Здравей Гост

Практикум

• 303 Отговора
  • 33439 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Практикум
« Отговор #100 -: Октомври 02, 2010, 09:29:38 pm »
Джаганатха Хора, но на този компютър нямам инсталирани астрологични програми.
В астро.кома има опция за изчисляване на прецесията (по Лахири), а след това гледам позициите в Д9 и Д10 по една табличка с градуси.

В навамша позициите са:
Лагна Риби, Меркурий и Раху в Лагна
10 дом в Стрелец
Луна, Слънце и Юпитер в 9 дом, в Скорпион
Марс във Везни в 8 дом
Венера и Сатурн във Водолей в 12 дом

Позиции в дашамша:
Лагна в Лъв, Меркурий в Лъв
Марс във Водолей в 7 дом
Раху в Скорпион в 4 дом, Кету в Телец в 10 дом
Слънце в Стрелец в 5 дом
Луна и Юпитер в Овен в 9 дом
Сатурн във Везни в 3 дом
Венера в Рак в 12 дом

В Раши (Д1) У1 и У10 е Юпитер, затова позицията му във варгите придобива особена важност. У5 в Раши е Луната, а този дом също се свързва с интелектуалната дейност и обществения престиж.
Меркурий е в падение в Риби, но в Раши е в кендра спрямо Луната и това донякъде анулира падението. В Навамша той е варготама и също е разположен в Лагна, при това в съвпад с Раху, което по принцип дава остър интелект. Но позицията му в Риби предполага, че умът по-скоро е философски, с хуманитарна насоченост.

Основно в двете производни карти е, че се повтаря ъгловата позиция на Меркурий и възлите, а също позицията на Луната и Юпитер в 9 дом. Слънцето в Д10 също е силно поставено и получава аспект от Юпитер.
Има връзки между 1ви, 5ти, 9ти и 10ти дом, които по принцип предполагат добра кариера и престижна работа или работа, свързана със статус, известност, добро име в обществото.
Първото ми предположение беше за интелектуален труд или свързан с някаква изследователска (или духовна) дейност. Западната карта не ми "проговори".

« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 09:35:00 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #101 -: Октомври 02, 2010, 09:47:13 pm »
Това е твоят метод. Индийската ти "говори", явно има защо, но все пак новото е предизвикателство, още повече ако имаш достатъчно добре развита интуиция. Човек, който има качества за астролог, може да "чуе" всяка една карта, независимо по коя система е построена. Е,да, по-трудно ще е, спор няма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Октомври 02, 2010, 09:53:56 pm »
Със западна се занимавам доста по-отдавна, с индийска от две или три години само.
Но снощи именно класическите правила от западната астрология ме объркаха, а ако се следваха модерните правила (сатурнов знак на МС, Венера и Меркурий около АС, Меркурий У3 и У6) намирането на отговор щеше да е много по-лесно и бързо. Понякога сами си усложняваме живота.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #103 -: Октомври 02, 2010, 10:11:40 pm »
В картата на Абракадабра нещата са доста буквални- Слънце (У5-деца,творчество,своб.проф.) в тригон с Юпитер в 6 дом, който е У9-преподаване и издателства.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #104 -: Октомври 02, 2010, 10:18:37 pm »
Тъй,тъй,макар че има и други възможности и астрологът много често може да види потенциала, ама кое точно от него индивидът е развил/оползотворил, е трудно да се каже ,особено без да се види лично човекът или без да се използва медитация.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Октомври 02, 2010, 10:25:37 pm »
Малцина са астролозите, които използват медитативни техники при анализа на някой хороскоп.
Да не говорим за това какви неверници се срещат и сред тях. Да си практикуващ астролог все още не означава нищо, ако липсва духовна ориентация, осъзнатост, дълбочина. От друга страна, границата между духовната ориентация и фанатичното следване на дадено окултно учение, гуру манията понякога е много тънка.
Що се отнася до тъй коментираните духовни нива, и аз споделям мнението, че е трудно да се определи нивото на развитие на даден човек само въз основа на радикса без да се използват помощни техники и без да си имал личен контакт с този човек. В наталната карта се виждат различни варианти и възможности, но трудно е да се предвиди изборът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #106 -: Октомври 02, 2010, 11:42:58 pm »
Относно мъжа, чиято карта качих снощи (професия):
1.учител в младите си години
1.университески преподавател в зрелите
3.сега учредител и председател на организация, от която изкарва добри пари
4.пак сега пише книги по педагогика

има ли семейство и деца и знаеш ли какъв е като родител и съпруг /ако има/??

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Октомври 02, 2010, 11:48:40 pm »
Според мен е заложено като вероятност или да му се налага да отсъства често, или да не успява да посвети достатъчно време на семейството поради естеството на работата си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #108 -: Октомври 03, 2010, 12:08:13 am »
Със западна се занимавам доста по-отдавна, с индийска от две или три години само.
Но снощи именно класическите правила от западната астрология ме объркаха, а ако се следваха модерните правила (сатурнов знак на МС, Венера и Меркурий около АС, Меркурий У3 и У6) намирането на отговор щеше да е много по-лесно и бързо. Понякога сами си усложняваме живота.  ;D

Той и Док има Венера и Меркурий на асц., но доколкото знам не е учител.  :blink: Не разбирам нищо от ведическа астрология, но по западната ако реши човек да избере преди да е кандидатствал ВУЗ, може да види много алтернативи.....дори и това, което ама хич не може да ти го роди фантазията. Я виж, колко много варианти изброихме ние, пък то било толкова простичко - по Юпитер в 6 дом може да си даде и учител, и университетски преподавател.

« Отговор #109 -: Октомври 03, 2010, 12:11:40 am »
до сега - много студено, няма дори близко до истината
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Abrakadabra

• *
  • 85
« Отговор #110 -: Октомври 03, 2010, 12:12:42 am »
Има само един брак от около 30 години. Има две деца- момче и момиче. Често пътува в чужбина, през младостта си - от детството досега, е местил местожителството си няколко пъти, вкл и в чужбина. Грижовен съпруг е. Децата му вече са самостоятелни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Октомври 03, 2010, 12:17:39 am »
Има само един брак от около 30 години.

Това потвърждава тезата за Кету в 7 дом в раши или навамша.
Имам си и аз такава позиция, чак се зарадвах.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #112 -: Октомври 03, 2010, 12:20:02 am »

Ти ни утрепа, напрао.... ;D Да няма кръчмичка тоз чиляк.....Нептун на асц., Слънце и Венера в Риби. Или пък той да е моряк, капитан на кораб. Като гледам ...СЛВ е в 9 дом, а Венера е на К3...си гур и той пътешества нейде.....или пише - Мерка във 2 д. Вече не моем да мислим.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Октомври 03, 2010, 12:21:02 am »
Той и Док има Венера и Меркурий на асц., но доколкото знам не е учител.  

Зависи кои домове управляват, но по принцип не са достатъчни показатели.
С Меркурий в първи дом се срещат и добри оратори, и просто празнодумци. От Меркурий в 1 дом в опозиция или квадрат с Юпитер, особено ако има аспект и с Марс, може чак да те заболи главата.

ПП. Док е с Венера и Юпитер в Риби в съвпад с АС и Нептун на МС и има завършена Духовна семинария.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Октомври 03, 2010, 12:26:46 am »
Нямам представа, Крис. Вместо минорни аспекти за доуточняване използвам джйотиш техники.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #115 -: Октомври 03, 2010, 12:33:47 am »

ПП. Док е с Венера и Юпитер в Риби в съвпад с АС и Нептун на МС и има завършена Духовна семинария.  ;)

Аз си мислех, че Мерка е в 1 дом. Забравила съм.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Октомври 03, 2010, 12:38:07 am »
Аз си мислех, че Мерка е в 1 дом. Забравила съм.  :blink:

Да, но не е в знака на АС, по-навътре е в първи дом.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Октомври 03, 2010, 12:46:35 am »
Стреличке, по предложената от теб карта първото ми хрумване (нямах време да се задълбочавам в анализите) е да не би работата му по някакъв начин да е свързана с някакъв тип посредничество, консултантска дейност? МС е във Везни, Венера е силно поставена (в екзалтация, 3 дом), а господарят на АС е в 7 дом, в меркуриев знак. Венера се намира в един знак със Слънцето, което по принцип прави личността по-харизматична. Плутон и СЛВ във Везни, разположени близо до МС в картата, предполагат, че в професията му може да е важно умението да въздейства чрез комуникация, ако да речем, заема отговорна позиция в някой отдел продажби или отдел ключови клиенти. Всъщност, доколкото виждам, МС попада точно върху мидпойнта Плутон/възел. Меркурий изгрява преди Слънцето и има тригон с Юпитер (господаря на АС), управлява 9ти и 7ми дом. Как е с чуждите езици? Също така мисля, че би могъл да бъде и добър финансов консултант (дилър) в компания, която се занимава с инвестиционно посредничество, например.
« Последна редакция: Октомври 03, 2010, 12:53:09 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #118 -: Октомври 03, 2010, 12:58:44 am »

Ти ни утрепа, напрао.... ;D Да няма кръчмичка тоз чиляк.....Нептун на асц., Слънце и Венера в Риби. Или пък той да е моряк, капитан на кораб. Като гледам ...СЛВ е в 9 дом, а Венера е на К3...си гур и той пътешества нейде.....или пише - Мерка във 2 д. Вече не моем да мислим.  :P

не,не,не
пропускате нещо ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #119 -: Октомври 03, 2010, 01:02:46 am »
ми, айде не ни мъчи повече  :wub:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.