Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30521 Прегледи
*

Todr

• *
  • 65
Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #120 -: Юли 12, 2009, 01:48:10 pm »
Помогнете да си разтълкувам следния аспект:
АСЦ-козирог ,но управител на 1 дом е Водолей
Управителя на козирог Сатурн е в 7 дом в Лъв и прави секстил с Слънце и тригон с Луна  ?
аз имам някакви предположения свързани с 7 ми дом относно брак, но дотам какво още може да се каже ?
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Nebesna

« Отговор #121 -: Юли 12, 2009, 03:10:54 pm »
На 29,5 години е Сатурновото възвръщане. Аз се научих да използвам силата на своя Плутон на около 40г.

Как? В какво се изразява тази сила? Е, сигурно зависи от аспектите, но все пак...   ::)

При мен Плутон е в съвпад с асцендента и не знам дали ми влияе.  ???  ::)  ::)

Ами при всеки е индивидуално. На мен Скорпион ми е на върха на 11-ти дом (клубовете по интереси, свободното време, прекарано с приятели и съмишленици, обществените цели). Едва след 40-тата ми година почувствах силата на своя Плутон - учредих неправителствена организация. Но извървях дълъг път към това решение (при Плутон нищо не става бързо). Тр. Плутон направи съвпад с Асцендента в Стрелец, секстил със светилата във 2-ри дом (Водолей) - лично предприемачество; и накрая секстил с Марс в 10-ти дом (Везни). Все практични домове. Е, съвпадът с Асцендента спомогна и за разтрогване на брака ми, но затова пък в други области, Плутон свърши съзидателна работа.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #122 -: Юли 12, 2009, 03:22:19 pm »
Небесна,а при мен как би се проявил след като наталния ми Плутон е в 4-ти дом във Везни-ретрограден,а транзитния ми е в 6-ти дом в Козирог?Рожден Сатурн на асцендента,в 12-ти. :-\

*

Nebesna

« Отговор #123 -: Юли 12, 2009, 04:25:31 pm »
Небесна,а при мен как би се проявил след като наталния ми Плутон е в 4-ти дом във Везни-ретрограден,а транзитния ми е в 6-ти дом в Козирог?Рожден Сатурн на асцендента,в 12-ти. :-\

Ами виж си кой дом ти управлява Скорпиона и какви аспекти прави транитния Плутон.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #124 -: Юли 12, 2009, 06:09:54 pm »

Ами виж си кой дом ти управлява Скорпиона и какви аспекти прави транитния Плутон.

Скорпион ми управлява 5-ти,ама самия дом започва с Везни.Транзитният Плутон прави секстил с Луна/9-ти/,секстил Уран/5-ти/,квадратура с натален Плутон.Какво ли означава това?Как мога да видя занапред какви аспекти ще направи само тази планета-в astro.com или там не може?Как може да се изяви това положение квадратура на транзитен Плутон/6/с натален в 4-ти,при това положение?

*

Nebesna

« Отговор #125 -: Юли 12, 2009, 08:06:36 pm »

Скорпион ми управлява 5-ти,ама самия дом започва с Везни.Транзитният Плутон прави секстил с Луна/9-ти/,секстил Уран/5-ти/,квадратура с натален Плутон.Какво ли означава това?Как мога да видя занапред какви аспекти ще направи само тази планета-в astro.com или там не може?Как може да се изяви това положение квадратура на транзитен Плутон/6/с натален в 4-ти,при това положение?

Не мога да ти кажа. Самонаблюдавай се! Плутон не дава ясни сигнали като Сатурн, например. Ще разребереш, когато транзитът премине.Аз тогава получих яснота. Пълното му влияние не може да се наблюдава в рамките на един човешки живот.За тази планета в най-голяма степен важи погонорката: "Поживем, увидим!"

Плутон в секстил с Луна е благоприятно време за профилактика и лечение на тумори на млечната жлеза (тр. Плутон в 6-ти дом, натална Луна в 8-ми). Така пише в дебелите книги.

ПП. Ползах релокираната ти карта, защото мисля, че тя е действаща.

*

holanda

« Отговор #126 -: Юли 12, 2009, 08:12:22 pm »
Нали Плутон започвал да действа по-силно в по-късна възраст? След 29,5 години ли започва да действа по-силно?
ей,това за действието на Плутон тепърва го научавам. :)..чудех се преди защо Небесна ми каза,че мога да се захвана със собствен бизнес в по-късните си години,а то било,защото Плутона се проявявал по-късно :) :).Това обаче сигурно ли е? ;)

*

Helo

« Отговор #127 -: Юли 12, 2009, 08:23:21 pm »
Нали Плутон започвал да действа по-силно в по-късна възраст? След 29,5 години ли започва да действа по-силно?
ей,това за действието на Плутон тепърва го научавам. :)..чудех се преди защо Небесна ми каза,че мога да се захвана със собствен бизнес в по-късните си години,а то било,защото Плутона се проявявал по-късно :) :).Това обаче сигурно ли е? ;)

Без да искам да проявявам скорпионски черен хумор, но ще кажа, че единственото сигурно нещо за човека на този свят е, че ще умре.  ;)

*

holanda

« Отговор #128 -: Юли 12, 2009, 08:32:58 pm »
е убиu ме,но си знаех,че последното ми изречение ще се разбере неправилно ;D ;D.Имах в предвид ''Вярно ли е,че Плутона започва да действа по-късно'',не ставаше въпрос за личния бизнес ::)

*

Helo

« Отговор #129 -: Юли 12, 2009, 08:38:08 pm »
е убиu ме,но си знаех,че последното ми изречение ще се разбере неправилно ;D ;D.Имах в предвид ''Вярно ли е,че Плутона започва да действа по-късно'',не ставаше въпрос за личния бизнес ::)

Небесна каза, че когато Плутон има съвпад с асцендента или светилата, влияе независимо от възрастта. При мен е в съвпад с асцендента, ама още не мога да преценя дали ми влияе.

*

holanda

« Отговор #130 -: Юли 12, 2009, 08:48:36 pm »

Небесна каза, че когато Плутон има съвпад с асцендента или светилата, влияе независимо от възрастта. При мен е в съвпад с асцендента, ама още не мога да преценя дали ми влияе.
на мен ми е в съвпад с господаря на слънцето,Венера(тя е много важна в натала ми,но дали минава за едно от светилата,туй незнам ;D).Иначе си се чувствам като Плутонова лейди,дори повече отколкото Венерина щерка(а уж Слънцето и асцендента ми са във Везни) ;) ;) ;) :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #131 -: Юли 12, 2009, 09:52:00 pm »

Извинявай,за тъпия въпрос,ама аз как мога да я видя тази карта.Всъщност сменяш само месторождението ли?Какво да задам в астрото?

*

Nebesna

« Отговор #132 -: Юли 12, 2009, 09:59:00 pm »

Извинявай,за тъпия въпрос,ама аз как мога да я видя тази карта.Всъщност сменяш само месторождението ли?Какво да задам в астрото?

Поправям се, Луната е в 9-ти, Плутон в 6-ти.
Задаваш координатите на Бургас, другите данни си остават същите.

*

Nebesna

« Отговор #133 -: Юли 12, 2009, 10:32:26 pm »
Благодаря ти,Небесна!
Аз пък все си мислех досега,че проблемите в личния ми живот/дълги връзки,с години,които винаги са завършвали по един и същ начин,къде по моя,къде по чужда вина/ се дължи на Плутон,който ми транзитираше в 5-ти,ама май няма да е от него,след като действа след 29,5 години... :-\

Чакай, сега! Той си действа непрекъснато, но неговото влияние не се възприема непосредствено и на съзнателно ниво, както това на Марс. Плутон действа на подсъзнателно ниво, неговото влияние е подмолно и трудноуловимо. Научих се да го разпознавам по негативните аспекти - там където има катарзис, значи действа Плутон. Аз го сравнявам с чистилище. Позитивните аспекти също са свързани с трансформации и пречистване, но не са толкова болезнени.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #134 -: Юли 13, 2009, 01:04:21 pm »
Бих искала да споделя , че много трудно се научих да си държа езика зад зъбите с тази квадратура на Мерк в Рак 2 дом към Уран във Везни 5 дом. Преди мно-о-о-о-го години и поведение в училище ми намаляваха , защото си казвах всичко, каквото ми е на сърце на минутата, без да се съобразявам с учители и т.н . С годините разбрах, колко е важно в живота да знаеш кога и пред кого да замълчиш и колко много може да ти коства една погрешно изпусната дума.
Другите трудни аспекти,с които все още   не мисля, че съм се справила са квадратури между Плутон в Дева в 5 дом и Слънце и Венера в съвпад в Близнаци в  1 дом.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #135 -: Юли 13, 2009, 02:42:08 pm »
А аз още не съм научила близнашкия си добре аспектиран Меркурий да говори повече.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #136 -: Юли 13, 2009, 02:53:59 pm »
Бих искала да споделя , че много трудно се научих да си държа езика зад зъбите с тази квадратура на Мерк в Рак 2 дом към Уран във Везни 5 дом. Преди мно-о-о-о-го години и поведение в училище ми намаляваха , защото си казвах всичко, каквото ми е на сърце на минутата, без да се съобразявам с учители и т.н . С годините разбрах, колко е важно в живота да знаеш кога и пред кого да замълчиш и колко много може да ти коства една погрешно изпусната дума.
Другите трудни аспекти,с които все още   не мисля, че съм се справила са квадратури между Плутон в Дева в 5 дом и Слънце и Венера в съвпад в Близнаци в  1 дом.

Хмм, и аз съм с квадрат на Мерка в Дева в 9-ти и Уран в Стрелец в 1-ви, но съм доста премислящ преди да кажа нещо. Рядко ми се случва да се изпусна...после мога с дни да се извинявам ако съм засегнал някого :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #137 -: Юли 13, 2009, 06:23:01 pm »
Усетила съм, че квадратурата на Мерк. с Уран ми дава една импулсивност и бързина на мисленето. Е, все пак съм Близнаци с  асц. също Близнаци. Имам и голям въздушен тригон Уран-Сатурн и МЦ. Какво да ви кажа за гениалността...... :P . Отработвам я някак си.  ::)

*

Nebesna

« Отговор #138 -: Юли 13, 2009, 11:15:27 pm »
Усетила съм, че квадратурата на Мерк. с Уран ми дава една импулсивност и бързина на мисленето. Е, все пак съм Близнаци с  асц. също Близнаци. Имам и голям въздушен тригон Уран-Сатурн и МЦ. Какво да ви кажа за гениалността...... :P . Отработвам я някак си.  ::)

А със скромността как се справяш?  ;D ;D ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #139 -: Юли 14, 2009, 09:05:44 am »
Красеше ли човека скромността?!?!?!?!? :-[