Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166633 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #5140 -: Август 23, 2010, 10:35:56 pm »
Ти обаче залагаш, струва ми се   :19:
Меркурий управлява едновременно твоя отбор и 2-ри дом (наличните пари)

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5141 -: Август 23, 2010, 10:36:29 pm »
Небесна, благодаря за тълкуванието и искрено се надявам да не си права  :blink:
В четвъртък късно вечерта ще разберем какво точно ще се случи. Ще ви уведомя.
Ако не пиша още същата вечер най-вероятно ще бъде щото не съм в настроение. Дано имам повод да пиша  :blink:

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5142 -: Август 23, 2010, 10:37:41 pm »

Не залагам и мразя хазарта. Убива чистото удоволствие от играта

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5143 -: Август 23, 2010, 10:39:46 pm »

Причината да са намесени пари може да е, че който от двата отбора победи ще гушне добра сума пари. Та при кой отиват парите казваш? При моите хора или при другите?

*

Nebesna

« Отговор #5144 -: Август 23, 2010, 10:44:06 pm »

Аз не съм изказала категорично мнение. И аз като Лили омеших класическата със западната, но го направих съвсем тенденциозно.  :93:Не виждаш ли как лавирам и не давам точен отговор, понеже досега не съм се сблъсквала с подобни въпроси за състезания. Просто обясних какво се гледа по класическата и какво - по съвременната астрология, а ти си прави изводите. нали искаш да научиш нещо? пък и ще имаме възможност да проверим кое действа. нали за това са казусите? Затова съм го написала така обстойно с всичките за и против.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5145 -: Август 23, 2010, 10:47:15 pm »

Аз не съм изказала категорично мнение. И аз като Лили омеших класическата със западната. Не виждаш ли как лавирам и не давам точен отговор. Просто обясних какво се гледа по класическата и какво - по съвременната астрология, а ти си прави изводите. нали искаш да научиш нещо. пък и ще имаме възможност да проверим кое действа. нали за това са казусите. Затова съм го написала така обстойно с всичките за и против.

Да,да, благодаря. Точно това исках. Да има тълкувание с обяснение за да се опитам да хвана кое работи.
Целта ми е, не да се наям, ами да се науча да ловя риба  ;)

*

Nebesna

« Отговор #5146 -: Август 23, 2010, 10:47:40 pm »

Причината да са намесени пари може да е, че който от двата отбора победи ще гушне добра сума пари. Та при кой отиват парите казваш? При моите хора или при другите?

Казах само, че твоя 2-ри дом се управляват от същата планета, която управлява и 5-ти - затова си помислих, че имаш материален интерес.

*

Nebesna

« Отговор #5147 -: Август 23, 2010, 10:49:40 pm »
Целта ми е, не да се наям, ами да се науча да ловя риба  ;)

Много добре. А ние се надяваме да се увеличи форумът ни с още един представител на мъжкия пол със сериозен интерес към астрологията...Иначе влизат тук, пофлиртуват и си заминават. А някои се лигавят...затова те посрещнахме подозрително.

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5148 -: Август 23, 2010, 10:53:41 pm »

Луната е съуправител на въпроса и се намира в 10-ти дом - домът на съдията. Последният аспект, който прави Луната преди да напусне знака е опозиция на слънце, което означава "не", няма да победи.

Чел съм че при хорарни въпроси се гледа коя е първата планета с която луната прави аспект до края на знака. Поне такъв спомен имам. Защо гледаш последната? Как ще завърши всичко ли? Тогава как ще се тълкува първия аспект?

*

Nebesna

« Отговор #5149 -: Август 23, 2010, 11:03:34 pm »

Луната е съуправител на въпроса и се намира в 10-ти дом - домът на съдията. Последният аспект, който прави Луната преди да напусне знака е опозиция на слънце, което означава "не", няма да победи.

Чел съм че при хорарни въпроси се гледа коя е първата планета с която луната прави аспект до края на знака. Поне такъв спомен имам. Защо гледаш последната? Как ще завърши всичко ли? Тогава как ще се тълкува първия аспект?

Последният аспект на Луната е решаващ, поне аз така зная. А  ти къде си чел, че първият аспект е по-важен? можеш ли да кажеш източника?

*

Nebesna

« Отговор #5150 -: Август 23, 2010, 11:07:19 pm »
Ако си асцендент Риби, значи моите Венера/Меркурий би трябвало да са на асцендента ти. :wink2: Усещам, че комуникацията върви гладко.
Аз си лягам. :34:

*

Haus

• *
  • 129
« Отговор #5151 -: Август 23, 2010, 11:12:16 pm »

Последният аспект на Луната е решаващ, поне аз така зная. А  ти къде си чел, че първият аспект е по-важен? можеш ли да кажеш източника?

Честно казано не си спомням къде съм го чел или само ми се струва че съм чел такова нещо. В къщи нямам книга на тая тема.
Иначе асцендента ми е скорпион. Част от трети дом ми е в риби. Евентуално там може да са разположени твоите планети.
Лека нощ. И аз трябва да спя вече.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5152 -: Август 23, 2010, 11:23:49 pm »
Иначе асцендента ми е скорпион. Част от трети дом ми е в риби. Евентуално там може да са разположени твоите планети.
Лека нощ. И аз трябва да спя вече.

Хубав асц. си  избрал ;). ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #5153 -: Август 24, 2010, 06:45:51 am »
Според мен,Хаус,твоя отбор има много голям шанс за победа.Някой спомена,че последния апект на Луната е опозиция със Слънцето,но такъв аспект всъщност няма да се състои в знаците,където са планетите по време на задаване на въпроса.И последния апект на Луната е съвпад с нептун,а той е У5 за твоя отбор,още повече,че Луната управлява и техния 10 дом-престижа :).И си мисля,че победата ще дойде след дузпи или някакво продължение,но и аз никак не разбирам от футбол,а взимам предвид,че сигнификатора на противника-Венера е силен,на трон,Луната ще направи тригон с Марс-техния втори управител,но в крайна сметка според мен победата ще е за домакините.

*

Nebesna

« Отговор #5154 -: Август 24, 2010, 06:55:51 am »
Според мен,Хаус,твоя отбор има много голям шанс за победа.Някой спомена,че последния апект на Луната е опозиция със Слънцето,но такъв аспект всъщност няма да се състои в знаците,където са планетите по време на задаване на въпроса.И последния апект на Луната е съвпад с нептун,а той е У5 за твоя отбор,още повече,че Луната управлява и техния 10 дом-престижа :).И си мисля,че победата ще дойде след дузпи или някакво продължение,но и аз никак не разбирам от футбол,а взимам предвид,че сигнификатора на противника-Венера е силен,на трон,Луната ще направи тригон с Марс-техния втори управител,но в крайна сметка според мен победата ще е за домакините.

О, Благодаря , Мис Каприз. Наистина Слънцето напуска знака, преди да се състои точната опозиция (права е Скарлет, че не иска да гледа, когато е уморена късно вечер, така стават грешки). Това е много важен факт и значително променя нещата в полза но отбора-домакин.

*

missKapriz

« Отговор #5155 -: Август 24, 2010, 06:59:21 am »
Няма за какво,Небесна,той форума е за това-да мислим заедно по астрологични казуси :blink:

« Отговор #5156 -: Август 24, 2010, 02:24:26 pm »
Здравейте :blink:

Нова съм във форума и бих искала да ви задам едни въпрос.

Имам момиченце на 2,5г и от 8 месеца правим опити за второ дете, но нещата не се получават. Ходих на преглед и всичко е наред.
Въпросът ми е ще забременея ли до края на година?

Плевен 15.04

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5157 -: Август 24, 2010, 02:42:33 pm »
Въпросът ми е ще забременея ли до края на година?
Плевен 15.04

Прилагам и хорарната ти карта, ако някой има желание да я погледне.
Както и да се гледа, в тази карта Луната е без курс, независимо дали отчитаме само планетите от септенера или и транссатурновите.
По принцип Луна без курс, ако става въпрос за бъдещо събитие или за развитие във времето, не дава утвърдителен отговор, освен ако събитието, за което се пита, не се е случило вече.
Освен това управителят на 5 дом е слабо поставен (Марс в заточение), а в производния 5 дом се намират Слънцето и ретрограден Меркурий. Луната е във фиксиран знак и няма апликиращи аспекти преди да напусне знака. Господарят на АС е ретрограден. Така че според мен не е изключено да има някакво забавяне в тази връзка и зачеването може да не се случи в рамките на планирания срок.

По такива въпроси е добре да се разгледат и картите на двойката с тяхната динамика във времето.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5158 -: Август 24, 2010, 03:42:19 pm »
Благодаря ти много :blink:

31.07.1982, 12.30 през ноща-моя дата
24.12.1973, час на раждане незнам-дата на съпруга ми

Незнам дали това ще е полезно, ако трябва е нещо друго.....ще напиша

*

Nebesna

« Отговор #5159 -: Август 24, 2010, 03:45:51 pm »
Прави се фазов лунар - за една година 12-13 карти се получават и тези карти се обсъждат. Получените дати (кои повече, кои по-малко една от друга) са най-подходящи за забременяване.