Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30350 Прегледи
*

malina

Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #140 -: Юли 14, 2009, 09:08:26 am »
Красеше ли човека скромността?!?!?!?!? :-[

Скромността е за тези, които нямат други качества.   ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #141 -: Юли 14, 2009, 10:15:55 am »
Относно отработването на аспектите , може би най-трудния  аспект в емоционално отношение в моята карта е Сатурн на Асц.в квадрат с Луна в 4 дом. Някой има ли този аспект в картата си и как му се отразява? >:(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #142 -: Юли 14, 2009, 10:34:45 am »
Относно отработването на аспектите , може би най-трудния  аспект в емоционално отношение в моята карта е Сатурн на Асц.в квадрат с Луна в 4 дом. Някой има ли този аспект в картата си и как му се отразява? >:(
    Не съвсем същия, но пак е квадрат и при мен е труден, емоционално съм изхабена, кажи речи. Понякога имам чувство, че нямам емоции, а друг път от много емоции, тотално блокирам...не мога да реагирам. А вътрешното усещане е как сърцето ти се пръска на хиляди частици...Сатурн в 12 дом, Луна в 9-ти. Само дето картинката се усложнява още повече, от опозицията на Венера, Марс и Юпитер в 6-ти дом към Сатурн и в квадрат към Луна...Контрол, контрол и пак контрол.......

*

Инти

• 2068
« Отговор #143 -: Юли 14, 2009, 10:42:54 am »
Имам едно основно ядро в хороскопа си, но както се изрази един приятел: "квадратурата ти Марс- Сатурн 0.33 гр. е просто черешката на сладоледа", само една едничка ми е квадратурата в хороскопа, ама то каква, закапак ми е в неподвижни знаци - Скорпион- Водолей. Много ми спъва Стрелешкия устрем, уж да съм по-целомъдрена.

Ако бях някоя каририеристка, току виж съм хвърчала с тая квадратура, ама не съм, обаче пък дава много издръжливост,борбеност, психическа устойчивост, като отработя дисциплинираността и силната волята , вероятно ще се превърне в основен двигател на хороскопа ми, ама след 30-те. Сега си почивам.  ;D :P :-[

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #144 -: Юли 14, 2009, 10:57:13 am »
Мисля, че квадратурата Марс-Сатурн е по-скоро движеща и май не бих я отказала , ако я имах в картата си. Изобщо според мен всеки труден аспект в картата, (стига да не са намесени  емоциите Луна, Венера,Нептун) си е нещо като "градивна критика".

« Отговор #145 -: Юли 14, 2009, 11:25:59 am »
   А най-дебелата червена черта в хороскопа ми е опозицията на Марс със Сатурн/ретрограден/ - 0.11. Който иска мога да му я дам назаем, ако иска да се научи на контрол и дисциплина / а и на лишения/  ;D ;D ;D...

*

Helo

« Отговор #146 -: Юли 14, 2009, 05:05:11 pm »
А съвпада Марс-Сатурн харесва ли ви?  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Юли 14, 2009, 05:19:12 pm »
Сещам се братовчед ми как изригваше в пубертета, беше неуправляем... Има съвпад на Марс и Сатурн в Рак. А по-голямата му сестра е с Марс в Козирог в 1 дом в опозе към Сатурн. Много трудни характери.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #148 -: Юли 14, 2009, 05:33:35 pm »

Този съвпад дава магарешки инат.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #149 -: Юли 14, 2009, 05:41:53 pm »
Аз съм със съвпад на Марс и Сатурн-много съм упорита (ината  ;)), когато реша да съм такава, а за избухването да не ви говоря  ;D. В такъв момент най-странна е реакцията на околните, понеже ме познават като много спокойна и уравновесена личност, на лицето им се изписва огромна изненада, сякаш не виждат мен. За щастие рядко избухвам и много бързо ми минава.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #150 -: Юли 14, 2009, 08:25:07 pm »
Дъщеря ми(2год. 6 м.) е със съвпад на Марс с Плутон в 8 ми дом в Стрелец. Отсега размахваме пръстчето и раздаваме команди.  :o

*

Helo

« Отговор #151 -: Юли 14, 2009, 10:23:37 pm »
Сещам се братовчед ми как изригваше в пубертета, беше неуправляем... Има съвпад на Марс и Сатурн в Рак. А по-голямата му сестра е с Марс в Козирог в 1 дом в опозе към Сатурн. Много трудни характери.

Хммм!!!  ??? Аз имам съвпад на Марс и Сатурн, обаче не избухвам. А като дете бях като типичен Телец - седях си кротко някъде в стаята и си играех и си рисувах. Даже майка ми се е чудила дали съм наред, защото преди това е имала лош опит с брат ми, който никога не се е задържал на едно място и не е можел да бъде оставен без надзор. А за мен се шегуват като казват, че ако тогава ме оставят някъде и след няколко дни се върнат да ме видят, ще ме намерят пак на същото място.  ;D  ;D  ;D

Аз и като порастнах пак не съм избухвала, нито сега. Само сега усещам понякога, че при екстремни ситуации може да избухна, обаче все още не го правя.  ??? А и често проявявам телешкия си непукизъм.

А съвпада Марс-Сатурн харесва ли ви?  ::)

Не знам дали съм такава. Майка ми неправилно ми казва, че съм такава, обаче аз не мисля така.  :P

И не знам дали съм толкова упорита.  ???

*

Mia21

• 2502
« Отговор #152 -: Юли 14, 2009, 10:56:15 pm »

Много точно казано.А как избухвам-нема ви казвам...Отчитам го като голяма моя слабост. :-[

*

Helo

« Отговор #153 -: Юли 14, 2009, 11:06:33 pm »
Е, защо вие избухвате, а аз не?  ???

И двете планети са ми силни - в Скорпион, пък съм спокоен човек. Ама нали съм Телец. Но все пак!

kali и Mia21, вие кои зодии сте?  ???

*

Nebesna

« Отговор #154 -: Юли 14, 2009, 11:16:43 pm »

И двете планети са ми силни - в Скорпион, пък съм спокоен човек. Ама нали съм Телец. Но все пак!

Хело, ти никога ли не си идпитвала гняв? Имах професионални отношения с човек, чиито Сатурн беше в съвпад с моя Марс. Този успяваше да ме ядоса както никой друг. (мразя ограниченията - моят Марс по натал си е в квадрат с Юпитер и в тригон със Слънце).  Не съм избухвала, но трупах много гняв, а по начало мразя това чувство на безпомощност. (слагам знак за равенство между двете чувства).

Погледни си и другите, прилежащи към съвпада аспекти. Може да имаш възможност за конструктивно разтоварване на енергиите. В моя случай, аз просто си излизах, а човекът се вбесяваше, че не може да ме държи под абсолютен контрол.

Трябва конструктивен отдушник за разтоварване на физическата енергия.
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 11:27:27 pm от Небесна »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #155 -: Юли 14, 2009, 11:28:17 pm »
да  интересно синастрични положение:) някой да е имал подобно положение в синастрията си? интересно как се е чувствал марса в комбинацията?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #156 -: Юли 14, 2009, 11:38:27 pm »

Хело, ти никога ли не си идпитвала гняв?

Като бях дете не можех дори да се ядосам, независимо от това какво се случва. Даже когато някой не се е държал добре, аз не трепвах. Не ми е било приятно, но не съм изпитвала гняв. А обидите не можеха да ме засегнат, защото аз разбирах мотивите на хората.

Вече определено се ядосвам, когато има причина, но гледам да не мисля за нищо лошо и да съм весела.

Да не би това, че Венера е в опозиция и на двете планети да не им позволява да са агресивни?

Може и това, че Слънцето е в опозиция на Марс и в съвпад с Венера също да влияе.
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 11:49:05 pm от Helo »

*

Nebesna

« Отговор #157 -: Юли 14, 2009, 11:51:14 pm »
Ами опозициите поначало изискват компромиси и установяване на баланс. Предполагам, че тригоните действат като конструктивни отдушници, то и малко разпиляват енергията, а квадратурите по безкомпромисни. Сигурно има значение и Слънчевия знак. Телците поначало са бавни и упорити и като земен знак се по-лесно се примиряват със Сатурн. Един въздушен или огнен знак по-трудно понася ограниченията във физическата енергия. Но така или иначе хората, родени с този аспект, рано или късно се научават да се справят с неговото влияние. ;)

*

Helo

« Отговор #158 -: Юли 15, 2009, 12:02:44 am »
Но така или иначе хората, родени с този аспект, рано или късно се научават да се справят с неговото влияние. ;)
Ама той на мен хич не ми е влияел. Не ми се е налагало да се справям с него. Другите, които имат съвпад на Марс и Сатурн казаха, че като деца са избухвали, а аз точно обратното. Може пък и възпитанито да играе роля...  ::) Сега вече ми се струва, че има по-голяма вероятност да избухна, ама още се владея. Тъй че, не знам защо не ми действа по такъв начин. Може би на мен ми действа по друг начин.  ???

*

Mia21

• 2502
« Отговор #159 -: Юли 15, 2009, 07:48:57 am »
Но така или иначе хората, родени с този аспект, рано или късно се научават да се справят с неговото влияние. ;)
Ама той на мен хич не ми е влияел. Не ми се е налагало да се справям с него. Другите, които имат съвпад на Марс и Сатурн казаха, че като деца са избухвали, а аз точно обратното. Може пък и възпитанито да играе роля...  ::) Сега вече ми се струва, че има по-голяма вероятност да избухна, ама още се владея. Тъй че, не знам защо не ми действа по такъв начин. Може би на мен ми действа по друг начин.  ???

Слънцето ми е в Близнаци.Не зная дали е от моето възпитание,но по скоро заради чуждото избухвам.Най-лошото е,че когато съм мила,нежна и добра нещо не ми се получават нещата,в момента в който загубя търпение и си излея чувствата-всичко тръгва като с магическа пръчка.Скоро пак му изпробвах ефекта на това в една институция.Не понасям тромавост,некомпетентност и непукизъм,заради което да страдат други хора,а още по-малко пък аз. ;D Никак не се гордея с това,но в тази държава,където на никой за нищо не му пука и не го интересува,за съжаление е градивен метод.
Само да добавя,че избухването ми не е свързано с крещене,а просто с няколко изречения казвам предостатъчно... ;D
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 08:07:45 am от Мia21 »