Здравей Гост

Лична Новобранска

• 111 Отговора
  • 15282 Прегледи
*

missKapriz

Re:Лична Новобранска
« Отговор #60 -: Юли 11, 2009, 07:25:59 pm »
 :)Ако знаеш как съм чакала да ми отговориш ;)Гледах,сравнявах,викам си уж всичко точно,ама докато Га не каже...Сега се амбицирах  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Юли 11, 2009, 07:30:33 pm »
Ще вземете да ме разконспирирате и мене покрай картата на Гал.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #62 -: Юли 11, 2009, 07:34:53 pm »
Лили.днес прочетох твой материал за доминантите в хороскопа-мн полезно!Обаче и малко сложно :-XИ сега ще пробвам да ги определя-в картата на Га,че тя ми е подръка :PРадвам се че си тук да ме биеш през ръцете като се оплескам ;D

*

missKapriz

« Отговор #63 -: Юли 11, 2009, 08:59:46 pm »
Мисля,че доминанта тук е Луната ???Най-високо,с няколко аспекта ,вкл и с лични планети...Ако греша ме поправете

*

Asol

• 4140
« Отговор #64 -: Юли 11, 2009, 09:05:36 pm »

... верно ли ...Луна в Рак в 8 дом не ми се вижда лесна за разконспириране ... пък и тоя Марс в Риби в 4 ::) :P

Лили.днес прочетох твой материал за доминантите в хороскопа-мн полезно!Обаче и малко сложно :-XИ сега ще пробвам да ги определя-в картата на Га,че тя ми е подръка :PРадвам се че си тук да ме биеш през ръцете като се оплескам ;D

...къде това ...материала за доминантите. Аз уж гледам и чета, ама явно съм го пропуснала  :-[

*

missKapriz

« Отговор #65 -: Юли 11, 2009, 09:18:32 pm »
Асол,аз си го кпнах в pc-нямам линка,но ако искаш дай майл и ще ти  го пратя,а и Лили може да има линка.

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Юли 11, 2009, 09:24:29 pm »
Мис Каприз на мен ли така ми се струва или едното ти око е по-синьо от другото?

*

missKapriz

« Отговор #67 -: Юли 11, 2009, 09:26:52 pm »
Небесна,ти къде си ме виждала?? ;)
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 09:20:35 am от missKapriz »

*

missKapriz

« Отговор #68 -: Юли 11, 2009, 09:40:09 pm »
Уффф,аватара ми ;DАма така изведнъж го рекна,че се обърках :PИначе очите са ми еднакви двете-пъстри:)

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Юли 11, 2009, 09:41:47 pm »
Уффф,аватара ми ;DАма така изведнъж го рекна,че се обърках :PИначе очите са ми еднакви двете-пъстри:)

Исках да се пошегувам! Разбира се, че визирах аватара ти. А реагирах така изведнъж, щото едва сега забелязах разликата. ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #70 -: Юли 11, 2009, 09:44:32 pm »
То там е от раздвоението,Небесна :)
Някой ще каже ли дали правилно съм определила Луната е доминанта в картата на Га31?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #71 -: Юли 11, 2009, 11:17:55 pm »
И понеже стана дума за СРАМ, аз лично си умирам от срам и не мога да приема за "нормално" когато някои хора говорят с пълни подробности за първичните нужди на тялото си (визирам някои Скорпиони).

да, така е опредлено има разлика в светоусещането:  потресът от драмите, рационализацията и нуждата от обективизъм на  водолейската луна,  неприемането на повече хормони и поведенчески изтъпления, но ако й обясниш  ще се включи в твоето обяснение;
И съм забелязала, че именно телесностите в случая  добре споменато за скорпиона  са неприемливи, като поведение за водолея ;) толкова колкото е неприемлива и емоционалната дистанцираност за скорпиона.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

malina

« Отговор #72 -: Юли 12, 2009, 09:34:08 am »

хи хи хи, Лили ако кажеш занапред ще гледам да спестявам по-пикантните подробности на аудиторията ..  ;D

...къде това ...материала за доминантите. Аз уж гледам и чета, ама явно съм го пропуснала  :-[

Предполагам, че това е статията за доминантите..  :-\   

missKapriz, сега ще я прегледам да видим дали и аз ще си усетя Луната като доминанта ..  :)

*

malina

« Отговор #73 -: Юли 12, 2009, 11:26:57 am »
След прочетеното, също съм на мнение че Луната ми е планетата-доминанта в хороскопа: “в елевация” - най-близо до МС.
Освен това се явява много чувствителна точка във фигурата 'бумеранг' - сега си давам сметка че не е имало транзит върху нея, който да остане незабелязан ..   :-\
А транзита на Сатурн от там буквално ме разтърси., но определено имах нужда от това, понеже бях изпаднала в дълбок и тежък сън ..   ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Юли 12, 2009, 02:40:12 pm »
Определено Луна на МС е на фокус, но за да бъде определена като абсолютна доминанта, трябва да има и есенциални достойнства, в съчетание с редица други. Луна в Дева е в перигрин, няма достойнства, т.е. може да се приеме за неутрална. Марс в твоята карта също е ъглов, диспозира няколко планети и се явява втори управител на Асцендента. Освен това според античната астрология в нощни карти Марс в Риби или Рак може да има есенциални достойнства, нищо че модерната астрология го отрича и приема Марс в тези знаци за хилав и слаб, хехе. При всички положения, независимо коя е доминантата - Луната или Марс, двете планети при теб откликват едновременно, т.е. във взаимната си връзка, бидейки засегнати от важен транзит. А що се отнася до транзита на Сатурн през знака на наталната Луна, това е т.нар. Саде Сати период, който вече сме коментирали тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Юли 12, 2009, 02:47:05 pm »
Да добавя още нещо, Гал, понеже картите ни наистина доста си приличат.  :)
Навремето ми определяха доминантите. На първо място се класира Марс, Луната въобще не бе сред тях, макар че се намира на трон по знак, фокусна точна на т-квадрат, а в горната хемисфера на хороскопа и в 8 дом при нощно раждане според някои антични астролози се приема за доминираща...  Но при всички положения това е една от най-чувствителните (и уязвими) точки в хороскопа. Някои астроложки все ми я навираха в очите тази Луна, сиреч там бил "коренът на злото" у мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #76 -: Юли 12, 2009, 03:31:42 pm »
 Имам доста добро отношение към луна в дева ( ако правилно съм разбрала положението)-  много интуитивна луна, често пъти съдържаща знание, което е спцифично окултно и  много често неизвестно  и незабелязано за околните на нея. Връзката с другия свят и е естествена, но пък поведението и не е много  :P
Разбира се има значение как е поставена в радикса  и какви връзки има. Не отчитам "изчистено" влияени. Приницпно  би трябвало да е скромна по същнстта си луна, но пък слънчевите изразители на задията  хич не са
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

missKapriz

« Отговор #77 -: Юли 12, 2009, 04:02:19 pm »
искам да питам за Дсц в картата на Гал-в предпоследния градус на Телец-Телец ли е или Близнаци,а също и за положението на Юпитер.
12 дом е в Скорпион изцяло-това ли е "заключен"дом

*

malina

« Отговор #78 -: Юли 12, 2009, 05:18:12 pm »
искам да питам за Дсц в картата на Гал-в предпоследния градус на Телец-Телец ли е или Близнаци,а също и за положението на Юпитер.

Ако асцендентът е на 28 градуса Скорпион, то десцендентът винаги е на 28 градуса Телец.
Противоположните върхове са винаги в един и същи градус, но в противоположни знаци.

Опа, извинявай сега видях че съм изрязала таблицата с аспектите. За положението на Юпитер:

Цитат
12 дом е в Скорпион изцяло-това ли е "заключен"дом

Вероятно да, ако 'заключен дом'=интерсептиран дом /върхове на два съседни дома, попадат в един и същ зодиакален знак и съответно с една и съща планета за управител/.. 

*

missKapriz

« Отговор #79 -: Юли 12, 2009, 05:25:23 pm »
Га31,аз ги виждам къде са,но нали казват че когато е в последните 3 градуса,планетата повлиява повече дома,до чиято куспида се намира-в твоя случай примерно Юпитер да има повече влияние в Близнаци отколкото в Телец.Ей тва се чудя :-\