Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30486 Прегледи
*

Nebesna

Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #20 -: Юни 27, 2009, 08:29:09 pm »
На изток прекарват цял живот с въпроса: "Кой съм аз?" и не могат да му дадат отговор, ти не само че си го намерила, но и не можеш да избягаш от себе си. Коя си ти?

Аз съм това, което съм била, това, което съм и това, което ще бъда. Работя върху себе си. Лошо ли е?

« Отговор #21 -: Юни 27, 2009, 08:33:02 pm »
..... много често спорех (особено на философска или идеологическа тематика), заради квадратурата на Юпитер с Марс. ..... Тази квадратура също така дава преразход на енергия, нетърпеливост, мащабни идеи и планове.

;)  ;)  ;)

А-хаааа! Аз писах на предната страница по този повад за квадрата на Марс и Юпитер, но явно съм го отработила. Е, аз винаги ще си отстоявам позицията и мнението. Важното е, че вече нямам необходимост хората да ме разбират, нито имам необходимостта да им наливам нещо в главите, та да ме разберат. Приключих с кръстносните походи - ретро Марса ми е в 9-ти.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Юни 27, 2009, 08:34:49 pm »
Е да де, ма кое това?  :-[

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Юни 27, 2009, 08:41:28 pm »
А аз как да проработя Марс квадрат Уран,Сатурн квадрат Уран,Слънце квадрат Луна,някъде ми излиза и Луна квадрат Меркурий, ама не съм сигурна?
Небесна веднъж ме предупреди да не прекъсвам мостове с хората и се вслушвам в съвета й,но с другите как да се справя?

Мисля, че Лунното момиче някъде тук спомена, че има квадрат между Слънцето и Луната и за начина, по който го е проработила - просто по различно време удовлетворява нуждите на Луната и нуждите на Слънцето. Важното е да интергрираш в себе си резултатите, разбирайки, че не можеш да ги получиш едновременно, както при тригона, например.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #24 -: Юни 27, 2009, 08:46:44 pm »
Мен квадратурите с Уран по ме притесняват,че от тях май най-много патя...

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Юни 27, 2009, 08:50:13 pm »
Е да де, ма кое това?  :-[

Абе "Кое това?" - АЗ! Заедно с всичките ми кусури и положителни качества,
с които "жонглирам" цял живот и поне се старая да бъда добра.
Сега ще ме питаш: "К`во значи "добра"?  ;) 
Т`ва значи да не навреждам на себе си и на другите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #26 -: Юни 27, 2009, 08:52:57 pm »
За мен да проработиш един аспект не значи да подскачаш около него като по жарава, опитвайки се да го избягваш, а да превърнеш недостатъците му в предимства.

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Юни 27, 2009, 08:54:49 pm »
Ма добре де, ма кое си това ти, е това питам. Човек ли си, жена ли си, мъж ли си, ако вярваш в преражданията, това е много относително, камо ли националност, възраст, ако е вярно, че всичко съществува тук и сега едновременно, то взрастта е най-относителното нещо, нрав ли си, душа ли си, ум ли си, дух ли си, седемте тела ли си, тогава космическото, което е целият космос, пак си ти - кое това ти?

*

aiia

« Отговор #28 -: Юни 27, 2009, 08:55:27 pm »
Мен квадратурите с Уран по ме притесняват,че от тях май най-много патя...

Стресиращ аспект си е, особено квадрат със светилата.
Удря по някой друг шамар  :-[

Как може да се преработи такъв аспект, акаля ми не стига.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Юни 27, 2009, 08:58:12 pm »
Ма добре де, ма кое си това ти, е това питам. Човек ли си, жена ли си, мъж ли си, ако вярваш в преражданията, това е много относително, камо ли националност, възраст, ако е вярно, че всичко съществува тук и сега едновременно, то взрастта е най-относителното нещо, нрав ли си, душа ли си, ум ли си, дух ли си, седемте тела ли си, тогава космическото, което е целият космос, пак си ти - кое това ти?

Е пък, няма да си слагам етикети, Я!

*

aiia

« Отговор #30 -: Юни 27, 2009, 09:00:16 pm »
Минутка за размисъл :-)

Животът е море, а морето ритъм. Ритъм от връхлитащи една след друга вълни.
И човек се опитва да "плува", бори се с тях доколкото може. Но... ако
буря излезе внезапно, често става така,че усилията му отиват напразно.
Тогава той бива зашеметен, "нагълтва вода", загубва ориентация... започва
да се "дави".
Но... ако запази самообладание и издебне точния миг, когато идва "вълната"?
Ако с един отлично премерен отскок, като добре трениран сърфист, той яхне
нейния гребен? И после... на следващата вълна, на по-следващата... Така
човек става господар на вълните и на ритмите на природата. И на самия себе си.
Защото тяхната мощ става и негова мощ.

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Юни 27, 2009, 09:06:06 pm »
Много поетично.  :) И да не съм те чула повече да твръдиш, че не си била романтична. Типично за Венера в 12-ти дом в селенията на Нептун (в екзалтация по дом), па макар и в Дева.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юни 27, 2009, 09:10:56 pm »

Цитат
Как може да се преработи такъв аспект, акаля ми не стига.

При стресиращи аспекти на Сатурн и транссатурновите към Слънцето и Луната, особено ако са засегнати едновременно и двете светила, трудно може да се говори за проработка.
Защото в повечето случаи тежка планета, която удря светилата в натала, символизира всички онези външни сили и обстоятелства, върху които не можем да имаме контрол, т.е. фактора "съдба".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #33 -: Юни 27, 2009, 09:13:10 pm »
Именно и аз това си помислих. Че е абсурдно да се работи изобщо върху тези аспекти.
Както ти казваш , това си е ''съдба''.

Специално за Небесна още нещо:

От изстрелите на ловеца ще се отрони понякога дива патица от ятото, безшумно
пада тя в мекия сняг и когато човекът я вземе, изненадва се колко е красива
птицата и е почти щастлив, че е успял посред виелицата да отрони тази
небесна троха за себе си. "Ловецът" воден от страсти и оня вечен стремеж
да бъде властелин на света и притежател на всичките му съкровища...
Изобщо човекът обича да си предава важност, да гледа господарски и
завоевателно на света. Но понеже е трудно той да направи това със същества,
равни на него, затуй търси същества слаби и беззащитни...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Юни 27, 2009, 09:23:56 pm »
Именно и аз това си помислих. Че е абсурдно да се работи изобщо върху тези аспекти.
Както ти казваш , това си е ''съдба''.

Не исках да прозвуча като фаталист.
Не че не може да се работи, напротив - трябва да се работи и да се отработи.
Но не чрез преодоляването му, а чрез съзнателно приемане. И тогава имаме шанс да усетим силата и влиянието на аспекта на друго ниво, макар и оставайки ограничени донякъде в рамките на човешката си съдба... Има събития, които не могат да се избегнат, не могат да се предотвратят, просто трябва да се изживеят при едни или други обстоятелства... Можем да променим донякъде обстоятелствата и начина, по който ни въздействат, култивирайки определена нагласа към тях, но не можем да спрем "вълните"... Но можем да се слеем с тях, като следваме естествения им ритъм...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #35 -: Юни 27, 2009, 09:25:30 pm »
Е пък, няма да си слагам етикети, Я!

Ми браво, докарахме те се пак донекъде.  :P
А сега ми кажи като не се етикетираш, кое е пък онова, което нема как да промениш?  :P :P
Щото си толкова сигурна, че има неща, които не можеш да промениш, а етикети не щеш да слагаш, тогава как знаеш кое е непроменимото в теб?

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Юни 27, 2009, 09:27:59 pm »

При стресиращи аспекти на Сатурн и транссатурновите към Слънцето и Луната, особено ако са засегнати едновременно и двете светила, трудно може да се говори за проработка.

Най-общо и с ясното съзнание, че без целата карта не се гледа, какво прави човек с опозициция слънце-луна и цялото това в тауквадрат с Плутон.

*

kaily

• 5145
« Отговор #37 -: Юни 27, 2009, 09:30:02 pm »
Но не чрез преодоляването му, а чрез съзнателно приемане.

То май май всичко до това опира- няма отработване по друг начин, та даже и колелото на самсара така се проработва - чрез осъзнаване и приемане.

*

aiia

« Отговор #38 -: Юни 27, 2009, 09:32:20 pm »
Е най-общо казано
стресиращ аспект на сатурн със слънце/луна би се отработил чрез ' налагане на ограничения'' в емоционален план.

стресиращ аспект на уран със слънце/луна би се отработил чрез ''адекватна реакция в екстремни условия'', демек или ще ставаш човек или ще те гази влак.

стресиращ аспект на плутон със светилата - може би налага вътрешна 'необратима' трансформация в мисъл, желания и т.н. налага човек да промени из основи съзнанието, иначе си остава аптал.

стресиращ аспект на нептун със светилата - как би се отработил?  Нещо като да живеем в алиса страната на чудесата. Тук трябва да се научим да бъдем малко реалистични без големи очаквания.
Аз така си ги обеснявам. Очаквам да ме поправите.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #39 -: Юни 27, 2009, 09:34:04 pm »
Едното положение ми е ясно това за Марс-Уран-Небесна ми го разясни,а другото как се изразява-Сатурна с Уран?