Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164823 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8480 -: Декември 24, 2011, 11:10:21 am »
Аха, вече те разбрах.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8481 -: Декември 27, 2011, 12:28:19 pm »
да се отчета и аз по последният си хорар от 15.12 за една среща миналия петък-оказа се ,че подразбрахме доста неща един за друг,както и че от двете страни,чуствата не са намалели,така ,че Лили излезе права.
Сега ,след въпросната петминутка,ми възникна друг въпрос,и ще съм благодарна да хвърлите поглед върху хорара
"Очертават ли се по-"Романтични",отношения в бъдеще,тоест след Празниците"
Благодаря,и пожелавам весели и наситени с емоции празници

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8482 -: Декември 27, 2011, 02:03:24 pm »
Един въпрос и от мен.  :blink:

Ще успея ли да направя сделка с наследственото си жилище в рамките на предстоящата година?

27.12.2011, 14.54 ч, Варна.

Моята идея е да го продам и да си купя друго - по-малко, но в по-добро състояние, за да спестя един скъпоструващ основен ремонт, който на този етап не мога да си позволя (а мисля да се местя и ще се налага).

Дори вчера ме осени идея да направим замяна с една моя близка, тя ще обявява нейното жилище за продажба. Мислех да ги заменим - тя да продаде моето, а на мен да ми се прехвърли тяхното, но по всяка вероятност този вариант ще отпадне, тъй като тя иска да продаде нейното на доста по-висока цена, иначе двата имота са почти равностойни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8483 -: Декември 27, 2011, 02:20:30 pm »

Ще успея ли да направя сделка с наследственото си жилище в рамките на предстоящата година?

Моята идея е да го продам и да си купя друго - по-малко, но в по-добро състояние, за да спестя един скъпоструващ основен ремонт, който на този етап не мога да си позволя (а мисля да се местя и ще се налага).

Дори вчера ме осени идея да направим замяна с една моя близка, тя ще обявява нейното жилище за продажба. Мислех да ги заменим - тя да продаде моето, а на мен да ми се прехвърли тяхното, но по всяка вероятност този вариант ще отпадне, тъй като тя иска да продаде нейното на доста по-висока цена, иначе двата имота са почти равностойни.

ти и жилището се управлявате от една и съща планета, но ще те зависими от кпувача- Меркурий в 7-ми дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8484 -: Декември 27, 2011, 02:24:44 pm »
ти и жилището се управлявате от една и съща планета, но ще те зависими от кпувача- Меркурий в 7-ми дом.

Да, без направен ремонт ще е трудно продаваемо. Купувач може и да се намери, но ще иска да го вземе на безценица.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #8485 -: Декември 27, 2011, 02:26:41 pm »
Лили, Честита Коледа ! За момента не виждам ясен положителен отговор
в хорара. Ти си представена от Меркурий, който е в 7-дом
на купувача, тълкувам го, че пазара ще ти диктува условията
и ти ще трябва да се съобразиш ( вероятно да промениш цената)
Една подобна сделка няма да ти излезне по-евтино от един ремонт-
има доста огледи и загубено време, после огледи, за ново жилище,
после данъци и такси за две сделки, като направиш една сметка
по-добре не го продавай, а го изчисти,
все ще се намери кой да помогне за ремонта по-натам
Знам какво е да ремонтираш старо жилище, не става наведнъж,
но поне една стая оправи като начало.
Успех и дано намериш сили да си го оправиш

P.S. Стела - Защо да е една и съща планета-Лили - АСЦ в Близнаци - Упр. Меркурий
а Дева е в 5-дом защо да е упр.на " дома " ???
Естествени минерали и амулети

*

Asol

• 4140
« Отговор #8486 -: Декември 27, 2011, 02:30:55 pm »

Нямам опит с подобни хорари, но май ще излезе смяната на местожителството.

... възможно е да се отидеш да живееш в някой друг град, държава или село ... ;D :P 

Нямам къща на село.  :(
Но е добра идея - ще взема да продам каквото ми е останало и отиваме с котаците да живеем по-близо да природата. Стига да има обхват там.
  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8487 -: Декември 27, 2011, 02:32:52 pm »
Жилището ти е Слънце, в осми, в знака на  падение на купувача и заточение на Луната - твоите пари. Ти си в заточение и в ръцете на купувача. Купувачът е в 12-ти дом - естествено, все още е неизвестен и в първи градус, но все пак екзалтира Луната. Това е едно смъътно да. Разбира се, по-силен е от теб. Жилището ти наистина не е в цветущо състояние - пети дом се управлява отново от Меркурий в заточение. Купувачът, потенциално, има доста пари - Сатурн в екзалтация, но позицията в шести дом не е като да е склонен да ги даде. Луната предстои да отиде в 10-ти, предстоят й хубави аспекти, особено последният е тригон със Сатурн - парите на купувача, Меркурий е ъглов, предстои му секстил със Сатурн. Въпросната ти роднина може ли да се опише по осми, девети или 10 дом... Или по Сатурн.

Сделка може и да има, но няма да получиш най-добрата цена. И колкото и да е лошо състоянието на жилището ти, цената, която ще са склонни да ти платят, ще е твърде ниска за него.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #8488 -: Декември 27, 2011, 02:35:37 pm »

и един неастрологичен отговор ;D - не продавай сега, ако крайно не се налага

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8489 -: Декември 27, 2011, 02:40:17 pm »
Лили, Честита Коледа !
Знам какво е да ремонтираш старо жилище, не става наведнъж,
но поне една стая оправи като начало.
Успех и дано намериш сили да си го оправиш

P.S. Стела - Защо да е една и съща планета-Лили - АСЦ в Близнаци - Упр. Меркурий
а Дева е в 5-дом защо да е упр.на " дома " ???

Честита Коледа и на теб, Лунна лейди!  :blink:

Благодаря за съвета, наистина звучи логично и разумно, а мен хич ме няма да решавам такива въпроси.

Да, трябва да се съобразим с текущите тенденции на пазара, в момента цените на такъв вид жилища са паднали рязко, бума на цените го изтървах (когато можех да го продам). А като се включат всички данъци и нотариални такси плюс изгубеното ми време и нерви, май наистина ще е по-рентабилно да стегна стария апартамент, да набавя най-необходимото, за да стане обитаем.

В солара си за предстоящата година също не виждам указания за успешна сделка с имот, дори ми се струва, че има тенденция за измами и неясно положение в отношенията с партньори, контрагенти и посредници.

Наследственото жилище го гледам по 4 дом, управител Слънце в 8 дом (в сатурнов знак).
Евентуалното новопридобито жилище бихме могли (по моята логика) да потърсим в производния 4 дом, т.е. 7ми. Управителят му не е добре поставен (перигрин, в 12 дом), а позицията на Меркурий (управител на кверента) в 7 дом описва основния и най-силен мотив, който ме води - да се преместя на ново място, да не се връщам в старото жилище, това потвърждава и позицията на водолейската Луна в 9 дом.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8490 -: Декември 27, 2011, 02:43:36 pm »
Сделка може и да има, но няма да получиш най-добрата цена. И колкото и да е лошо състоянието на жилището ти, цената, която ще са склонни да ти платят, ще е твърде ниска за него.

Благодаря за обективната оценка, вече съм склонна да споделя същата нагласа.
Не ми е крайно наложително да го продавам и осъзнавам, че някой тарикат ще иска да го вземе съвсем на безценица. Не си струва!

Иначе жената, за която споменах, не ми е роднина, а просто близка, приятелка на майка ми. Но мисля, че и там няма да станат нещата по начина, по който си го представяме, макар че вчера тя доста се ентусиазира (Рачка с Луна в Овен  ;D).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8491 -: Декември 27, 2011, 02:43:50 pm »
Отдавна не съм поглеждала хорар, но ще се пробвам

У на Лили е Меркурий в 7-ми в съвпад със СЛВ, У4 (жилището е Слънце в Кози), У3 (на сделката) е Луна в сходящ секстил с Меркурий. По стечение на обстоятелствата У3 е и У2, а във 2-ри дом имаме Локус Фортуна.
Според мен ще успееш да договориш някакви средства, но без продажба на апартамента. Може би отдаване под наем срещу освежителен ремонт за предварително уточнен период от време? Не знам. Казваш, че "мисля да се местя и ще се налага", за това загатва и Мерк в съвпад със СЛВ в 7-ми и си мисля, че няма да е временно.
От месеци не чета редовно и не знам колко е адекватен този отговор.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8492 -: Декември 27, 2011, 02:45:29 pm »
Po horara na Lili-Ne.

Извън хорара. Замяна не е добра идея. Продажба с последваща покупка като продажбата да е възможно най-скоро, а покупката лееееко забавена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8493 -: Декември 27, 2011, 02:51:07 pm »
Замяна не е добра идея.

Да, същото ми каза снощи един приятел, че мога да си сложа голям таралеж в гащите с тая замяна.

Освен това въпросната позната иска прекалено висока цена за нейното (и двете жилища са в крайните квартали), а моето няма да мога да го продам толкова скъпо и няма как да й наплатя разликата в цената, която може да възлиза на 10 хил. евро или повече (в най-песимистичния вариант).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8494 -: Декември 27, 2011, 02:54:44 pm »
Лили дано да имаш чувство за хумор, доколкото те чета - имаш! И от мен един неастрологичен отговор  http://milioner.tv7.bg/ действай! ;D

Хахах, колко млади хубавици се състезават за един дъртак... пардон, торба с пари.  ;D

За мен не е оферта, много ги подбирам.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8495 -: Декември 27, 2011, 02:57:06 pm »
 Ако имотът е в краен квартал, изпуснала си подходящия момент за продажба, но то...така или иначе в следващите 10г няма да има Ъп за тези локации. Продавай!
 п.п.Знам, че ние българите имаме особен сантимент към НИ, който в повечето от случаите вреди на трезвата ни преценка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8496 -: Декември 27, 2011, 03:00:22 pm »
Искрено благодаря на всички за съветите!  :blink:

Да видим с какво ще ме изненада идната година.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8497 -: Декември 27, 2011, 03:12:47 pm »
Ще може ли кратък коментар и по моя хорар,кагато имате време,преди този на  Lillie ?Предварителни благодарности  :blink:
С пожелания за красиви празнични вечери :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8498 -: Декември 27, 2011, 06:10:51 pm »
Ако имотът е в краен квартал, изпуснала си подходящия момент за продажба, но то...така или иначе в следващите 10г няма да има Ъп за тези локации.

Сега чета, че са драстично паднали цените на гарсониерите, но в панелни блокове.
Апартаментът, който исках да заменя, е малък двустаен и тухлен, надявах се срещу получената цена да взема тухлена гарсониера, която да е в по-добро състояние, да няма нужда от саниране, смяна на дограми и сериозен ремонт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8499 -: Декември 27, 2011, 07:03:41 pm »
да се отчета и аз по последният си хорар от 15.12 за една среща миналия петък-оказа се ,че подразбрахме доста неща един за друг,както и че от двете страни,чуствата не са намалели,така ,че Лили излезе права.
Сега ,след въпросната петминутка,ми възникна друг въпрос,и ще съм благодарна да хвърлите поглед върху хорара
"Очертават ли се по-"Романтични",отношения в бъдеще,тоест след Празниците"
Благодаря,и пожелавам весели и наситени с емоции празници

Не съм сигурна, но нещо не ми се вижда да стане лесно тази работа с романтиката в рамките на действие на хорара. Твоят управител е Венера във Водолей, неговият е Марс в Дева. Гледате в доста различни посоки, ти може би искаш повече свобода и тръпка, докато той на теб ти се струва твърде практичен и неромантичен. Между управителите ви предстои квинкокс - без компромиси и нагласяне към другия не изглежда, че ще се получи. Луната идва от съвпад с твоя управител - направила си каквото си могла по въпроса. Следващият мажорен аспект на Луната е положителен - секстил с Меркурий. Може би ще имате благоприятна възможност да си поговорите. Ти очакваш инициатива от негова страна (твоят У3 Меркурий е в знака на неговия У3), но в последно време той е бил затровен в себе си, не е давал ясни сигнали какво иска, как желае да продължите напред (Юпитер беше ретрограден до преди 2 дни). Последният мажорен аспект на Луната е тригон със Сатурн (ако не броим съвпада с Нептун и квинкокса с Марс). Сатурн не се свърза много с романтиката, но поне се намира в знака на Венера (и така е във взаимна рецепция с твоя управител). Мисля, че засега ще имате възможност да стабилизирате отношенията си. Неговият управител Марс ще се предвижи още около 4 градуса и ще стане стационарно-ретрограден (на 19.01.2012). На него може да му предстои период на размисъл.