Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169730 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8380 -: Ноември 27, 2011, 02:07:47 pm »
Ливия, има грешка в някои стойности на тази карта сравнени с данните, които си пуснала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8381 -: Ноември 27, 2011, 02:15:46 pm »
Забелязах, че в сайта bg-astrology при автоматично генериране на карти не се смята правилно оста МС-ІС, и друг път съм виждала да допуска грешки.
Бих ви препоръчала да ползвате astro.com, за предпочитане е пред някой измислен бг сайт.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8382 -: Ноември 27, 2011, 02:25:50 pm »
Извини ме Asol-възможно е ,но не откривам къде-прегледах отново-не откривам,не е умишлено със сигурност,ако  има разминаване-ще съм благодарна да го посочиш

Lillie,ще съм ти блатгодарна ако ми преведеш :-[
"Да, първата стационарна спирка на Марс попада точно на Десцендента ти (АС в 23ия градус Риби), а втората ще е в квадрат с Луната ти."
В крайна сметка,кога е най добре да ноправя някаква крачка към сдобряване? Март? :unsure:
за трудните партньори-да, до сега нито един "лесен "не съм имала
Колегата ви ми прави картите по ZET9,не знам колко е надеждно това,но няма как да ги пусна,поне не до утре вечер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8383 -: Ноември 27, 2011, 02:35:12 pm »
А иначе е възможно до към март-април да се решават вашите отношения (да ги бъде или да не ги бъде), не е изключено да се направи опит за повторение/възобновяване. При теб, Ливия, следващата година се очертава да бъде доста емоционална, но и неспокойна, след края на годината (към 2013) може да има и неочаквани промени, вкл. в партньорски план.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8384 -: Ноември 27, 2011, 02:45:48 pm »
Не мога да ти кажа кога да вземаш такива решения. Мисълта ми беше, че има вероятност отношенията да не приключат сега, да има нещо за доизясняване.

Точно сега по ретро Меркурий нали казват, че хората не се "чуват" един друг, а при приятеля ти Меркурий в момента е в квадрат към Венера и Марс. Дотогава няма никакъв проблем да поддържате приятелски отношения, но пробвай да се дистанцираш леко и да му покажеш, че животът продължава и без да сте гаджета.

Ако говорим за подновяване на интимната ви връзка, струва ми се, че по-удачно е да се повдигне този въпрос някъде след средата на декември, а по празниците би могла приятно да го изненадаш с някой мил коледен подарък и жест на внимание (все пак има Луна в Лъв!  :P).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8385 -: Ноември 27, 2011, 03:14:04 pm »
Ясно :-[
Много благодаря,страшно си търпелива с мен като пълен лаик,това общо взето съвпада с плановете ми,и последно,преди да сте ме изгонили,защото съм заслужила вече :-[
Има ли някъкъв шанс той да направи първата крачка,изобщо има ли някакъв интерес-той е крайно непроницаем и понякога заблуждава с привиден непукизъм...когато започнахме връзката си ми призна ,че ме е харесвал скрито 5 години,докато съм била с предишния,но е решил че няма шанс,-нещо което нито за миг не е показвал пред мен, и изобщо е коренно различен от другите ми връзки-те също са били трудни но този е "различно труден"
Относно чуването-права си,в момента не ме "чува",затова съм се отказала  от разговори в интимна насока,поддържаме огъня по приятелски,и чакам момента :blink:но знам ,че чакането си струва

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8386 -: Ноември 27, 2011, 03:23:08 pm »
Ако мислиш, че той е "твоят" човек, действай, аз какво да кажа...
С тоя съвпад на Слънце и Меркурий със Сатурн и Плутон и АС в Козирог ще да да е "ногу инатливо животну"  ;D, но и прикрит човек. Можеш да се заиграеш с Луната му - те обичат ласкателствата и се разтапят от жестове на внимание, особено когато направиш нещо, с което той да се почувства специален, незаменим, по-добър от другите...  ;D ;D (не ти се смея на теб).

Ако си говорим неастрологически, мога да добавя, че опит със стелиумен Скорпион имам и аз - не беше с козирожки АС, но с изгряващ Сатурн. Същото критикарство, страхотна дребнавост, но и доста манипулативен тип беше, постигаше си целите с вменяване на вина и съжаление, с непрекъснато реване за внимание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8387 -: Ноември 27, 2011, 04:21:49 pm »
 ;Dтака си е-жаден за внимание,като дете за играчки :P.но ми се ще сам да се инициира,защото имам усещането,че приемайки ме за в кърпа вързана,вече не съм му толкоз интересна...А и малко ме е страх да подема инициативата-той настръхва като заговорим за чуства,според него"те трябва да подлежат на контрол".Някаква идея,за изостряне на"ловния инстинкт"?хитринка някаква ;)
Астрологията не може да реши проблемите ми,но може да ми даде общи насоки,а товапомага,убедила съм се вече?

« Отговор #8388 -: Ноември 28, 2011, 07:15:12 pm »
Здравейте, пускам един хорар, тъй като доста се притесних.
От около седмица имам неприятно главоболие, което започва следобяд. Избягвам да се лекувам алопатично и не съм взимала никакви болкоуспокояващи. Но днес стана нетърпимо и реших да отида до личния лекар, тъй като апарата за кръвно е развален в нас. Той веднага заяви, че имам основни признаци на хипертония с кръвно 130/90 :( Предписа ми л-ва.

Въпрос: На какво се дължи главаболието ми?

Благодаря!

« Отговор #8389 -: Ноември 28, 2011, 07:35:46 pm »
Не съм медицинско лице, но от едно гранично кръвно (защото долната ти граница е леко завишена, а горната до 130 и вкл., дори до 135 все още се брои за гранично) не мисля, че може да се прави извод. Веднъж ти го е измерил. Може да си се притеснила при меренето и да си вдигнала, напр. Трябва да се следи ежедневно в продължение на седмица-две и ако всеки ден е повече от 120/80, дори и когато си спокойна и в покой при измерването, тогава бих се замислила сериозно по въпроса (лечение и т.н.). Пак повтарям, не съм лекар. И аз съм имала високо кръвно при измерване, после като се успокоя, пада.

http://sotirmarchev.tripod.com/hypert.htm

По хорара. Управляваш се от Луната в знака й на заточение и в 7-мия дом. Предполагам, че си притисната от чужди проблеми и грижи, изпитваш някакво негативно влияние от външни хора и обстоятелства, зависимостта от които може да те плаши. У6 Юпитер е ретрограден - може би някакъв стар проблем се е появил отново. Юпитер е в знака на Венера, но екзалтира Луната - не ми изглежда като диабет, но за всеки случай можеш да понамалиш сладкото.
« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 07:47:31 pm от Mirabella »

« Отговор #8390 -: Ноември 28, 2011, 07:59:46 pm »
Много ти благодаря, Мирабелка.
Да, доста проблеми се появиха напоследък, а днес просто беше един отвратителен ден свързан с поредица разочарования. Последните няколко дни ям доста сладко.
Още веднъж ти благодаря :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8391 -: Ноември 28, 2011, 08:02:34 pm »
Здравейте, пускам един хорар, тъй като доста се притесних.
Въпрос: На какво се дължи главаболието ми?

Днес и аз съм със зверско главоболие, но си знам причината.  :-[

Ако гледаме транзитите, се сещам, че в момента Марс ти транзитира през Десдендента в опозиция с Луната и Меркурий, и това те прави по-чувствителна, докачлива и раздразнителна, може лесно да се разплакваш тия дни, има тенденция да си по-обидчива... Аспектът вече е разходящ, но главоболието е вид симптоматика, а тя може да не се появи веднага, трябва да има "дразнител", който да я предизвика.

По принцип Слънцето, Юпитер и Марс се свързват с кръвното налягане и с хипертонични състояния.
В хорара има квадрат между Слънцето и Марс, който говори за напрежение. Слънцето е в огнен знак и е в 5 дом, който символично се свързва със сърцето, сърдечните дела и проблеми.  :blink:

Луната е в знак на заточение и в съвпад с ДС - според мен тя загатва за емоционален дискомфорт или опит да се потисне някаква неприятна емоция (Луната управлява АС, т.е. в случая тя е и сигнификатор на кверента, и на въпроса), според мен дискомфортът е причинен от някой човек, който може да се намира близо до теб, в твоето обкръжение (Марс е на куспидата на 3 дом), ако го приемем за проводник на "дразнещи" енергии. Тоест човек, с който си имала непосредствено взаимодействие.

Квадратът на Марс със Слънцето може да говори за конфликт или раздразнение, предизвикано от мъж, може и твой близък. Как са отношенията с баща ти тия дни? (всъщност аспектът Слънце/Марс още е сходящ)

Последният (сходящ) аспект на Луната в хорара е квадрат със Сатурн, според мен ти се опитваш нещо да потиснеш и е възможно това да предизвиква неразположението ти.

« Последна редакция: Ноември 28, 2011, 08:08:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8392 -: Ноември 28, 2011, 08:37:40 pm »
Сега като прочетох написаното от Лилито, се сетих за нещо, като отговор на
Цитат
У6 Юпитер е ретрограден - може би някакъв стар проблем се е появил отново.

от Мирабелка - същото главаболие имах няколко дни на първите лекциите тази година през септември. Усещането беше, че все едно мозъка ще ми се пръсне, сега същата работа.

Да Лили, днес цял следобяд си плача, така ми олеква.

Големи разочарования от колеги в университета, не че съм очаквала нещо кой знае какво, но поне елементарно нормално отношение. Исках някой да ми снима един конспект, защото го дадоха по-късно, а аз си бях тръгнала - всеки се прави на ударен и никой не иска, а почти всички са с айпъл и айпад.
И други подобни истории свързани с образованието....

С баща ми бива долу-горе, нищо не ми спестява и си го казва директно...
Друг мъж - близък няма около мен.

Вече взех да се чудя има ли все още хора!? С какви колеги ме среща съдбата, само разочарования и сътресения.
И точно в моментите, в които си повярвам и сама си се нахъсвам, че в този живот трябва сама да се справя без протекции и да не разчитам на никого, се появява нещо здравословно, което ме забива яко в земята и се изгубвам...

Как ще го преживея този тр. и сол. Марс нямам идея...

На инат, като овни трябва да се справим.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8393 -: Ноември 28, 2011, 08:50:53 pm »
Точно за това си говорихме снощи на една среща с приятели, че общата маса не понася различността и различните.
И ако видят, че не могат да ги асимилират и да ги направят като мнозинството, просто ги игнорират. И аз съм минала по тоя път, не си само ти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8394 -: Ноември 28, 2011, 09:09:15 pm »
Звуча като *многострадалната Геновева* и е натоварващо, съжалявам. Знам, че не съм единствената... Много ти благодаря, Лили :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8395 -: Ноември 28, 2011, 09:51:14 pm »
Сега като прочетох написаното от Лилито, се сетих за нещо, като отговор на
Цитат
У6 Юпитер е ретрограден - може би някакъв стар проблем се е появил отново.

от Мирабелка - същото главаболие имах няколко дни на първите лекциите тази година през септември. Усещането беше, че все едно мозъка ще ми се пръсне, сега същата работа.

Да Лили, днес цял следобяд си плача, така ми олеква.

Големи разочарования от колеги в университета, не че съм очаквала нещо кой знае какво, но поне елементарно нормално отношение. Исках някой да ми снима един конспект, защото го дадоха по-късно, а аз си бях тръгнала - всеки се прави на ударен и никой не иска, а почти всички са с айпъл и айпад.
И други подобни истории свързани с образованието....

С баща ми бива долу-горе, нищо не ми спестява и си го казва директно...
Друг мъж - близък няма около мен.

Вече взех да се чудя има ли все още хора!? С какви колеги ме среща съдбата, само разочарования и сътресения.
И точно в моментите, в които си повярвам и сама си се нахъсвам, че в този живот трябва сама да се справя без протекции и да не разчитам на никого, се появява нещо здравословно, което ме забива яко в земята и се изгубвам...

Как ще го преживея този тр. и сол. Марс нямам идея...

На инат, като овни трябва да се справим.

Все някой ще ти даде конспекта да си го снимаш.

Има битка за стипендии и затова лекциите и други неща се пазят и не се дават много.

« Отговор #8396 -: Ноември 29, 2011, 05:04:20 pm »
Здравейте,
интересува ме човекът с който имаме връзка,дали държи на мен така както твърди и ме убеждава
18.03"
София
благодаря

« Отговор #8397 -: Ноември 29, 2011, 05:57:37 pm »
Здравейте,
интересува ме човекът с който имаме връзка,дали държи на мен така както твърди и ме убеждава
18.03"
София
благодаря

Поставям картата на въпроса ти.

Трудно ми е да отговоря еднозначно на този въпрос. Той се управлява от Юпитер във 2-рия градус на Телец в неговия 5-ти дом. Юпитер в знак на Венера и 5-ти дом дава индикации, че това, което го вълнува в момента, е любовта. Юпитер екзалтира Луната (твоя втори управител) и е във фас на Меркурий (първия ти управител). Също така Юпитер няма есенциални достойнства в знака, в който се намира. Ако беше на трон или екзалтиран, щях да кажа директно - да, той е искрен с теб. Ако беше в падение или заточение, вероятно щях да кажа, че е възможно да е не казва истината. Сега няма ясни индикации нито за едното, нито за другото. Но Юпитер е ретрограден, а ретроградните планети е възможно да крият нещо.

Управителят на 5-тия му дом (чувствата му, сърцето му) е в знака на твоя управител Меркурий. Между управителите на 5-тите ви домове - Венера и Марс предстои тригон. Като тегля чертата, бих казала, че по-скоро държи на теб и има чувства към теб, но е възможно да не ти казва всичко. Ти, впрочем, също би могла да криеш нещо от него, защото твоят управител Меркурий също е ретрограден.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8398 -: Ноември 29, 2011, 08:50:31 pm »
Въпросът е "Харесва ли ме Т?"
Назован е по име. Виждам, че луната е без курс, Меркурий е ретрограден, господарите на домовете хич не са добре разположени... Това, което се чудя, е как точно да тълкувам Луната без курс - че нищо няма да се промени, че ще има промяна в обстоятелствата, че отговорът ми е известен или какво? Тези три тълкувания се изключват взаимно.
Нека да уточня - харесвам Т, но почти не го познавам, работим заедно и честно казано не знам искам ли нещо да се получи, защото ме е страх. Въобще нещата са доста сложни. Обаче пък от друга страна, определено има някакъв флирт между нас, още първия път, като се видяхме, имаше флирт с погледи. Видях синастрията, определено аспектите показват, че има химия.
И така накратко - харесвам го, но се страхувам от това и вътрешно се противя на идеята, но пък зададох въпроса в момент, когато просто ми се искаше да знам, че и той може би ме харесва.
Та какво означава за вас луната без курс и ретро мерка??
Благодаря :)

И двата сигнификатора са ретро, което означава, че щом обърнат посоката, нагласите ви може да се променят. Луна без курс означава, че не можеш да очакваш развитие по въпроса - ако вече те е ехаресал, значи те харесва. Ако не те харесва - просто не те харесва.

Няма връзка между сигнификаторите ви, а луната излиза от опозиция с неговия сигнификатор, което означава по-скоро - не. Според мен той търси секс, иначе какво ще прави в твоя 8 дом, неговия сигнификатор.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #8399 -: Ноември 29, 2011, 08:58:36 pm »
Новолунен хорар - неблагоприятно време за задаване на въпроси. И аз съм на мнението на Стела. Допълвам само следното.

От хорара оставам с впечатлението, че ти го харесваш повече - твоят управител Меркурий е в знака на неговия управител Юпитер, докато Юпитер не е в знак, където Меркурий има есенциални достойнства. Все пак Юпитер е във фас на Меркурий и в знака на екзалтация на втория ти управител Луната, което мисля, че потвърждава симпатиите от негова страна към теб. От друга страна ми изглежда, че ти доста се измъчваш по него - Меркурий е заточен, Луната е в падение. Твоите чувства се управляват от екзалтиран Сатурн, докато неговите - от паднала Луна. Отново ми се струва, че ти си тази, която изпитва повече сърдечни вълнения от него. Не ми изглеждаш толкова незаинтересувана, колкото пише в поста ти. :blink:

Управителите и на двама ви са ретроградни, което означава, че и двамата не сте готови да действате в момента. Освен това с Уран в 1-вия си дом той би могъл да бъде непредсказуем и непостоянен. Липсата на курс на Луната и сходящ аспект между управителите ви (както и ретроградността им) говори за липса възможност за развитие на въпроса в момента.