Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169409 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #220 -: Септември 13, 2009, 08:26:26 pm »
Ти казваш, че имаш настояща работа. Настоящата ти работа се управлява от Марс (Овен на върха на 6-ти дом). Обаче кверентът - т.е. "Ти" също се управлява от Марс, който е в Рак.

Следващата работа се управлява от Меркурий (6-ти от 6-ти дом, т.е. 11-ти дом). Тъй като имаме Дева на върха на 11-ти дом, то Меркурий ще управлява втората работа.

Търсим връзка между Теб (кверента), който се управлява от Марс в Рак (ако предпочиташ - Плутон в Козирог) и втората работа - Меркурий. Връзката е квадратура. Съжалявам, ако съм те натъжила. :( :( :( Дано да не съм права. Не обичам да съобщавам на хората негативни прогнози.

Ако гледаме МЦ и 7-ми дом като следваща кариера, то Венера я управлява. Не намираме връзка между Венера и управителите на кверента (Марс, Плутон).

*

missKapriz

« Отговор #221 -: Септември 13, 2009, 08:31:30 pm »
Затруднява ме да разгранича работата от кариерата >:( Небесна,защо първо гледахме производния на 6 дом/което го разбирам/,а после и производния на 7?Има ли вярно в това,че 6 е това,което работим,а 10 това,което ни удовлетворява?

*

Nebesna

« Отговор #222 -: Септември 13, 2009, 08:32:07 pm »
Меркурий е ретрограден. В такива случаи е трудно да се провеждат каквито и да било интервюта. Ако нещо се забави или провали няма да е по твоя вина, понеже Меркурий управлява втората работа, а не кверента, т.е. теб.

*

Nebesna

« Отговор #223 -: Септември 13, 2009, 08:36:37 pm »
Затруднява ме да разгранича работата от кариерата >:( Небесна,защо първо гледахме производния на 6 дом/което го разбирам/,а после и производния на 7?Има ли вярно в това,че 6 е това,което работим,а 10 това,което ни удовлетворява?

Тя каза, че новата работа е за по-висока длъжност и аз за всеки случай погледнах и производния на 10-ти дом.
А иначе 6-ти дом описва рутинния ежедневен труд, с който си вадим хляба, наемния труд.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #224 -: Септември 13, 2009, 08:36:57 pm »
Спокойно,Небесна,всичко е наред.Аз за това го зададох въпроса,за да чуя различни гледни точки.Само не разбирам защо трябва да се гледа 6 дом,след като аз въобще не намесвам работата ми в момента.Според мен трябва да се гледа директно 11-ти,друга работа.Кверента би трябвало да е там.Това,че аз имам работа в момента,за която въобще не питам,просто е подробност,този факт го изпраща там...

А колко до ретроградния Меркурий може да показва,че аз се връщам към тази фирма.Веднъж вече съм кандидатствала,преди два месеца.

*

Nebesna

« Отговор #225 -: Септември 13, 2009, 08:40:13 pm »
Спокойно,Небесна,всичко е наред.Аз за това го зададох въпроса,за да чуя различни гледни точки.Само не разбирам защо трябва да се гледа 6 дом,след като аз въобще не намесвам работата ми в момента.Според мен трябва да се гледа директно 11-ти,друга работа.Кверента би трябвало да е там.Това,че аз имам работа в момента,за която въобще не питам,просто е подробност,този факт го изпраща там...

Добре! Пак обяснявам. Гледаме 6-ти дом, за да отброим 6-ти от 6-ти и после го забравяме.
След това работим с управителите на кверента и на 11-ти дом.

*

missKapriz

« Отговор #226 -: Септември 13, 2009, 09:12:54 pm »
Цитат
ще замина ли догодина отново на работа в чужбина и ако да с Н /това е приятеля ми-гадже/ли?

Може ли да се отговори на такъв въпрос?Или са два и не е правилно да се тълкува такъв хорар?

*

Nebesna

« Отговор #227 -: Септември 13, 2009, 09:18:03 pm »
Цитат
ще замина ли догодина отново на работа в чужбина и ако да с Н /това е приятеля ми-гадже/ли?

Може ли да се отговори на такъв въпрос?Или са два и не е правилно да се тълкува такъв хорар?

Може да се отговори на много въпроси с една и съща карта. Но, ако отговорът на първият въпрос е "не", това обезсмисля втория въпрос.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #228 -: Септември 13, 2009, 09:21:23 pm »
Малко се поумотах,ама ще видим...Нямам търпение да разбера дали ще се обадят...
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 09:28:44 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #229 -: Септември 13, 2009, 09:44:55 pm »
сега прочетох подробно написаното от Скарлет (не чета предварително, за да не се влияя). Скарлет е обърнала внимание на планетите в 11-ти дом, което аз пропуснах да направя, но не е коментирала аспекта между управителя на кверента и управителя на 11-ти дом, който е квадратура. Въпреки това планетите в 11-ти дом са важни, тъй като характеризират условията на втората работа.

Слънцето никога няма да направи секстил с Марс, понеже Слънцето се движи по-бързо от Марс и ъгълът между тях нараства, т.е. планетите се раздалечават помежду си. Разходящите аспекти не се гледат в хорарната астрология.

Но аз обърнах внимание на друго. В момента на задаването на въпроса Локус фортуна е в 10-ти дом в съвпад със щастливата звезда Регул, която дава издигане в кариерата. А освен това ЛФ прави тригон с Плутон, който управлява кверента. ЛФ е важна в хорарната астрология. И в елективната астрология ЛФ се използва за подсилване на някои планети и домове (особено, ако са в слаб статус).

Квадратурата между Марс и Меркурий е разпадаща се, тъй като Мерка се движи ретроградно към положителен аспект с марс (секстил). Секстилът става абсолютно точен на 30 септември.

Последните аспекти, които прави Луната (съуправител на кверента), преди да напусне знака, са положителни - секстил със Сатурн в 11-ти и тригон с Уран в 5-ти дом.

Дано да ти е на късмет!
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 09:49:55 pm от Небесна »

*

missKapriz

« Отговор #230 -: Септември 16, 2009, 08:09:15 am »
Точно днес се тръгнахме да купуваме хладилник и се сетих,че Меркурий е ретро и не се купуват скъпи вещи и техника.Направих хорар "Да си купим ли тези дни хладилника?" и според мен отговора е -ДА.Но решението,че ще купим хладилник е от преди 2 месеца някъде,когато Меркурий не е бил с "летящи сандали" ;D
Упр на Асц -Венера и Упр.на 2 дом-вещите,Плутон са в тригон,Луната като съуправител на въпроса е в съвпад с Венера и след.също в тригон с Плутон.Това достатъчно ли е да тръгвам за хладилника?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #231 -: Септември 16, 2009, 08:30:08 am »
Да, тъкмо щях да пиша тези аспекти /с уговорката нали знаеш, че се упражнявам все още/, после видях, че си ги посочила.
А какво ли ще значи тоя квадрат и половина на Плутон с Луната?  :) Има нещо тука.  :P Може да сте свързани силно с тоя хладилник, отдавна ли го хареса?  ;D
За Хуя въобще няма да коментирам, но явно ти си знаеш причините да я добавиш в картата?  :) 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #232 -: Септември 16, 2009, 08:43:01 am »
Верно е квадрат и половина >:(Аз пък как го сметнах тригон :-XА хуята си е заредена в астрото просто ;Dне е специално добавена.Ох,дано се включи и някой друг,че незнам какво да правя-и без друго има спор,какъв хладилник да вземем,мъжа ми иска един по-евтин :o,ама ще купим тоя дето аз искам де :-[само да не се развали?ТцТцТц,какво да правя ?

*

missKapriz

« Отговор #233 -: Септември 16, 2009, 09:03:03 am »
Не знам дали е нофрост,но предполагам да-модела е на Горене-черен,лъскав като огледало с една голяма иноксова дръжка от горе до долу :)Красив е и ми отговаря на размера. ;DВижън,мислиш,че ако е със нофрост система е подходящо ,така ли?По принцип техниците я отричат тази система -казват,че са най-неиздръжливи. :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #234 -: Септември 16, 2009, 09:18:34 am »
Верно е квадрат и половина >:(Аз пък как го сметнах тригон :-XА хуята си е заредена в астрото просто ;Dне е специално добавена.Ох,дано се включи и някой друг,че незнам какво да правя-и без друго има спор,какъв хладилник да вземем,мъжа ми иска един по-евтин :o,ама ще купим тоя дето аз искам де :-[само да не се развали?ТцТцТц,какво да правя ?

Абе Плутон ти е в тригон с Венера, квадрат и половина е с Луната.  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #235 -: Септември 16, 2009, 09:20:15 am »
В Лъв, и аз си помислих в самото начало, че е скъп и лъскав.  :) Не пести пари за хладилник, щом имаш възможност да ги дадеш, наистина по-добре повече сега и да ти служи вярно и добре години наред.

*

missKapriz

« Отговор #236 -: Септември 16, 2009, 09:31:20 am »
Убедихте ме вие двечките ;DТръгвам и ако не се изпотрепем с благоверния,щото тоз хладилник верно струва колкото 2 :-\-тъкмо проверих цените на другите!/ще споделя.Ама нали е за години напред!!Пък и дизайна е важен :PА и щом звездите са ми  сложили управителя на въпроса в Лъв-ми кво да говорим-треби да е лъвски хладилника и туй то ;D ;D :PА управителя на самия хладилник е Плутон-значи трябва да е черен!И е в Козирог-пак черен!И перфекционист-практичен,и пестелив-икономичен,сериозен и трудолюбив ::) ;DАйде решено !

*

Kaya

• 2893
« Отговор #237 -: Септември 16, 2009, 10:19:15 am »
missKapriz, много си сладка :P в решенията, та  на въпроса къде ти е отковената луна? (прилича на марсоподобна и в конатк с уран?)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

missKapriz

« Отговор #238 -: Септември 16, 2009, 10:34:30 am »
Хахаха.Предполагам за наталната Луна ме питаш-тя е Скорпионче съвпад с Нептун и секстил с Меркурий и Плутон :P
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 10:40:26 am от missKapriz »

*

Nebesna

« Отговор #239 -: Септември 16, 2009, 10:48:42 am »
Това за ретро Меркурия не е верно, че не се купуват скъпи вещи и техника. Меркурий управлява вещи, които имат кратък живот, вещи за масова употреба, книгите, консумативите, канцеларските материали и донякъде офис техниката и др. подобни. Луна в Близнаци - също.

В момента Луната е в Лъв и периодът е подходящ за закупуване на луксозни стоки. Избери дата, в която Луната е във Водолей, защото Водолей управлява електроуредите. Пък, ако не ти се чакаааа, поне направи покупката в края на деня между 18 и 19 часа, когато ще се разпадне опозицията на Луната с Нептун, но не по-късно, защото тогава Луната е с празен курс.