Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1163328 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:хорарен въпрос
« Отговор #740 -: Декември 13, 2009, 03:39:12 pm »
Управителя на 5 е в 8 дом, управителя на 7 пак в 8 -ми.
Незнам дали е така, защото питам за друго лице . Трябва ли да гледам производни домове.
Ако трябва, то нещата може да сз по друг начин. Ще пробвам.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #741 -: Декември 13, 2009, 03:40:10 pm »
Ми тя му е бивша.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #742 -: Декември 13, 2009, 05:20:25 pm »
Такааааааа
Открих Америка !!!
На принципа на производните дмове, от дадената карта започвам да броя 1 дом от 3 -ти. Ац-то е в рак -Луна. Питащата и Въпроса имат един сагнификатор и е връх на Тао квадрат.
7 дом - пишман астролога е в козирог - Сатурн, който е в производен 3 дом -  баш на място.
Управителя на 5 Плутон е в напрегнати аспекти с У7 Сатурн и У8- Уран
Отговара е НЕ
Тия двамата няма да останат заедно.
Единствено, неще е Парс Фортуната е в 10 и има много полежителни аспекти, но Квадрат с СЛВ - 7 доми в кв. с правителя на дома.
У10 е в 2 дом и Марса е там - Лъв, който е част от Тао кв. с Луната.

Та отговора е не, категорично .
Нека някой ме поправи ако бъркам.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

sunrain

• 6710
« Отговор #743 -: Декември 13, 2009, 06:01:45 pm »
Елфидка, наистина се чудя как е възможно да търсиш отговор на този въпрос. Разбирам, че ти е близка, но затова ли ползвате астрологията ... дали двама ще се разделят, а трети чака на опашката. Ако не съм разбрала правилно се извинявам.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #744 -: Декември 13, 2009, 06:14:37 pm »
Лули, не ми се иска да се отчайваш отсега за празниците ... това, което на мен ми се струва от картата е, че пътуване ще затрудни той да е с теб, така ли е? Предполагам, че ще се връща от чужбина - Марс/3 дом, Юпитер/9 дом правят квадрат с Луната. Единственият положителен аспект на Луната е тригон с Уран. Дано те изненада все пак на Коледа.  :)

Луната управлява асц и се намира в 5 дом /любовни отношения/, съвсем по темата, описва естеството на въпроса. Управителят на пети дом е Венера и между двете няма аспект. От друга страна обаче Венера й предстои тригон с Марс и съвпад със Слънцето. Дано това да сочи положително развитие на нещата за теб!   

*

elfidka

• 3129
« Отговор #745 -: Декември 13, 2009, 06:34:12 pm »
Елфидка, наистина се чудя как е възможно да търсиш отговор на този въпрос. Разбирам, че ти е близка, но затова ли ползвате астрологията ... дали двама ще се разделят, а трети чака на опашката. Ако не съм разбрала правилно се извинявам.  

Скъпа Сънрайн, астрологията помага много във взаимоотношенията, а хорарната ни дава, кратки но ясни отговори на въпросите, които ни интересуват. Няма нужда, да ти описвам сложността на отношенията. Зададения въпрос е следствие на низ от болезнени събития и търсене на причините и следствията,  задълбочено тълкуване на 3 натални карти и 3 синастрии. За така наречената ситуация ''Любовен триъгълник'' е изписано много и никога не е била приятно събитие,  особено когато са замесени съдбите на невинни деца.
За това моля те, да премислиш казаното до тук и да стискаш палци на теб да не ти се случва. Нямам намерение да се карам с никого, но проявата на неуважение към нечии проблеми е признак на ниска култура. По добре да си замълчиш, когато не разбираш естеството на проблемите и подбудите на някого, отколкото да се излагаш.

пп. Аз също се извинявам за тона, но държах да уточня за какво става дума
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 06:41:36 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

nerealna

« Отговор #746 -: Декември 13, 2009, 07:25:35 pm »
А не е ли по правилно приятелката да си перефразира въпроса, например така - "ще се събера ли с бившия?", защото каква е гаранцията, че ако се раздели с другата ще се върне при нея...

*

nerealna

« Отговор #747 -: Декември 13, 2009, 07:28:31 pm »
за мен този въпрос е мн. неясен .. дори не мога да се опитам да тълкувам картата    :( не разбирам каква му е целта ...

Целта му е да разбера дали клиентът на агенцията е фирмата, котято подозирам, че търси човек за длъжността, която е обявена.

А на Aurora Borealis въпроса зааден така- "ще започна ли рабита във фирмата, за която разбрах, че търсят човек?"

*

nerealna

« Отговор #748 -: Декември 13, 2009, 07:29:20 pm »
Мисля, че така зададени въпросите са по ясни и по лесни за отговор.
и напълно отговарят на правилата за хорарна астрлогия

« Отговор #749 -: Декември 13, 2009, 07:37:07 pm »
за мен този въпрос е мн. неясен .. дори не мога да се опитам да тълкувам картата    :( не разбирам каква му е целта ...

Целта му е да разбера дали клиентът на агенцията е фирмата, котято подозирам, че търси човек за длъжността, която е обявена.

А на Aurora Borealis въпроса зааден така- "ще започна ли рабита във фирмата, за която разбрах, че търсят човек?"

не, не. Не си ме разбрала. Това е нещо съвсем различно. Този въпрос ще задам, когато започнат и ако започнат интервюта.
Има едно много важно правило в хорарната астрология - не перефразирайте въпроса на питащия!
Мен ме интересува нещо съвсем различно в този случай.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

nerealna

« Отговор #750 -: Декември 13, 2009, 07:41:50 pm »
е, да ситуацията около въпроса ме ми е ясна ... то затова първо трябва да има разговор м/у клиента и астролога и картата се прави когато астролога е напълно разбрал въпроса.
А за правилото да не се  перефразира .. не знам .. има си правила на задаване на въпроса и асртолога трябва поне да насочи човека как да го зададе... за да се намери точния отговор, е важно да се изясни и формулира правилно въпроса.
например не може да се пита - ще бъда ли щаслтив ...

*

missKapriz

« Отговор #751 -: Декември 13, 2009, 07:56:19 pm »
Въпроса трябва винаги да е пределно ясен-много пъти питащият казва-Ще започна ли нова работа,а всъщност се интересува дали ще има платена работа,не изобщо работа...Това е само пример,но искам да кажа,че винаги се изяснява въпроса,за да се определят точните сигнификатори.
Аз също се опитах ,но не можах да разбера въпросите на Аурора и другия за любовния триъгълник и за това не се включвам в любимата си тема.

*

nerealna

« Отговор #752 -: Декември 13, 2009, 08:18:31 pm »
да, и въпросите трябва да са наистина мн. важни за човека .. не просто така да пита . ако са наистина важни и картите излизат мн точни.

на пр. на елфидка въпроса защо всъщност е зададен - тя иска да разбере дали ще се разделят, за да се върне той при нея или просто така, защото я е наранил и иска да се разделят.
затова предложих ако е първия случай да пита дали ще се съберат отново.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #753 -: Декември 13, 2009, 09:45:31 pm »
Елфидка, Нереална ти е дала пример как може да бъде зададен по-коректно въпроса в такива случаи да го обобщим по този начин. Някак си е странно да имаш желание двама да се разделят, за да се намесиш ти, визирам твоята приятелка.
Сигурна съм, че е сложно, не се притеснявай до болка ми е познато ... не в това е казуса обаче. Просто се чудя ти защо не я насочиш правилно, след като ти е близка и въвличаш себе си, а и останалите, които ще пожелаят да отговорят на подобен хорар.
Не мисля, че се излагам, след като имам принципи. Особено що се касае за астрология. Аз не бих търсила подобен отговор, та ако ще и шестъгълник да сме.
И в крайна сметка не тръгнах да те оценявам, както ти мен, а само те помолих да доуточниш без да навлизаш в лични подробности, просто ми беше нужен довод да търсим отговор на подобен въпрос, защото аз както ти споменах не бих участвала, а можеше да го направя, след като се пуска тук с цел упражнение - да не забравяме каква е идеята на астрологичните форуми. За мен темата е приключена, казах предостатъчно и ако имаш още какво да добавиш наистина те моля да не бъдеш груба. Мир.  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #754 -: Декември 13, 2009, 09:48:41 pm »
да, и въпросите трябва да са наистина мн. важни за човека .. не просто така да пита . ако са наистина важни и картите излизат мн точни.

Това е точно така.

Иначе аз Аурора разбрах какво пита, при нея са формулирани нещата така, защото въпроса е такъв. Просто не можах да й дам съвет относно определяне на сигнификаторите, тъй като тя го е направила достатъчно добре, предвид опита си. Тук вече трябва някой по-знаещ да каже дали е правилно.   

*

nerealna

« Отговор #755 -: Декември 13, 2009, 10:11:40 pm »
Асцедента е  на повече от 27 градуса, значи, че тя работата е вече опечена нали?

Не всяка Хорарна карта може да даде точен отговор, съществуват редица ограничения, които правят картата "нерадикална". Анализ за радикалност:
1. Ако Асцендента е между 3 – 27 градуса на знака, това е благоприятно положение за разглеждане на въпроса.
2. Ранен Асцендент е между 0 – 3 градуса на знака. Въпроса още не е узрял и е рано да се разглежда, препоръчва се известно изчакване, докато бъдат изяснени всички обстоятелства. Могат да се тълкуват някой въпроси свързани с бъдещ процес.
3. Късен Асцендент е между 27 – 30 градуса на знака. Ако въпроса е свързан с резултат от минали действия, може да се види резултата. Ако въпроса е свързан с бъдещо действие, то вече е късно да се повлияе на събитията, питащия или друг вече е взел решение и въпроса не е актуален.
........ http://www.astroto.com/sarticle.php?id=22

....тези хорарни карти, бидейки рождени карти на събития като такива, на 10 карти 1 е за Бога. Една карта просто без да знаеш защо, но не става. Въпреки, че са спазени всички правила. Това са кармите вече, до които човек няма достъп. Но в другите 9 случая, ако наистина работиш добре тази хорарна Астрология и разбираш какво правиш просто така си вървят нещата. - http://bgastro.hit.bg/school/Deva.htm

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #756 -: Декември 14, 2009, 01:30:05 am »

Скъпа Сънрайн, астрологията помага много във взаимоотношенията, а хорарната ни дава, кратки но ясни отговори на въпросите, които ни интересуват. Няма нужда, да ти описвам сложността на отношенията. Зададения въпрос е следствие на низ от болезнени събития и търсене на причините и следствията,  задълбочено тълкуване на 3 натални карти и 3 синастрии. За така наречената ситуация ''Любовен триъгълник'' е изписано много и никога не е била приятно събитие,  особено когато са замесени съдбите на невинни деца.
За това моля те, да премислиш казаното до тук и да стискаш палци на теб да не ти се случва. Нямам намерение да се карам с никого, но проявата на неуважение към нечии проблеми е признак на ниска култура. По добре да си замълчиш, когато не разбираш естеството на проблемите и подбудите на някого, отколкото да се излагаш.

пп. Аз също се извинявам за тона, но държах да уточня за какво става дума

:-X :-X :-X, след тези думи..... :-X :-X :-X
истината има две лица винаги и едно име!-марая.
роди гази мисъл преди 2 год- в една политическа среща......,но тази мисъл еважна за целия житейски път и всяка ситуация.
чест и прави на елфидка ,че иска да знае ,че е съпричастна! всяка болка е рана,всяка рана е язва ,всяка язва отрова , всяка отрова мъка за вселената.енергийте са преплетени и оплетени,верижна реакция,скачени съдове.... :'(
а астрологията не е работа за постфактум , а точно път в бъдещето!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

nerealna

« Отговор #757 -: Декември 14, 2009, 08:41:13 am »
Да, но си има правила в хорарната астрология! тя се опитва да интерпретира нерадикална карта и има голямо вероятност да сгреши ... и както виждам греши ... и може да подведе жената с отговора си.

*

nerealna

« Отговор #758 -: Декември 14, 2009, 08:44:49 am »
Такааааааа
Открих Америка !!!
На принципа на производните дмове, от дадената карта започвам да броя 1 дом от 3 -ти. Ац-то е в рак -Луна. Питащата и Въпроса имат един сагнификатор и е връх на Тао квадрат.
7 дом - пишман астролога е в козирог - Сатурн, който е в производен 3 дом -  баш на място.
Управителя на 5 Плутон е в напрегнати аспекти с У7 Сатурн и У8- Уран
Отговара е НЕ
Тия двамата няма да останат заедно.
Единствено, неще е Парс Фортуната е в 10 и има много полежителни аспекти, но Квадрат с СЛВ - 7 доми в кв. с правителя на дома.
У10 е в 2 дом и Марса е там - Лъв, който е част от Тао кв. с Луната.

Та отговора е не, категорично .
Нека някой ме поправи ако бъркам.

защо 3ти дом, защо плутон ? вместо него се ползва марс

ако тази карта беше радикалана бих използвала за сигнификатори 7 от 7.
7 дом е съпругът й, а 7 от 7 седми т.е. 1 - връзката му. доколкото разбирм са разделени и той вече има друга връзка, затова вземам 7 дом. връзките са по 7. м/у управителите на 7ми и 1ви /венера и марс/ има тригон ..  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #759 -: Декември 14, 2009, 10:04:25 am »
Марайче, ако Елфидка е съпричастна към своя приятелка дали би и разгледала хорар "Да убия ли еди кой си?"

Като загрижена и човек, който се занимава с астрология би трябвало да има подхода и съвета наум, за да помогне на своята близка. И ако толкова се държи да бъде търсен отговор на този въпроси има начини да бъде зададен, тя е тази, която може да я насочи, а както се вижда дори картата показва нещата - ето това е астрологията, тънките сметки и "задните" мисли веднага прозират. Хорар с асц в последните градуси няма причина да бъде разглеждан.