Здравей Гост

Роден под щастлива звезда!

• 205 Отговора
  • 32232 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Роден под щастлива звезда!
« Отговор #40 -: Юни 24, 2009, 01:50:03 pm »
Е и? Какво се очаква от такъв съвпад? Картата, която постнах, принадлежи на човек, дето може да се каже, че е хвърлял в туш общоприетото благоприличие по стил на обличане и не само.

Това може би е в резултат на съвпада Слънце - Уран, а и Юпитер на АС едва ли е от свитите  :) А на кого е картата?

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #41 -: Юни 24, 2009, 01:55:08 pm »
При съвпад на транз.Сатурн с нат. Венера отслабнах, поради това,че любимия тогава беше в чужбина  за месеци, а аз направо линеех.. :-[
Но аз имам в натала квадратура Венера /Сатурн и мисля,че е ужасно.Лили е права, трудно се раздавам, но в смисъл на чувства,/Сатерн в 5ти/.Все си мисля,че съм прецаканата,че партньора не дава достатъчно.Как се отработва този аспект?Все имам чувството ,че не съм достатъчно добра,значима, комплескирам се.Абе някой що не ми даде едно Юпи на АЦ пък аз с радост бих се разделила с тази квадратурка?! ;D ;)

*

aiia

« Отговор #42 -: Юни 24, 2009, 01:57:58 pm »
Лили, няма такова животно като мен, толкова стиснато. Колкото и пари да имам, все съм си стисната... този съвпад венера-сатурн прави секстилни връзки с уран в 2 дом и марс в 10. Винаги имам пари, даже да лежа и да не работя... но съм си стисната при това много! Но не съм циганка, никога не се циганя и пазаря на пазара. Та за това си мисля, че има връзка с финансовите въпроси. По други схващания имам, ама сега няма да говоря, за да не помислите за ''хиена'' каквато НЕ СЪМ!   :D

И друго, при малките деца и бебета, как има едно цициркане и превъзнасяне ''ау мяй  на мама на баба на леля ти и шуринайката. Ненавиждам това лиготене и църкане над бебето и над малките деца. Аз говоря с тях ''строго'' все едно са големи хора.  Но това не означава, че няма да си обичам децата един ден като имам, но само без лигавене Намигване
Студен човек съм и това си е, как да го променя?   :-\ Не става ...
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 02:08:48 pm от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Юни 24, 2009, 02:16:55 pm »
Лили, няма такова животно като мен, толкова стиснато. Колкото и пари да имам, все съм си стисната...

Хихи, поне водолейската Луница в 5 дом не те ли прави малко по-екстравагантна на моменти?  :)
Значи аз съм твоята диаметрална противоположност.
Парите буквално ми изтичат през пръстите, колкото и да имам - Нептун близо до върха на 2 дом в тригон към Меркурий/Венера в 5ти, У2 (Юпитер) неаспектиран в знака на Венера в 7 дом. Моето харчене някои могат да сметнат и за прахосничество, защото имам навика да живея не според стандарта си. Но истината е, че харча с широк замах всичко, което съм спечелила с труда си. Наистина с много, много труд. Никога, нищо и от никой не съм получила на тепсийка.
Атмакарака Венера в силна позиция в индийската карта, в рецепция с Юпитер, си казва тежката дума. Колко пъти се случва да ида за хонорар и на връщане да остана без пукнат лев, като изхарча 100-200 лв. само за козметика. Или да дам половин заплата за поредния чифт обувки. Но не съм вещоманка, просто имам навика да пазарувам импулсивно (Венера в Овен в 5 дом). а иначе с Луна в Рак в 8 дом съм се научила и да пестя. Всъщност това е най-голямото противоречие при мен - конфликтът между Венера и Луната... :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #44 -: Юни 24, 2009, 02:21:41 pm »
Да да доста екстравангантна на моменти. И аз съм си харчила заплатата за 2 мин. 600 лв за цайси например и 500 лв за дънки, ама знам че после баща ми ще спасява положението  ;D. Не че е голяма работа, софиянци  с големите заплати и 2000 лв за обувки дават  ;D. Но искам да кажа, че на моменти и при мен се случва... но като цяло съм стисната. Пестя от към вода електроенергия, храна, спрях цигарите да не харча пари, не пия алкохол скъп е  :D и други такива.

А за теб знаем, че си прахосница, като майка ми, ще ва убивам ей  :-* :D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Юни 24, 2009, 02:28:22 pm »
Девата ще е е по организираността на финансите да не "изтекат" за нещо не толкова необходимо  :P

*

aiia

« Отговор #46 -: Юни 24, 2009, 02:33:51 pm »
Да бе джанъм , от девата иде :-*

Хм, провокирана от темата, разгледах картите на приятелите ми, та ...
първата карта, съвпад юпитер и луна на МЦ в телец в точен тригон с венера в 5 дом козирог. Момчето е на 34 години и си няма приятелка, сам е, не мога да кажа, че е щастливец и че блести, напротив невзрачен ама добряк. Има сатурн в 12 дом/лъв.
друга карта - луна,венера и юпитер в точен съвпад с АСЦ риби, откъм 1 дом са, но в квадрат с нептун в стрелец / 9 дом и в тригон със сатурн в рак. Същата работа, трудно намира дори за 1 нощ жена. Хем е комплексиран хем самотник.   :(
Така че юпитер на асц не означава автоматично ''голямо щастие''.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Юни 24, 2009, 02:38:04 pm »
Майка ми също е с Венера в Овен, но нейната е във 2 дом, има квадрат с Уран... Нея пък да я видиш как обича да харчи.  ;D Но може да бъде и много пестелива и да цепи стотинката на две, ако става въпрос на нейни лични средства (Луна в съвпад със Сатурн). Венера управлява 8 дом и се намира във 2ри, в тригон към Юпитер/Плутон в 7 дом - парите идват предимно по партньорска линия, макар че никога не е печелила добре, т.е. не е разполагала с достатъчно лични средства. При мен е наобратно - що се отнася до "парите на другите", кранчето е тотално спряно (неаспектиран управител на 2 дом в 7ми), всичко печеля единствено благодарение на собствени усилия. Майка е пример за човек с много банкови сметки и пари по тях, които реално не са нейни (дори част от хонорарите ми се превеждат на една от нейните сметки, за да не си правя аз моя); аз съм пример за човек, който няма нито една банкова сметка и не може да борави с банкомат, но всичко му е кеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #48 -: Юни 24, 2009, 02:49:38 pm »
хи-хи и майка ми е така. Само че нейната огнена венера е в 11 дом/стрелец в точен тригон с уран в 7 дом. Венера й упр. ИЦ-то. Никога не съм чула от устата на майка ми ''нямам пари''.  Пръска като луда... нали знаете лафа ''жена с пари е като луд с картечница''.
Даже онзи ден ми купи за 98 лв диадема. Откачих напрво, идеше ми да я пребия, ама нали е за мен подарък рекох да си мълча  >:(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 24, 2009, 03:05:26 pm »
Откачих напрво, идеше ми да я пребия, ама нали е за мен подарък рекох да си мълча  >:(

Радвай се, че и за теб се отпуска да "пръска" пари, както казваш.  :)
При мен положението е друго. Колкото и да имат, само за себе си ги стискат. Затова съм се научила сама да си осигурявам това, което ми е необходимо, и не обичам много подаръци да получавам, чувствам се някак си странно... Винаги ми е било по-приятно аз да (по)дарявам.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #50 -: Юни 24, 2009, 03:09:21 pm »
хи-хи ама си  и скромна :-))) къде го пише в картата ти това качество  :-*

На всеки му е приятно да получава нещо стойностно като подарък... на мен лично от мъж ми е малко ляво да получавам, чувствам се задължена и после трябва двойно да се реванширам.  :-[  Направо се  чудя на жените дето претарашват джобовете на мъжете си и щурмуват сейфовете им. Ауу пази боже ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юни 24, 2009, 03:13:05 pm »
хи-хи ама си  и скромна :-))) къде го пише в картата ти това качество  :-*

Ние, Овните, сме от скромни по-скромни.  :P
Съмнявам се да е от Овена де, по-скоро ще да е от знака на Луната...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #52 -: Юни 24, 2009, 03:50:30 pm »
...не е лесно с рогати  :P

Да бе джанъм , от девата иде :-*

Хм, провокирана от темата, разгледах картите на приятелите ми, та ...
първата карта, съвпад юпитер и луна на МЦ в телец в точен тригон с венера в 5 дом козирог. Момчето е на 34 години и си няма приятелка, сам е, не мога да кажа, че е щастливец и че блести, напротив невзрачен ама добряк. Има сатурн в 12 дом/лъв.
друга карта - луна,венера и юпитер в точен съвпад с АСЦ риби, откъм 1 дом са, но в квадрат с нептун в стрелец / 9 дом и в тригон със сатурн в рак. Същата работа, трудно намира дори за 1 нощ жена. Хем е комплексиран хем самотник.   :(
Така че юпитер на асц не означава автоматично ''голямо щастие''.

Сигурно е фактор за успех, но гледано в контекста на цялата карта, все пак си зависи от много неща ти знаеш  :) И аз съм срещала карти с Юпитер в 1, но без някакъв кой знае какъв успех. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Юни 24, 2009, 03:57:42 pm »
И аз съм срещала карти с Юпитер в 1, но без някакъв кой знае какъв успех. 

И аз също, дори и "прословутата" му позиция в 10 дом не винаги носи успехи.
Има нещо интересно, което забелязвам, не знам как да го обясня...
В картите на деца сираци и изоставени от родителите деца често се случва да има Юпитер я в 4ти, я в 10ти дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Юни 24, 2009, 04:07:14 pm »
Цитат
В картите на деца сираци и изоставени от родителите деца често се случва да има Юпитер я в 4ти, я в 10ти дом.

В тази връзка, както и във връзка с темата, можем да разгледаме картата на Едит Пиаф.
Предполагам, че сте чували за трудното й детство...
Наистина ли може да се сметне за късметлийка?

Цитат

Name: Piaf, Edith   
Birthname:    Gassion, Edith Giovanna
born on:    19 December 1915 at 05:00 (= 05:00 AM )
Place:    Paris, France, 48n52, 2e20
Timezone:    GMT h0w (is standard time)
Édith Piaf died on Friday October 11th 1963, at the age of 47.

Цитат
Biography of Edith PIAF

Édith Piaf (December 19, 1915–October 11, 1963) was one of France's most loved singers, who became a national icon. Her music reflected her tragic life, with her specialty being the poignant ballad performed in a heartbreaking voice. Among her most famous songs are "La vie en rose" (1946), "Hymne à l'amour" (1949), "Milord" (1959), "Non, je ne regrette rien" (1960).

Early life
Despite numerous published biographies, many facts and events of Édith's life are shrouded in mystery. She was born Édith Giovanna Gassion in Belleville, Paris, the high-immigration district later described by Daniel Pennac. Legend has it that she was born on the pavement of Rue de Belleville 72, but her birth certificate states she was born at Hôpital Tenon, the hospital for the 20th arrondissement of which Belleville is part. She was named Édith after the World War I British nurse Edith Cavell, who was executed for helping French soldiers escape from German captivity. Piaf—a Parisian colloquialism for "sparrow"—originated as a nickname she would receive twenty years later.

Her mother, Annetta Giovanna Maillard (1895–1945), was a part-Italian native of Livorno, a port city on the western edge of Tuscany, Italy. She was working as a café singer under the name Line Marsa. Louis-Alphonse Gassion (1881–1944), Edith's father, was a street acrobat with a past in the theatre. Little Édith was soon abandoned by her parents, left for a short time with her maternal grandmother, Emma (Aïcha) Saïd ben Mohammed (1876–1930), (a Kabyle). Shortly thereafter, Édith's father took the child to his mother, who ran a brothel in Normandy, and he then joined the French Army (1916). Thus, Édith was in contact with the prostitutes and the various attendees of the brothel since her early years, a circumstance which must have had a deep impact on her personality and view of life.

From the age of three to seven Édith was allegedly blind and she suffered from conjunctivitis; and from eight to fourteen she was allegedly deaf. According to one of Piaf's biographies, she recovered her sight in what is known as a "miracle", after her grandmother's prostitutes pooled money to send her on a pilgrimage honoring Saint Thérèse de Lisieux. In 1929, at fourteen, she joined her father in his acrobatic street performances. She then took a room at Grand Hôtel de Clermont (18 rue Veron, Paris 18ème) and separated from him, going her own way as a street singer in Pigalle, Ménilmontant, and the Paris suburbs (cf. the song "Elle fréquentait la Rue Pigalle"). She was about sixteen years old when she fell in love with a delivery boy, Louis Dupont. Shortly afterward she had a child, a little girl named Marcelle, who died in infancy of meningitis.

« Последна редакция: Юни 24, 2009, 04:19:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #55 -: Юни 24, 2009, 04:51:14 pm »
Моята Венера е козирожка,в опозиция на Сатурн(упр. на 7 и 8 дом) във втори..
Истина е,че всички мъже в живота ми са били повече от финансово стабилни,но никога не съм злоупотребявала с това,напротив-винаги съм давала наравно или дори повече..Мразя да съм зависима от някого и нещо и равнопоставеността е важна за мен.Използвачеството-финансово,емоционало,сексуално е далеч ..По време на връзките ми се е случвал значим финансов подем на някои от господата,та имам признания,че съм им донесла голям късмет... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Юни 24, 2009, 05:18:34 pm »
Не знам от къде да извадя певческа кариера   :-\

За гласови данни:
- мажорен аспект на Луна с Марс (сила на гласа);
- мажорен аспект на Луна и/или Венера с Нептун (завладяващ, кадифен, мелодичен глас с приятен тембър);
- мажорен аспект на Меркурий с Плутон (въздействие чрез глас).

В картата на Един Пиаф има акцентиран 2 дом (вродени таланти), Меркурий е изгорен от Слънцето и има партилен тригон с Марс. Оттук според мен идва силата на гласа (в съчетание със знака и аспектите на Луната - Марс и Нептун), а въздействието върху публиката - чрез Слънце/Меркурий с опозиция с Плутон (макар и с по-широка орбиса, но орбисите се разширяват, ако са включени светилата). Тоест в случая Меркурий е много близо до Слънцето и по този начин "намазва" от опозицията му с Плутон.
Луната е в знака Близнаци (комуникация, въздействие чрез думи, глас, тембър) и се намира в седми, въздушен дом (публика, целева аудитория), има секстил с Нептун и квадрат с Марс.
Венера има партилен секстил с Юпитер.
Секстилите са аспекти с по-слабо проявление, затова мисля, че водещ тук е квадратът на Луната (в меркуриев знак) с Марс, съчетан с изгорен Меркурий в точен тригон с Марс.
Това е по въпроса за силата и въздействието на гласа.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #57 -: Юни 24, 2009, 05:28:08 pm »
А човекът от постната от мен карта има ли глас, Лили?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Юни 24, 2009, 05:37:14 pm »
Къде е картата, в тази тема ли е?
Подминала съм я без да разгледам...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си