Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 329021 Прегледи
*

missKapriz

НОВОБРАНЦИ
« -: Юни 25, 2009, 08:23:09 pm »
Предлагам всички,които сега започват да изучават астрология,да задват въпросите си тук.А "ветераните" да отговарят  :),като предвартително ги моля за търпение към нас-начинаещите.Така няма да се чувствам неудобно да питам в другите теми,където обикновено разговорите са на доста по-професионално ниво.Аз например изчетох много литература,но не успях да разбера точно как да определям тригон,квадрат,опозиция и други подобни.

*

Инти

• 2068
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1 -: Юни 25, 2009, 08:26:00 pm »
 Не ми се ще да питам каква литература си чел, но каквато и да е астрологична , вероятно добре е обяснено какво е тригон, опозиция и квадрат. ;)

Ето тук подробно можеш да се запознаеш с аспектите.

АСПЕКТИ

*

Skarlet

« Отговор #2 -: Юни 25, 2009, 08:31:45 pm »
Аз например изчетох много литература,но не успях да разбера точно как да определям тригон,квадрат,опозиция и други подобни.

;D  Аз пък съм прочела само 4-5 книжки,споко.  ;D Всичко се научава с повече труд и време.

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Юни 25, 2009, 08:33:52 pm »
Не ми се ще да питам каква литература си чел, но каквато и да е астрологична , вероятно добре е обяснено какво е тригон, опозиция и квадрат. ;)

Ето тук подробно можеш да се запознаеш с аспектите.

АСПЕКТИ
Малиии,как ме нареди ;)Сега и тук ли да се притеснявам да си задавам въпросите :-\То като дефиниции ги научих ама са ми много мътни...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юни 25, 2009, 08:39:23 pm »
То като дефиниции ги научих ама са ми много мътни...

Не се притеснявай, преди десет години и аз така започвах.  :)
Разполагах само с една книжка на Люмиер и си бях разпечатала наталната карта отнякъде...
Та още се сещам как гледах като теле картата и се чудех, аджеба, как се определят аспектите.  :-[

Мисля, че по тази картинка по-лесно ще се ориентираш:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #5 -: Юни 25, 2009, 08:45:51 pm »
 ;D Нареждам се на опашката. Според мен има много новобранци, който четат темите. Сега като си имаме "новобранска" територия ще задам един въпрос.
  Искам да попитам  в табличката на аспектите в astro.com какво означава буквата S до съответния аспект и числото -5?
 Например Юпитер секстил Асц. -5 S

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 25, 2009, 08:49:29 pm »
Не се сещам точно как е в астро.кома, но според мен това може да е орбисата на аспекта, която показва доколко се доближава до математически точния аспект.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #7 -: Юни 25, 2009, 08:50:32 pm »
Много сте сладки новобранците. Само муцунките ви гледам и се смея :-))))

*

Инти

• 2068
« Отговор #8 -: Юни 25, 2009, 09:09:43 pm »
[Малиии,как ме нареди ;)Сега и тук ли да се притеснявам да си задавам въпросите :-\То като дефиниции ги научих ама са ми много мътни...

Няма за какво да се притесняваш, можеш спокойно да си задаваш въпросите, но много от отговорите са в книгите, понякога просто  трябва да се чете внимателно , за да се вникне в информацията.

*

missKapriz

« Отговор #9 -: Юни 25, 2009, 09:45:12 pm »
Много сте сладки новобранците. Само муцунките ви гледам и се смея :-))))

А аз даже и "муцунка" си нямам,шото и аватар незнам как да си кача :-[

*

crazy_666_999

« Отговор #10 -: Юни 25, 2009, 09:53:49 pm »
Aми ако не съм си в Бг,как да си купувам книжките?Поздравявам момичето за темата,а изказвания от рода на "смешни сте" или нещо подобно мисля че са неуместни.Защото никой не се е родил научен мисля :D

*

missKapriz

« Отговор #11 -: Юни 25, 2009, 09:59:36 pm »

Та още се сещам как гледах като теле картата и се чудех, аджеба, как се определят аспектите.  :-[

[/quote]
То преди 10 години разбирам,ама сега с толкова много инфо ,а аз пак нищо не схващам-теорията долу-горе добре,но като погледна картата и ...тъмна индия!Сега като гледам твоята карта,Лили.хич не мога да разбера между кои знаци са тия тригони,квадрати...И коя е точката,дето всички лъчи излизат от нея???Уффф сигурно много ви веселя с моите въпроси ???

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #12 -: Юни 25, 2009, 10:07:28 pm »
Езика на Астрологията са символите - трябва да ги научиш,
за да можеш да разчиташ картата - символите на Знаците,
символите на Планетите, символите на Аспектите - има ги
в линка, който ти пуснах на лична бележка.
Естествени минерали и амулети

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Юни 25, 2009, 10:17:29 pm »
Aми ако не съм си в Бг,как да си купувам книжките?Поздравявам момичето за темата,а изказвания от рода на "смешни сте" или нещо подобно мисля че са неуместни.Защото никой не се е родил научен мисля :D

Не се ядосвай.Тези дето се смеят последни,се смеят най-добре,нали знаеш?  ;D Пък и знания се доказват с астрологични анализи.Не се страхувай да питаш и да тълкуваш.По-добре да сгрешиш,да паднеш и да стенеш.Много по-достойно е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 25, 2009, 10:19:26 pm »
Лили.хич не мога да разбера между кои знаци са тия тригони,квадрати...И коя е точката,дето всички лъчи излизат от нея???Уффф сигурно много ви веселя с моите въпроси ???

Тригон има между знаци от един триплицитет - огнен, въздушен, воден, земен.
Опозиция има между два срещуположни знака, които взаимно се допълват.
Квадрат има между знаци в несъвместими стихии, разположени един от друг под ъгъл 90 градуса, т.е. по кръстове.
Секстил има между два знака, разделени от още един друг, т.е. прескачаме един знак и броим следващия за секстил.
Съвпад има между планети в един и същи знак (зависи от орбисата).

Това са мажорните аспекти, като за начало стигат.
Минорните вече ще ми е доста по-трудно да ти обясня толкова просто и разбираемо.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #15 -: Юни 25, 2009, 10:28:36 pm »
Предлагам да качите една натална карта и Ние да започнем да я тълкуваме,а Вие да ни поправяате като грешим.Ние-новобранците,Вие-ветераните :)Мисля че така ще е най-добре...

*

aiia

« Отговор #16 -: Юни 25, 2009, 10:30:07 pm »
Ако искате, мен да нищите, няма проблеми.
Аз поне съм насреща и ще казвам вярно грешно :-))))

Ето ме:
почвате с характера ми, нали така :-)))
http://img208.imageshack.us/img208/5020/1111ibg.gif

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #17 -: Юни 26, 2009, 08:57:27 am »
Въй, тоз 12-ти Дом е като Дядовата ръкавичка  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #18 -: Юни 26, 2009, 09:20:05 am »
А между другото и аз съм със Слънце, Венера и Мерк в Дева  :P
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #19 -: Юни 26, 2009, 10:06:11 am »
Ако искате, мен да нищите, няма проблеми.
Аз поне съм насреща и ще казвам вярно грешно :-))))

Ето ме:
почвате с характера ми, нали така :-)))
http://img208.imageshack.us/img208/5020/1111ibg.gif

Асла, /Никога - защо така си се кръстила?  :)/ картата ти е доста интересна, значи си Дева отвсякъде / ;D ;D ;D - този израз "отвсякъде" много ми е смешен, използват го нашите фолк диви, ама в случая е уместен/. Имаш толкова много хвърчила и трапеци имаш и 3 пръста на съдбата, гледам ти картата със зет8, както и конфигурация - "покрив", няма да изпадам в подробности в тълкуване, имаш си ангел хранител, пазители отгоре, но всяка пошла мисъл ще бъде наказвана строго. За това трябва да внимаваш с действията и постъпките си. Кажи речи си родена под щастлива звезда, но струпването на толкова светила в Дева ти пречи да го усетиш, подлагаш всичко на критика и анализ. Идваш в този живот със духовни знания, които по някакъв начин трябва да ги претвориш в дела, защото само така животът ти ще придобие смисъл. В живота ти ще имаш много хубава възможност за успех и късмет, в семейството и любовта...Трябва да уловиш момента, имаш интуиция, не я задушавай с мисли и анализи...