Здравей Гост

Роден под щастлива звезда!

• 205 Отговора
  • 32258 Прегледи
*

veshti4ka

Re:Роден под щастлива звезда!
« Отговор #20 -: Юни 24, 2009, 08:38:20 am »
брей Лили, мерси  ;)  ама все пак дори и в съвпад с АС си е откъм 12 дом за мен, което по-скоро означава вътрешна черта на характера,а не толко изявена като откъм 1 дом съвпад... това си е от мои наблюдения - имам две приятелки с планети съвпад с Ас откъм 12 дом и определените характеристики на планетите са някак по-скрити и не толкова явни при тях. изявяват се само при екстрени случаи, въпреки, че самите момичета много искат да се научат да ги проявяват на външно ниво. ама ти знаеш, че аз не съм толкова навътре в астрологията, а просто наблягам на наблюдение и анализи обикновено  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #21 -: Юни 24, 2009, 08:41:22 am »
па съвпада на Юпи и Нептун въпреки липса на градуси ми се стори, че са на някъде около 5* разстояние  ::)  ама дори да не са в съвпад са си все в 12 дом за мен  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #22 -: Юни 24, 2009, 08:44:22 am »
Вещичка, ти с тези тригони на Юпито към Сатурн, Уран и т.н. дето;D ;D се вика  ;Dгладна няма да умреш. То затова говорим, дори и да има житейски катаклизми, някак си да ти се уреждат нещата. ;D ;D
Ето в една и съща ситуация, примерно закъсал някой с ипотеката: в единия случай идва съдия изпълнител и го изхвърля, в другия се намира някоя бездетна леля с имоти токущо споминала се. ;D ;D Мисля, че за това говорим.

*

veshti4ka

« Отговор #23 -: Юни 24, 2009, 08:48:26 am »
мииииииииииии кво да ти кажа. безработна съм от 6-7 месеца вече. нямам пукната стотинка доход, но си имам кредитни карти /то не че е за хвалене де щото требе да се връщат тия пари, а банките не им пука хич за мен, че си нямам работа/. но пък уредих бившио съпруг да плаща що годе прилична издръжка и ся оно беснее кат диво джудже, че ми купувал цигарите и кафето, а аз съм си отглеждала задника в къщи и не съм ходила на работа  ;D ;D ;D   верно, че ми образува сума ти и нерви, но пък поне пари за хляба имам...  ;)

а иначе си немам бездетни лели или богати роднини, с една дума на наследства не моа разчитам хич  :(

*

Asol

• 4140
« Отговор #24 -: Юни 24, 2009, 09:00:03 am »
Лили, а ако става дума за лунен възел в тази зона, в какво се изразява силата му?  :-\
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 02:38:12 pm от Asol »

« Отговор #25 -: Юни 24, 2009, 09:41:00 am »
   Някъде по руската литература бях чела, че означава късмет, благодарение на инттуицията, надушват верния път... :) само че говорим за СЛВ...който сочи пътя.
   Роден под щастлива звезда! - би трябвало да се тълкува буквално. Иначе сами си усложняваме живота. Има късметлии, има на които им върви и които успяват, с много труд, с малко помощ, с подкрепа от висши духовни светове - различните аспекти и конфигурации в натала....И такива, които в момента на раждането са попаднали под влиянието на щастлива звезда, която ще им помага през целия живот, ще ги измъква от трудни ситуации, без особени сътресения, ще му поднесе щастливия случай...и така в този ред....
   И такива "Серсем птиче, Господ го храни" - любима фраза на брат ми по отношение на мен! 
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 09:51:12 am от daisy696 »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #26 -: Юни 24, 2009, 09:58:51 am »
Kaily,  да не е някоя творческа професия с този Нептун  в 1 дом и управител на 6. Асцендент Венера, а Венера в Рак кулминираща ...това пак към нещо творческо води и има усет към хората, Юпитер заедно с Нептун изгряващи. Засилена връзка с чужбина или пък нестандартен и по задълбочен поглед - Слънце и Уран в Близнаци там. Лунният възел в 9 дом, управителя му в 10 дом ...Луната къде е в Козирог или в Стрелец, че на тази карта я виждам на границата между двата дома? А е от важно значение, защото се явява диспозитор на МС. Притежателят на тази карта може да го привличат мъже с положение - Марс в Лъв /ако е жена/ или пък ако е мъж е човек със високо  самочувствие, който знае какво иска и как да го постигне.
Творческа професия, да, луна в началото на козирог. Ама не е само творческата професия, щото творци непризнати дал господ. Пари, слава-всичко. То не е само да твориш. Аз си мисля и засилен Сатурн в картата, хем на МС в 10, хем управител на ИС - краят.

Но все пак има хора, родени под щастлива звезда, и това е един от тях. Не вярвам да не е поискал и да не е постигнал нещо, има всичко и то от двата свята.
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 10:06:39 am от kaily »

« Отговор #27 -: Юни 24, 2009, 10:21:49 am »

Я вижте това, какво мислите, че прави тоя човек?

В първия момент се обърках, че може да е картата на Доналд Тръмп, но като се разтърсих видях че съм се объркала, той бил с асцедент Лъв...

« Отговор #28 -: Юни 24, 2009, 10:32:43 am »
    Изглежда, че хората родени на тази дата през тази година, Слънцето и СЛВ съвпада с цяла плеяда от звезди в Близнаци, явно наистина са родени под щастливи звезди. Предполагам, че това е наталната карта на Виолета Гиндева...МС в съвпад със звездата Полукс, а тя се счита за щастлива звезда, но помага само на праведните...И интересното е че има аспект 1/21 /аз съм си го кръстила аспекта "ученик"/ между Плутон и МС, което за мен ще рече, че животът на този човек ще е пример, ще учи на нещо друго другите хора.
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 10:42:10 am от daisy696 »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #29 -: Юни 24, 2009, 10:38:18 am »
Ако този щастливец- Близнак е картата на Доналд Тръмп-малка
корекция - АСЦ му е Лъв , а не Везни, а Луната му е в Стрелец,
а не в Козирог  ???
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 10:45:32 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юни 24, 2009, 12:47:11 pm »
ама все пак дори и в съвпад с АС си е откъм 12 дом за мен, което по-скоро означава вътрешна черта на характера,а не толко изявена като откъм 1 дом съвпад...

Да ти кажа, зависи на какво разстояние е планетата от Асцендента. Има случаи, когато една планета близо до АС откъм 12 дом се проявява много по-забележимо от планета в 1 дом.
Мен, например, с изгряващ Уран в 12 дом на около 8* от АС често ме определят като АС Водолей. Нептун се намира в края на 1ви дом, по към куспидата на 2ри (в знака, следващ изгряващия) и влиянието му не е така забележимо, усеща се впоследствие, при по-продължителен контакт.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Юни 24, 2009, 12:53:29 pm »
Лили, а ако става дума за лунен възел в тази зона, в какво се изразява силата му?  :-\

В западната астрология възлите не се разглеждат като "планети", а по-скоро като пресечни точки, затова позицията им в зоните на Гоклен не мисля да е с нещо по-различна. За тях правилото за акцидентални и есенциални достойнства не важи, но принципно се взема под внимание дали нодалната ос по някакъв начин е акцентирана в хороскопа.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #32 -: Юни 24, 2009, 01:01:41 pm »
Мисля, че си права Лили... както знаеш, аз имам сатурн съвпад с асц от към 12 дом - на 7 гр. някъде от асц е, не знам дали се счита за съвпад, но определено спадам в графата ''студени хора'' . Резервирана съм доста, за дисциплина и самоконтрол няма да говоря. Ненавиждам крайностите и прекаляванията.
Имам бюст, дупе всичко, но като изляза на среща с мъж всичко се скрива. Като мюсюлманките, гледам да скрия всичко. Намират ме в повечето случеи консервативна. Съвпад венера със сатурн все пак  :-[  Не мога да го променя, по-силно е от мен. Мисля си, че положението на сатурн наистина играе важна роля в живота ми. Падам си и по-сложните неща, предизвикават ме и ме амбицират.

А що се отнася до планетите в 12 дом. Както казвате, те наистина са заключени там и нямат никакви проявления. Но в определен етап, дори и по прогресия и дирекция нали се изместват минават асц и преминават в 1 дом и тогава се усеща влиянието на наталните аспекти.
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 01:06:29 pm от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Юни 24, 2009, 01:09:22 pm »
Ненавиждам крайностите и прекаляванията.
Имам бюст, дупе всичко, но като изляза на среща с мъж всичко се скрива. Като мюсюлманките, гледам да скрия всичко.

И аз не обичам прекаленото разголване, дори през горещите летни месеци. Харесвам и по-предизвикателно, "секси" облекло, но да му се радвам като гледам друга жена, да не съм аз... Е, забрадки не слагам, но не обичам кича и показността.

А пък за природните дадености имам едно наблюдение.  ;D
Тези дето имат си ги крият, а онези дето нямат, напротив, като че ли се опитват да покажат, че имат нещо (става въпрос за от кръста нагоре).  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #34 -: Юни 24, 2009, 01:12:13 pm »
]

В западната астрология възлите не се разглеждат като "планети", а по-скоро като пресечни точки, затова позицията им в зоните на Гоклен не мисля да е с нещо по-различна. За тях правилото за акцидентални и есенциални достойнства не важи, но принципно се взема под внимание дали нодалната ос по някакъв начин е акцентирана в хороскопа.  :)

Благодаря.  :) В какъв смисъл акцентирана - аспектирана повече или управителите на нодалната ос  заемат важна позиция в картата ?

*

aiia

« Отговор #35 -: Юни 24, 2009, 01:16:45 pm »
Ненавиждам крайностите и прекаляванията.
Имам бюст, дупе всичко, но като изляза на среща с мъж всичко се скрива. Като мюсюлманките, гледам да скрия всичко.

И аз не обичам прекаленото разголване, дори през горещите летни месеци. Харесвам и по-предизвикателно, "секси" облекло, но да му се радвам като гледам друга жена, да не съм аз... Е, забрадки не слагам, но не обичам кича и показността.

А пък за природните дадености имам едно наблюдение.  ;D
Тези дето имат си ги крият, а онези дето нямат, напротив, като че ли се опитват да покажат, че имат нещо (става въпрос за от кръста нагоре).  :-[

По прогресия и дирекция, личните ми планети като стигнат 2 дом/скорпион гледай как ще тръгна по цици  ;D ;D ;D  пред някой хотел с единия крак леко повдигнат.  ;D ;D ;D
Кой знае накъде ще ме избие ... ох... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юни 24, 2009, 01:17:36 pm »
В какъв смисъл акцентирана - аспектирана повече или управителите на нодалната ос  заемат важна позиция в картата ?

Под акцентирана разбирам в съвпад с линията на хоризонта или меридиана в хороскопа, а също в съвпад с лични планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #37 -: Юни 24, 2009, 01:23:45 pm »
Съвпад венера със сатурн все пак  :-[  
Е и? Какво се очаква от такъв съвпад? Картата, която постнах, принадлежи на човек, дето може да се каже, че е хвърлял в туш общоприетото благоприличие по стил на обличане и не само.

*

aiia

« Отговор #38 -: Юни 24, 2009, 01:31:25 pm »
Съвпад венера със сатурн все пак  :-[  
Е и? Какво се очаква от такъв съвпад? Картата, която постнах, принадлежи на човек, дето може да се каже, че е хвърлял в туш общоприетото благоприличие по стил на обличане и не само.

Да, но при мен са в 12 дом ДЕВА, а не на МЦ-то в рак  :D

А най-общо съвпадът сатурн-венера е:

Голяма нужда от сигурност и често я търсим в партньора, който би могъл да е по-възрастен или женен/разведен.  Много от връзките са незадоволителни или ограничаващи по някакъв начин, демек проблематични. Често си мислим, че сме използвани или че партньорите не дават това, което ни се полага. Даваме повече отколкото получаваме.  Този аспект е много силно свързан с финансовите въпроси. Материалисти сме, склонни на "брак по сметка". Но аз като една дева съм доста самодисциплинирана когато става въпрос за пари, направо пестилива. И аз не искам богат мъж, за да си слагам пера в главата. А просто мразя мърморещи и мрънкащи мъже колко бил труден живота и как ще си плащаме сметката за ток. Благодаря, сама ще си остана и ще си плащам сметките, но няма да слушам всеки месец едно и също.
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 01:35:50 pm от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Юни 24, 2009, 01:40:13 pm »
Даваме повече отколкото получаваме.  
Този аспект е много силно свързан с финансовите въпроси.

Тук не мога да се съглася.
Виж, Айя, при теб наистина може да е по-различно.
Но по принцип Венера, ранена от Сатурн, или Сатурн в дом на Венера трудно се отпуска да дава и да се раздава с широки пръсти. Сатурн в 7 дом трудно можем да наречем всеотдаен партньор, но може да бъде учудващо предан на половинката си или на дадена връзка (до вкопчване), силата му е в постоянството и лоялността. В античната астрология обаче позицията му в 7 дом, особено в твърд аспект към Венера, се свързва по-скоро с разюзданост и ниска летва в избора на (сексуални) партньори, отколкото с добродетели.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.