Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164033 Прегледи
*

Helo

Re:хорарен въпрос
« Отговор #3860 -: Юни 16, 2010, 09:16:39 am »
...мисля, че тук трябва да се обърне внимание на Сатурн в 7-ми ...

"As already noted, "Saturn in the seventh either corrupts the judgment of the Astrologer, or is a Sign the matter propounded will come from one misfortune to another." Thus spake Lilly. "

http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson1/lesson1.html

И сега какво? Или астрологът няма да може да отговори или пък отговорът няма да е в полза на питащия?

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3861 -: Юни 16, 2010, 09:33:01 am »
Когато някой друг тълкува хорарна карта, всичко ми изглежда толкова ясно и лесно  ;D
Лили, като за неопитна в хорарите се справяш съвсем добре ;) Имаше редуциране на цена, но нямам инфо за финансите на купувача.
Небесна, още се уча и някои неща ми убягват  :-[
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 12:51:18 pm от Yasmin »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3862 -: Юни 16, 2010, 12:09:56 pm »
Чувала съм, че някои астролози не спазват класическото правило за Сатурн в 7 дом. Но сега ако ме питате за обосновка, не мога да ви дам такава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3863 -: Юни 16, 2010, 12:46:06 pm »
Айде оставете поне за малко сексуалните теми и минете поне за малко на тема астрология. Кажете отговорът на въпорса ми Да ли е или Не?
НЕ, това е моят отговор
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3864 -: Юни 16, 2010, 01:13:40 pm »
Имам хорарен въпрос. Харесва ли ме Еди Кой си?

:sun: :kva: :ura: не
 :moo: :sec: :sun: да
 :moo: :opo: :nep: заблуждаваш себе си?
Предполагам, че той има някакъв интерес /или ще има в скоро време/, но не в смисъл на харесване.
Има нещо, което не ми е ясно - как се адресира интереса /от кого към кого/ - предполагам според това, коя планета образува аспекта?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3865 -: Юни 16, 2010, 01:26:19 pm »
Нептун в първи дом може да загатва за това, че питащият не е наясно или се е заблудил.
Луната е в разходящ съвпад с Венера - мисля, че може да има определени нагласи и симпатии от страна на кверента.
Слънцето, сигнификатор на мъжа, е в сходящ квадрат със Сатурн, сигнификатор на питащата - по-скоро не.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3866 -: Юни 16, 2010, 01:28:46 pm »
е, тъй,де,направо си е не.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3867 -: Юни 16, 2010, 01:32:31 pm »
В случая Сатурн е сигнификатор на питащата и мисля, че може да се абстрахираме от правилото за Сатурн в 7 дом.
Позицията му в 7 дом ясно показва какво е естеството на въпроса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3868 -: Юни 16, 2010, 01:41:21 pm »
аз бях питала нещо ...ама никой нищо не ми отговори....
еди кой си мисли ли за мен?

аз май го виждам като не защото Венара е в секстил със Сатурн...пък и да направи тригон с Юпитер и Уран то ще е след като напусне знак... :-\

моля за мнение...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3869 -: Юни 16, 2010, 01:47:03 pm »
Цитат
Колеги, ще ви кажа нещо, обаче не ми се смейте, моля.  Embarrassed
Вчера бях на кафе с бременната ми приятелка /споменавала съм за нея тук/, която всеки момент вече трябва да роди. Терминът по принцип е за края на юни, но вече е в 9ия, и сега правиме залагания дали ще се роди Близнак или Раче... Тя вчера беше рожденичка, дори си мислех, че може да се роди и около рождения й ден, че вече едва го устиска.
Обаче вчера както седяхме и си говорехме, погледнах към корема й и няколко пъти в главата ми някакъв глас повтори една и съща дата - 24 юни. Тогава, между другото, Луната ще е в Стрелец, а майката е Близнаци с МС в Стрелец... Но се чудя дали ще износи бебето дотогава, вече много й тежи... Скептична съм към тези "гласове", но ако вземе се сбъдне, ще се ударя по челото направо.  Undecided

Тъй като много обичам такива хорари, зададох въпрос: Кога ще роди приятелката на
Лили?

Лили е назована по име и е представена от Марс като управител на 7 дом. Типично за Овен.  ;) Приятелката на Лили е в 11 дом от 7 - т.е. в 5 дом с управител Уран и Сатурн. тъкмо се колебаех дали да гледам 5 дом от 5 за раждането на детето, но то Меркурий управлява нейните 5 и 8 домове. В нейния 5 дом имаме Слънце и Меркурий - представящ бебето, което може да е момче. Близнаци е мъжки знак. На куспидата на нейния 8 дом имаме Марс и в дома е Сатурн, който управлява и дома на приятелката на Лили. Толкова е показателно!  :blink:  Лили казва, че термина е до края на месеца, така че може и да е по-рано. Спомням си, че при хорара на Мацко преди години планетата, управляваща бебето, беше ретро и то се роди след термина. Тук имаме ретро Нептун в 5 дом - представящ приятелката на Лили. Между Луната /сигнификатор на майчинството и съуправител на въпроса/ и Слънцето в 5 дом има 7 градуса разлика и можем да очакваме раждане до 7 дни. Но Меркурий ще направи тригон с Нептун след 17 градуса и като се има предвид, че е ретро, може и малко да го преноси, т.е. да очакваме раждане около 27 юни или 3 юли. Но повече клоня на 3 юли, заради ретро Нептуна в дома на майката. Да се роди живо и здраво. Лили, тя със секцио ли ще ражда, че се е кичнал този Марс в 8 дом на майката?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3870 -: Юни 16, 2010, 01:47:57 pm »
Секстилът на венера си е да, със сатурн, но пък той кво общо има. Кверент и квезит са венера и марс. Проблем е,че луната прави съвпад със слънцето и после имаме квадрат със сатурн и за това си мисля, че въпросът трябва да е зададен още веднъж

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3871 -: Юни 16, 2010, 01:50:03 pm »
мерси Kabala..... :blink:
а може ли тъй като няма аспект между Венера и Марс отговорът да е НЕ...?
сега пак ще питам... :blink:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #3872 -: Юни 16, 2010, 01:51:22 pm »
Не, нали като няма аспект, се гледа и луната като съуправител

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3873 -: Юни 16, 2010, 01:52:07 pm »
това ми е новата карта.....на стария въпрос...интересно...сега нещата са обърнати... :unsure: :unsure:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #3874 -: Юни 16, 2010, 01:53:47 pm »
Лили, а видеозона какво показва? Обърнато ли е бебето - готово за раждане, или седалищно? Предстои квадратура на Меркурий със Сатурн, което би могло да пожаже трудности при раждането.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3875 -: Юни 16, 2010, 01:55:15 pm »
майче единствения аспект, който ще направи Луната преди да излезе от Лъв ще е секстил със Слънцето.....чела съм, че Слънцето е символ и на мъжа....та означа ли да....или  :rolleyes: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3876 -: Юни 16, 2010, 01:57:39 pm »
Лили, а видеозона какво показва? Обърнато ли е бебето - готово за раждане, или седалищно?

Вече се е обърнало с главата надолу и много долу е слязло. Терминът е за 30 юни - 1 юли ориентировъчно, преди малко я питах.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3877 -: Юни 16, 2010, 02:01:18 pm »
Лили, тя със секцио ли ще ражда, че се е кичнал този Марс в 8 дом на майката?

Засега уж по естествен път се планира, но знае ли човек...
Бебето е момче, гледано е на видеозон. Вече сме му накупили сини дрешки.  ;D
Гледаме приятелката ми по 11 дом, т.е. броим производни домове.
Виж, картата наистина е показателна - Луната е в 11 дом, който за нея е първи. Но със сигурност ще й бият някаква упойка - Луна в сходяща опозиция с Нептун.

Едит: Всъщност не обърнах внимание, въпросът не е зададен лично от мен, затова ме броиш по Десцендента естествено. Ти си човекът, който задава въпроса - Асцендентът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #3878 -: Юни 16, 2010, 02:04:15 pm »
Лили, а видеозона какво показва? Обърнато ли е бебето - готово за раждане, или седалищно?

Вече се е обърнало с главата надолу и много долу е слязло. Терминът е за 30 юни - 1 юли ориентировъчно, преди малко я питах.

На 27 юни Луната е в Козирог /в нейния 8 дом/, а на 3 юли през деня е в Риби, а след 16 часа - в Овен.

Цитат
Виж, картата наистина е показателна - Луната е в 11 дом, който за нея е първи. Но със сигурност ще й бият някаква упойка - Луна в сходяща опозиция с Нептун.

Аз гледам 5 дом в картата за нея, защото аз задавам въпрос за теб - ти си в 7 дом, а тя е в 5 / 11 от 7 /. 

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #3879 -: Юни 16, 2010, 02:06:39 pm »
Но със сигурност ще й бият някаква упойка - Луна в сходяща опозиция с Нептун.

Има и Марс на куспидата на нейния 8 дом, затова си мисля, че може да се наложи някаква интервенция.