Здравей Гост

Марс

• 125 Отговора
  • 22554 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Марс
« Отговор #60 -: Август 08, 2009, 08:52:34 pm »
 ;D при подопечните на марс задии и асценденти ( 1-2 управител  няма значени)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #61 -: Август 08, 2009, 08:57:34 pm »
...вероятно трябва да се търсят по Слънце  ;D и по управител на 5 и 7 дом  :) Или пък по управителя на Марс  :-\

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Август 08, 2009, 09:06:20 pm »
А теб ухажорите сигурно те намират в дома или ги каниш у вас (изхождам от позицията по 4-ти дом)? А случвало ли ти се е някой от родителите ти да те сватосва? Просто питам. ;D ;D ;D

По тази логика просто не ми става ясно, ако Марс е в 1-ви дом къде се предполага, че могат да бъдат срещнати бъдещите ухажори.  ;)

Ами по тази логика се предполага, че те ще идват при теб.

*

Helo

« Отговор #63 -: Август 08, 2009, 09:09:59 pm »
Ами по тази логика се предполага, че те ще идват при теб.

Ами те и да идват при мен полза няма. Тези мъже, които аз харесвам обикновено аз ги преследвам и то безуспешно.  ;) Не знам дали това има връзка със Сатурн и това, че е в съвпад с Марс. По принцип този съвпад би трябвало да помага ... или греша?  ???

Между другото, ето какво прочетох за този съвпад:  ;D

In your romantic pursuits, you easily play the roles of both prey and predator. You carefully evaluate the partner's line of least resistance in order to decide which techniques you will use. The remark 'pursued until you caught the pursuer' is descriptive of your method. - Трябва вече да прилагам този метод.  ;D  ;D

http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/mars-conjunct-saturn.php
« Последна редакция: Август 08, 2009, 09:21:57 pm от Helo »

« Отговор #64 -: Август 08, 2009, 09:50:35 pm »
Така или иначе този съвпад ще има отношение към начина, по който изразяваш еротичната си и сексуална енергия. А щом двете планети са в един знак, това означава, че имаш строго фиксирано разбиране по този въпрос. При мен нещата са по-сложни - Венера е в Риби и в 3-ти дом. РиБи е воден и чувствен знак. За Венера в трети дом казват, че завързва флиртове на пътя, на учебната/студентската скамейка или предпочита интелектуални персонажи.  Докато Марс е във Везни и в 10-ти дом. Везните са изтънчени, но малко хладни и безпристрастни. Държат на красотата, хармонията, етикецията и вежливите обноски. С Марс в 10-ти дом предпочитам мъже с високо обществено положение, сериозни (дом на Козирога). Обаче често попадам на работохолици....Имала съм и служебни романи - срещам ги по работа.

А теб ухажорите сигурно те намират в дома или ги каниш у вас (изхождам от позицията по 4-ти дом)? А случвало ли ти се е някой от родителите ти да те сватосва? Просто питам. ;D ;D ;D
Марс в 4 дом  и особено ако Скорпион е на върха на 4 дом но и само Марс е достатъчен за скандали и въобще неразбирателство в родия дом .Агресивни родители или родител.Опити за сватосване и подобни за това е точно така.И двамата ми родители са с Плутон на асцендента.А относно мъжете  нещата се въртят около родния дом.Винаи съм имала отношения с мъже със силнно влияние на Скорпион.А по отношение на съвпада пак подчертавам че според мене е важно къде се намира.Според Аройо при Венера и Марс в един и същи знак неизбежно има огромен интерес към другия пол.Налице е способност за привличане на другия пол,но не винаги има силен сексуален импулс.Силана потебност от взаимодействие с другия пол,не е задължително да е сексуално.Съвпада е не само емоционално-сексуален налице е огомно емоционално и естетическо удолетвоение  при занимания се с изкуство.
Май стана дълго ако някой го интересъват подробности ....... по темата може да се пише доста......
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Август 08, 2009, 10:23:10 pm »
Опити за сватосване и подобни за това е точно така.

Просто изказах предположение, без да бъда сигурна.

Цитат
Съвпада е не само емоционално-сексуален налице е огомно емоционално и естетическо удолетвоение  при занимания се с изкуство.

Интересът към изкуството се подразбира, щом е намесена Венера. Предполагам, че те влече драмата, заради Венера в Скорпион.

« Отговор #66 -: Август 09, 2009, 08:43:10 am »
Опити за сватосване и подобни за това е точно така.

Просто изказах предположение, без да бъда сигурна.

Цитат
Съвпада е не само емоционално-сексуален налице е огомно емоционално и естетическо удолетвоение  при занимания се с изкуство.
[/
Интересът към изкуството се подразбира, щом е намесена Венера. Предполагам, че те влече драмата, заради Венера в Скорпион.

Сватосването не е най точно казано но в най общи линии да .По точно отношение към и със мъжете и връзките ми (дори и не по мое желание)
а Венера в Скорпион тя по принцип не е сексуална плаета но в Скорпион е много много сексуално ориентирана.Там е наранена и съвпада с Марс втори път е наранена.А моята е и ретрогадна ...Арой пише (а аз като притежател на такава Венера го птвърждавам)че такива хора са много антисоциални ,дори и да не им личи и не могат да изпитват емционално щастие.Намират отдушник в изкуството.Жените (за мъжете не знам )привличат насилие(не е задължително да е на  физическо ниво).Появят ли се интимни отношения ватите на ада се отварят.....подобно е на напрегнат аспект на Венера Плутон.Всичко това е причина за личностна трансформация.То това и е символа на Скорпион тансформация.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Август 09, 2009, 01:31:31 pm »
Венера не е сексуална планета? А каква е? Асексуална?

По въпроса за най-разпространените заблуди в модерната астрология може да се говори много...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Август 09, 2009, 02:50:43 pm »
В Индийската астрология Венера и 7 дом се свързват със секса и удоволствието. Марс е сигнификатор на първичната енергия, жизнеността, борбеността, куража, а оттам - и мотивацията ни да действаме.
В модерната астрология Марс се свързва с първичната сексуална енергия, т.е. с нашето либидо. Венера също се свързва със сексуалността, но не в нейния "суров" вид, а социализирана, т.е. повлияна от естетичните ни предпочитания, ценностната система и стандартите, наложени във и от обществото.

В съвременната западна астрология ролята на Венера впоследствие се изопачава, след като планетата се приема за сигнификатор на брака  и партньорските отношения. Докато всеки, който поне малко е запознат с древногръцката митология, би трябвало да знае, че Афродита няма афинитет към брака като такъв. Основният й принцип е "наслада от моите сетива" в най-широкия смисъл на понятието - от чувствените плътски удоволствия до най-висшата естетична наслада (музика, поезия, изкуство, красота...).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #69 -: Август 09, 2009, 03:14:55 pm »

По въпроса за най-разпространените заблуди в модерната астрология може да се говори много...
Израза сексуана планета не е съвсем точен.Имах предвид че Венера е свързана с емиционалните нужди.
Това е от Аройо и на други места съм го чела.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #70 -: Август 09, 2009, 03:26:21 pm »
В Индийската астрология Венера и 7 дом се свързват със секса и удоволствието. Марс е сигнификатор на първичната енергия, жизнеността, борбеността, куража, а оттам - и мотивацията ни да действаме.
В модерната астрология Марс се свързва с първичната сексуална енергия, т.е. с нашето либидо. Венера също се свързва със сексуалността, но не в нейния "суров" вид, а социализирана, т.е. повлияна от естетичните ни предпочитания, ценностната система и стандартите, наложени във и от обществото.

В съвременната западна астрология ролята на Венера впоследствие се изопачава, след като планетата се приема за сигнификатор на брака  и партньорските отношения. Докато всеки, който поне малко е запознат с древногръцката митология, би трябвало да знае, че Афродита няма афинитет към брака като такъв. Основният й принцип е "наслада от моите сетива" в най-широкия смисъл на понятието - от чувствените плътски удоволствия до най-висшата естетична наслада (музика, поезия, изкуство, красота...).

Аз не искам да споря може и да не съм права опирайки се на съвременни автори.Чела съм девногръцка митология.Естествено че Венера в митологията не се е интересувала от брака .Въпроса ми е по точно се чудя нали е упавител на 7 дом на партныорските отношения
също така и на 2 материалните притежания.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #71 -: Август 09, 2009, 03:37:22 pm »

Сега се сетих че съм срещала нещо за модерната астрология пак при Аройо в негова книга пишеше,че обществото еволюира съответно и с астрологията трябва да се случи същото.(не е пред мене да цитирам точно но ако се наложи ще потърся)
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Helo

« Отговор #72 -: Август 09, 2009, 03:53:34 pm »
В съвременната западна астрология ролята на Венера впоследствие се изопачава, след като планетата се приема за сигнификатор на брака  и партньорските отношения. Докато всеки, който поне малко е запознат с древногръцката митология, би трябвало да знае, че Афродита няма афинитет към брака като такъв.

Хм!  ::) А не мислите ли, че трябва да се обърнем към по-древните вярвания и божествата, с които хората в древността са свързвали планетата Венера, за да я разберем по-добре?

В повечето случаи става въпрос за богиня и тя е олицетворение на женската сила. Също и на войната.

Пак давам пример с Инана, защото нали шумерската цивилизация засега се смята за най-древната

А при индианците в Америка Tlahuizcalpantecuhtli е богът на планетата Венера - утринната звезда. Смятан е за опасен и отмъстителен бог и е бил свързван с Кетцалкоатл. Смята се, че той наранявал хората със своите копия. Влияел върху водата като причинявал суша, върху дъжда, като правел така, че да спре да вали.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tlahuizcalpantecuhtli

« Последна редакция: Август 09, 2009, 04:32:25 pm от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #73 -: Август 09, 2009, 04:05:31 pm »
Случайности в живота, както знаем  няма, така че за добро или за лошо хората е трябвало да се срещнат. ::)

...дали ?!

Сигурен/сигурна бъди! ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Август 09, 2009, 04:21:20 pm »
Въпроса ми е по точно се чудя нали е упавител на 7 дом на партныорските отношения

По втори дом не са само материалните притежания. Тук са нашите ценности, таланти, нашият енергиен запас, умението да си осигуряваме всичко необходимо за съществуването ни, както и начинът, по който го набавяме. Усещането за собствена стойност също можем да свържем с 2 дом, умението да ценим това, което имаме (материални, духовни и енергийни ресурси) и да му се наслаждаваме. Всъщност всеки астрологичен дом е тясно свързан с отсрещния, по този начин те взаимно се допълват. Някои астролози разглеждат домовете и знаците по двойки полярности, а не изолирано един от друг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Август 09, 2009, 04:25:49 pm »
[ Всъщност всеки астрологичен дом е тясно свързан с отсрещния, по този начин те взаимно се допълват. Някои астролози разглеждат домовете и знаците по двойки полярности, а не изолирано един от друг.

намирам този принцип за  много верен и неведнъж съм го срещала в действие :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #76 -: Август 09, 2009, 04:59:19 pm »

Сигурен/сигурна бъди! ;D

Аз като човек с асцендент Дева, трудно мога да бъда напълно сигурна в нещо, ако логично и фактически въртейки го и сучейки от всички страни, не съм видяла в действие от собствен опит, че  работи.  Обезателно трябва да е минал е "теста" на 100-те кладенеца,  ;D :P Ако "формулата" се е доказала на практика на 100 процента, шъ повярвам. :P Досега има известни корелации, но те не са достатъчна статистическа извадка за 100-те процента. Може да имам Марс в Риби и Нептуня да ме хвърля понякога в "морето", но логическия и аналитичния подход при мен е на първо място. Пък и Меркурия ми заема важно място в картата.

П.П. Не знам дали има човек, който се чувства напълно сигурен за каквото и да става въпрос.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #77 -: Август 09, 2009, 05:18:44 pm »

Сигурен/сигурна бъди! ;D

Аз като човек с асцендент Дева, трудно мога да бъда напълно сигурна в нещо, ако логично и фактически въртейки го и сучейки от всички страни, не съм видяла в действие от собствен опит, че  работи.  Обезателно трябва да е минал е "теста" на 100-те кладенеца,  ;D :P Ако "формулата" се е доказала на практика на 100 процента, шъ повярвам. :P Досега има известни корелации, но те не са достатъчна статистическа извадка за 100-те процента. Може да имам Марс в Риби и Нептуня да ме хвърля понякога в "морето", но логическия и аналитичния подход при мен е на първо място. Пък и Меркурия ми заема важно място в картата.

П.П. Не знам дали има човек, който се чувства напълно сигурен за каквото и да става въпрос.

И аз ги премислям много нещата , пък и меря и тегля постоянно( Сатурн на Асц.; Луна в Дева, Мерк. господар на хороскопа), но от личен опит знам, че случайни срещи в живота няма.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #78 -: Август 09, 2009, 06:30:14 pm »
Въпроса ми е по точно се чудя нали е упавител на 7 дом на партныорските отношения

По втори дом не са само материалните притежания. Тук са нашите ценности, таланти, нашият енергиен запас, умението да си осигуряваме всичко необходимо за съществуването ни, както и начинът, по който го набавяме. Усещането за собствена стойност също можем да свържем с 2 дом, умението да ценим това, което имаме (материални, духовни и енергийни ресурси) и да му се наслаждаваме. Всъщност всеки астрологичен дом е тясно свързан с отсрещния, по този начин те взаимно се допълват. Някои астролози разглеждат домовете и знаците по двойки полярности, а не изолирано един от друг.
Не разбрах все пак как Венера не се интеесува от брак и партныоски отношения но е господар на тези домове .И в такъв случай коя планета отговаря за брака и т.н.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #79 -: Август 09, 2009, 06:47:10 pm »
Юпитер.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.