Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167469 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:хорарен въпрос
« Отговор #4480 -: Юли 13, 2010, 09:02:37 am »

На мен още нещо ми направи впечатление, но не бях сигурна дали е достатъчен фактор - в дома на края на момчето, за което се отнася въпроса се намира Сатурн, който управлява операцията в неговата карта. Това е другия момент, който подсказва, че такава ще има.    

За дом на края се приема по принцип 4 дом в хорара /пък и не само в хорара/. В конкретния случай приемам 10 дом и Венера за края и изхода от действията по въпроса, защото е 4 от 7.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4481 -: Юли 13, 2010, 09:14:42 am »
4 дом имам предвид. Понеже пробвах и с двата сигнификатора и от 7 дом да тръгна и от 11 дом. Та, от 11 дом, като броим 4 дом - там са и Сатурн и Марс. А Сатурн управлява операцията.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4482 -: Юли 13, 2010, 09:21:57 am »
4 дом имам предвид. Понеже пробвах и с двата сигнификатора и от 7 дом да тръгна и от 11 дом. Та, от 11 дом, като броим 4 дом - там са и Сатурн и Марс. А Сатурн управлява операцията.

До, но въпреки доуточненията кой кой е, въпросът е зададен за Г., затова сигнификатора е Сатурн за момчето като упр. на 7 дом. Иначе се объркват нещата и няма логика Луната да е в неговия 2 дом, както и Меркурий. Не че не са плащали и пари сигурно, но не това е въпроса, нали?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4483 -: Юли 13, 2010, 09:27:23 am »
Така е. Още вчера затова и по двата начина реших да я огледам. Но когато е отправен така, наречен по име, си е по 7 дом, в повечето случаи така се оказва наистина по-показателно, макар някои неща да си говорят и като дете на приятеля по 11 дом.

А тя го зададе хем по име, хем като детето на партньора между другото, но това не смятам, че е важно как конкретно тук го е отправила, а как основно се е зародило в ума й.        

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4484 -: Юли 13, 2010, 10:58:56 am »
Искам да върна този хорар, който беше разглеждан в темата преди време, защото още от тогава той ми потвърди впечатленията за това, за което говорих по-горе.

Тук Ванила пита дали е бременна. Ето коментарите. Отговора е "не" се оказва. Който има желание може да сравним двата казуса с този на Дивна.

Хм, отново се замислих относно хорара на Ванила..

Въпросът беше "Бременна ли съм?", т.е. действието се развива в настоящето. По тази логика Луна без курс, разположена в 8 дом в картата и в знак на заточение, може наистина да даде отрицателен отговор.

Ако беше питала "Забременяла ли съм?", щяхме да търсим отговора по-скоро по разходящите аспекти на Луната и сигнификаторите, имащи отношение към естеството на зададения въпрос.

Аз също много мислих, но Луната хем е сигнификатор на майчинството, хем управлява асцендента, т.е. питащата и прави разходящ тригон със Сатурн - управител на 8 дом. А освен това Венера-управител на 5 дом /децата/ прави разходящ секстил с Меркурий - диспозитор на Сатурн в Дева. И не на последно място - управителят на 5 дом е в 1.  Луната е диспозитор на Венера в 1 дом, а Сатурн е диспозитор на Луната в 8 дом. Това ме накара да дам положителния отговор.

Обаче Луната има разходяща опозиция с Венера. А според мен и двете са свързани с въпроса и са сигнификатори на питащата. Луната управлява АС и се намира в 8 дом, Венера е в Рак в първи дом и управлява 5 дом.

Така е, аз съм го написала в по-горния пост същото. Но последният отминал аспект на Луната е тригонът със Сатурн - управител на 8 дом и диспозитор на Луната. Нека каже тя какъв е резултата от теста утре.  :blink:

Скарлет, а всичко това не може ли да показва примерно, моето чудене, отношение и размишление върху въпроса...като случило се в смисъл ако съм бременна...как бих приела нещата, нагласата ми....?

не можах да изчакам до утре сутринта....и сега като се прибрах го направих.....
отрицателен е...

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4485 -: Юли 13, 2010, 11:52:51 am »
Както и да я гледам тази карта отново и отново, май само Луната в заточение и без курс говори за липсата на бременност.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4486 -: Юли 13, 2010, 11:58:21 am »
Ем, а де.  ;D Ти намираш ли общото между двете карти, това, което искам всъщност като сравнение да направим?
 Аз като цяло тук го виждам "не", бях споделила впоследствие, че си правя извод по Луната и аспектите й занапред, няма такива в този знак, а в следващия - негативни.
 Може би разликата с хорара на Дивна е там, че Луната като смени знака вече потвърждава донякъде, че ще има операция.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4487 -: Юли 13, 2010, 11:59:16 am »
В два часа ми предстой нова среща!
въпроса ми е :
ще бъде ли положителна срещата и ще се постигнат ли договорки?
12:35 мин.
Бургас
13.07.2010г.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4488 -: Юли 13, 2010, 12:10:22 pm »
Ем, а де.  ;D Ти намираш ли общото между двете карти, това, което искам всъщност като сравнение да направим?
 Аз като цяло тук го виждам "не", бях споделила впоследствие, че си правя извод по Луната и аспектите й занапред, няма такива в този знак, а в следващия - негативни.
 Може би разликата с хорара на Дивна е там, че Луната като смени знака вече потвърждава донякъде, че ще има операция.

Няма база за сравнение изобщо. Различни са въпросите...поне аз не виждам идентичност. Но може човек да се обърка с отговора, защото управителя на 5 дом Венера е в 1 дом в Рак.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4489 -: Юли 13, 2010, 12:13:35 pm »
въпроса ми е :
Бургас
13.07.2010г.

Вие не сте ли ги уговорили вече някои договоки, а сега само да го финализирате?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4490 -: Юли 13, 2010, 12:15:58 pm »
Говоря за Луната. Има общо първо заради положението й, в последен градус, второ заради положителния разпадащ се аспект със Сатурн, който е един от основните сигнификатори и в двата случая. Както и състоянието на двете към този момент, техните притеснения и очаквания.
 Но, ако не виждаш връзката анализирането отпада, тоест на моя въпрос имаме Луна без кур/с/-Небесна го рече и много се вписва в картинката.  ;D    

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4491 -: Юли 13, 2010, 12:16:32 pm »
А пари имате ли уговорка да дават днес?

*

Марая

• 28287
« Отговор #4492 -: Юли 13, 2010, 12:16:56 pm »
въпроса ми е :
Бургас
13.07.2010г.

не! не сме!
дори не ги познавам и не съм ги виждала.познавам посредника.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4493 -: Юли 13, 2010, 12:19:50 pm »
въпроса ми е :
Бургас
13.07.2010г.

Добре де, да ти вадя думите от устата с ченгел ли? С този посредник нищо ли не сте уговаряли и преговаряли?

не! не сме!
дори не ги познавам и не съм ги виждала.познавам посредника.

*

Марая

• 28287
« Отговор #4494 -: Юли 13, 2010, 12:21:13 pm »
А пари имате ли уговорка да дават днес?

не ,няма такава! с посредника -да! имаме уговорки!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4495 -: Юли 13, 2010, 12:21:19 pm »
На мен за днешната среща по-не ми се вижда оптимистичен крайният резултат. Сякаш момента или възможността за договорки между вас е вече отминал.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4496 -: Юли 13, 2010, 12:30:47 pm »
На мен за днешната среща по-не ми се вижда оптимистичен крайният резултат. Сякаш момента или възможността за договорки между вас е вече отминал.

Ми, и на мен така ми се чини, затова задавам тези въпроси. Мисля, че с днешните само ще довършиш вече уговореното.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4497 -: Юли 13, 2010, 12:46:40 pm »
Пускам един хорар без да пиша въпроса, защото имам съображения. Въпроса касае конкретен човек /мунданно/, назован по име. Анализирайте 1 и 7 домове, както и сигнификаторите. Разгледайте ги по-обстойно по знаци и домове. Ако някой отгатне горе долу ситуацията, добре. Не се притеснявайте, че може да сбъркате. И не назовавайте нещата и евентуално човек с точните им имена, малко по-завоалирано, защото четат и външни хора. Кайли ме провокира, тя да се включи първа.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4498 -: Юли 13, 2010, 12:51:58 pm »
Тук Луната е без курс, ако гледаме планетите от септенера. Ако гледаме и транссатурновите, предстои опозиция с Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4499 -: Юли 13, 2010, 12:55:16 pm »
Високопоставен меркуриянец?(Венера У7 в съвпад с МЦ в дева)