Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164502 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8660 -: Февруари 25, 2012, 03:53:02 pm »
Мирабела, в ролята на Венера. :P Благодаря ти,  :88: май го махна.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #8661 -: Февруари 26, 2012, 06:12:41 pm »
Ще оздравее ли Благой?

Преди малко гледах новините и спонтанно зададох въпроса. Съжалявам за случилото му се. Дано се оправи. И според картата мисля, че ще оздравее.

Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8662 -: Февруари 27, 2012, 03:00:03 pm »
В момента си напълно в кондиция да вземаш сама решенията си. Обучението ще ти бъде от полза. Но ако гледаш на него като на евентуална бъдеща професионална реализация, ще трябва доста вода да изтече, преди да можеш да получиш материален резултат от него.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8663 -: Февруари 29, 2012, 05:23:21 am »
Имам хорарен въпрос. Измама ли е това, което съм решила да си поръчам? Ще ме измамят ли?

Става въпрос за това, че съм решила да си поръчам от чужбина една аудио касета и ще ми я изпратят да си я сваля на компютъра - тоест, ще ми изпратят аудиото по имейла. Трябва да се плати с кредитна карта. Всъщност, един мой приятел ще използва неговата кредитна карта, ако се съгласи, защото аз нямам.

Питам, защото това не е от Amazon, а е от американски астролог и искам да се подсигуря, че не е измама.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8664 -: Февруари 29, 2012, 08:10:20 am »
Имам хорарен въпрос. Измама ли е това, което съм решила да си поръчам? Ще ме измамят ли?
На мен не ми изглеждат добре за теб нещата от тази карта. В първи дом е нептун и целия знак риби, което може да означава, че се заблуждаваш за нещо или пък отразява съмненията ти... Този, който трябва да ти прати записа го слагам в седми дом. упр. се от слънцето, а то е в първия ти дом. В квадрат с луната е, която е в 3-ти дом-пратката. Венера упр. 3-ти /във 2,парите/дом и е в опозиция със сатурн, твоя сигн. това положение, мисля че показва, че няма да си получиш записа. луната в квадрат с нептун, ретро марс в 7, твоя упр. ретро ... Упр. на 2 дом /парите ти/ в опозиция с упр. на 7...
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 08:14:31 am от venerra »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8665 -: Февруари 29, 2012, 10:23:44 am »
На мен ми се стори съмнително, че не си изпраща той банковата сметка, на която да се изпратят парите, а той иска данни.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #8666 -: Февруари 29, 2012, 10:50:47 am »
На мен ми се стори съмнително, че не си изпраща той банковата сметка, на която да се изпратят парите, а той иска данни.
И на мен ми изглежда съмнително с този интерсептирани риби в 1 дом, а на това и от горе У7 е вътре....
Много внимавай ...
И как така ще ти иска данни , да не възнамерява сам да си тегли парите от сметката ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8667 -: Февруари 29, 2012, 11:23:56 am »
Няма да си я поръчвам. И картите Таро показаха измама като краен резултат, доколкото успях да ги разбера.

Става въпрос за този сайт. От него исках да си поръчам една аудио касета.

http://www.aaperry.com/

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #8668 -: Февруари 29, 2012, 02:28:48 pm »
Картата ти според мен е нерадикална с този късен Асц и ретро Сатурн като У7, но изчакай и друг да се включи. :blink:
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 02:37:48 pm от Shreya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #8669 -: Февруари 29, 2012, 06:06:45 pm »
Картата ти според мен е нерадикална с този късен Асц и ретро Сатурн като У7, но изчакай и друг да се включи. :blink:

сатурн като У7 не пречи да се разглежда карта, а Сатурн в 7-ми дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #8670 -: Февруари 29, 2012, 06:45:27 pm »
Има ли надежда?

Не знам какво да кажа с този късен асцендент. Знакът в който се намира Юпитер - У6 ти се намираш в екзалтация и вероятно ще преценят, че имаш компетенциите и че работата е подходяща за теб. Но по-голямата част от 6-ти дом се заема от Козирог. луната клони към благоприятен аспект с него, което дава отговор ДА. Обаче, шефът, този който се управлява от Марс и МЦ ме притеснява, защото е в Дева и ретрограден и луната, т.е. ти клониш към квадрат с него. това ме навежда на мисълта, че няма да стане. Но ти не ми вярвай, заради късния асцендент. Ще чакам да дадеш обратна връзка. Много се надявам да стане. Успех!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8671 -: Февруари 29, 2012, 06:51:59 pm »
След няколко дни съм на конкурс за работа,ще имам ли успех?
И аз мисля, че няма да стане, но и на мен не ми вярвай много  ;)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #8672 -: Март 01, 2012, 01:27:25 am »
Може да се разглежда :blink: и да се има 1 наум.
Цитат
Lilly advises that the astrologer be wary when the cusp of the 7th house is afflicted, or the planet ruling that house is retrograde or otherwise afflicted (in its fall, or terms of a malefic, for instance)
И все пак повечето правила не се ползват в днешно време. В случая Сатурн е екзалтирал, в собствен триплицитет и в ъглов дом, макар и ретрограден. danito може да има късен Асц или някоя нейна планета да съвпада с Асц; или да е на 28 год. ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8673 -: Март 01, 2012, 02:44:26 am »
Може да се разглежда :blink: и да се има 1 наум.
Цитат
Lilly advises that the astrologer be wary when the cusp of the 7th house is afflicted, or the planet ruling that house is retrograde or otherwise afflicted (in its fall, or terms of a malefic, for instance)
И все пак повечето правила не се ползват в днешно време. В случая Сатурн е екзалтирал, в собствен триплицитет и в ъглов дом, макар и ретрограден. danito може да има късен Асц или някоя нейна планета да съвпада с Асц; или да е на 28 год. ;D

Ха-ха...Моите хорари винаги са били с късен АСЦ.. ;D
БРАВО Shreya...,абсолютно си права в извода...Особено за екзалтирания Сатурн...Има понятие  като есенциални...достойнства....

Данито...отговора е ДА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #8674 -: Март 01, 2012, 08:12:06 am »
здравейте и в тази тема за хорари от мен! :blink:

Преди време бях задала въпрос- с много ранен или късен АСЦ. Стела го видя въпреки всичко като НЕ и аз макар, че виждам, че тя е много компетентна, отговора не ме удовлетворява :-[- не ми се ще да е така- та..... хаващам се за този късен асц. и...може ли да попитам пак същия въпрос..или когато си питал веднъж..не е желателно?

Тълкувате много хорари тук- колко често все пак тези с късен/ ранен асц. с ави давали точни отговори?
« Последна редакция: Март 01, 2012, 08:25:26 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8675 -: Март 01, 2012, 08:55:15 am »
В случая Сатурн е екзалтирал, в собствен триплицитет и в ъглов дом, макар и ретрограден. danito може да има късен Асц или някоя нейна планета да съвпада с Асц; или да е на 28 год. ;D
А какво е значението на сатурн в картата на данито?
Тя пита за конкурс за работа, следователно гледаме управителите на 5-ти, 6-ти и 10 ти дом. Сатурн няма отношение към въпроса или че е в 4-ти дом - края...но пък където е сатурн дава трудности и забавяне...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8676 -: Март 01, 2012, 09:11:59 am »
Късният асцендент винаги обозначава промяна в обстоятелствата, свързани със зададения въпрос или с родения. Не винаги това е пречка за търсене на отговора. Аз правих няколко опита да разглеждам хорари с късни асценденти, като вземам за управител на кверента управителя на следващия знак. И отговорът излиза така.
Но винаги има възможност да се случи нещо при кверента, което да направи въпроса неактуален. Сякаш ситуацията е започнала при едни изходни условия, но нещата се променят по време на въпроса.

Конкретно по въпроса на danito

Час на Луна с асцендент Рак - въпросът е легитимен и подходящ за разглеждане именно с този асцендент, макар и късен, а не със следващия.
Късен асцендент - ще има промяна на условията.
Луна в Близнаци - изключително неустойчива при хорарите. Лилли е отказвал отсъждане при Луна в Близнаци дори ако останалите условия са спазени.
Управителят на 10-ти дом - ретрограден, перигрин, в подвижен знак и падащ дом - ако това не е някой бивш работодател на кверента, по-скоро може да се очаква промяна в условията на конкурса, отказ да се назначава сега човек или продължително отлагане във времето на решението. Като цяло, на работодателя и на офертата не може да се гласува доверие.
Благодетелите са в десети дом, като единият от тях екзалтира кверента, а другият е в падението на конкуренцията.
Конкуренцията е представена от екзалтирал, ъглов, ретро Сатурн - доста силна конкуренция, в сравнение с перигринестата Луна на кверента.

Какво й предстои на Луната - съвпад с Кету - винаги разрушава въпроса; квадрат с управителя на 10-ти - няма да е удовлетворена от представянето си на интервюто; квадрат с Меркурий - тъй като Луна и Марс са под управлението на Меркурий, това би било едно плахо да, ако и другите показатели го потвърждават, но квадратът не говори в полза на Луна - ако има посредник при наемането, посредникът ще й "съдере нервите"; следва секстил с Венера - втори от десети и тригон със Сатурн (У7).

И тъй като Венера и Слънце са във взаимна рецепция, ако въобще се стигне до второ интервю и кверентката демонстрира, че е навита да работи за по-малко пари, може и да успее да катурне конкуренцията, която иначе е с надути претенции, реноме и самочувствие.
Иначе отговорът ми е не.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8677 -: Март 01, 2012, 09:17:31 am »
В случая Сатурн е екзалтирал, в собствен триплицитет и в ъглов дом, макар и ретрограден. danito може да има късен Асц или някоя нейна планета да съвпада с Асц; или да е на 28 год. ;D
А какво е значението на сатурн в картата на данито?
Тя пита за конкурс за работа, следователно гледаме управителите на 5-ти, 6-ти и 10 ти дом. Сатурн няма отношение към въпроса или че е в 4-ти дом - края...но пък където е сатурн дава трудности и забавяне...

Управителят на седми дом във всеки хорар обозначава И астролога. Ако седми дом не е таферен, астрологът може да не е таферен. Considerations before judgement.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8678 -: Март 01, 2012, 09:37:14 am »
Късният асцендент винаги обозначава промяна в обстоятелствата, свързани със зададения въпрос или с родения. Не винаги това е пречка за търсене на отговора. Аз правих няколко опита да разглеждам хорари с късни асценденти, като вземам за управител на кверента управителя на следващия знак. И отговорът излиза така.
Но винаги има възможност да се случи нещо при кверента, което да направи въпроса неактуален. Сякаш ситуацията е започнала при едни изходни условия, но нещата се променят по време на въпроса.

Аз също не следвам сляпо правилата. Тъй както говорим за късен асцендент, тъй може да поставим въпроса и за ранния асцендент. Без значение кой от двата знака ще изберем, картата си остава нерадикална. Причината е СТАТИСТИЧЕСКАТА ГРЕШКА. Всяка точна наука има интервал на доверителност. не можем да бъдем сигурни с тези крайни градуси кой знак изгрява. Съществува и субекивен фактор за точното определяне на момента на задаването на въпроса, което е още един случаен фактор.

Но можем да пробваме и с единия и с другия знак. Аз го правя и проверявам как се променя изхода от въпроса. Така преценявам дали въобще да тълкувам картата. Когато има много противоречиви фактори, я изоставям, защото астрологът е безсилен в този случай и не си струва да заблуждава питащия. Ако не се променя съществено изхода от въпроса, тогава казвам какво виждам.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #8679 -: Март 01, 2012, 09:59:56 am »
Но можем да пробваме и с единия и с другия знак. Аз го правя и проверявам как се променя изхода от въпроса. Така преценявам дали въобще да тълкувам картата. Когато има много противоречиви фактори, я изоставям, защото астрологът е безсилен в този случай и не си струва да заблуждава питащия. Ако не се променя съществено изхода от въпроса, тогава казвам какво виждам.
Така е. неслучайно има нерадикални карти. Има такива, които не могат и не трябва да се тълкуват. Някои отговори за бъдещето не бива да ги знаем, а и питащия може да не е готов да чуе отговора за момента.