Тъй, сега да се върнем тук. Когато сигнификаторът на кверента и на въпроса или на опонентна съвпадат, си знам, че винаги управителят на първи дом си е сигнификатор на кверента. Обикновено тогава Луната се взима за сигнификатор на въпроса, ако например управителят на първи дом управлява и дома на въпроса. В случая - Марс би трябвало да си е сигнификатор на Аурора. К. е опонентът и това май остава без съмнение - значи К. е Венера.
По девети дом са адвокатите, юристите, по десети дом според мен е съдията. Тоест, струва ми се най-разумно адвокатът да го търсим по девети от първи, с естествен сигнификатор Юпитер. В случая това е Лъв, тоест - Слънце в Телец. Няма контакт между Слънце и Венера. Разходящият квадрат между Слънце и Марс може да говори за пресен конфликт на Аурора с адвоката й. Но мисля, че човекът все пак не e подкупен.
Не съм сигурна, но ако картата е по Плацидус, вероятно по Кох девети дом би се преместил в Рак? Тогава отговорът е различен.
P.S. Aurora, сутринта преди да тръгна ми хрумна да изтегля една карта за въпроса ти - излезе петица мечове. Ама не знам дали да се тълкува предвид факта, че дърпането не беше "според ритуала".