Здравей Гост

Роден под щастлива звезда!

• 205 Отговора
  • 32177 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Роден под щастлива звезда!
« Отговор #140 -: Юни 25, 2009, 09:58:55 pm »
Точно - и аз се уморих да живея в ненормална обстановка. Време е за промяна.

*

Nebesna

« Отговор #141 -: Юни 25, 2009, 10:04:56 pm »
Аз не мога да съм с някого само за пари. Чувствам се зависима, а това е убийство за един двоен Водолей с асцендент Стрелец. А и не мога да бъда с някого просто, за да не съм сама. Аз съм романтичен човек. Обаче имам проятелка, която казва, че се възбужда, когато и мъжът и дава пари и е в състояние да си затвори очите за много неща.

*

aiia

« Отговор #142 -: Юни 25, 2009, 10:05:07 pm »
Покахонтас, става дума за друго, а не за положението на плутон.
Това че през 60-те и 70-те малко хора са се женили за богатство, понеже е имало малко богати хора. Хората са се женили по любов и са създавали дома заедно. Табуретка по табуретка вилица по вилица - всичко заедно.
Изключвам ''хайлайфа'' из софия дето са обслужвали господата от политбюро , наред по партийна линия.

*

Skarlet

« Отговор #143 -: Юни 25, 2009, 10:06:06 pm »
Абе, не е само до Плутон.И не всички са плява.Не го приемайте като обида към вас.Говорим по принцип.Днешното младо поколение няма ценности,не зачита традиции.Само пари и пари.....Какво да ти кажа....тия тъпаци горе съсипаха всички и всичко.

*

aiia

« Отговор #144 -: Юни 25, 2009, 10:08:23 pm »
Явно луната във водолей си казва думата, Небесна, понеже и аз мисля като теб. С тази разлика, че аз не съм романтична :-))) Но пък  ти имаш венера в риби, а моята в дева. И оттам идва разликата. Иначе виждам доста сходство, макар по една луна. Харесвам нестандартните хора с различно мислене, такива които се отличават от масата.

*

Nebesna

« Отговор #145 -: Юни 25, 2009, 10:10:06 pm »
Ми просто някъде четох, че именно този скорпион е отговорен и за многото садистични прояви, убийства на деца и т.н. Но определено не всички млади хора са боклуци.

Нищо му няма на поколението. Алчни хора е имало винаги и ще има. Братя и сестри ще си издерат очите, заради ниви и имоти от време оно.

*

kaily

• 5145
« Отговор #146 -: Юни 25, 2009, 10:10:27 pm »
Бе не е така, не е до поколение само.
И не става въпрос да се жениш за пари, има малцина избрани, които се женят и по любов, ма целят и парите. Така става. Де е писано, че богатите хора нямат личен чар и не привличат насрещния пол и сексуално.
Е това вече требе да е късмет - да събереш парите и любовта накуп.
Мацката, чиито е хороскопът, е почнала с богатия младеж, когато последният не е бил богат. И са изкарали май 8 години ли каза заедно.
Ма не става въпрос само за нея.

*

Skarlet

« Отговор #147 -: Юни 25, 2009, 10:11:06 pm »

Това че през 60-те и 70-те малко хора са се женили за богатство, понеже е имало малко богати хора.

Богати хора винаги е имало. Но такова бясно препускане за богатства и женитби за пари,не е имало. И като го имат-кво? Сигурно си лягат вечер с жълтиците. Пък после мечтаят тайничко някой да ги обича и да им обърне внимание.Айде старците да лягаме,че утре пак ни чака работа.  ;D Сладки сънища!  ;D

*

aiia

« Отговор #148 -: Юни 25, 2009, 10:12:43 pm »
Това е проблем, че са започнали връзката когато той е бил никой.
При един скандал , тя ще рече 'абеее ей не ми се прай на еди къв си, щото къв въшльо беше а къв стана. Не помниш ли къв мизерник беше''. Засяга се мъжкото его един шут и айдеее при некое младо гадже ще си гледа кефа.
Класика в жанра.

*

Nebesna

« Отговор #149 -: Юни 25, 2009, 10:21:53 pm »
И не става въпрос да се жениш за пари, има малцина избрани, които се женят и по любов, ма целят и парите. Така става. Де е писано, че богатите хора нямат личен чар и не привличат насрещния пол и сексуално.
Е това вече требе да е късмет - да събереш парите и любовта накуп.

Че е късмет, късмет е. И дано все така да им върви. Дай, Боже, всекиму!

*

kaily

• 5145
« Отговор #150 -: Юни 25, 2009, 10:25:47 pm »
Девойки, стига сте злобели, някои просто са родени под щастлива звезда, ние - некой друг живот.  :P

А за гонката за пари и алчността Скарлет е много права. Аз го забелязах това явление сигурно някъде края на 80 и началото на 90-те. Когато изчезнаха занаятчиите, часовникарите, обущарите и прочее, дето преди се прехранваха с малко пари. Не помня вече какво точно почна да ми липсва по едно време, та се поразмислих и си дадох сметка, че то вече с малко пари просто не се живее и затова никой не ще да го работи. Примерно имаше навремето едни сокчета в Созопол, такива с една лъжица бъркаш в стъклени купи и после доливаш от чешма газирана вода. 4 стотинки лъжичката. Няма да ги забравя тия сокчета.
Кой ще се изхранва в днешно време и при тия наеми на местата със сокчета. Всичко тръгна от реститутите у нас. После се минаха десетина години и усетих, че ме изхвърлят в качеството ми на дребен бизнес от живота. Това Симо цар като доде с юпитета, дето окрадоха народа, оправиха държавата и отпред и отзад и наблегнаха на корпоративния капитал. Но него време говорих с една позната, дето живееше в Германия и тя ми каза същото - че все повече навлиза корпоративния капитал на сцената и всичко дребно изчезва. И така се завихри лека полека и като се завихри та чак до инвестиционните банки, балоните, печатането на пари без покритие и хоп- днешната криза....която можеше да се предвиди още като изчезнаха сокчетата от Созопол.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #151 -: Юни 25, 2009, 11:16:49 pm »
Знаете ли,когато четох всичко това досега,отново стигнах до извода за различните гледни точки на всеки един от нас.Май трябваше да започнем с въпроса:"За кой и какъв човек казваме,че е роден под щастлива звезда".И от там вече да търсим показателни за това положения в картите.
Ами аз лично не смятам,че една държанка може да ми е критерий за щастлив човек-нито,че търпи някого единствено и само заради пари и се подлага на какви ли не унижения,нито че щяла да ходи да си развява байряка в чужбина.Ами мен лично и двете не ме влекат.
За мен,роден под щастлива звезда е човек,на когото изведнъж му провървява в нещо-постига някакъв връх в кариерата си,има успешен брак,материално е добре,но не с измами и далавери,а с качествата и труда си,нещо такова трябва да е...Да е щастлив в дадена сфера от живота.Да се усеща,че е погален от оня горе,ама в добрия смисъл на нещата.
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 11:41:38 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #152 -: Юни 25, 2009, 11:33:58 pm »
В живота на другите хора ние виждаме само това, което е на повърхността - външните признаци за благополучие. Няма хора, които да са орисани да им върви във всичко. А че на някои им върви повече, отколкото на други в определени неща е факт. И всичко е до съдба. Има някои аспекти за по-лесен живот, по-леко понасяне на ударите на съдбата, които са заложени в наталната карта. Колкото и да се отричаме от материалните неща, всеки от нас се стреми към материално благополучие. "По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен".

*

Helo

« Отговор #153 -: Юни 26, 2009, 12:28:35 am »
Късмета е нещо променливо все пак. Днес си на върха, утре ще се радваш просто, ако си здрав. Сега известната в миналото американска актриса Фара Фосет умря на 62 години, след като известно време страда от рак. А и синът и май е бил в затвора, ама на нея не са и казали за това, защото е била много зле и не са искали да я тревожат. Ето - била е известна и смятана за секссимвол в Америка в миналото, а какъв край. Има много подобни случаи.

А в Русия колко хубави момичета, станали мис Русия са умрели, а една осакатена за цял живот, след като са я заляли с киселина, заради връзки с мафиоти. А преди това други момичета са им завиждали.

Така че един ден си с на пръв поглед голям късмет, а на другия не се знае какво ще стане.

Да си държанка за някои хора е унизително.
 Може да гледате в картата по-общо - показател за пари, ама ако парите се спечелят например, когато си на 70 години, няма да можеш много да им се радваш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #154 -: Юни 26, 2009, 08:19:53 am »
Има има, ако води смеките на 10 фирми ела да видиш кви пари вземат, както и адвокатските хонорари.

Скарлет, не ми се изброяваха всички престижни професии. Да, възможности има много. Но еваларка на мацките дето си вадят пари и правят мъжете си ''смешни''. Харесвам ги много и шапка им свалям. Имат уважението ми.
Как звучи само ''скъпи, тази вечер аз те каня на ресторант. Позволи ми аз да платя този път, имам повод, сключих добра сделка''.  :D
Аsla, неискам да съм груба, но не звучите като човек работил на реалния пазар на труда т.е. без протекции от тати, мама, познати...

*

Uran

• 6041
« Отговор #155 -: Юни 26, 2009, 08:41:14 am »
Глупаво е да се омаловажават парите и обикновено го правят хора, които не са имали кой знае какви финансови сътресения. Когато си осигурен било с жилище, било с добра работа, ТЕ (парите) отиват на заден план, във фокус са любовта, кариерата, приятелствата.
Когато нямаш пари-те са всичко, а и правят някои житейски изпитания значително по-поносими.

*

Asol

• 4140
« Отговор #156 -: Юни 26, 2009, 08:58:57 am »
Никой не омаловажава парите, а пък добрата работа предполага и такъв доход.  :)
Пирамида на Маслоу - Уикипедия

Йерархия на човешките потребности

През 1954 г. Маслоу дефинира своята пирамида (йерархия) на човешките потребности, която играе ключова роля за развитието на човешките ресурси и теорията за мотивацията. Пирамидата се състои от следните пет нива:

1.  На най-ниско ниво са физиологическите нужди: за въздух, вода, храна, сън и основните изисквания за поддържане на живота.
2. Нуждата от безопасност, сигурност и спокойствие.
3. Социални потребности от одобрение, привързаност и любов.
4. Потребност от уважение, социален статус, признание и самоуважение.
5. Потребност от себеутвърждаване (себеактуализация) - най-високото и абстрактно ниво в пирамидата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Юни 26, 2009, 12:28:44 pm »
1.  На най-ниско ниво са физиологическите нужди: за въздух, вода, храна, сън и основните изисквания за поддържане на живота.

Не ми се ще да прозвуча твърде песимистично, но 90% от българите са на това ниво.
Жалка пародия на държава...
А после правителството се пита защо народът не иска да плаща данъци и осигуровки и предпочита да остане в сивата икономика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #158 -: Юни 26, 2009, 12:52:56 pm »
Има има, ако води смеките на 10 фирми ела да видиш кви пари вземат, както и адвокатските хонорари.

Скарлет, не ми се изброяваха всички престижни професии. Да, възможности има много. Но еваларка на мацките дето си вадят пари и правят мъжете си ''смешни''. Харесвам ги много и шапка им свалям. Имат уважението ми.
Как звучи само ''скъпи, тази вечер аз те каня на ресторант. Позволи ми аз да платя този път, имам повод, сключих добра сделка''.  :D
Аsla, неискам да съм груба, но не звучите като човек работил на реалния пазар на труда т.е. без протекции от тати, мама, познати...

Хехе, била съм на реалния пазар и още как. Толкова изпълнителна и педантична в работата, чак шефовете съм засрамвала.
В разговора тук не визирахме НИКОГО , говорихме си най-общо за т. нар. ''щастие'' на държанките.

*

Asol

• 4140
« Отговор #159 -: Юни 26, 2009, 12:57:31 pm »
Затова и ще има теми като тази, в които се обсъждат родените под щастлива звезда и аспектите предполагащи късмет и повече успех. Това е напълно нормална човешка реакция и желание - да иска да живее добре и да се чувства удовлетворен поне до някаква степен. Ако са удовлетворени потребностите и не само основните, никой няма да се сети да пита какво е аджеба щастливата звезда и къде и защо вирее в нечий друг хороскоп.