Здравей Гост

Смъртта на Майкъл Джексън

• 70 Отговора
  • 14713 Прегледи
Re:Смъртта на Майкъл Джексън
« Отговор #40 -: Юли 04, 2009, 08:00:09 pm »
А ми, може да се каже, че вестник Сън и астрологията са два независими един от друг източника  ;D, така че това може да е причината.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юли 04, 2009, 08:22:31 pm »
Да де, ма изборът на кого да повярваш си е зависим.
Примерно Лили може да е избрала да повярва на едната версия, защото така се подкрепя астрологията.
Аз да речем си мисля дали и двете версии не са еднакво верни, тоест хем да е бил дупчен и слаб, хем да се е представял добре на репетициите, то тия вещества не предизвекват ли изкуствен прилив на сили.

*

Skarlet

« Отговор #42 -: Юли 04, 2009, 08:34:41 pm »
Новини от последния час за резултатите от аутопсията на Джако:
http://world.actualno.com/news_248248.html

Тук пише същата информация от 29 юни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Юли 04, 2009, 08:46:54 pm »
Абе аз на никоя от версиите не вярвам на 100%, малко или повече винаги подхождам скептично, особено когато става въпрос за живота на световно известни личности.
Дали някоя от версиите подкрепя или не астрологията не е от голямо значение за мен.

От астрологична гледна точка пък не виждам да има важни дирекции към ъглите в хороскопа, които в случаи като този би трябвало винаги да присъстват. То хубаво, че има сламки като Хирон и Церера, но ако се наложи да обясним случилото се без тях? Това ме навежда на мисълта, че или часът не е много точен, макар че приемам версията с АС Везни, или дирекциите, които използваме, не са много точни. Някой пробвал ли е да види по примарни?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #44 -: Юли 04, 2009, 08:56:45 pm »
И според мен не е този час на раждане. Затова и нищо в прогресия и дирекции няма,което да подсказва събитията.Не мога да си спомня къде,но беше някъде из книгите с асцендент Водолей.Трябва да се разровя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 04, 2009, 09:00:35 pm »
Не отричам, че Асцендентът може да е Везни, но не и в този градус, часът може да е малко по-рано... Иначе по дирекции нищо не излиза, а това все пак е един от най-сериозните и изпитани методи за прогностика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Юли 04, 2009, 09:05:57 pm »
А ми ето някои събития то живота му, доколкото могат да се намерят. По дирекции и прогресии много не ми се връзваха с този час. Май някой го е натъманявал...

- 1979 г - по време на репетиция си чупи носа. Следват няколко неуспешни операции, защото не може да диша.
- 27.11.984 - получава изгаряне втора степен на главата при заснемане на реклама за Пепси
- 1.01.1994 - споразумението на онези 23 млн долара. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Юли 04, 2009, 09:08:25 pm »
Всъщност в предния си постинг исках да кажа, би трябвало да е роден по-късно, а не по-рано, и тогава ще са налице някои по-значими дирекции, за които евентуално бихме могли да се хванем. А пък и знае ли човек, можи и часът на раждане изобщо да не е този...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #48 -: Юли 04, 2009, 09:14:39 pm »
По прогресии: прогресивната венера, която уравлява Ас-то и в съвпад с наталното Ас, а прогр. Луна в съвпад с нат. IC.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юли 04, 2009, 09:19:35 pm »
Прогресиите са добра допълваща техника, но далеч не основен инструмент в прогнозите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #50 -: Юли 04, 2009, 09:21:46 pm »
Според твоя опит предимство имат дирекциите ...?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 04, 2009, 09:33:32 pm »
Според твоя опит предимство имат дирекциите ...?

Принципно да, но само в съчетание с други техники.
Една техника, разглеждана изолирано, рядко дава задоволителен резултат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #52 -: Юли 04, 2009, 09:40:24 pm »
По прогресии: прогресивната венера, която уравлява Ас-то и в съвпад с наталното Ас, а прогр. Луна в съвпад с нат. IC.

Явно трябва по няколко пъти това да се пише в темата,че някой да го види  ::)
 И не само това ,но нямам намерение да си цитирам постовете със всички значими прогресии и дирекции,които пряко имат връзка със събитието,при условие че картата е точна за което няма гаранция.Но някои аспекти си остават в сила-тези които не са към осите.Било то транзитни,прогресивни и т.н.

Прогресиите са добра допълваща техника, но далеч не основен инструмент в прогнозите.

Не съм съгласен.Аз приемам прогресиите преди символичните дирекции(а за примарните няма да си отварям устата колко са "елитарни") и ги приемам за един основен инструмент.

Церера не е сламка.Факта си е факт-смъртта е при точен транзит на Сатурн и Церера върху Церерата.И нарочно направих онези извадки от книгата ,където нещата са описани предостатъчно добре,за да не каже някой че правя свободни интерпретации.Само допълних силната роля на Церера в картата като участваща в енергийна мрежа със Слънцето.Пък който иска да вижда очевадното-въпрос на избор.

От астрологична гледна точка пък не виждам да има важни дирекции към ъглите в хороскопа, които в случаи като този би трябвало винаги да присъстват.

Аз пък не съм възприел,че осите или каквото и да е трябва винаги да е налице,както и пък във всяка използвана техника.И не съм го видял на практика така да става,че да има такова ненарушимо "правило".Съчетани различните техники дават индивидуалната картина,начина по който точно се е проявило като цяло процеса,събитието...обаче това не означава непременно във всяка едни и същи аспекти винаги(засегнати точки).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Юли 04, 2009, 10:04:06 pm »
Синухе, никой сериозен астролог не би дал предимство на някой астероид пред по-важните фактори при направа на прогнози. Не отричам приложимостта на вторичната прогресия, но общо взето в астрологичната литература се похаби сума ти мастило да се обяснява смисълът и значението на вторичната прогресия, т.е. техниката "ден-година". Мнозина астролози дори приемат, че сама по себе си тя показва по-скоро вътрешното развитие, нагласата на индивида, отколкото да е показател за важни външни събития. Препоръчително е вторичната прогресия да се допълва с други предиктивни техники, за да се получи адекватен резултат. Но от друга страна, не отричам възможността вторичната прогресия да може да се използва и за прогностични цели, т.е. когато са налице реални факти и събития.

Имам един въпрос.
Ако няма Церера (или който и да било друг астероид), с какво ще обясниш случилото се? Абстрахирам се от това, което си писал преди за аспектите по дирекции и прогресии, въпросът ми важи само за конкретното изказване.

В крайна сметка не е ли важно умението един астролог да види дадено събитие и да обясни защо се е случило, като работи с по-малко фактори с оглед да ги овладее в съвършенство? Разбира се всеки фактор, макар и по-второстепенен, внася допълнителни щрихи в общата картина, допълва я. Но считам, че основните, възлови моменти трябва да умеем да обясним и аргументираме с минимум налични фактори. Това означава, че сме се научили да използваме тези фактори оптимално и можем спокойно да продължим напред.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #54 -: Юли 04, 2009, 10:34:12 pm »
Деметра Джордж и Дъглас Блох са достатъчно сериозни автори, които са направили своите проучвания в резултат на дългогодишна практика.

Церера като небесно тяло  има своето приложение в астрологията, никой не изтъква значимостта на ролята й, но щом е застъпен даден принцип и той практически работи, това се взима под внимание.

Ако приемем часа за верен по дирекция Плутон прави квадратура с Имум цели, при час на раждане малко преди 10:00 часа, аспекта е разходящ, а след 10:00 часа аспекта е сходящ.

Плутон / дирекция/ във Везни - 22.03 гр. квадрат IC -23.08 гр.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Юли 04, 2009, 10:40:51 pm »
Деметра Джордж и Дъглас Блох са достатъчно сериозни автори, които са направили своите проучвания в резултат на дългогодишна практика.

Инти, въпросът не беше към теб.

Но наистина е полезно и определено има нужда да се правят изследвания в тази насока, а после да се споделят с широката публика. Доколко обаче всички без изключение методи и техники са приложими е спорен въпрос, но щом успяват да си продават книгите и лекциите какво по-хубаво от това... Тук нагазваме в "дълбоките" води на комерсиалната, т.е. ориентирана към масовия читател астрология, а не ми се ще да го правим точно в тази тема.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #56 -: Юли 04, 2009, 11:47:39 pm »
Бе сърби ме езикът, та ще прощавате, ма Синухе, все пак, ако му беше погледнал хороскопа на Майкъл през май, щеше ли да му предскажеш кога ще умре? По Церера или по каквото и да е друго.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Юли 04, 2009, 11:58:58 pm »
Ще те прощаваме, Кайличке.  ::)

Засягаш момент, който наистина се счита за една от слабите страни на астрологията или -  нека бъдем по-точни и обективни - на астролозите. Все имаме навика да чоплиме и предсказваме пост фактум, докато процентът на познаваемост за събития, които все още не са се случили и евентуално предстои да се случат, е доста по-нисък.
Какъвто наскоро бе и случаят с Лещански. Иначе ако се беше случило това земетресение без да бъде предсказано предварително, щяха да се намерят хиляда и един астролози, които да излязат с обяснение защо и поради какви астрологични фактори се е случило.
Дали, например, потъването на Титаник би могло да бъде предсказано и респ. предотвратено? И съм повече от сигурна, че впоследствие се е намерило "логично" астрологично обяснение на тази трагедия. Отново обаче пост фактум.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #58 -: Юли 07, 2009, 10:30:18 am »
В една книга на руски за затъмненията са дадени тези данни за Майкъл Джексън.

29.08.1958 12:09
87W20'00
41N36'00

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Юли 07, 2009, 07:40:23 pm »
Много грандиозно изпращане на Майкъл Джексън по всички световни телевизии.