Здравей Гост

Практикум

• 303 Отговора
  • 33312 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Практикум
« Отговор #260 -: Октомври 11, 2010, 11:33:10 pm »
По принцип когато вече се знае отговорът, винаги може да се намери потвърждение на случилото се в солара.
Индикации за ранна загуба на родител (бащата) трябва да има заложени в радикса.
В случая транзитът на Сатурн през Слънцето (естествен сигнификатор на бащата) и Меркурий (управител на ИЦ в картата) е донесъл събитие, свързано с мъж, авторитет, глава на семейство (с оглед позицията на Слънцето в радикса). Транзитите обаче само отключват тайминга, докато за самото събитие трябва да има указания по дирекции и други предиктивни техники.

мерси Лили за разясненията....по-рано гледах дирекциите има дирекционен Меркурий на К11, която е К8 на бащата на мйака ми....това сигурно не е достатъчно.....
Майка ти имала ли е трудни отношения с баба ти, т.е. нейната майка?
ами след случилото се да...доста трудни...
пак БЛАГОДАРЯ.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #261 -: Октомври 11, 2010, 11:50:16 pm »
По принцип Луната е сигнификатор на майката и съвпадът й с два малефика (Раху и Сатурн) би трябвало повече да засегне майката, не толкова бащата. Но Луната при индийците символизира и натива (майка ти).
Между другото, майка ти има ли стомашни проблеми или гинекологични? Била ли е оперирана "по женски"? Препоръчително е редовно да ходи на профилактични прегледи.
Сега като гледам позициите по сидерал, Луната и Юпитер стават марака планети, т.е. имат свойството да причиняват зло, смърт, раздели. Луната управлява 2 дом, а Юпитер управлява 7 дом и се намира във втори. Юпитер е силно поставен - в знак на екзалтация, но е ретрограден и това доста променя влиянието му в хороскопа. А Юпитер аспектира Слънце/Меркурий и Луна/Раху/Сатурн. Марс най-вероятно също се причислява към тях, т.к. се намира в 7 дом (и управлява 6ти).
В Индийската астрология бащата е представен от девети дом, а Слънцето е естественият му сигнификатор. В картата на майка ти управителят на 9 дом е ретрограден Сатурн (и съуправител на 8ми), намира се в 6 дом (един от трудните домове - "болести, врагове, препятствия") в съвпад с Луната (марака) и малефик (Раху) в знака на неприятел (в сидералния Скорпион, управляван от Марс). Марс се намира в сидералния Стрелец (7 дом), хвърля аспект към Слънцето (сигнификатор на бащата) и Меркурий (управител на Лагна и 4 дом), т.е. буквално можем да го интерпретираме като ранна загуба на близък от семейството, която оставя дълбок отпечатък и върху родената (Меркурий управлява Лагна).
Интересно е да си види по време на кой планетен период се случва това неприятно събитие, но за това ми трябват точни данни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #262 -: Октомври 12, 2010, 12:28:33 am »
мерси Лили за подробното тълкуване....
с баба ми са имали тежки отношения, но сега са ок....или поне така изглежда...
майка ми има проблеми със стомаха пие ранитидин или фамотидин, а "женски" операции няма..
часа на ражадане не е точен..приблизителен е....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #263 -: Октомври 12, 2010, 12:32:12 am »

Значи и АС е ориентировъчен?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #264 -: Октомври 12, 2010, 04:36:17 am »

Значи и АС е ориентировъчен?  :-\
ами не съм сигурна дали е последните градуси на Близнаци или първите на Рак..баба ми ми каза кръгъл час, но по спомени нали винаги има отклонение.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Октомври 12, 2010, 04:45:34 am »
ами не съм сигурна дали е последните градуси на Близнаци или първите на Рак..

Ако е така, няма никакъв проблем  :blink: - и в двата случая за мен остава в сидерални Близнаци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #266 -: Октомври 12, 2010, 04:53:56 am »
ами не съм сигурна дали е последните градуси на Близнаци или първите на Рак..

Ако е така, няма никакъв проблем  :blink: - и в двата случая за мен остава в сидерални Близнаци.
Лили ако все още ти е интересно или ти се занимава...мога да ти пратя данните на лично съобщение...но пък не искам да натрапвам или да ставам нахална...
аз като все още начинаеща изследвам разни неща, но не мога да бъда компетентна .....  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #267 -: Октомври 12, 2010, 05:06:26 am »
Прати ми ги на лични, ако искаш, а пък аз ще видя, когато мога, какви дирекции е имала тогава и в какъв планетен период е била.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #268 -: Ноември 17, 2010, 04:43:23 pm »
Задачка.
Ако имате желание познайте с какво се занимава личността с тази карта, всичко, което може да се каже за него - мъж. :blink: Без час е.    

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Asol

• 4140
« Отговор #269 -: Ноември 17, 2010, 05:37:48 pm »
Със самочувствие, енергичен, целеустремен, проницателен, сангвинистичен темперамент, не обича рутината, естет.
Интересно, когато Плутон е бил в опозиция на Сатурн какво е било проявлението ?
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 06:21:04 pm от Asol »

*

Uran

• 6041
« Отговор #270 -: Ноември 17, 2010, 06:31:14 pm »
Koмуникативен, отворен, възможно е да има някакви стагнации в люб. живот поради завишени критерии или пък все да не му "достига" такава. Има стремеж към израстване в йерахията.
Склонна съм да мисля, че работи в държ. администрация, съд, избщо институция.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #271 -: Ноември 17, 2010, 06:37:40 pm »
Интересно, когато Плутон е бил в опозиция на Сатурн какво е било проявлението ?

После ще ти кажа. ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #272 -: Ноември 17, 2010, 06:45:50 pm »
В картата има много точен голям тигон във въздушни знаци, в него са включени Уран, Луна и Сатурн. Уран е доста аспектиран. Според мен се занимава с някакъв вид комуникации, електричество, компютри, но не мисля, че е приказлив или дърдорко.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

nerealna

« Отговор #273 -: Ноември 17, 2010, 06:48:55 pm »
да не е архитект ...

*

Asol

• 4140
« Отговор #274 -: Ноември 17, 2010, 07:15:01 pm »
Съпругата му, ако има такава или типа жена, която харесва сатурниански или ураниански тип ли е ?  :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #275 -: Ноември 18, 2010, 04:38:58 pm »
Слънце, какво стана със задачката ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #276 -: Ноември 18, 2010, 04:47:03 pm »
Не прилича на карта на изпълнител, нали.  ;D

Уикипедия

Асол, на въпроса ти - когато е почти точна опозицията на Плутон с натален Сатурн взима Оскар, март 2003 година; в Уики-то е грешно посочена предната, проверих; За съпругата все още не съм открила инфо. Два пъти се е женил и развеждал с нея.  

*

Asol

• 4140
« Отговор #277 -: Ноември 18, 2010, 04:58:04 pm »
 ;D Ама ти ни въведе в заблуда. :angry: :rolleyes: :P Защо не е при практикума за популярните личности ?  ;D Нормално е да го изкараме държавен чиновник, който катери стълбицата към успеха.  ;D Аз не съм писала предположение за професия, защото не ми проговори картата в тази насока. Обаче няма и начин да го знаем какъв е като човек и сега се чудя уцелила ли съм някакви черти от характера или не ?  :-\
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 05:04:19 pm от Asol »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #278 -: Ноември 18, 2010, 05:03:41 pm »
Мисля, че си уцелила. Има достатъчно писано за него и личния му живот.

Нарочно го направих, за да не е ясно от самото начало, че е известен. Правя го за втори път между другото.  ;D

Уран се насочила и за проблемните отношения също! А предположението на Кали, че не е дърдорко ме усмихна, но кой би си помислил с този Мерк друго.  ;) Отбелязала е Уран колко важен е при него.

Картата му за мен говори за агресивност и нестандартност, скандално поведение, провокативна личност, но трудно бих го свързала с някакъв вид изкуство, признавам. Има съвсем лек намек в тази посока. Разбира се, още по-трудно е, защото нямаме час. Никъде не открих за съжаление.    

Но пък се затвърждава тенденцията на падналите Венери в изявите на сцена и въобще талантите.
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 05:34:42 pm от sunrain »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #279 -: Ноември 18, 2010, 05:26:04 pm »
Sunrain, браво за задачката, много са полезни подобни упражнения  :clap:
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.