Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168407 Прегледи
*

missKapriz

Re:хорарен въпрос
« Отговор #4280 -: Юли 05, 2010, 09:18:17 pm »
Транзитите са по грешка-не виждате ли за 12 юли са-в бъдещето ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4281 -: Юли 05, 2010, 09:18:31 pm »
не съм го питала дали е семеен :blink:

А питаш, защото искаш да е или не - извинявай, но ми е важно. И, ако може кажи кога точно е зададен въпроса, че стана грешка с тия транзити. Аз пък хич не ги погледнах, щото и друг път са ги качвали по инерция.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4282 -: Юли 05, 2010, 09:19:09 pm »
Транзитите са по грешка-не виждате ли за 12 юли са-в бъдещето ;D

Ааха, така и предполагах.

*

missKapriz

« Отговор #4283 -: Юли 05, 2010, 09:23:03 pm »
Ето карта без транзити и по Кох,че голям проблем се получи ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4284 -: Юли 05, 2010, 09:24:03 pm »
Стават грешки, то и аз вече викам аз ли нещо не виждам, сто пъти я отварях тази карта.  ;D По това време...

Рънауей, отговори моля те на питането ми.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4285 -: Юли 05, 2010, 09:27:07 pm »
Без значение е как Питащия е формулирал своя въпрос.

Да, това е интересния момент, който в упражнения досега сме го установили, че точно така работи, поне в повечето случаи.
Затова искам да знам сега дали и какво очаква питащата от отговора. Често помага да се ориентираш по-добре.

Куинконса е аспект, за който се смята в хорарната, че с малефик е зле, с бенефик - окей. Принципно дори да е добре, пак е някакъв компромис, примирение със ситуацията.

« Отговор #4286 -: Юли 05, 2010, 09:28:48 pm »
искам да не е семеен ,но моето желание няма значение нали  :P

*

Nebesna

« Отговор #4287 -: Юли 05, 2010, 09:28:54 pm »
удебеленото мисля, че е грешка,

не е грешка, ако става дума за негативно зададен въпрос. тогава негативните аспекти означават положителен изход

Например: "Ще се скараме ли с г-н Х?"
Негативният аспект би означавал "НЕ", т.е. положителен изход.
Освен, ако питащият не търси скандал, но едва ли.

« Отговор #4288 -: Юли 05, 2010, 09:31:23 pm »
   Мдааа, чеки и аз многоразбиращата от хорари да се включа  ;D - ми щом има 150 - при това сходящ и то с един от най-големите малефици Сатурн - ще й се иска на Бягащата да не е женен, явно ще разбере скоро и няма да й хареса..../не съм сериозна - хванала ме е лиготнята/

*

missKapriz

« Отговор #4289 -: Юли 05, 2010, 09:35:17 pm »

Това ,което си преписала от книгата,Вижън,съм го подчертала в моята книга и все се каня да пиша мейл на авторката да ми го изясни :72:Нещо е объркано

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4290 -: Юли 05, 2010, 09:36:16 pm »
Лично аз не отчитам този предстоящ аспект като нещо, което има отношение към въпроса и отговора, вече споделих. 

*

missKapriz

« Отговор #4291 -: Юли 05, 2010, 09:38:48 pm »
Съни,като сигнификатори на кверента и квезита Сатурн и Луната са важни си мисля :blink:И прдстоящия куинконс показва нужда от приспособяване между двамата-в конкретния случай питащата ще трябва да "преглътне" нещо свързано с квезита.Това може да е отг,че е семеен Х.но още търся други доказателства

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4292 -: Юли 05, 2010, 09:39:36 pm »
Да, аз си казах мнението, че това ще е някаква ситуация между тях двамата. Но това не дава отговор на въпроса дали е женен. 

*

Nebesna

« Отговор #4293 -: Юли 05, 2010, 09:46:26 pm »
Без значение е как Питащия е формулирал своя въпрос.

Да, това е интересния момент, който в упражнения досега сме го установили, че точно така работи, поне в повечето случаи.
Затова искам да знам сега дали и какво очаква питащата от отговора. Често помага да се ориентираш по-добре.

Куинконса е аспект, за който се смята в хорарната, че с малефик е зле, с бенефик - окей. Принципно дори да е добре, пак е някакъв компромис, примирение със ситуацията.

благодаря ти Сънрейн  :blink: значи като има сега куинконкс между луната и сатурн, който е малефик, отговора е да, женен е, защото това е негативният отговор в случая, понеже на нея и се иска да не е женен.. ;)

Аз мисля, че очакванията на питащата нямат никакво значение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4294 -: Юли 05, 2010, 09:48:52 pm »
Квинконксът не беше ли несъвпад, т.е. когато две планети не се виждат?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4295 -: Юли 05, 2010, 09:50:37 pm »
Аз не го отчитам в хорарната, само в елективната астрология.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4296 -: Юли 05, 2010, 09:50:43 pm »
Аз мисля, че очакванията на питащата нямат никакво значение.

Може и така да е. Трябва да кача някои карти да поразсъждаваме като имам време, но все няма.
Щото в някои случаи да се чудиш кое, как е и аз за себе си съм стигнала до извода, че има.

Е имам един хорар от днес, толкова е показателен в други отношения, а по питането - не. Иди разбери тия шантави карти.  ;D

И още един имам от преди известно време, него пък ще ми е много интересно да си кажете мнението.

« Отговор #4297 -: Юли 05, 2010, 09:51:02 pm »
   Не разбирам пак повтарям много от материята на хорарната, но ми се струва нелогично - хорарната астрология да дава отговори на такива въпроси, които са статични.
   Провокация - Айнщайн умрял ли е?
   Или Бат Бойко женен ли е? - който му се играе да направи хорарни карти и да видим дава ли отговор в този случай хорара....Схващате ли тънката ми мисъл.

*

Nebesna

« Отговор #4298 -: Юли 05, 2010, 09:53:18 pm »
  Не разбирам пак повтарям много от материята на хорарната, но ми се струва нелогично - хорарната астрология да дава отговори на такива въпроси, които са статични.
   Провокация - Айнщайн умрял ли е?
   Или Бат Бойко женен ли е? - който му се играе да направи хорарни карти и да видим дава ли отговор в този случай хорара....Схващате ли тънката ми мисъл.

Абсолютно си права. да това е точното определение - статичен въпрос. мисля, че това са най-проблемните въпроси. Вероятно и затова не се получава отговор...гледам и тъпея. Просто картата не ми говори.

*

missKapriz

« Отговор #4299 -: Юли 05, 2010, 09:54:55 pm »
Дейзи,под статични май разбираш минали-свършени.Ако е нещо,което питащия много го вълнува-няма проблем да се отговори.То тези са най-интересни-с конкретен отговор.Или си познал или не-никакви шменти-капели