Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1170037 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2500 -: Май 06, 2010, 07:38:19 pm »
Варна

Ясно. Ти се управляваш от Луна в 1 дом. Сатурн управлява 8-ми дом на хирургията и прави секстил с Луна, който е разходящ. сатурн е ретро - това да не би да е повторна операция? На коя част от тялото е?

Хъм, на мен ми излиза карта с асц. в четвъртия градус на Везни. Асц. Везни, Луна е в пети - вероятно е естетическа корекция (или пък бебеправене :o). Венера в Близнаци, в девети дом, в рецепция с Меркурий, в своя терма, с висок есенциален и временен статус. Марс - управител на хирурга и на операцията - в екзалтация, също има акцидентални достойнства. В единадесети дом и в Лъв вероятно хирургът е известен и уважаван професионалист.
Аспектът с Венера е сходящ секстил. Безпроблемна и успешна според мен операция. Венера е в градуса на възлите - предполагам може да се очаква, че ще приключиш окончателно затлачен отдавна проблем.

Луната обаче не е безпроблемна, има предстоящ съвпад с Нептун и опозиция с ретро Сатурн, който е управител на 4, и се намира в 12, близо до асц. Бих предположила, че операцията ще е успешна, но твоята представа, усещането ти за резултата няма да е обективно и ще се поддадеш на тревогите и страховете си. За това говори и Плутон точно на ИС в сатурнов знак.

И мен понеже също ме тормози лятното време, ако си построим картата с час назад Асц. се премества в Дева, с ретро Сатурн в първи и ретро Меркурий в осми. Съответно Юпитер - хирургът е на трон в седми, а операцията е по Марс. И съответно историята се модифицира. Но не знам кое време да гледаме. Може би ще можем да се ориентираме ако ни кажеш каква е приблизително операцията, както те е попитала и Небесна.

« Последна редакция: Май 06, 2010, 07:52:00 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #2501 -: Май 06, 2010, 07:58:25 pm »
Варна

Ясно. Ти се управляваш от Луна в 1 дом. Сатурн управлява 8-ми дом на хирургията и прави секстил с Луна, който е разходящ. сатурн е ретро - това да не би да е повторна операция? На коя част от тялото е?

Тука нещо съм сгрешила. Дияна е права за сигнификаторите.

*

Divna

« Отговор #2502 -: Май 06, 2010, 08:04:04 pm »
Здравейте момичета!
Напоследък нещо хич ме няма. Чувствам се доста напрегната (може би от транзитния Марс, който обикаля около МЦ ...) Та бих желала да задам следния въпрос: Очертават ли се в близко бъдеще положителни емоции в емоционален (любовен) план?
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=f&gif=astro_2at_145_horar_06_05_2010_hk.63755.19292.gif&res=100&va=&cid=yc5filedAa7vh-u1155086677

Благодаря ви предварително!

*

Divna

« Отговор #2503 -: Май 06, 2010, 08:06:39 pm »
Като гледам Сатурн (управителя на 5 дом), май ми става ясно ...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2504 -: Май 06, 2010, 08:16:01 pm »
За това не се ли гледат транзити  ;D

В хорара на пръв поглед нищо,ако се гледат домовете.Но ако се гледат просто сигнификаторите на емоциите тип любовни изживявания- Венера и Марс,то те са в секстил при това сходящ!Съвсем скоро (много скоро даже),може да има нещо  :rolleyes: Но като гледам кои домове държат,по-скоро може да е експресен секс,нещо по-осезаемо  :P

А и отделно Луната приближава съвпад с управителят на 7ми дом  ;)

Абе човека да не е свързан нещо с работата ти?  :unsure:

*

Nebesna

« Отговор #2505 -: Май 06, 2010, 08:23:13 pm »
Нухе, добре че се сети да погледнеш традиционните сигнификатори, че като гледам господарите на 5-ти дом и питащата, няма връзка между тях. Но....господарят на 5-ти е в първи - любовта ще я намери. Друг е въпросът, че това ще бъде една доста сериозна и непредвидима "любов" - Сатурн в опозиция с Уран. А може да се тълкува и като неангажираща връзка със сериозен или по-възрастен партньор.

Секстилът между Марс и Венера е обнадеждаващ, но нетраен. Луната и Слънцето са в квадрат, което не е благоприятно. Но ти се представяш от ретро Меркурий в 9-ти в тригон с Плутон на куспидата на 5-ти дом, което означава "да", но поради ретроградния ход на планетата, ще има известно забавяне-необходимо е да бъдат извършени известни трансформации и изчистване от миналото (Плутон). Сатурн в първи дом също те характеризира. Той е почти до куспидата на втори дом. Струва ми се, че си се "свила в черупката си" и показваш доста сериозно лице пред света.

*

Divna

« Отговор #2506 -: Май 06, 2010, 08:27:38 pm »
За това не се ли гледат транзити  ;D

В хорара на пръв поглед нищо,ако се гледат домовете.Но ако се гледат просто сигнификаторите на емоциите тип любовни изживявания- Венера и Марс,то те са в секстил при това сходящ!Съвсем скоро (много скоро даже),може да има нещо  :rolleyes: Но като гледам кои домове държат,по-скоро може да е експресен секс,нещо по-осезаемо  :P

А и отделно Луната приближава съвпад с управителят на 7ми дом  ;)

Абе човека да не е свързан нещо с работата ти?  :unsure:

Не, не е свързан с работата ми.
Напоследък толкова е ангажиран (има турнир), че се виждаме колкото да си кажем здрасти. И нещо сме охладнели ...

*

Divna

« Отговор #2507 -: Май 06, 2010, 08:31:32 pm »
Нухе, добре че се сети да погледнеш традиционните сигнификатори, че като гледам господарите на 5-ти дом и питащата, няма връзка между тях. Но....господарят на 5-ти е в първи - любовта ще я намери. Друг е въпросът, че това ще бъде една доста сериозна и непредвидима "любов" - Сатурн в опозиция с Уран. А може да се тълкува и като неангажираща връзка със сериозен или по-възрастен партньор.

Секстилът между Марс и Венера е обнадеждаващ, но нетраен. Луната и Слънцето са в квадрат, което не е благоприятно. Но ти се представяш от ретро Меркурий в 9-ти в тригон с Плутон на куспидата на 5-ти дом, което означава "да", но поради ретроградния ход на планетата, ще има известно забавяне-необходимо е да бъдат извършени известни трансформации и изчистване от миналото (Плутон). Сатурн в първи дом също те характеризира. Той е почти до куспидата на втори дом. Струва ми се, че си се "свила в черупката си" и показваш доста сериозно лице пред света.
Не знам какво става с мен  :(. Толкова се дистанцирам наистина напоследък, че ще прогоня всички около себе си  :'(. Не показвам никак любовта си и емоциите си към хората които обичам.

*

Divna

« Отговор #2508 -: Май 06, 2010, 09:07:07 pm »
Благодаря ви Небесна и Синухе!

« Отговор #2509 -: Май 06, 2010, 10:21:26 pm »
Благодаря на DIYANA!!!Точно в десятката уцели!! Много точни заключения - доктора е доста известен а процедурата е пункция - бебеправене :blink:Много съм притеснена -за пореден път! Въпроса ми беше дали ще имам успешна пункция в смисъл -хубави яйцеклетки.
Благодаря и на небесна за мненията .Притеснявах се заради ранния асц. и аспектите на луната - този съвпад който и предстои с Нептун? - реших дали пак няма да се самозалъгвам....

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #2510 -: Май 06, 2010, 10:34:18 pm »
Здравейте!
Дивна ме е изпреварила . ;D
Въпросът е:"Ще има ли положително развитие връзката ми?"
Зададен е от приятелка,заедно правихме картата,но сега сколасах да я кача.
За мен отговорът  клони по-скоро към "Да",визирайки Марс и Венера,обаче Луната(и то къде се намира :P) като косигнификатор на питащата е опозе на Марс..Какво ще кажете?
Иначе Тарото е категорично-"Любовниците","Светът" и  все такива хубавини излизат във всички възможни варианти на гледане.
Имат и интересна синастрия-негова Лилит върху Слънцето й,Негово Слънце баш на десцендента й,Марса й върху Луната му,Венери и Меркове в една стихия..
Ето и картата за тези,които искат да се пробват:
http://prikachi.com/images.php?files/1560908L.gif

« Отговор #2511 -: Май 06, 2010, 11:06:25 pm »
Мимс, на мен ми изглежда като "ДА".  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #2512 -: Май 07, 2010, 11:54:56 am »
Какво е правилото, ако Луната като сигнификатор на въпроса се намира на 29*56'13'' в знака, предстои й ингрес в следващия и положителен аспект със сигнификатора на питащия?  :-\ 

*

Nebesna

« Отговор #2513 -: Май 07, 2010, 12:07:34 pm »
Какво е правилото, ако Луната като сигнификатор на въпроса се намира на 29*56'13'' в знака, предстои й ингрес в следващия и положителен аспект със сигнификатора на питащия?  :-\ 

Аз мисля, че се гледат аспектите на Луната, преди да напусне знака. На този градус, който си посочила Луната прави ли други аспекти? Ако не прави, значи е без курс. Тогава се прилага правилото за "Луна без курс".

*

Nebesna

« Отговор #2514 -: Май 07, 2010, 12:12:55 pm »
Здравейте!
Дивна ме е изпреварила . ;D
Въпросът е:"Ще има ли положително развитие връзката ми?"
Зададен е от приятелка,заедно правихме картата,но сега сколасах да я кача.
За мен отговорът  клони по-скоро към "Да",визирайки Марс и Венера,обаче Луната(и то къде се намира :P) като косигнификатор на питащата е опозе на Марс..Какво ще кажете?
Иначе Тарото е категорично-"Любовниците","Светът" и  все такива хубавини излизат във всички възможни варианти на гледане.
Имат и интересна синастрия-негова Лилит върху Слънцето й,Негово Слънце баш на десцендента й,Марса й върху Луната му,Венери и Меркове в една стихия..
Ето и картата за тези,които искат да се пробват:
http://prikachi.com/images.php?files/1560908L.gif

Аз мисля, че има чувства и привличане в еротичен план (Венера в секстил с Марс), може да има и нагласа за брак, но е рано, според мен още -светилата са в квадратура помежду си. Луната на куспидата на 5-ти е в опозиция на сигнификатора на брачния партньор - Марс.

« Отговор #2515 -: Май 07, 2010, 12:38:10 pm »

Аз мисля, че се гледат аспектите на Луната, преди да напусне знака. На този градус, който си посочила Луната прави ли други аспекти? Ако не прави, значи е без курс. Тогава се прилага правилото за "Луна без курс".

Благодаря, Небесна. На този градус всичко е подминато  :'( :'( :'(

*

Nebesna

« Отговор #2516 -: Май 07, 2010, 01:07:02 pm »

Благодаря, Небесна. На този градус всичко е подминато  :'( :'( :'(
При Луна без курс, класическата хорарна астрология съветва да не очакваш развитие нито в положителен, нито негативен контекст - в близък план нещата ще си останат такива каквито са.

« Отговор #2517 -: Май 07, 2010, 01:26:24 pm »
В случая Луна в 29гр56 Луната сменя знака и ще има промяна в ситуацията.яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя

« Отговор #2518 -: Май 07, 2010, 01:28:47 pm »
Извинявайте, но май ми се хлъзна ръката и се получи това "я" безкрайно

« Отговор #2519 -: Май 07, 2010, 09:19:30 pm »
Искам да попитам нещо, което от много време много ми се иска!

Ще замина ли да живея в чужбина догодина? София 22:04
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.