Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1163070 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7200 -: Януари 28, 2011, 12:46:31 am »
А, това била значи Луната в четвърти в Скорпион. Бе, не знам, може и да се разберете с човека, Лили, ама той е много нафучан, а Слънцето си е много сг..нено. :P

Така е, Диди, оня ме изправи на нокти, ти казвам. Отварям вратата и отсреща стоят двама едри мъжаги и почват веднага да викат "Ваш ли е климатикът?". Първата мисъл, която ми мина през ума, бе да не би климатикът да е паднал и да е убил на място някого. И това бе първият ми въпрос към тях, много се панирах. Държаха се доста нагло, но вече нищо не ме учудва тук.  ;)

Голям стрес и шок изживях - транзитен Марс в сходяща опозиция с нат. Сатурн в 9 дом - заплашиха с административни мерки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #7201 -: Януари 28, 2011, 12:48:11 am »
Гипсираната ръка обяснява нептун и Хирон в неговия дом.
Лошото е.че Луната ще направи квадрат с тях и то от 4 дом Скорпион.
Изобщо,Лили и двата ти сигнификатора не са в добра позиция,подкрепящо е положението на Луната в 4 дом/на трон по дом/,и двете планети/Луна и Нептун/в ъглови домове.Това още веднъж подкрепя мнението ми,че ако се положат някакви усилия може да се избегне съдебен спор или каквото там е предприема в подобни случаи.
И да гледа къде върви-то всички улици имат заледявания

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7202 -: Януари 28, 2011, 12:51:28 am »
И да гледа къде върви-то всички улици имат заледявания

Там е въпросът, че във Варна почти няма, в нашата махала пътят и тротоарите са чисти.  :unsure:

Като в една руска комедия е станало - "Подскользнулся, упал, очнулся - гипс".  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #7203 -: Януари 28, 2011, 12:52:45 am »
Мисля, че блъфират (Нептун в 7-ми), няма да подадат никаква жалба (интерсептирани знаци по оста 3-9), понеже чичкото те е харесал, някак разчувствала си го (сходящ тригон Луна-Уран)  :blink:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7204 -: Януари 28, 2011, 01:00:25 am »
Само дето в несвяст не изпаднах, много се притесних и той го видя. Предполагам, че в този момент съм имала доста безпомощен вид. А при форсмажорни обстоятелства нямам навика да реагирам с атака, т.е. ако някой ми крещи на мене, да се развикам и аз.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #7205 -: Януари 28, 2011, 01:04:06 am »
И аз реагирам така, но вчера имах много интересна случка. Имам един колега, на възрастта на баща ми, дето няколко пъти се карахме с него, на висок глас и пред други хора. Той започваше да крещи и после и аз. Ми вчера ми каза, че му било много приятно да работи с мене  :unsure:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7206 -: Януари 28, 2011, 01:41:49 am »
Как ще пуснеш който и да е в къщата, без съгласие и съдебно решение :angry:, да не говорим, че това са трудно доказуеми неща

Така е, същото ми го каза мой близък, с който се чух по-късно, но след дъжд качулка...
Истината е, че в такива ситуации влиянието на рибешкия Марс и рачешката Луна е по-силно от Асцендента. Лесно се паникьосвам и реагирам бурно и емоционално, трудно ми е да играя театър и да се преструвам.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7207 -: Януари 28, 2011, 01:49:34 am »
Неадекватни реакции от несправящи се с крайните обстоятелства напоследък и неприятни отклонения в тази връзка (особено във Варна, където все си е било така, а сега дори не искам да си го представя и...)

Пенсионери, хвърлящи се под колата, за да ти искат после пари за "откуп"... И много други неща... Не искам да продължавам, просто ме е гнус. Народът е подивял, но сега му е виновна кризата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7208 -: Януари 28, 2011, 02:26:28 am »
Срещите по кой дом се гледат?Или зависи от естеството на срещата?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7209 -: Януари 28, 2011, 02:28:38 am »
Би трябвало да са по 7ми, но сигурно зависи и от естеството на срещата.  :blink:
Може да се включат 3ти и 11ти домове също така, предполагам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #7210 -: Януари 28, 2011, 02:33:43 am »
аз ги гледам по 5

« Отговор #7211 -: Януари 28, 2011, 02:40:05 am »
Разбирам,благодаря!
Например в следната карта,ако въпроса е ''Ще илезем ли до края на месеца с (човека е назован по име)?''
Ако гледам първи дом като сигнификатор на питащия и неговия управител е Слънцето,което попада в 6тия дом(12ти за човека,чието име е назовано или за въпроса).А управителя на дц-то,въпроса, е Уран в 8ми дом за питащия и 2ри за въпроса или за другия човек.Между Уран и Слънцето няма аспекти,но ако Сатурн също го вземем като управител на дц-то,понеже е във Водолей,Сатурн е в 3тия дом и прави тригон със Слънцето,което е положителен отговор,нали?
Ако вземем 11ти домове,тогава управителя на питащия е Меркурий,в 5ти дом,а на въпроса е Юпитер,намиращ се в 8ми дом,между тях има куинонкс.
Луната като съуправител на въпроса,се намира в 4ти дом - ако гледаме какви аспекти има със Слънцето-няма,а с Меркурий има секстил,което е хубаво.Обаче не мога да видя предстоящите аспекти,който прави.

*

missKapriz

« Отговор #7212 -: Януари 28, 2011, 02:45:48 am »
може и по някаква случайност да излезете,но връзка поне аз не виждам

« Отговор #7213 -: Януари 28, 2011, 02:46:46 am »

Аз питам за среща,не за връзка  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7214 -: Януари 28, 2011, 02:49:26 am »
Независимо кой дом ще гледаш за предстоящата среща, Луната е без курс. Дори ако се отчете аспектът й с Нептун, той е квадрат. Освен това Нептун в 7 дом в хорарната карта има директно отношение към "отсрещния" - човека, с когото искаме да излезем.

Но ако гледаме сигнификаторите на първи и седми дом, те са в сходящ тригон. Сатурн обаче е по-силен есенциално (екзалтация), а Слънцето е в заточение. Сатурн тъкмо е тръгнал ретроградно в 3 дом - предполагам, че "отсрещният" може да се отдръпне, да промени решението си и срещата да се отложи или да не се състои в рамките на очакваното време.  :blink:

Всъщност ако гледаме транссатурновите, на Луната й предстои тригон с Уран (У7), но Луната е в падение. Тоест среща може и да има по-нататък, но да не стане по очаквания начин. Луната ще има точен аспект с Нептун и Уран почти едновременно, а двете планети имат отношение към 7 дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7215 -: Януари 28, 2011, 02:51:47 am »
В картата на Ласт Кис е интересно кои управители на знаците да бъдат избрани - класическите или модерните. Защото само с класическите управители кверентът и квезитът имат сходящ аспект. Ретроградността на Сатурн може и да значи, че квезитът се е отказал от срещата по някое време, както спомена Лили. Но ретроградността в момента не е пречка за осъществяване на аспекта. Напротив, ускорява формирането на точния аспект.

*

missKapriz

« Отговор #7216 -: Януари 28, 2011, 02:52:53 am »

Аз питам за среща,не за връзка  :blink:
по-скоро ДА

« Отговор #7217 -: Януари 28, 2011, 02:55:45 am »
Всъщност човека отказа една среща преди по-малко от седмица,не знам дали това може да се вижда в картата. :-\

То ще си покаже,тъй като очаквам отговор скоро,но и да е положителен,пак ще мога да кажа,чак след като се е реализирала срещата,тъй като често все в последния момент има някаква пречка.
Благодаря ви,ще кажа скоро какъв е резултата от хорара. :wub:

*

missKapriz

« Отговор #7218 -: Януари 28, 2011, 02:57:11 am »
Вижда се от ретроградието на неговия сигнификатор-даже щях да те питам дали сте излизали преди,но ти обясни вече :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7219 -: Януари 28, 2011, 02:58:02 am »
Всъщност човека отказа една среща преди по-малко от седмица,не знам дали това може да се вижда в картата. :-\

По принцип се гледат разходящите аспекти на сигнификатора, но в случая той е ретрограден.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.