Здравейте, пускам един хорар, тъй като доста се притесних.
Въпрос: На какво се дължи главаболието ми?
Днес и аз съм със зверско главоболие, но си знам причината.

Ако гледаме транзитите, се сещам, че в момента Марс ти транзитира през Десдендента в опозиция с Луната и Меркурий, и това те прави по-чувствителна, докачлива и раздразнителна, може лесно да се разплакваш тия дни, има тенденция да си по-обидчива... Аспектът вече е разходящ, но главоболието е вид симптоматика, а тя може да не се появи веднага, трябва да има "дразнител", който да я предизвика.
По принцип Слънцето, Юпитер и Марс се свързват с кръвното налягане и с хипертонични състояния.
В хорара има квадрат между Слънцето и Марс, който говори за напрежение. Слънцето е в огнен знак и е в 5 дом, който символично се свързва със сърцето, сърдечните дела и проблеми. :blink:
Луната е в знак на заточение и в съвпад с ДС - според мен тя загатва за емоционален дискомфорт или опит да се потисне някаква неприятна емоция (Луната управлява АС, т.е. в случая тя е и сигнификатор на кверента, и на въпроса), според мен дискомфортът е причинен от някой човек, който може да се намира близо до теб, в твоето обкръжение (Марс е на куспидата на 3 дом), ако го приемем за проводник на "дразнещи" енергии. Тоест човек, с който си имала непосредствено взаимодействие.
Квадратът на Марс със Слънцето може да говори за конфликт или раздразнение, предизвикано от мъж, може и твой близък. Как са отношенията с баща ти тия дни? (всъщност аспектът Слънце/Марс още е сходящ)
Последният (сходящ) аспект на Луната в хорара е квадрат със Сатурн, според мен ти се опитваш нещо да потиснеш и е възможно това да предизвиква неразположението ти.