Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1164742 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1920 -: Април 07, 2010, 02:22:26 pm »
Давам хорар за упражнение. Не сме разглеждали такъв, знам и отговора, така че, който има желание да се пробва, ще бъде полезно.  

Въпросът е: "Бременна ли е приятелката ми.../назована по име/?"

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #1921 -: Април 07, 2010, 03:10:08 pm »
Не ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1922 -: Април 07, 2010, 03:15:52 pm »
Аброад кое те навежда на "не"?

Такива карти са много интересни според мен за разглеждане. Хем питаш за настояще, а хем за нещо "свършено" вече.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1923 -: Април 07, 2010, 03:18:52 pm »
На пръв поглед да. Рецепцията между У7 и У11 се смята за утвърдителен отговор, в допълнение към тригона между тях. Но луната е без курс, тоест - няма какво да се случва по тоя въпрос. Тъй че залагам на не.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

« Отговор #1924 -: Април 07, 2010, 03:22:20 pm »
Ма ние не говорим за настоящ акт ;D, а за нещо свършено дето трябва да има резултат ;D

« Отговор #1925 -: Април 07, 2010, 03:25:56 pm »
   Не разбирам от хорари, но аз също като Аброад, залагам на НЕ - първо погледнах ИЦ, управителя му - към МС и управителя му, които са съответно Сатурн и Луна и са в квадрат. Както и аспекта на Сатурн към управителя на V дом Уран е опозиция, а и Водолей е как беше стерилен знак ли, неплодовит ли. За това залагам на НЕ.
   Нооо, има и вероятността да е Да, защото в случая възлите са в съвпад с оста ИЦ-МС, като СЛВ е с ИЦ, демек пътеката е през рода, дома.....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1926 -: Април 07, 2010, 03:26:12 pm »
Дияна, ти не ползваш от Сатурн нататък планетите, така ли? Или само в този случай?  

*

abroad

« Отговор #1927 -: Април 07, 2010, 03:27:18 pm »
Дияна ме изпревари ;D
Аз залагам и на точната опозиция на Слънцето и Сатурн (който управлява и 4 дом).

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1928 -: Април 07, 2010, 03:28:31 pm »
Ма ние не говорим за настоящ акт ;D, а за нещо свършено дето трябва да има резултат ;D

:blink: Разбира се.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #1929 -: Април 07, 2010, 03:44:09 pm »
Мацки, ако може един въпрос, че се чудя тука...Ако е зададен въпрос "са ли еди си кой и еди си кой (назовани и двамата души по име) един и същи човек?" кои домове следва да се гледат според вас?  :-\
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1930 -: Април 07, 2010, 03:45:46 pm »
Асц и Дсц, ако правилно ти разбирам въпроса. Но ако питаш за някой друг, тогава се прави производна карта. 

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #1931 -: Април 07, 2010, 03:55:04 pm »
Уточнявам, щото да не се оплета като пате в калчища, sunrain  :blink:. Значи, аз примерно познавам Иван, нейде в нета ми се появява някакъв Петър, който подозрително ми прилича на въпросния Иван. И аз задавам хорар "Иван и Петър едно и също лице ли са?". Търся връзка между асц и дсц, така ли да разбирам?  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1932 -: Април 07, 2010, 04:02:08 pm »
Ти веднъж не пита ли нещо такова... :blink: За Иван и Петър дали са едно и също лице честно незнам кои сигнификатори да търсиш.
Ти ще си Асц - кверента.

*

abroad

« Отговор #1933 -: Април 07, 2010, 04:04:03 pm »
Това е добър въпрос.
Луната и АС са сигнификатори на питащия.
В този случай е важно какъв ти е на теб този Иван евентуално равен на Петър?

*

Aniri

• *
  • 256
« Отговор #1934 -: Април 07, 2010, 04:08:33 pm »
sunrain, мне, не съм била аз. Това ми е първо вписване в тази тема. Както и да е, благодаря ти все пак  :blink:

abroad, Иван ми се пада просто познат в случая.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1935 -: Април 07, 2010, 04:19:18 pm »
Тъй като се пита за приятелката, аз разглеждам 11 дом и неговия управител Слънцето. То е в 6 дом на картата, който се пада 8 дом на приятелката,като се брои от 11 дом. И тъй като Слънцето прави точен тригон с Марс - неговия диспозитор/ и двете планети са във взаимна рецепция/ за мен по-възможният отговор е "да". Дори е много възможно да роди със секцио, заради съвпада на Слънцето с Уран в този 8 дом /т.е. 6/. Локус Фортуна в Рак потвърждава темата за майчинството, а Юпитер - управител на 3 дом / нейният 5, като се брои от 11/ прави също тригон с Локус Фортуна.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1936 -: Април 07, 2010, 04:24:06 pm »
Относно картата на Сънрейн, къде видяхте, че луната е без курс?! Първо, пети дом е 11 ( 5 от 7), защото сънрейн подчерта, че е дала името на приятелката си, нещо като  "Бременна ли е Марчето?", така че си е 7 дом. Тригонът между Слънце и Марс е разходящ, така че, събитието е минало. Реално, Луната ще сключи един квадрат с Уран и тригон към Нептун. Освен това, управителят на 7 е в сходящ секстил със Сатурн, който реално управлява 10 дом, въпреки, че бих казала, че картата е нерадикална, защото сходящите аспекти са взаимоноизключващи се, Луната току-що е минала селсктил с венера, която е в 1 дом.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

abroad

« Отговор #1937 -: Април 07, 2010, 04:25:13 pm »
sunrain, мне, не съм била аз. Това ми е първо вписване в тази тема. Както и да е, благодаря ти все пак  :blink:

abroad, Иван ми се пада просто познат в случая.

Значи ти си АС и Луна, Иван може да го отнесем към 11 дом, а Петър 11 от 11, т.е. 9.
Не съм изобщо сигурна, само опити за разсъждение ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1938 -: Април 07, 2010, 04:27:35 pm »
Реално, Луната ще сключи един квадрат с Уран и тригон към Нептун.

Затова питах Дияна дали гледа само планетите до Сатурн.  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1939 -: Април 07, 2010, 04:31:11 pm »
Да, гледам да гледам аспектите до Сатурн. И да гледах управителите на седми и единадесети дом. Разходящ тригон, но и взаимна рецепция, която е равносилна на мощен положителен аспект. Според мен.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda