Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1162926 Прегледи
*

nerealna

Re:хорарен въпрос
« Отговор #680 -: Декември 01, 2009, 08:16:37 pm »
за въпроса за филма - Според мен - ДА !

кога ще бъде това представяне ?  - до 11 дни или седмици ..или месеци може би .. опитвам се да определям времето :) 
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 08:25:04 pm от nerealna »

*

nerealna

« Отговор #681 -: Декември 01, 2009, 08:18:55 pm »
Цитат
аз направих карта, като ползвах часа в който съм го видяла и разбрала /20:11ч./ и мястото където е зададен /бургос/.

???Това за първи път го чувам!Може ли и така да се построи картата?Знам,че може да се построи с часа ,в който е чут и осъзнат въпроса и с мястото на астролога,но обратното.?!..Моля,ако някой знае да каже.Това е важно

не съм измислила топлата вода :) така съм учила от книгите  и така правя :) .. иначе не бих го написала

*

Nebesna

« Отговор #682 -: Декември 01, 2009, 08:28:10 pm »
Ами аз мисля, че се гледа или мястото и часа на задаване на въпроса, или мястото и часа в които астрологът е видял въпроса. Всеки сам си избира кой подход да използва - има "за" и "против" в полза на единия и на другия подход.

« Отговор #683 -: Декември 01, 2009, 08:55:05 pm »

кога ще бъде това представяне ?  - до 11 дни или седмици ..или месеци може би .. опитвам се да определям времето :) 

Благодаря! Селекцията ще е през януари. Защо смяташ че да?

*

missKapriz

« Отговор #684 -: Декември 01, 2009, 09:09:09 pm »
Цитат
Ами аз мисля, че се гледа или мястото и часа на задаване на въпроса, или мястото и часа в които астрологът е видял въпроса. Всеки сам си избира кой подход да използва - има "за" и "против" в полза на единия и на другия подход.
Това са двата метода ,по които построявам хорарната карта и аз.Но нямам претенции да знам много,за това ме интересува дали се използва и метода на Нереална-не казва, че е неправилен,просто не съм го срещала.

« Отговор #685 -: Декември 01, 2009, 09:44:02 pm »
тя е задала въпроса, но никой не й е отговорил, освен това коригираме въпроса й.
аз направих карта, като ползвах часа в който съм го видяла и разбрала /20:11ч./ и мястото където е зададен /бургос/.

според тази карта ще продължите връзката си .. след малко трудности .. ще се убедиш още този месец, че ще продължите заедно.

ти се описваш от картата като мн чувствителна, емоционална, а приятеля ти - обратно малко студен характер, не си показва чувставата,/описва се от сатурн- тъмна коса, мургав предполагам/.

надявам се да съм изтълкувала правилно картата. пиши като имаш резултат.

Относно това,че аз съм чувствителна и емоционална,а той по-студен-така е,от това ме боли понякога,защото сякаш не говорим на един и същ език.
Благодаря ти за отговора!  :)

*

nerealna

« Отговор #686 -: Декември 01, 2009, 10:21:15 pm »

кога ще бъде това представяне ?  - до 11 дни или седмици ..или месеци може би .. опитвам се да определям времето :)  

Благодаря! Селекцията ще е през януари. Защо смяташ че да?

ми..значи аз си направих картата пак по метод - с часа , с който я видях /20:11/, ямбол. при това положение сигнификатори са лъв /асц/ и юпитер /5ти дом гледам за кино, изкуство. гледам и 9ти за чужбина- риби-пак юпитер / сигнификаторите иделано си отговарят на въпроса - кино и чужбина, а и слънцето си е в 5ти дом. слънце и юпитер са в сходящ секстил/ 11 гр. / за времето сега погледнах - юпитер е в ъглов дом /7ми/ и неподвижен знак /водолей/ . това предполага 11 седмици. казваш януари ..може би ще е края на януари или до средата на февруари. за този секстил няма пречки да се осъществи. притесни ме само опозицията на луната със слънце от 5ти дом .. но пък юпитер прави секстил с него... мисля че секстила на 2та сигн. ще е достатъчно силен за ДА ... това са ми разсъжденията на кратко .... дано успеете.

писала съм месеци вместо седмици и го поправх...
когато сигнификатора на квезита е в ъглов дом се осъществява по бързо
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 08:37:57 am от nerealna »

« Отговор #687 -: Декември 02, 2009, 08:13:57 am »
Много ти благодаря Нереална, ще пиша какво е станало по-нататък. Иначе мисля, че точно към края на януари ще е селекцията.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #688 -: Декември 02, 2009, 11:08:28 am »
Имам въпрос. Стана ми интересно от картата на Лина. Значи при нея Асц е в Риби. В хорарната гледаме класическите управители, т.е. в случая Юпитер. Търсим дали Юпитер има аспект с управителя на 10 дом. Там е Стрелец. Какво правим тогава? Не го разглеждам или гледам дали Нептун /Асц/ има аспект с Юпитер/10 дом/.  Просто пример е това, но за мен е важно уточнение, ако някой може да се включи.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

nerealna

« Отговор #689 -: Декември 02, 2009, 12:00:20 pm »
в този случай изполваш луната като управител на кверента, т.е.търсиш дали луната има аспект с юпитер. ползваш и планетите, ако има в първи и десети дом /те винаги са важни де ..не само в тоя случай :) /

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #690 -: Декември 02, 2009, 12:20:50 pm »
В моя случай

Юпитер  20 33' и Нептун 23 51'   във Водолей  в съвпад -12дом

Луната 17  14 ' Овен. 1 дом.

Между тях има секстил.

*

nerealna

« Отговор #691 -: Декември 02, 2009, 12:29:03 pm »
сходящ ли е аспекта? има ли пречка преди да се осъществи , намеса на друга планета /референция, фрустрация/..
важен е и последния аспект на луната, 4ти дом, за работа и шести се гледа .. планетите вътре в шести, десети, първи кои са и какви аспекти правят и т.н. понякога въпреки че има хубав аспект пак не се осъществява заради нещо друго.
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 12:35:51 pm от nerealna »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #692 -: Декември 02, 2009, 12:34:19 pm »
В моя случай

Юпитер  20 33' и Нептун 23 51'   във Водолей  в съвпад -12дом

Луната 17  14 ' Овен. 1 дом.

Между тях има секстил.

Когато питането е за "работа", аз лично гледам шести дом. Ако е втора работа, а в момента работиш някъде другаде - шести от шести. Десети го свързвам с повишение професионално израстване, кариера, авторитети, обществена позиция и т.н. Бачкането си е по шести, особено като го наречеш "една работа". Едно такова - неангажирано някак си  ;)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #693 -: Декември 02, 2009, 12:45:30 pm »
И въобще, в хорарната (за мен поне) има тънкости, които я правят не толкова лесна техника. Основно на два етапа -  радикална или не е картата - това не се изчерпва само до обичайните - първи/последни градуси, луна без курс и сатурн в седми. Радикалността се определя и според това дали сигнификаторите на питащия и въпроса са в домове, които са свързани с въпроса. Иначе може да излезе, че това, което се пита няма много общо с това, което интересува питащия всъщност, както и да стане ясно доколко наистина е важен отговорът за питащия, а не е просто забавление и проверка.
Следващата трудност - коректното определяне на сигнификаторите. И накрая - да спреш само до отговора на въпроса - от 10-те планети (7-те, без транссатурновите) и 12-те дома те интересуват само двете планети, които могат да ти отговорят на точно този въпрос, с ДА или НЕ.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #694 -: Декември 02, 2009, 01:10:18 pm »
Аз се включих само за да отговоря за аспекта ,защото картата я махннах вече.

А по принцип ,отговора ми е неангажиращо "една работа" след като вече бях мхнала картата и имах отговор Не и защо е Не .Иначе самата работа ,за която питах би ми донесла професионално развитие,но предполагм ,че в началото щеше да е повече "бачкане".

*

Diyana

• 2705
« Отговор #695 -: Декември 02, 2009, 01:25:43 pm »
Едно хорарче и от мен. Отново ми предстои дело, с което съм ви занимавала и преди година...май.

въпрос - ще спечилял ли делото срещу наследниците на М. Поредното дело е на 3.12. Имам по този случай хубава прогресия - прогр луна в съвпад с прогр Мерк /У2нат и У11 нат/ в Скорпион. 
...
Мисля, че имам много добри шансове.

Аз - Луна ще направи тригон с Марс У10 - съдията и Юпитер У9-ти делото.

Знам, че дори да го спечеля ще има обжалване.

Аурора, как мина делото.
Хрумна ми да гледам картата ти от друг ъгъл. Ти - Луната - опонентите в делото - Сатурн. Луната е ъглова, в кардинален знак, на МЦ, диспозитор на Асц. и има хубав аспект с Юпитер. Сатурн, въпреки, че е екзалтирал и в кардинален знак, е в падащ дом и на ИС. И той е в тригон с Юпитер, но все пак като се тегли чертата - Луната е в по-силна позиция.

След туй обаче, следват уловките. Луната е в добър аспект със съдията и в секстил с делото - Юпитер. Чудесно. Ама пък Сатурн държи Юпитер във Водолей и е в тригон с него, а тригонът е по-силен аспект от секстила. Хубавото е, че все пак съдията изглежда ще бъде на твоя страна, Марс не прави аспекти със Сатурн, както си отбелязала.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #696 -: Декември 02, 2009, 01:32:47 pm »

Когато питането е за "работа", аз лично гледам шести дом. Ако е втора работа, а в момента работиш някъде другаде - шести от шести. Десети го свързвам с повишение професионално израстване, кариера, авторитети, обществена позиция и т.н. Бачкането си е по шести, особено като го наречеш "една работа". Едно такова - неангажирано някак си  ;)

Съгласна съм, така си е. Обикновено търсим смяна на работа, за да намерим нещо по-добро, затова в случая обърнах поглед на 10 дом. Не в това е въпроса обаче, просто дадох пример, както по-горе казах вече.  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #697 -: Декември 02, 2009, 01:36:42 pm »
И въобще, в хорарната (за мен поне) има тънкости, които я правят не толкова лесна техника. Основно на два етапа -  радикална или не е картата - това не се изчерпва само до обичайните - първи/последни градуси, луна без курс и сатурн в седми. Радикалността се определя и според това дали сигнификаторите на питащия и въпроса са в домове, които са свързани с въпроса. Иначе може да излезе, че това, което се пита няма много общо с това, което интересува питащия всъщност, както и да стане ясно доколко наистина е важен отговорът за питащия, а не е просто забавление и проверка.
Следващата трудност - коректното определяне на сигнификаторите.

Има тънкости, но най-вече правила. Не е лесна, но поне има научаване.  ;)
Дори в нерадикална карта има отговор, аз пък така си мисля, друг е въпроса дали трябва да се дава.

Обикновено управителите, които ни интересуват са в домовете, за които се отнася въпроса, така че рядко се среща противоречие. Тогава разбира се смятам, че дори не е коректно да се разглежда такава карта.

А най-важното е наистина да определиш сигнификаторите.   :)

*

missKapriz

« Отговор #698 -: Декември 02, 2009, 06:42:16 pm »
Цитат
В хорарната гледаме класическите управители, т.е. в случая Юпитер
Аз често гледам и втория управител,когато първия е тежка планета-Примерно ако сигнификатор е Плутон,гледам и Марс.Общо взето отговора го уцелвам,но много ми е трудно да определям времето,когато ще се случи събитието.

« Отговор #699 -: Декември 02, 2009, 06:51:40 pm »
Едно хорарче и от мен. Отново ми предстои дело, с което съм ви занимавала и преди година...май.

въпрос - ще спечилял ли делото срещу наследниците на М. Поредното дело е на 3.12. Имам по този случай хубава прогресия - прогр луна в съвпад с прогр Мерк /У2нат и У11 нат/ в Скорпион. 
...
Мисля, че имам много добри шансове.

Аз - Луна ще направи тригон с Марс У10 - съдията и Юпитер У9-ти делото.

Знам, че дори да го спечеля ще има обжалване.

Аурора, как мина делото.
Хрумна ми да гледам картата ти от друг ъгъл. Ти - Луната - опонентите в делото - Сатурн. Луната е ъглова, в кардинален знак, на МЦ, диспозитор на Асц. и има хубав аспект с Юпитер. Сатурн, въпреки, че е екзалтирал и в кардинален знак, е в падащ дом и на ИС. И той е в тригон с Юпитер, но все пак като се тегли чертата - Луната е в по-силна позиция.

След туй обаче, следват уловките. Луната е в добър аспект със съдията и в секстил с делото - Юпитер. Чудесно. Ама пък Сатурн държи Юпитер във Водолей и е в тригон с него, а тригонът е по-силен аспект от секстила. Хубавото е, че все пак съдията изглежда ще бъде на твоя страна, Марс не прави аспекти със Сатурн, както си отбелязала.

Утре е делото.  ;) Обезателно ще кажа как е минало. Много благодаря за коментара  :) Адвоката ми казва, че не очаква сега да има присъда и за едни документи ще иска графологична експертиза. Аз обаче твърдя, че тези документи НЯМАТ отношение съм моя иск и ако съдята има очи ще му стане ясно, че е така. Вчера направих хорар с този въпрос и отново попитах, но малко по друг начин - ще има ли присъда. Отговора беше "да". Интересно ми е какъв ще е резултата.
Утре денят е 3 -моето число, четвъртък - денят, в който съм родена. А дано и небето да ме подкрепи, бре!

Иначе, дори и с присъда скоро не му се вижда края, защото след това се вкключват в играта вещите лица. Аз, ако знаех, че така се води дело - от пролет на есен, от тази на онази година...пълним папките с документи, да бях станала адвокат! Поне имам Марс У9 в 9 дом.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.