Въпросът е сериозен... А аз не ставам много, но това е, с което разполагам.
Оставам при 7-ми дом за Х. Юпитер е силен, в собствен знак, в собствена терма, в картата е ъглов, въобще с множество достойнства. Комбуст е, но пък приема Слънцето в своя обител, освен това има и знаков съвпад с Венера. Тоест, Х. има всички предпоставки да издържи, да се справи.
Ако разгледаме какви акспекти предстоят на Юпитер - по точност на аспекта - съвпад Слънце, куинк. Луна, съвпад Венера, тригон/секстил възлите, тригон Парс, и ако го броим - съвпад Уран. Като цяло за Х. нещата не изглеждат толкова зле и в края на краищата ще излезе от тоя проблем.
Сега по въпроса с парите - осми от 7-ми е 2-ри Рак, с Луна в Лъв, разходящ съвпад Марс във втори. Синухе е написал за Марс, аз загледах и Плутон и няма да обяснявам какво ни казват за естеството на кредитодателите :angry: и притеснението на кредитополучателя. С кредита, с връщането на парите - Луна, Юпитер има куинконкс. Писала съм, че куинконксът зависи от планетите, между които се сключва. В случая имаме растяща Луна и Юпитер - естествени бенефици, тоест може да е и изненадващо благоприятно развитие или помощ от нищото. Но като цяло аспектите на Луната са опозиции и куинконкси само, тоест - пари няма и връщането на кредита към момента е невъзможно. Юпитер се намира в негов 4-ти - възможно ли е да става въпрос за ипотека на семейното жилище (или хотел, ресторант - семейния бизнес?!) и си мисля, че това е възможният изход за намиране на парите? Доколкото по 4-ти дом се съди за окончателния изход от ситуацията

.
Кредитодателите са май по седми от седми - тоест Меркурий - предстоят му съвпади с Нептун/Хирон и опозиция с Луната като последен аспект. Не изглежда да си видят парите скоро, но преди време срещнах нещо интересно - Нептун е сигнификатор и за "изчезване" на хора и предмети. Та ми хрумна дали пък няма да пропадне някъде за неопределено време тоя Меркурий

Хрумна ми да погледна и новите управници и например на четвърти от седми дом - за края на нещата - Риби - Нептун - намира се в негов трети, може би има намерение да поиска заем от по-малък брат/сестра, или да продава колата си, но мисля, че няма да получи парите по такъв начин - опозиция Нептун/Меркурий - Луна.
Последните два абзаца в моя случай са си жива спекулация, защото обикновено гледам да ползвам за отговор само септенера.