Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30436 Прегледи
*

Helo

Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #100 -: Юни 29, 2009, 07:30:41 am »
 Кайли,знаеш ли какво си мисля на пръв поглед по този въпрос.Това са все хора от които по някакъв начин учиш.Дали от екс съпруг или от учител или от Ошо то е все тая.Нали Сатурн е и големия учител все пак.По някакъв начин те са ти повлияли дали на мислене ,дали на психика, но е твърде вероятно нещо да са променили в теб.Това е нещо като въпроса който си задавах преди години"Абе що привличам все Близнаци или такива с Луна Близнаци, Венера Близнаци.Ами щото имам Слънце съвпад със Сатурн в Близнаци.Сатурн дава кармични връзки и показва нещата ,които са важни :)

Щом Сатурн дава кармични връзки, от които се научава нещо, то в моя живот би трябвало да има кармични връзки с мъже, от които да научавам нещо, така ли?

*

Helo

« Отговор #101 -: Юни 29, 2009, 07:47:09 am »
Да му се не види, писах цял час и уж ги изпратих творбите ми пък не са излезнали, и това ако не е каръщина, тези словоизлияния дето ги писах няма да мога пак да ги съчиня.Пфу сега ще го давам накратко.Та за напрегнатите аспекти на Венера-Марс,Венера-Сатурн и опозициите 1-7дом.Та и трите наща засягат темата за взаимоотношенията, та това означава,че може да има конфликт в самия човек между женското и мъжкото начало и че това може да направи човека вечно недоволен от хората около него, вечно да се търсят недостатъци, което може да бъде и проециране у другите.

Това е вярно за мен.

Цитат
Отделно Венера-Сатурн може да бъде и един капризен индивид ,който има вътрешен страх да не бъде изоставен,да не може да изразява чувствата си.

В избора на мъже съм капризна и почти на принципа всичко или нищо. Но определено се намират мъже, които да отговарят на моите изисквания. Не знам дали аз отговарям на техните. ::)

Колкото до изразяването на чувствата, аз съвсем директно си изразявам чувствата и показвам, когато някой мъж ми харесва... Може би дори твърде директно и прибързано. Но това не ми помага особено. Не и с тези, които аз харесвам. Ако беше с други мъже веднага щяха да иска да осъществят по-близък контакт, но точно тези, които аз харесвам се дърпат.

Цитат
Мисля ,че в книгата "Сътбата като шанс"четох нещо подобно.Беше даден пример със аспекта Марс квадрат Сатурн и за принципите на двете планети,че човек за да може да интегрира по положителен начин този аспект може да се занимава с карате.

А с какво да се занимават хората, които имат опозиции Венера-Марс, Венера-Сатурн? Ей това ме интересува.  :P

А това, че Марс и Сатурн са ретроградни има ли някакво значение в случая или не?
« Последна редакция: Юни 29, 2009, 07:58:49 am от Helo »

*

Asol

• 4140
« Отговор #102 -: Юни 29, 2009, 08:39:41 am »

А с какво да се занимават хората, които имат опозиции Венера-Марс? Ей това ме интересува.  :P

...маникюристка или да шиеш гоблени може би ... :P

*

Helo

« Отговор #103 -: Юни 29, 2009, 08:45:34 am »

А с какво да се занимават хората, които имат опозиции Венера-Марс? Ей това ме интересува.  :P

...маникюристка или да шиеш гоблени може би ... :P

Това шега ли е или намекваш, че на такива хора им липсва търпение?  

*

Asol

• 4140
« Отговор #104 -: Юни 29, 2009, 09:06:02 am »
Helo, шега е. Като човек притежаващ такъв аспект би трябвало да знаеш или поне да усещаш на какво ниво ти действа. 

« Отговор #105 -: Юни 29, 2009, 08:41:17 pm »
Ето какво прочетох ,за квадратурата между Марс и Плутон,може би за някой от вас които имат такъв аспект ще бъда интересно:
"Затова марс символизира "егоистичния гняв" - емоцията,която изпитваме,когато Азът ни е вече оформен.Егоистичния гняв се проявява когато хората се държат нечестно с нас или се опитват да препречат пътя,който искаме да следваме.Затова Марс символизира егоистичния гняв,а Плутон напомня повече за инстиктивния.Ако имате труден контакт между Марс и Плутон,може да се окажете в ситуация,когато започвате да изразявате справедлив егоистичен гняв,но внезапно той се превръща в инстинктивен.
Първо ,не трябва да мислите че сте ужасен човек,защото изпитвате неприятни чувства като гнева.много хора са повече от щастливи ,когато отричат примитивните или нецивилизовани ,според тях,инстинкти и емоции,но как може да преобразите нещо като отричате че то съществува?приемайте тези състояния като част от хуманното си наследство и престанете да мислите че сте ужасни и недостойни,задето изпитвате подобни чувства.от психологическа гледна точка е нелепо да се опитваш да промениш нещо,което отричаш.Ако започнете с признаването и приемането на съществуването на тези ваши състояния,полаагате основата за справяне с тях.
Когато почувствате изключителен гняв,е добре да намерите начин да го изразходвате физически-да го изкарате от системата си по начин,който е безопасен за вас и за околните.Блъскайте някоя възглавница,направете няколко обиколки на блока,идете да поплувате,почистете къщата,копайте в градината,спортувайте някакъв състезателен спорт и т.н.Понякога това се нарича емоционална хигиена и позволява енергията която се съдържа в гнева,да бъде изразходвана по пречистващ начин.
Можете също да се опитате да пренасочите енергията от гнева си през конструктивен отдушник.Първо си изберете проект,в който искате да вложите повече сили.После се свържете със силата и жизнеността на агресивните си чувства.Осъзнайте ,че те създават у вас огромно количество енергия-енергия която може да бъде пренасочена към работата,която искате да свършите
Някой хора с конкретния обмен изискват прекалено много от себе си,сякаш са принудени да използват собствения си Марс по засилен,Плутонов начин.Те изпитват своите сили ,кураж и умения,като предприемат рисковани предизвикателни начинания.марс засилва желанието на Плутон да унищожава и трансформира, и  всеки аспект между двете планети може да бъде насочен към осигуряването на необходми обществени или политически промени."
Л.Грийн и Х.Саспортас "Вътрешните планети"

« Отговор #106 -: Юни 29, 2009, 09:08:16 pm »
Силите, посочени от аспекта квадратура действуват една срещу друга, всяка намесвайки се в изразяването на другата. Следователно, е необходимо те да бъдат хармонизирани от индивида, процес, който обикновено отнема години, когато личността бавно развива нови поведенчески модели и започва по-добре да разбира себе си. Силите, въвлечени в опозицията разкриват противоположните и все пак допълващи се подбуди  към изразяване, които индивидът усеща непосредствено в отношенията си с другите хора. Тези аспекти посочват също необходимостта да бъдат хармонизирани тези полярности, но опозицията специално набляга на необходимостта от осъзнаване не само на своите, но и на желанията, очакванията и гледните точки на другите
инд          Няколко примера могат да помогнат да се изясни този момент. Ако напрегнатата планета (или планети) е във воден знак – D, h и l – съществува потребност от усъвършенствуване на емоциите и формата на емоционална изява. Личност с такива планетни положения може в този живот да изразява емоциите си по твърде груб, или твърде принудителен начин. Може да бъде необходима някакъв вид емоционална дисциплина, (това не означава потискане!), за да осигури вътрешен натиск, необходим да осъществи пречистващата трансформация на тази енергия. Инстинктивните реакции на личността могат да бъдат или твърде потиснати, или твърде неконтролируемо доминиращи; следователно, индивидът трябва да се научи конструктивно да насочва своята емоционална сила и да се защитава от външните негативни влияния, без да се затваря за всичко онова, което животът му поднася. Личността може да бъде твърде привързана и към емоционалното удовлетворяване, като го поставя по-високо от всичко останало.
          Ако напрегнатата планета или конфигурация се намира в огнен знак – A, E, I- може би е необходимо да се контролира импулсивността и егоцентричното поведение и да се развива любов, чувствителност и търпение. Едно усъвършенствувано, дисциплинирано използуване на богатата огнена енергия е много по-ефективно и творческо от безполезните жестове на пълно пренебрежение, или себевъзвеличаване. Може би ще бъде необходимо личността да се научи, как да живее в настоящето и да развива смирение, което нараства  когато се подчини на по-висша воля или на божествената сила. Други уроци, които могат да бъдат показани от напрежението в огнените знаци са: как да бъдем възприемчиви, как да приемем своите слабости и по-дълбоки потребности,  как да молим за помощ когато страдаме. Огнените хора обикновено са твърде горди, за да признаят, че те също имат потребности; и тази тенденция, заедно с прекалената склонност към грубо действие като единствен начин на обноски с живота, често възпрепятствува осъзнаването на вътрешния им живот.
          Ако напрегнатата планета или конфигурация се намира във въздушен знак – C, G и K – може би ще бъде необходимо индивидът да дисциплинира мисловните си процеси, не само това, как мисли, но също и маниерът на изразяване на своите мисли пред другите хора. Фантазиите, интелектуалният ескапизъм, ненужните проекти за бъдещето, нереалистичните схеми и навикът за рационализация могат да отговорят на целите; така че личността може да бъде поставена пред необходимостта да реструктурира всички тези сфери на живота и да се научи на това, че интелектът е добър слуга, ако е дисциплиниран както трябва, но е много лош стопанин. Тук е възможна прекалено силна привързаност към интелектуални знания, умни идеи, “научни” доказателства и методични концепции. Необходимо е този индивид да приеме присърце фактът, че ученият, който не работи със своите знания и не ги прави реални чрез непосредствен опит, не е по-добър от магаре с товар книги на гърба. Така наречените знания могат да станат просто бреме, а интелектът може да се превърне в унищожително чудовище, чиято жажда за все повече “знания” не знае граници.
          Ако напрегнатата планета (или планети) се намират в земни знаци – B, F и   J – е възможна прекалено голяма привързаност към физическите чувства, земните ценности, физическият комфорт, репутация, собственост и житейска “мъдрост”. Несъмнено ще се наложи личността да работи с въпроси, които реално и постоянно ще обезпечават дълбоката сигурност, към която той или тя се стреми. Осъзнаването на непосредствените потребности за преживяване (пари, храна, жилище и т.н.) може така да надхвърли най-дълбоките и вдъхновени активности, че личността, стараейки се да компенсира недостигът на радост и ентусиазъм в живота, да работи дори по-напрегнато над безкрайните задачи за изграждане на сигурност, сигурност, която може да бъде разрушена във всеки момент. Личност с такива земни акценти може да бъде така страстно увлечена от живота и мисленето по “практичен” начин, че никога да не позволи на по-абстрактни или вдъхновени мисли или активности да заемат някакво място в начина й на живот.
Астрология,карма и трансформация
С.Аройо

*

aiia

« Отговор #107 -: Юни 29, 2009, 09:21:53 pm »
Всеки човек изпитва гняв. С или без квадрат марс-плутон, нищо не ни е чуждо. Като се замислим, няма чувствто което да не сме изпитали. Въпросът е как преработваме ''негативната енергия'' в резултат на гневни състояния, ярост. Там е проблема. При мен беше вербална агресия. При други блъскане и чупене, обръщане на маси / столове мале мале. При всеки различно. Ние трябва да намерим обаче възможно най-добрия начин да се освободим. Аз в момента като се ядосам, хващам един лист смачквам го и започвам да го мачкам мачкам мачкам или топка, а за дъвката в устата ми е задължителна. И обикалям напред назад.  :-[
Мамка му, кофти аспектче е това. Определено се паля много. Колежките все ме базикаха ''набирала съм се като балканче на баир''.  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #108 -: Юни 30, 2009, 11:57:39 am »
Всеки човек се ражда с определен потенциал /опит от предишни прераждания/ и всеки човек поема своя път, наречен съдба. Моята карта е пълна с квадратури и 3 тао квадрата за капак които с времето се отработват къде от само себе си, къде под натиска на събитията. Около нас всичко се променя и заедно с това ние също трябва да се променяме. Специална рецепта за отработване на напрегнатите аспекти според мен не съществува, тъй като, това което би било валидно за мен, при друг човек би имало друг смисъл и значение. Не случайно будистите казват, че всеки си има своя истина и за да продъли напред, трябва първо да извърви пътя до себе си.  Това което научих до сега е, че ние сами ковем съдбата си.  Ние сме склонни да наричаме съдба, своя собствен избор. И да я обвиняваме за собствените си грешки и недовиждания. Наричаме съдба събития, които сами провокираме и после се сърдим, защо не е станало на нашето. Заслепени от собствената си персона, много хора не виждат и не чуват другите, а после се чудят защо те си тръгват. Много често страданието  и болката са единствения начин хората да бъдат извадени от собствения си свят и още по-често бива криво разбрано. Получава се един омагьосан кръг. Ключовата дума е осъзнаване. Да осъзнаем кои сме, къде сме, какво искаме от себе си и другите. Да научим един основен закон на физиката,,Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие,, Да разберем, че всяко наше действие, дума, жест носи последствия, за нас и много други хора, че това, което се случва днес ще афектира утре.
Изучаването на  натала ни помага да опознаем личността си, желанията, стремежите, мечтите, слабостите,  увлеченията и нуждите си. И само ако приемем себе си - такива каквито сме със своите плюсове и минуси, можем да продължим в правилната посока. Без да крием нищо от себе си да си дадем сметка, кои черти от характера ни ни носят девиденти, кои ни пречат на развитието или на контактите, кои ни изграждат и кои ни разрушават...Да осъзнаем, че нищо не е статично, че живота е движение, дори и най-болезнените уроци са за наше добро, защото ни учат на нещо, и най-големите ни врагове са провокатори за отработването на напрегнатите аспекти, иначе казано дразнителите, които ни напомнят, че имаме още много работа за вършене.
Най-важното е да има желание за доброволна еволюция, защото еволюция винаги има със или без наше съгласие, болезнено или не, но тя е там и ние сме част от нея.
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 12:26:23 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #109 -: Юни 30, 2009, 06:00:51 pm »
Много хубаво си го написала, elfidka! Разбира се, всичко е строго индивидуално и общи рецепти за конструктивно отработване на аспектите няма. Целта на темата е да разсъждаваме именно върху силните и слабите си страни, което е и първата стъпка към себепознанието. Аз много харесвам една мисъл: "Преди да разбереш какво търсиш, трябва първо да разбереш какъв е търсача". А това може да стане само, ако имаме смелостта (и смирението) да се погледнем честно отстрани. Астрологията много може да ни помогне за това. Ако аз споделя, например как чувствам влиянието на квадратурата между Марс и Юпитер, друг (със същата квадратура) може да разпознае в себе си сходни черти, на които не е обръщал достатъчно внимание и това да го провокира да поработи върху себе си. А най-ценното нещо за мен е когато успея да превърна "негативния аспект" в позитивен. Ако това постигна, ще съм израстнала много.

*

Helo

« Отговор #110 -: Юли 11, 2009, 01:09:36 pm »
Прочетете тази статия и ми кажете какво мислите.  ::)  ::)  ::)

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=346

Ние може и да променим една страна на съдбата си, но тя дали не знае по-добре кое е по-добро за нас!

*

Nebesna

« Отговор #111 -: Юли 11, 2009, 02:52:07 pm »
Прочетете тази статия и ми кажете какво мислите.  ::)  ::)  ::)

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=346

Ние може и да променим една страна на съдбата си, но тя дали не знае по-добре кое е по-добро за нас!

Хубава статия. Аз мисля, че когато един интуитивен човек много силно иска нещо - то непременно става...въпросът е да си далновиден и интуитивен. Липсват ли ти тези качества, не си струва да си блъскаш главата в стени, а е по-добре да се задоволиш с това, което ти е определила съдбата.

*

Helo

« Отговор #112 -: Юли 11, 2009, 02:55:17 pm »
Хубава статия. Аз мисля, че когато един интуитивен човек много силно иска нещо - то непременно става...въпросът е да си далновиден и интуитивен. Липсват ли ти тези качества, не си струва да си блъскаш главата в стени, а е по-добре да се задоволиш с това, което ти е определила съдбата.

Но човек не може да знае кое би било по-добре за него в бъдещето. Нали има поговорка - "Всяко зло за добро". Аз лично отдавна се убеждавам в нея. Но дали човек трябва да върви срещу някоя част от съдбата си. Може едно нещо, което сега изглежда като лошо, после да се окаже, че ни е помогнало да постигнем без да се усетим  друго, много хубаво и нужно ни нещо.  8)

*

Nebesna

« Отговор #113 -: Юли 11, 2009, 02:58:20 pm »

Но човек не може да знае кое би било по-добре за него в бъдещето. Нали има поговорка - "Всяко зло за добро". Аз лично отдавна се убеждавам в нея. Но дали човек трябва да върви срещу някоя част от съдбата си. Може едно нещо, което сега изглежда като лошо, после да се окаже, че ни е помогнало да постигнем без да се усетим  друго, много хубаво и нужно ни нещо.  8)

Аз следвам интуицията си само в случай, че съвпада с желанията ми. Досега не съм бъркала. Имала съм и трудни моменти, но по гръб не съм падала. Постигала съм си целите. Обаче, не смея да искам ДРУГИ НЕЩА, за които съм убедена, че няма да ми стигнат силите и които, просто не ми е писано да станат (интуиция).

*

Nebesna

« Отговор #114 -: Юли 11, 2009, 02:59:44 pm »
човек не може да промени изцяло съдбата си, но понякога можем да направим нещо, което да промени целият ни живот занапред - случват се такива обрати. Особено при аспектите на Уран с лични планети.

*

holanda

« Отговор #115 -: Юли 12, 2009, 12:35:37 am »
човек не може да промени изцяло съдбата си, но понякога можем да направим нещо, което да промени целият ни живот занапред - случват се такива обрати. Особено при аспектите на Уран с лични планети.
да,това си е вярно,мен Уранчо все ме изненадва(почти колкото Плутон в аспект с лични) :)

*

Nebesna

« Отговор #116 -: Юли 12, 2009, 12:44:41 am »
да,това си е вярно,мен Уранчо все ме изненадва(почти колкото Плутон в аспект с лични) :)

Само дето при Уран нещата идват изненадващо, има тръпка и вълнение, а при Плутон - бавно и понякога драматично.

*

Helo

« Отговор #117 -: Юли 12, 2009, 12:52:34 am »
Нали Плутон започвал да действа по-силно в по-късна възраст? След 29,5 години ли започва да действа по-силно?

*

Nebesna

« Отговор #118 -: Юли 12, 2009, 01:00:05 am »
Нали Плутон започвал да действа по-силно в по-късна възраст? След 29,5 години ли започва да действа по-силно?

Да, наталното положение на Плутон като господар на Скорпион се проявява в по-късна възраст. В ранна възраст сме под влиянието на Марс като по-близка до нас планета...Освен ако Плутон няма съвпад с асцендента и светилата. Тогава влияе независимо от възрастта.

На 29,5 години е Сатурновото възвръщане. Аз се научих да използвам силата на своя Плутон на около 40г.

*

Helo

« Отговор #119 -: Юли 12, 2009, 01:06:49 am »
На 29,5 години е Сатурновото възвръщане. Аз се научих да използвам силата на своя Плутон на около 40г.

Как? В какво се изразява тази сила? Е, сигурно зависи от аспектите, но все пак...   ::)

При мен Плутон е в съвпад с асцендента и не знам дали ми влияе.  ???  ::)  ::)