Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167460 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8300 -: Октомври 02, 2011, 10:20:23 pm »
Противоречива карта. Напълно легитимен въпрос, час на Венера, Луна в седми, Капела на Асц. сигнификатори в пети и седми домове. Меркурий и Юпитер не е като да са много настървени един за друг. Тоест, не са лудо влюбени, но им се ще връзка, така по принцип смятат, че им е дошло времето. Разбира се, може и да са имали връзка в миналото и сега Юпитер отново да е цъфнал от някъде. Има интересни рецепции Луна-Юпитер и Венера-Меркурий. Луна изглежда без курс, но й предстои контраантисия с Марс, тъй че поне секс изглежда ще има. Съвсем не е безнадеждна картата. Напротив.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #8301 -: Октомври 02, 2011, 10:22:04 pm »
Моля за мнение по следния хорарен въпрос:
Ще излезе ли нещо, ако започна нова връзка (има ли смисъл)?

смисъл винаги има, ако решиш да го търсиш, но не това е въпросът, нали :blink:

силни са ми тези дни картите :blink:, та на въпроса:

задържаш, заради стари модели и поведение, материално вкоренени и като статукво (удобно, макар и не съвсем желано), появяваш се от позицията на 'силата', и като да си запазиш територията...
и все пак, дори и да задържаш послушай женското в себе си (което е със значителна сила сега) и ще откриеш отговора :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8302 -: Октомври 02, 2011, 10:24:31 pm »
Между другото и двамата изглежда тъкмо излизат на светло - Юпитер е ретро и на К12, Меркурий припка далече от Слънцето, но още поопърлен. Имат нужда от време да се отърсят от посттравматичния стрес, тъй да се каже.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8303 -: Октомври 02, 2011, 10:26:23 pm »
Между другото и двамата изглежда тъкмо излизат на светло - Юпитер е ретро и на К12, Меркурий припка далече от Слънцето, но още поопърлен. Имат нужда от време да се отърсят от посттравматичния стрес, тъй да се каже.

Даммм...един " лечебен" секс е много здравословен понякога  ;)
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8304 -: Октомври 02, 2011, 10:30:52 pm »
Напълно. Проблемът е, че те мислят, че не искат секс. Искат любов.

« Отговор #8305 -: Октомври 03, 2011, 05:22:23 pm »
Давам обратна връзка за този хорар - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3460.msg234772.html#msg234772, получих notebook & folder (тетрадка и папка) с голямо закъснение, видях печатите в пощата пакета е задържан 7 дни там...

Имам нов хорарен въпрос:
Да се явя ли на изпита за международен компютърен сертификат?

Пред голяма дилема съм, времето за подготовка е малко, а и сумата не е никак малка.

Благодаря!

« Последна редакция: Октомври 03, 2011, 05:27:31 pm от romantica »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #8306 -: Октомври 04, 2011, 08:26:26 am »
Вирго, по домофикацията на Кох управителят ти Марс се намира в 9-тия ти дом. За екскурзия в чужбина ли става дума? Но ми се струва, че няма да заминеш заради предстоящия негативен аспект между Луната (У9) и управителя ти Марс. Ако е кратко пътуване (в страната), У3 Сатурн е добре поставен по знак, но отново не виждам благоприятна връзка между Марс (теб) и пътуването (Сатурн). Управителят ти е слабо есенциално поставен - Марс е в падение по знак, може би не си готова да заминеш, колебаеш се.

Хм, като видях картата ти и помислих, че си на косъм от това да се откажеш заради твоя У3 (намеренията ти) Марс в падение и в апликиращ квадрат с Луната (въпроса). Организацията може да е по 11-ти дом, но все пак е обучение. Дали 9-ти или 3-ти дом не пасват по-добре? Някъде из руските сайтове четох, че следбакалавърското обучение го гледат по 11-ти (3-ти от 9-ти), примерно магистратура, а докторантурата я гледат по 3-ти от 11-ти, т.е. 1-ви. Някакви такива врътки. Както и да е. Управителят ти Меркурий е много силно есенциално поставен, за жалост Луната не прави хармоничен сходящ аспект с него, нито е в рецепция, за да се чувстваш уверена в действията си.

Мирабела, Да дам и аз обратна връзка.
Но ми се струва, че няма да заминеш заради предстоящия негативен аспект между Луната (У9) и управителя ти Марс - заминах, но имаше вероятност да не ни настанят, защото се оказа, че резервацията не е платена от туроператора, даже в първия момент ни казаха, че е анулирана, но после след около час ни настаниха. Незнам какво стана.

*

Asol

• 4140
« Отговор #8307 -: Октомври 06, 2011, 08:37:57 am »
Ако може и аз да задам един хорарен въпрос.
« Последна редакция: Октомври 06, 2011, 08:43:28 am от Asol »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8308 -: Октомври 06, 2011, 09:22:31 am »
По въпроса на Асол, въпреки, че избягвам да давам отговор
на такива въпроси само по хорарна карта ( задължително се гледа Натала )
отговора клони към " да" - на Луната и предстои тригон с Венера и последния
аспект е съвпад с Нептун.
При наличие на тест лентички, това може да се установи много бързо.
( продават се във всяка аптека )

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8309 -: Октомври 06, 2011, 09:55:38 am »
Колебая се да дам положителен отговор, пък дано греша, ако бременноста е чакана и желана.
Приятелката на Асол е представена по 11 дом и нейният сигнификатор (Слънцето) е слабо поставен, в знак на падение.
Управителят на нейния 5 дом (Юпитер) също няма особени достойнства, в перигрин е и ретрограден.
Луната в хорара, която винаги съуправлява въпроса, се намира в стерилен знак. По-нататък Луната ще направи тригони, но първият й сходящ аспект е квадрат с У5 (5ти от 11ти). И като гледам Луната няма разходящи аспекти, а в хорара се пита дали бременността вече се е случила. Не може да се получи потвърждение на нещо, ако то не се е случило преди задаване на въпроса.

Ако отчитаме и транссатурновите, Луната има разходящ секстил с ретро Уран, но според мен той не е достатъчно потвърждение, по-важен е предстоящият квадрат с Юпитер, който е У5 за нея, следван от опозиция с Марс.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8310 -: Октомври 06, 2011, 11:00:58 am »
" Колебая се да дам положителен отговор, пък дано греша,
ако бременноста е чакана и желана."
---------------------------------------------------------------------
Струва ми се, че бременността не е " чакана и желана "
( моля Асол да ни даде инфо за това дали е желана бремеността )
Гледам я по 7-дом, защото е назована и по-добре описва въпроса.
Юпитер е вътре и Луната ще направи квадрат с него, както и с Марс
Упр. на 7-дом- по-скоро евентуална бременност не е желана.
Луната идва от съвпад с Плутон
( макар и в друг знак, което е още едно съмнение, че се е случило)
Ще чакам отговора на Асол и ако е удобно да постне и Натала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8311 -: Октомври 06, 2011, 11:18:29 am »
Да ви кажа, въпроси, свързани с чужда бременност, т.е. когато се задават индиректно, вече разглеждам с известни резерви. Дали пък не е възможно хорарът да бъде повлиян от нашето отношение и нагласа към дадено обстоятелство?
Например, питаме за наша приятелка и съпреживяваме въпроса, желаем да се получи положителен отговор (ако и тя е споделила, че го иска). Или пък ако питаме за някоя жена, в чиито мотиви се съмняваме, няма ли да намерят отражение нашите съмнения в хорара?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #8312 -: Октомври 06, 2011, 11:43:16 am »
Желана е. За другото не съм упълномощена да изполвам натала на друго място освен от мен лично, а и имам основания за известни съмнения в часа на раждане, а няма достатъчно показатели за неговото еднозначно разглеждане.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8313 -: Октомври 06, 2011, 12:28:02 pm »
Желана е.

Благодаря .
Значи аз и карти не трябва да гледам докато Сатурн
ми транзитира в опозиция на нат. Меркурий   ;D

Има ли опити за инвитро или други стимулиращи лекарски намеси ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8314 -: Октомври 06, 2011, 12:34:29 pm »
Сатурн в опозиция към Меркурий повишава скептичността и недоверието, има тенденция да подлагаме на съмнение някои факти (и думи), но от друга страна допринася за концентрацията, за по-задълбочен и детайлен анализ.
При мен опозицията му с Меркурий сведе до минимум желанието да пиша и да участвам в дебати. Ставаме по-придирчиви и избирателни в общуването.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #8315 -: Октомври 06, 2011, 01:53:54 pm »
Благодаря. Може би беше необходимо да уточня и е от значение, че хорарната карта е построена на база часа от телефонно обаждане от нейна страна, а това беше като цяло основната тема.
И то стана малко ...объркано. Реално инициативата за повдигане на въпроса е нейна, но пък този час ми се струва за най-адекватен, защото тогава реално е излязъл на "светло", заявен е, въпреки че е индиректно поставен.
« Последна редакция: Октомври 06, 2011, 02:08:52 pm от Asol »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8316 -: Октомври 06, 2011, 02:19:09 pm »
Да, макар че Луната казва обратното и куспидите по Кох са ми съмнителни. Подозирам, че У11 би станал Меркурий, а не Слънцето, при друга домова система. И така да си остане, градусът на куспидата на 11-ти дом е 28-граничен, а това винаги е сигнал за промяна на състоянието. Имаме Асцендент върху Спика, а не трябва да пропиляваме тази възможност ей тъй.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8317 -: Октомври 06, 2011, 02:26:29 pm »
Ако въпросът е поставен от нея, нещата се променят доста, защото алмутен на асц. всъщност е Сатурн, а алмутен на пети дом (но не по Кох!), става Венера и последният аспект на Луната всъщност в предишния й знак е именно квадратурата с Венера, а пък самата Луна се намира в сатурнов знак и стана тя каквато стана.  :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8318 -: Октомври 06, 2011, 05:02:14 pm »
Асол, Може ли час и място на задаване на въпроса ?

« Отговор #8319 -: Октомври 10, 2011, 05:01:32 pm »
Въпрос: В. ще го изберат ли за кмет на местните избори?