Здравей Гост

Дата за сватба

• 218 Отговора
  • 31472 Прегледи
*

Nebesna

Re:Дата за сватба
« Отговор #40 -: Октомври 03, 2009, 07:59:24 pm »
Да,наистина съм пропуснала тези ретро планети,охххх мн се ядосвам вече,притеснява ме че Слънцето прави квадрат с Уран на 6 декември и Луната е в 4 дом   >:(

Бягай от Луна в 4-ти, освен ако не искаш да си останеш вечната домакиня.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #41 -: Октомври 03, 2009, 08:33:31 pm »
Да,наистина съм пропуснала тези ретро планети,охххх мн се ядосвам вече,притеснява ме че Слънцето прави квадрат с Уран на 6 декември и Луната е в 4 дом   >:(

Че защо не, бебето е на път и без това....
ами сложи го за 10:30 ч  :)
погледни си и твойта натална карта - къде ти е Луната/знак/дом
Естествени минерали и амулети

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #42 -: Октомври 04, 2009, 01:39:27 pm »
Ами мойта луна ж наталната ми карта е 6 6дом в Козирог,а АСЦ ми е в лъв,а луната ж момента на подписването ми ще е в Лъв

Re: Дата за сватба
« Отговор #43 -: Август 23, 2012, 04:13:07 pm »
Не се наемам с компетентно мнение. Просто си пиша разсъждения по картата.

Като гледам този Марс в заточение, булката няма нужда да настъпва младоженеца. ;D
Може би било по-добре тригонът между светилата да бъде сходящ, а не разходящ.
Акцентирано е върху земните знаци, което би трябвало да носи стабилност и продължителност на брака. А и май е най-хубавият месец за сватби. Практична двойка ли са?
Единственото, което не ми харесва, е Сатурн. В 1-вия дом значи, че имаме малефик в ъглов дом, което съм чувала, че не било добро положение в събитийни карти. Вярно, че Сатурн е символ на стабилност и вярност, но със сходящите опозиции на Венера, Слънце и Марс с него ми се струва, че още от самото начало ги очакват пречки, препятствия. Това може да е студенина, която ще настъпи помежду им, в следствие на задължения. Може да са проблеми, свързани с общо имущество или семейство (Сатурн е У4).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Август 23, 2012, 05:01:30 pm »
Луната мисля, че е в подходяща накшатра за такъв вид събития, но с тази опозиция на Сатурн с планетите в 7 дом не ми се струва особено удачно избрана дата, тук имаме и включена нодална ос.

Не знам защо всички така настоятелно избират изгряващи Везни, в някои случаи фиксиран знак на АС върши по-добра работа при внимателно избрана дата. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Август 23, 2012, 06:59:10 pm »

Ле - ле  Небесна....
при подписа с втория ми мъж, Луната е била в 4 дом - ужас , а аз точно срещу това ритах !!!!
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #46 -: Август 24, 2012, 01:18:07 pm »
Моля Ви,дайте мнение този ден благоприятен ли е за сватбен ден !

« Отговор #47 -: Август 24, 2012, 04:17:39 pm »
Възраждам тази старичка тема, за да не създавам нова и за да ви попитам какво мислите за тази карта за сватба.Няма идеални дати то е ясно, но ме помолиха за мнение и реших да ви попитам. :blink:

Никога до сега не съм се включвала в тълкуването на такива карти и съм решила да се пробвам. Ако някой не е съгласен с моето тълкуване,да се обажда :blink:
   Асцендента  не е фиксиран,но все пак е в знака Везни,което според мен е добре.Венера си е на трон по дом и по знак,съвпада със Марс(упр. на ДЦ) и Слънцето.Луната е растяща в Дева.Мерка,Венера и Юпитер не са ретроградни.
 Сатурн не е добре да е в първи дом ,но за щастие е по към края,ретро(което всъщност не знам какво значи).
 Марса се явява управител освен на 7дом ,но и на втори и все си мисля,че може да възникнат спорове в семейството относно финансите.И Слънцето и Марс не са много добре поставени в Телец.Този знак много обича да си угажда и може да не прецени какво може и какво не може да си позволи и може да прави неща ,които са в разрез със интересите на семейството. Трябва да се преценят внимателно внимателно нещата ако семейството има намерение да тегли големи кредити (напр. за жилище или нещо от сорта). Все пак мисля,че Луната в Дева няма да позволи нещата да излезнат от контрол.Все пак е Дева пък и прави секстил със Сатурна,така,че ще бъде буфера. Може малко   да й тежи от време на време,но ще се справи.

Оставям място за хокане от ваша страна ;D ;D ;D ;D ;D

П.С.  Между другото ми е интересно какво се е случило с двойката за която е почната темата. Три години са минали от тогава и ако Айа няма нищо напротив ще ми бъде интересно(предполагам и на всички останали) да сподели

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #48 -: Август 24, 2012, 04:38:16 pm »

Аз ще се пробвам и по тази карта,но смятам,че няма да се справя сама.Асц е в подвижен,двоен знак-Стрелец. Юпитер е заточен в  Близнаци и е ретро.С Луната се движат в противоположни посоки. Между Мерка и Юпитер е имало тригон,но той се е разпаднал и Мерка е влезнал в Скорпион,където не му е комфортно и на него. Луната е също в двоен знак ,намаляваща в широк разходящ тригон със Слънцето. Малефици в първи и четвърти дом. Като ,че ли не е много добра тази дата. Имам чувството ,че на почти всички планети в тази карта им е некомфортно. Не знам .
 Нека някой друг се изкаже ако иска.Аз не съм много компетентна :(

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Август 24, 2012, 04:43:02 pm »
По принцип първоначалната дата беше друга, но в последствие беше сменена.То май няма угодия на елективната карта, защото все нещо ще куца.Ако не е сатурн в ъглов дом ще е плутон или уран в ъглов дом.Я луната ще е в кофти позиция, я слънцето...Трудно се преценява, а май интуицията най- много трябва да се слуша.Ето това е картата на първата дата, която си бяха избрали.

Да, ако сравняваме двете карти, вторият вариант е за предпочитане.

Първоначално избраната карта с Уран на ДС, Плутон на ІС и намаляваща Луна в 6 дом не ми се струва удачна, накшатрата на Луната също не е много подходяща.

Така че ако основните тенденции в картата не са благоприятни, кел файда, че Асцендентът е Везни. :)

А на елекциите няма угодия, така е. Колкото и да се стараеш, все нещо няма да е "според правилата" в избраната карта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Август 24, 2012, 04:48:40 pm »

Горещо препоръчвам да се изтегли ден по-рано, ако има възможност, т.е. за 5 октомври.

На 5.10 е петък (ден на Венера), пада се един от най-благоприятните лунни дни - Панчами, Луната е в по-благоприятна накшатра - Рохини (любимата накшатра на Чандра - лунния бог). Денят е особено подходящ за сключване на брак и сватбени церемонии!

По тропикал Луната пак ще си е в Близнаци, но в сходящ съвпад с Юпитер.

Накшатрата на АС също е благоприятна (Анурадха), но по сидерал Марс и Раху се падат в знака на АС. В крайна сметка не може всичко да е идеално. Въпреки това индийците препоръчват да се избягват планети в 7 дом, дори бенефици.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #51 -: Август 24, 2012, 04:51:06 pm »
Много благодаря,Lillie, ! Но пък 5 се пада петък,май няма да има възможност за смяна.Демметра и на теб благодаря за коментара.
« Последна редакция: Август 24, 2012, 04:56:35 pm от zora »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Август 24, 2012, 05:00:04 pm »
В петъците не се ли женят или са предвидени други ангажименти?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #53 -: Юли 30, 2013, 12:14:17 pm »
Да помоля за малко помощ по тази дата, дали е подходяща? Качвам карта. На мен ми направи впечатление екзалтирала Венера и Юпитер на ДС, Сатурн управител на асцендента дълготрайност ли може да значи, или проблеми? И ме притеснява Марс в 7 с квадрат към Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Юли 30, 2013, 12:40:30 pm »
Както знаете, няма идеална елекция.  :blink:

Ако говорим за сключване на брак, желателно е да има хармоничен аспект между у1 и у7, а също бенефици по ъглите  или поне в хармоничен аспект с Асцендента, Луната да е растяща, в благоприятен знак (и накшатра) и да й предстоят благоприятни аспекти.

Според индийската астрология Луна в накшатра Пурва Пхалгуни и Уттара Пхалгуни (от 8 гр. Дева до края на знака) се счита за подходяща за такива мероприятия (брак, сватби, удоволствия, празнични мероприятия), доколкото с това е свързано основното значение на тези две лунни стоянки. Но Уттара Пхалгуни и по-добра.

В момента нямам астрологична програма и не мога да определя кой титхи (лунен ден) се пада, но желателно е новолунието да премине и Луната да е започнала да се вижда в небето – обикновено това става в Тритйа, т.е. трети лунен ден. За тази карта не съм сигурна дали Луната ще е видима. Накшатра Читра, т.е. градусите, в които се намира Венера, също е много подходяща – тук може да изберем и място за Луната, т.е. да има съвпад с Венера.

Ако изберем Луна по в началото на Везни, ще има секстил с Марс, но същевременно дисхармоничен аспект с Плутон и Уран, така че по-добре да е по към трета декада на знака.

В избраната карта Луната е в Уттара Пхалгуни (добра накшатра), но по западните правила е без курс. И според мен ще е още невидима в небето, непосредствено след новолуние (което следва да се избягва).

Иначе петък – ден на Венера – е подходящ. Следва да се избягват вторник и събота, макар че повечето сватби се правят в съботитите, никой не го е грижа за елекции, а гледат да е удобно за всички сватбари – да е в почивен ден.

Да, квадрата между Марс и Сатурн, ако не може да се избегне, поне бих го разкарала по-далеч от ъглови домове и Сатурн да не е в кулминация – основно правило в елективната астрология, което трябва да се спази.

Ако не може да се смени денят, бих избрала друг час. Екзалтиралия Юпитер може да го турим и другаде, въпросът е да няма Марс или Сатурн по оста 1/7 дом. Юпитер няма значение къде ще се дуе  ;D, по-важно е да тушираме аспекта между Марс и Сатурн.

Според индийците в брачна елективна карта е желателно да няма планети в 7 дом, било то и бенефици. А като се отчете прецесията, оста АС/ДС попада в мутабелни знаци и Юпитер в сидерични Близнаци в 7 дом не знам доколко е благоприятен.

Освен това накшатра Пурва Ашадха на Асцендента не е много подходяща за сватби, по-скоро за не чак толкова приятни дейности.

« Последна редакция: Юли 30, 2013, 12:54:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Юли 30, 2013, 12:43:32 pm »
С две думи картата е подходяща така ли, а?

Когато реша да се задомявам, Лили, ти ще ми правиш елекцията като сватбен подарък!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #56 -: Юли 30, 2013, 12:43:52 pm »
Да помоля за малко помощ по тази дата, дали е подходяща? Качвам карта. На мен ми направи впечатление екзалтирала Венера и Юпитер на ДС, Сатурн управител на асцендента дълготрайност ли може да значи, или проблеми? И ме притеснява Марс в 7 с квадрат към Сатурн.
В тази карта Луната е без курс, а доколкото знам, в елективните карти не е желателно Луна без курс.

*

Нова

• 3491
« Отговор #57 -: Юли 30, 2013, 12:46:22 pm »
Аха, Лилито е дописвала. Но и това с часа е малко плаващо май, а? И ще е доста трудно да се предвиди съвсем точен час. Ако закъснеят гостите от предходното тържество например с поздравленията...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #58 -: Юли 30, 2013, 12:47:52 pm »
Часът от елективната карта, който се избере, трябва да съвпада с времето, когато се каже първото "да". Поне така пише в книгите на Марион Марч.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Юли 30, 2013, 12:50:37 pm »
С две думи картата е подходяща така ли, а?

Не бих казала, евентуално бих сменила часа.

Дори ако гледаме по западните правила, Луната е в 8 дом, без курс.

Сатурн в тази карта е управител на АС и така на фокус излиза квадратът му с Марс в 7 дом.

ПП. Тази карта от астролог ли е правена?  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.