Здравей Гост

дебелеенето

• 47 Отговора
  • 7739 Прегледи
*

Skarlet

Re:дебелеенето
« Отговор #40 -: Август 03, 2009, 11:48:14 am »
И на мен ми допадна идеята на Скарлет за тъй наречената лунна диета.  :)
Но цял ден нищо да не се яде и да караш само на чай и минерална вода... Бих предпочела диетата да включва и плодове. Дали е допустимо?

Лиленце,Небесна също ще го потвърди,но никога едно гладуване не бива да започва отраз.Нужна е постепенна подготовка на организма за гладуването.Затова,когато аз я започнах,една седмица преди първото гладуване на Пълнолуние намалих количеството храна,ограничих сладките,тестени и мазни храни.Трябва да се пие повече вода,защото тя разгражда мазнините,както и чая.Англичаните не са прости с тяхното пиене на чай. Като се подготви организма,на Пълнолунието или Новолунието се гладува по-лесно.При първото гладуване няма да е лошо да се хапват пресни плодове,защото въпреки подготовката,за някои хора е трудно.Но при следващото гладуване вече няма да е проблем човек да издържи на пълен глад-само на вода и билков чай.

*

Skarlet

« Отговор #41 -: Август 03, 2009, 11:55:13 am »
Мисля, че от гена за добро или за лошо отърване няма.

И аз съм на същото мнение.

Гена си е ген,спор няма.Обаче има голямо значение и начина ни на живот,както и средата в която живеем и работим.Така че,не оставяйте всичко в ръцете на гена.  ;D

*

ga3l

« Отговор #42 -: Август 03, 2009, 12:47:38 pm »
Гена си е ген,спор няма.Обаче има голямо значение и начина ни на живот,както и средата в която живеем и работим.Така че,не оставяйте всичко в ръцете на гена.  ;D

Така е, да! Oсвен гени, нерядко от родителите си наследяваме и неправилно хранене и нездравословен начин на живот като цяло.

Сега като се замисля мойто напълняване може да се дължи и на гена, който причинява напълняването на бившите пушачи ..  :P

А за лунната диета доколкото разбрах не е нужно да се гладува целия ден, а трябва да се съобрзим с часа, в който Луната влиза във фаза ..  Примерно сега на 6 август в 03:55 ч. започва пълнолудието., т.е гладуването започваме тогава  - до 03:55 на другия ден ..  ::)    Аз мисля като начало да се пробвам само на пълнолудията ..  :P 

Интервю с жена, която спазва тази диета вече 30 години ..  ???

*

Skarlet

« Отговор #43 -: Август 03, 2009, 01:06:07 pm »
Така е, да! Oсвен гени, нерядко от родителите си наследяваме и неправилно хранене и нездравословен начин на живот като цяло.

Сега като се замисля мойто напълняване може да се дължи и на гена, който причинява напълняването на бившите пушачи ..  :P

А за лунната диета доколкото разбрах не е нужно да се гладува целия ден....

Моята майка,Бог да я прости,също готвеше нездравословно.Но това можем да променим ние.  ;D А здравословният начин на живот не изисква ли и спокойствие? А него как ще постигнеш? Хайде,помислете върху това.  ;D

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #44 -: Август 03, 2009, 03:53:08 pm »
...А здравословният начин на живот не изисква ли и спокойствие? А него как ще постигнеш? Хайде,помислете върху това.  ;D

Нарк'отици?  ;D :P
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Skarlet

« Отговор #45 -: Август 03, 2009, 03:56:22 pm »
...А здравословният начин на живот не изисква ли и спокойствие? А него как ще постигнеш? Хайде,помислете върху това.  ;D

Нарк'отици?  ;D :P

Стига,деее! Имах предвид,че трябва да променим съзнанието.Да се научим да примаме това,което не можем да променим и да променяме това,което можем,т.е. себе си.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #46 -: Август 03, 2009, 04:02:14 pm »
Абсолютно съм за! Към спокойствие се стремя от доста време...Малко трудно се получава обаче във забързания градски живот. Може би трябва да развием отново отшелничеството   ;)
Прадядо ми цял живот е бил на село, камъни е вадил от земята, и си е живял спокойно...за това (да е жив и здрав) в момента е на 97 години!
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Skarlet

« Отговор #47 -: Август 03, 2009, 04:44:43 pm »
Аз имам мечта-да си купя хубава каравана или къщичка на колелца,да си я закарам на селото на баба/там е била къщата й,а сега мястото е мое/ и да си живея там.Мястото е до боровата гора и до язовира в Долна Диканя.Чудничко! Трябва ми само едно лаптопче и семейството.  ;D