Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167329 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #4300 -: Юли 05, 2010, 09:56:36 pm »
Аз мисля, че очакванията на питащата нямат никакво значение.

нямат, точно в това се състои същността на цитата..значение имат само аспектите..и то имат значение за развитието на въпроса..
дали са в полза на питащият, или не са..тя може да очаква той да не е женен, но ситуацията да се развие така, че да се окаже че е женен..ако това не е в нейна полза, защото може тя да е адвокат и ако той е женен, да е в нейна полза, примерно, в случая тя каза, че очаква той да не е женен..колкото повече пиша, толкова повече се обърквам.. :P

Не е важно кой какво очаква. Самото настроение на питащата се "запечатва" в начина на задаване на въпроса - позитивен или негативен. По-важно е да се определи какъв се пада на питащата г-н Х, защото това дава допълнителна информация и може да определи по-точно сигнификатора. Най-лесно е да отнесем всички към 7-ми дом, но не винаги е най-точно...Използването на производни домове ще избегне и неудобството да търсим жената на г-н Х в същия дом, в който е и питащата.

Кой е г-н Х? - колега, приятел, съсед, приятел на брат и т.н.

« Отговор #4301 -: Юли 05, 2010, 10:03:42 pm »
   Хайде малко статистика, за проверка - горе зададох 2 въпроса - разликата е в секунди /проф.машинописка съм/ - и за двата въпроса картата е валидна....Ха да видим къв е отговора? Отговаряме на статичен въпрос....

*

Nebesna

« Отговор #4302 -: Юли 05, 2010, 10:05:27 pm »
Не е важно кой какво очаква. Самото настроение на питащата се "запечатва" в начина на задаване на въпроса - позитивен или негативен. По-важно е да се определи какъв се пада на питащата г-н Х, защото това дава допълнителна информация и може да определи по-точно сигнификатора. Най-лесно е да отнесем всички към 7-ми дом, но не винаги е най-точно...Използването на производни домове ще избегне и неудобството да търсим жената на г-н Х в същия дом, в който е и питащата.

Кой е г-н Х? - колега, приятел, съсед, приятел на брат и т.н.

въпросът ''семеен ли е Х'' е неутрален въпрос, но в него има някакви очаквания също, ако не  е женен ще започне ли връзка с мен, ако е женен ще остави ли жена си заради мен..ако се уточни това, може да помогне да се даде правилен отговор на въпроса..така мисля..

Аз не отговарям на въпроси, които не са зададени. И всички астролози съветат така, за да не изпаднеш в неловка ситуация. По една и съща карта могат да се задават много нъпроси. Но трябва първо да се отговори на главния. И ако отговорът устройва питащата, тогава се пристъпва нататък...Подтекстът може само да те обърка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4303 -: Юли 05, 2010, 10:05:49 pm »
Статичен означава и въпрос, който не се разива във времето, т.е. статуквото остава непроменено.
А въпросът на питащата е двузначен - хем се пита дали мъжът Х. вече има сключен брак, хем дали бракът продължава до настоящия момент.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4304 -: Юли 05, 2010, 10:06:45 pm »
Дейзи, нали не очакваш да гадаем какви са ти въпросите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4305 -: Юли 05, 2010, 10:07:48 pm »
Успя ли Симеончо да ни оправи за 800 дни?  :rolleyes:
05.07.2010, 22.49 ч, Варна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4306 -: Юли 05, 2010, 10:08:59 pm »
 ;D  Провокация - Айнщайн умрял ли е?
   Или Бат Бойко женен ли е?
   Ето ги въпросите...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4307 -: Юли 05, 2010, 10:12:32 pm »
Хайде, дами!  ;D
Имам много интересен въпрос за хорар. Ще се омъжа ли за Х.?  ;) ;D

*

Nebesna

« Отговор #4308 -: Юли 05, 2010, 10:13:35 pm »
А той предложил ли ти е?  :tongue2:

« Отговор #4309 -: Юли 05, 2010, 10:15:15 pm »
 ;D След 7 и половина дни, седмици, месеци години....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4310 -: Юли 05, 2010, 10:17:41 pm »
Миа, Сатурн е в 7 дом, но в случая е твой сигнификатор.
Луната е без курс, освен ако не се отчете секстилът й с Нептун, но Нептун също е твой сигнификатор. Така че в случая тя по-скоро ще има връзка с твоите очаквания. Секстилът й с Нептун показва, че си настроена романтично.
Венера е сигнификатор на мъжа, за който се пита. Преди задаване на въпроса Луната е направила тригон с Венера.
Това би могло да предполага, че или вече има предложение, или че има близки отношения помежду ви.  :P
Между Слънцето и Сатурн има сходящ секстил, а това са ваши сигнификатори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4311 -: Юли 05, 2010, 10:21:26 pm »
днес, тази тема ми е фаворит- ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4312 -: Юли 05, 2010, 10:24:42 pm »
А той предложил ли ти е?  :tongue2:

Ами не знам... Хорарът показва ли...? :P  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4313 -: Юли 05, 2010, 10:28:03 pm »
Ми виж какво съм ти написала на предната страница.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4314 -: Юли 05, 2010, 10:29:50 pm »
Хайде, дами!  ;D

[

Картата не е радикална. не се отговаря със Сатурн в 7-ми, според класическите правила. Още повече, щом става дума за брак.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4315 -: Юли 05, 2010, 10:32:58 pm »
Давайте смело! Абстрахирайте се от това, че аз задавам въпроса...Все пак е хорар, всички знаем, че търпи промяна, каквато и да е тя. ;)

*

Nebesna

« Отговор #4316 -: Юли 05, 2010, 10:34:01 pm »
Давайте смело! Абстрахирайте се от това, че аз задавам въпроса...Все пак е хорар, всички знаем, че търпи промяна, каквато и да е тя. ;)

Аз виждам оставане на същото положение.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4317 -: Юли 05, 2010, 10:34:51 pm »
не ме бива по хорари така че само си измислям, но има някаква измама в картинката (или вече въпросът е предварително решен)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4318 -: Юли 05, 2010, 10:37:55 pm »
Аз мисля, че очакванията на питащата нямат никакво значение.

нямат, точно в това се състои същността на цитата..значение имат само аспектите..и то имат значение за развитието на въпроса..
дали са в полза на питащият, или не са..

Това е тънкия момент тук, че това, което ни се иска, не винаги е добро, мда.  :blink:

Иначе, очакванията, притесненията се запечатват, да, обикновено и самия отговор по-лесно се открива, ако ги знаеш на питащия, не е задължително, но улеснява. Ще дам за пример на Ванила въпроса относно бременността, той показа не, тя се притесняваше, че е, не желаеше, отговора си беше не, но картата го отразява искам да кажа, абе така се разгорещихме с тия хорари, че нета ми прекъсна и вече не се сещам за втория пример, който исках да дам.

Днес е много хаотично във въздуха, имам чувството, че е ретро Меркурий.  ;D   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #4319 -: Юли 05, 2010, 10:38:13 pm »
Хайде, дами!  ;D

[

Картата не е радикална. не се отговаря със Сатурн в 7-ми, според класическите правила. Още повече, щом става дума за брак.

Небесна, а ако за същата карта въпросът беше: Ще се омъжа ли през настоящата година? (като цяло, без да се визира определен човек) Тогава кои домове се гледат? 1, защото е сигнификатора на питащия, Луна и може би 3ти или 9ти?