Здравей Гост

Роден под щастлива звезда!

• 205 Отговора
  • 32261 Прегледи
*

Nebesna

Re:Роден под щастлива звезда!
« Отговор #80 -: Юни 24, 2009, 08:22:03 pm »
Кайли, не казваш, мъж ли е, жена ли е човекът от картата!?
Аз бракът го тълкувах като при жената, а току-виж роденият се оказал мъж.
Поне полът трябва да е известен на астролога (в класическия случай).  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #81 -: Юни 24, 2009, 08:58:29 pm »
С управител на асцендента- в 10 дом,явно е известен в обществото.
Луната е в козирог.
И аз имам управител на асцендента на МС леееко в десети, ма известност в обществото ньъц.  :(
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 09:02:45 pm от kaily »

*

Skarlet

« Отговор #82 -: Юни 24, 2009, 09:03:25 pm »
Аз по-скоро имах предвид някое хубаво,което да ти помага.Иначе за късметлийското-в общи линии май всички сме така,с труд...

Имам си и хубави аспекти,както при всеки.Няма карта само с лоши аспекти или само с хубави. ;D Имам един земен и един огнен тригон и изгряваща Спика. А ти?

*

aiia

« Отговор #83 -: Юни 24, 2009, 09:11:53 pm »
тез неподвижните хич не са ми ясни. Сега гледам картата на един човек, има
1. Спика съвпад с уран / 2 дом.
2. АЛД / не знам каква звезда е/ съвпад с венера
3. СИР Сириус /предполагам/ съвпад със слънцето.

Добре ли е това да съвпадат тези звезди с планетите? Късмет ли носят  :-\

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Юни 24, 2009, 09:14:04 pm »
Аз съм забелязала, че има някои щастливи аспекти, които, ако се повторят в мунданен план в солара дават много щастливи събития. Например Слънце в тригон с Юпитер, а транзитните Слънце и Юпитер са в секстил към наталните. Аз много си харесвам сектилът на Юпитер (господар на Асцендента) с Уран (управител на светилата). Когато се повтори в мунданен план, ме е измъквал с магическа пръчка от всякакви заплетени и неразрешими на пръв поглед ситуации и даже в период на кризи.

Всъщност тази зависимост за повторението важи за всички видове аспекти, не само за късметлийските. Един аспект на транзитна планета към натална се проявява по-силно, ако двете планети по рождение сключват аспект помежду си.

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Юни 24, 2009, 09:17:09 pm »
тез неподвижните хич не са ми ясни. Сега гледам картата на един човек, има
1. Спика съвпад с уран / 2 дом.
3. СИР Сириус /предполагам/ съвпад със слънцето.

Добре ли е това да съвпадат тези звезди с планетите? Късмет ли носят  :-\

"Щастливите" звезди действат добре при съвпад с лични планети, а тежките планети май развалят хармонията или отслабват действието им. Добър показател е, когато щастлива звезда е в съвпад с Асц. или МЦ. Спика и Сириус са щастливи звезди по принцип.

*

aiia

« Отговор #86 -: Юни 24, 2009, 09:17:26 pm »
Небесна, аз имам натален секстил сатурн-уран както и сатурн-марс /образуват бисекстил с връх сатурн/. Хич им нямам вяра аз на тия хубави натални аспекти.
При опозицията сатурн-уран по оста асц-десц и марс като застана  на ИЦ-то ела да видиш ква тау-квадратура ме тресе... направо като бита в центрофуга бях от ядове. Щях да ги избия тука всички наред.

*

aiia

« Отговор #87 -: Юни 24, 2009, 09:25:04 pm »
Бях чела следното: Един от най-добрите аспекти на Юпитер в индийската астрология е опозицията юпитер-луна. Особено, ако Юпитер е в силна позиция и в знака Лъв, и в 11ти дом. Там се намирал в "радост". 
Аз имам тази опозиция юпитер-луна. Юпитер ми е в лъв в 11 дом. Ама нещо... радост цък.
 :-[

« Отговор #88 -: Юни 24, 2009, 09:32:26 pm »

Алдебаран, вероятно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Юни 24, 2009, 09:32:57 pm »
Особено, ако Юпитер е в силна позиция и в знака Лъв, и в 11ти дом. Там се намирал в "радост". 

Юпитер е в тъй наречената "радост" в 11 дом според класическата западна астрология, не индийска.
В Джйотиш за една от силните му позиции се счита: 1. екзалтация (в сидералния Рак); 2. мулатрикона (собствен знак, в определени градуси); 3. в знак на приятел.

Няма концепция за "радост" на планетите в определени домове, но за сметка на това има концепция за "directional strenght" (сила на движение), според която Юпитер и Меркурий са най-силни в 1 дом, т.е. в Лагна, Луна и Венера - в 4ти, Сатурн - в 7ми, Слънце и Марс - в 10ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Юни 24, 2009, 09:33:56 pm »

Алдебаран, вероятно.

Алдебаран мисля, че не се намира в Дева, нито пък в сидералния Лъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Юни 24, 2009, 09:35:17 pm »
Небесна, аз имам натален секстил сатурн-уран както и сатурн-марс /образуват бисекстил с връх сатурн/. Хич им нямам вяра аз на тия хубави натални аспекти.
При опозицията сатурн-уран по оста асц-десц и марс като застана  на ИЦ-то ела да видиш ква тау-квадратура ме тресе... направо като бита в центрофуга бях от ядове. Щях да ги избия тука всички наред.

Хееееее! Ти от два малефика в "хубав" аспект какво очакваш? А и мунданният аспект е бил опозиция все пак, при това на чувствителна ос. Но аз мисля, че ти не ме разбра в детайли какво искам да кажа....Уф! Дълго е за обяснение.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #92 -: Юни 24, 2009, 09:35:34 pm »
Аз по-скоро имах предвид някое хубаво,което да ти помага.Иначе за късметлийското-в общи линии май всички сме така,с труд...

Имам си и хубави аспекти,както при всеки.Няма карта само с лоши аспекти или само с хубави. ;D Имам един земен и един огнен тригон и изгряваща Спика. А ти?

Не зная,мила...Не ги разбирам още.Не зная нито къде ми се намират,нито какво означават.Спика нищо не ми говори.С astro.com ми е много трудно.Мъча се като грешен дявол... :-X
« Последна редакция: Юни 24, 2009, 09:41:37 pm от Мia21 »

*

aiia

« Отговор #93 -: Юни 24, 2009, 09:36:49 pm »
При опозицията сатурн-уран по оста асц-десц и марс като застана  на ИЦ-то ела да видиш ква тау-квадратура ме тресе... направо като бита в центрофуга бях от ядове. Щях да ги избия тука всички наред.

Хееееее! Ти от два малефика в "хубав" аспект какво очакваш? А и мунданният аспект е бил опозиция все пак, при това на чувствителна ос. Но аз мисля, че ти не ме разбра в детайли какво искам да кажа....Уф! Дълго е за обяснение.

Разбрах ти интимната мисъл, споко!   :-*
Закачам се само :-)))))

*

Skarlet

« Отговор #94 -: Юни 24, 2009, 10:00:17 pm »
Алдебаран мисля, че не се намира в Дева, нито пък в сидералния Лъв.

Лили,предполагам,че Венера е в Стрелец,щом е в съвпад с Алдебаран,а Слънцето му-във Везни,след като е в съвпад със Спика.

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Юни 24, 2009, 10:02:57 pm »

И друго, при малките деца и бебета, как има едно цициркане и превъзнасяне ''ау мяй  на мама на баба на леля ти и шуринайката. Ненавиждам това лиготене и църкане над бебето и над малките деца. Аз говоря с тях ''строго'' все едно са големи хора.

Ще ме умориш от смях! ;D ;D ;D
Аз точно така се радвам на бебетата и на малките деца (Юпитер в Рак, к`во да правя?) :-[
И децата ми се лепят като бонбончета. Ами не мога да се сдържам. Като видя малко дете и се разтапям от умиление....а на мъжете около мен им омекват краката, като ме видят такава. Хихихи! Всеки мъж търси нежно, грижовно и майчинско отношение...Ама аз съм истински нежна и обичлива най-вече с малчуганите. Те са толкова чисти същества, че само с тях свалям бариерите и мога да си позволя да бъда уязвима и добра. ;)

*

aiia

« Отговор #96 -: Юни 24, 2009, 10:07:57 pm »
Не бе, и аз съм добра и обичлива. Ама без да цициркам. Просто им говоря като на възрастни. Просто не мога да го изкарам тоз глас тънкия :-)))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Юни 24, 2009, 11:19:51 pm »
Просто не мога да го изкарам тоз глас тънкия :-)))))

Тънкия глас и аз не мога да го изкарам посмъртно, а някой женици така умело си го преправят за постигане на определени цели...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #98 -: Юни 25, 2009, 08:28:38 am »
Asla,  това което си прочела, се отнася до принципно желателното и считаното за  доброто разположение на "подъгълност" между юпитер и луна разглеждано като 90 гр., а 180 гр е винаги аспект ( защото в индийската не всички аспекти се броят), понякога планета е сигнификатор на дом това ли имаш предвид- мисля, че беше юпитер на 9 (и 12) , който обаче е и дом трикона?
(ако не се лъжа информацията е от Самир Азар?-)

п.п. обаче както Lillie е казала това е по сидерална карта

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #99 -: Юни 25, 2009, 09:38:09 am »
Е я и картата на девойката, за която говорих.