиция с наталната ми Луна и Слънцето.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 10:43:27 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #5 -: Юни 19, 2009, 10:52:44 pm »
Виж,на мен просто ми се наложи да задълбая там. Понякога ни се случват разни странни неща,без да очакваме.А и нямам претенции да знам всичко за медицинската астрология.Но се наложи да я уча по-сериозно.
 Не мисля,че само този мидпоинт е единствения аспект в тази карта,ама кат не може да я видим,как да кажем нещо повече.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юни 19, 2009, 10:59:50 pm »
Виж,на мен просто ми се наложи да задълбая там. Понякога ни се случват разни странни неща,без да очакваме.А и нямам претенции да знам всичко за медицинската астрология.Но се наложи да я уча по-сериозно.
 Не мисля,че само този мидпоинт е единствения аспект в тази карта,ама кат не може да я видим,как да кажем нещо повече.

Ебертин, който е син на тази известната астроложка със същата фамилия, цяла книга посветил на медицинското значение на мидпойнтите. И аз се придържам към мнението, че трябва да има други по-силни значения, отколкото може да даде един аспект с мидпойнт.

*

Skarlet

« Отговор #7 -: Юни 19, 2009, 11:17:26 pm »
Дисковата херния е нарушение в дисковете, които се намират между гръбначните прешлени,а веднъж вече стана на въпрос,че Сатурн се свързва с гръбнака.Той управлява 8 дом-хирургията и  в съвпад с Марс и в квадрат с Луната.Слънчевото затъмнение на 22 юли т.г. е в близък съвпад със Сатурн.А и Юпитер във Водолей квадратира Слънцето. Юпитер пък управлява 6-я дом и е в опозиция с Уран.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 11:26:35 pm от Скарлет »

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Юни 19, 2009, 11:34:58 pm »
Забравих да допълня / за протокола /,че Сатурн е в заточение,а пък Марс- в падение по знак. Знакът Стрелец се свързва с кръста и с възпаленията.А Нептун е в Стрелец в 6 дом.
« Последна редакция: Юни 19, 2009, 11:44:01 pm от Скарлет »

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Юни 20, 2009, 12:05:10 am »
Погледнах лунациите. На 18 октомври Новолунието във Везни е в съвпад с управителя на асцендента-Луната и е в квадратура с Марс и Сатурн.ЮЛВ е в съвпад с Марс и Сатурн,а Марс-а навлиза в Лъв. Към 11 ноември Марс ще квадратира наталното Слънце,а тр. Слънце в Скорпион ще е в опозиция с нат. Слънце и Юпитер. След като и прогресивната Луна преминава в 8 д.,предполагам е във Водолей и ще се заформи един фиксиран тауквадрат. Трябва да вземе мерки,за да не се влоши,защото болките могат да са много силни. Но да не забравяме,че тр. Сатурн върви към тригон със Слънцето и в секстил с Марс и Сатурн. Сега е момента да се лекува.
 Но,нека кажат и другите мнението си.На мен вече ми се затварят мигачите.
« Последна редакция: Август 21, 2009, 12:13:02 pm от Скарлет »

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Юни 20, 2009, 08:12:48 am »
Аурора,в прогресивната карта Луна е в 6 дом/и в 8 нат./ и прави куинконс към наталното Слънце.Сатурн е в 12 прогресивен дом.В натала Юпитер/упр. на 6 дом/ също има куинконс към Нептун и Плутон.Транзитните Юпитер и Нептун също са в куинконс към нат. Марс и Сатурн.Така че,не е случайна появата на здравословен проблем.

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Юни 20, 2009, 12:14:15 pm »
Не се натъжавай,а й кажи да се разтърси за добър специалист и за някакво алтернативно лечение като рехабилитация и други процедури-каланетика,йога.....Може и да не се стигне до ножа.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Август 21, 2009, 11:40:55 am »
всеки транзит през средната точка на две планети ,дава  събития. ето нещо полезно и от мен :)
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm#midp

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #13 -: Август 21, 2009, 12:32:13 pm »
Здравейте,
имам един въпрос.
В Зета-а има опция Planets on Midpoints.Обаче не мога да разбера ,транзитна планета ли на мидпойнт ?
Защото ми е дадена рожд.дата и датата днес.
Транзитна планета на натален мидпойнт така ли да разбирам? :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Август 21, 2009, 12:36:56 pm »
Здравейте,
имам един въпрос.
В Зета-а има опция Planets on Midpoints.Обаче не мога да разбера ,транзитна планета ли на мидпойнт ?
Защото ми е дадена рожд.дата и датата днес.
Транзитна планета на натален мидпойнт така ли да разбирам? :)
да.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #15 -: Август 21, 2009, 12:42:57 pm »
А къде можем да прочетем повече от предсказателна гледна точка,когато има планета на даден мидпойнт.
Аз например имам няколко в момента.
Node   =        Venus / Uranus         
Venus =      Mercury / Lilith         
Neptune =        Venus / Neptune       
Neptune =      Mercury / Jupiter       
Pluto    =          Sun / Pluto         
 :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Август 21, 2009, 12:47:04 pm »
А къде можем да прочетем повече от предсказателна гледна точка,когато има планета на даден мидпойнт.

нямам такава информация. тя астрологията не се чете само , трябват и разсъждения.
виж какво ти управлява венера и уран.
виж къде се намират по дом и знак.
по същия начин разгледай и уран.
средната точка на планетите ,ще ти даде инфо за събития касаещи двете!

« Отговор #17 -: Август 21, 2009, 12:52:05 pm »

Няма как всичко да е описано в книгите. Пусни си интуицията в действие, наблюдавай, записвай си и междувременно се зареди с много търпение  :)

Потърси една статия на Lillie във форума за мидпойнтите. Много е практична.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

mamma_mia

« Отговор #18 -: Август 21, 2009, 01:00:55 pm »
Благодаря ви много :)
Ще размърдам малко гънките ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Август 21, 2009, 01:03:05 pm »

В Зета има интерпретация на по-важните мидпойнти. Като кликнеш с десен клавиш точно на мидпойнта би трябвало да ти излиза интерпретация, ако има я има за конкретния мидпойнт заложена в програмата. Не знам дали има кой знае какво значение, ако не е подкрепена и от други фактори.  :)

съгласна съм!винаги трябва да има и още нещо.но транзит на планета през мидпойнт дава събития. :)