Сбърках ли, като казах на колежката ми (в университета) за стипендията, след като взеха нея, не мен? Ако не и бях казала, щеше ли да е по-добре за мен?
Ох, така зададен, въпросът ми докарва мигрена

, затуй ще отговарям само на подчертаното. Работата е много интересна. Ти и управителят на твоя трети дом се намират във фиксиран знак, в девети дом, който е домът и на Истината, на абсолютната, божествена истина и правдивост. Според древните белег на Божествената истина и промисъл в космограмата е Слънцето, именно заради това домът на радост на Слънцето е девети дом. Като отражение на девети дом, трети е огледало на истината в ежедневния живот, това е личната правда, човешката мярка за истина. И тъй като Луната превежда/отразява светлината на Слънцето, нейният дом на радост е трети \не защото е най-променлива, а трети е домът на най-близкото ни и най-променящо се обкръжение, както съм го чела\.
След това пространно въведение, ще стане по-ясно защо е важно в тази карта, че твоят сигнификатор, У1, сигнификаторът на твоята, лична истина - У3 и сигнификаторът на Истината - У9 са заедно, и то точно в девети дом и още по-точно - във фиксиран знак и то под управлението на владетелят на Истината. Сигнификаторите във фиксираните знаци във въпроси за лъжа, заблуда и правота говорят за солидност, правдивост, честност и последователност. При всичко това изводът ми би бил, че си постъпила правилно, в съгласие със себе си, с истинската си същност. Постъпката ти е била в ущърб на интересите ти, защото вероятно биха избрали теб - светилата, особено Луната, която управлява твоя
1211-ти, са в твоя знак, в ъглов дом, при това в дома на обществения успех и признание - десети. Обаче са в мутабелен знак, както и въобще кръста на хороскопа - в такива хорари мутабелните знаци демонстрират фалш, непостоянство и въобще нещо, което няма стабилни основи.
Вероятно постъпката ти е довела до това да не бъдеш избрана. Но си спечелила нещото, което се нарича с модерната чуждица интегритет. Почтеност и цялостност. Ти си избираш дали е загуба или не.