Здравей Гост

Марс

• 125 Отговора
  • 22548 Прегледи
*

Nebesna

Re:Марс
« Отговор #80 -: Август 09, 2009, 07:20:56 pm »
В древногръцката митология, Венера е наречена Афродита. Тя е почитана като даряваща изобилие, богиня на горите, спътница и добра помощница на плаващите по моретата. Афродита е и богиня на брака и даже на раждането....

В много от митовете Афродита е показана като суетна, раздразнителна и обидчива. Въпреки това, тя е една от малцината богове, които са женени, макар че често изневерява на мъжа си. Зевс се е опасявал, че нейната безмерна красота може да породи свади между боговете и я омъжва за Хефест - мрачния бог ковач -най- изкусния майстор и най-грозния сред боговете. ..... Нещастието да е женена за Хефест, я накарало да търси по-приятна компания в лицето на Арес, Адонис, Хермес и др. Хефест веднъж много остроумно я хванал в прегръдките на Арес, използвайки мрежа и завел всички други Олимпийски богове да им се присмиват, като накарал прелюбодейците да обещаят, че ще прекратят връзката си. Веднага щом ги освободил, те избягали и скоро забравили обещанието си. Афродита е и основната причина да започне Троянската война. И не само защото именно тя предлага Хубавата Елена на Парис, а и защото разпалва любовта му към нея. Нейна специалност е любовта, но не и романтиката. Тя по-скоро владее разпалването на похотта и ирационалната човешка страст.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B0

*

Helo

« Отговор #81 -: Август 09, 2009, 07:44:22 pm »
В древногръцката митология, Венера е наречена Афродита. Тя е почитана като даряваща изобилие, богиня на горите, спътница и добра помощница на плаващите по моретата. Афродита е и богиня на брака и даже на раждането....

Според вас защо богините, които олицетворяват планетата Венера и богините, които представляват Майката-Земя имат толкова общи неща помежду си? Ако Афродита е богиня на раждането, то Майката-Земя, независимо от това как се казва и в коя част на света и по кое време е почитана, също е богиня на раждането и името и се призовава по време на раждане, за да се получи помощта й. Ако Афродита е богиня на горите, то Диана не е ли също такава? Диана също се свързва с Майката-Земя, с горите, с дивите местности, с дивеча. Изобилие даряват всички богини, представляващи Майката-Земя. А Вулкан е женен едновременно и за Венера и за Майа - богиня, която се свързва с пролетта, раждането, топлината, смята се за богиня на Земята. И двата вида богини имат много общо.

По принцип покровителството над раждането е отредено за Майката-Земя. Но от нея се появяват всички земни чада, независимо от това дали са хора или други същества. Въобще, богините на плодородието са и такива на раждането. Това е според древните митове.

« Последна редакция: Август 09, 2009, 08:08:39 pm от Helo »

« Отговор #82 -: Август 09, 2009, 07:48:15 pm »
Юпитер.
А 7 дом той за какво ще е ?
След като Юпитер е за брака ?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Helo

« Отговор #83 -: Август 09, 2009, 08:20:14 pm »

От по-скорошните богини гръцката Хера е богиня на брака и раждането на деца. Защо едни и същи функции се разпределени между няколко богини?

« Отговор #84 -: Август 09, 2009, 08:28:40 pm »
Юпитер.

Юпитер е естественият сигнификатор на брака, защото управлява договорите, а бракът е правна форма.
Отговори си на въпроса защо 7-ми отговаря за откритите врагове.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Август 09, 2009, 08:50:05 pm »
Юпитер.

Планетата - господар на седми в твоята карта ще отговаря за първия брак....не си блъскай главата повече.

« Отговор #86 -: Август 09, 2009, 08:55:42 pm »
Юпитер.

Юпитер е естественият сигнификатор на брака, защото управлява договорите, а бракът е правна форма.
Отговори си на въпроса защо 7-ми отговаря за откритите врагове.
Няма да е лошо някой тук да пренапише отново основите на Астолоията очевидно е че има и по знаещи дори от утвъдените авторитети.Аз спадам към начинаещите и блаодаря за информацията която не се среща по книгите.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Nebesna

« Отговор #87 -: Август 09, 2009, 09:02:49 pm »
Според вас защо богините, които олицетворяват планетата Венера и богините, които представляват Майката-Земя имат толкова общи неща помежду си? Ако Афродита е богиня на раждането, то Майката-Земя, независимо от това как се казва и в коя част на света и по кое време е почитана, също е богиня на раждането и името и се призовава по време на раждане, за да се получи помощта й. Ако Афродита е богиня на горите, то Диана не е ли също такава? Диана също се свързва с Майката-Земя, с горите, с дивите местности, с дивеча. Изобилие даряват всички богини, представляващи Майката-Земя. А Вулкан е женен едновременно и за Венера и за Майа - богиня, която се свързва с пролетта, раждането, топлината, смята се за богиня на Земята. И двата вида богини имат много общо.

Ами щото са се борили за върховенство, предполагам! И между боговете и богините е имало междуособни войни. По принцип жената е носителка на живота въобще. Всяка от тях се е съревновавала за тази титла.

« Отговор #88 -: Август 09, 2009, 09:18:46 pm »
Няма нужда да се пренаписват основите на астрологията тук или някъде другаде. Просто има много за четене.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #89 -: Август 09, 2009, 09:38:37 pm »
Юпитер.

Планетата - господар на седми в твоята карта ще отговаря за първия брак....не си блъскай главата повече.
Да, съгласна съм с това.7 дом представя не само първия партньор,а представя типа партньор,от който се нуждае по принцип всеки.Колкото до Юпитер,аз не го разглеждам като сигнификатор на брака.Аурора предполагам,че има предвид узаконяването на брачния договор,тъй като Юпитер и Венера/като управители на 7 и 9 домове/ са планетите,касаещи и закона.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Август 09, 2009, 11:35:25 pm »
Не разбрах все пак как Венера не се интеесува от брак и партныоски отношения но е господар на тези домове .И в такъв случай коя планета отговаря за брака и т.н.

Не си разбрала, защото правя паралел с митологията.
В древногръцката митология по-скоро Хера е покровителка на брака и брачната институция, не толкова Афродита. Афродита се е интересувала предимно от връзките си и да бъде почитана като най-красивата жена както сред боговете на Олимп, така и сред простосмъртните.
Астрологичната Венера обаче е сигнификатор на любовта, връзките, предпочитанията ни към определен тип партньор. С нея свързват и брака, макар че любовта и бракът не са тъждествени. Бракът като такъв предполага отговорност и взаимни задължения, което трудно бих свързала с Венера. Ако бракът е само удоволствие, романтика, сетивна наслада, тогава бих го свързала с Венера, но в наши дни ролята на брачната институция е далеч по-различна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #91 -: Август 11, 2009, 08:06:33 am »
Не разбрах все пак как Венера не се интеесува от брак и партныоски отношения но е господар на тези домове .И в такъв случай коя планета отговаря за брака и т.н.

Не си разбрала, защото правя паралел с митологията.
В древногръцката митология по-скоро Хера е покровителка на брака и брачната институция, не толкова Афродита. Афродита се е интересувала предимно от връзките си и да бъде почитана като най-красивата жена както сред боговете на Олимп, така и сред простосмъртните.
Астрологичната Венера обаче е сигнификатор на любовта, връзките, предпочитанията ни към определен тип партньор. С нея свързват и брака, макар че любовта и бракът не са тъждествени. Бракът като такъв предполага отговорност и взаимни задължения, което трудно бих свързала с Венера. Ако бракът е само удоволствие, романтика, сетивна наслада, тогава бих го свързала с Венера, но в наши дни ролята на брачната институция е далеч по-различна.

И аз не смятам че  любовта брака и парите  са тъждествени но ето в модерната астрология са, но и обществото така го разбира....Примерно смята се особено за жена че щом някой те обича тябва да се ожени за тебе и да ти подсигури материални блага ..Ta по отношение на заблудите на съвеменнта астология ..... тя отразява заблудите  на обществото .То за мене и тебе може да са заблуди но според масата тва си е общоприет модел на поведение и ако астологията не е го отразява по най адекватния начин тя няма да е актуална наука .Пък според психолозите например тези които не са в крак с масите и не спазват неписаните закони на обществото са в групата на аутсайдериде.Точно този термин се употребява.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Kaya

• 2893
« Отговор #92 -: Август 11, 2009, 07:28:21 pm »
Юпитер.
  доколкото си спомням в индийската с-ма той е сигнификатор на брака по отношение на партньора, както и даракарака (планетата с най-малък гр.), за типа взаимоотношения и  човек за брак говори и разположенито  на планетите в навамша; така че някои неща се припокриват като значения :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Август 11, 2009, 10:02:28 pm »
  доколкото си спомням в индийската с-ма той е сигнификатор на брака по отношение на партньора, както и даракарака...

Така е, в индийската астрология Юпитер е прието да се счита за сигнификатор на съпруга в женска карта, но се взема под внимание и Марс. Юпитер се взема под внимание, ако следваме приетия в индийското общество модел. За тях създаването на семейство е свещен дълг, затова и бракът се разглежда като духовен съюз между двама души. Вторият сигнификатор Марс е по-приложим в условията на нашето общество и нашия морал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #94 -: Август 11, 2009, 11:08:07 pm »
Има някои интересни положения в индийската за  партньорските отношения:)
« Последна редакция: Август 11, 2009, 11:33:54 pm от Kaya »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #95 -: Август 14, 2009, 02:31:13 am »
Юпитер.

да допълня и Сатурн!колокото и невероятно да звучи.сатурн е женска планета , но тя е тази , която държи на закона на формата на структурата.
марс е мъжа който привличаме или харесваме , към който се стремим.но той не е брачния партньор и не е брака.марс-брак??!много различни неща :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #96 -: Август 14, 2009, 02:42:47 pm »
марая, мисля че твоят мъж беше по индийската със съвпад венера-раху? в раши или в навамша?

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Август 14, 2009, 06:27:54 pm »
марая, мисля че твоят мъж беше по индийската със съвпад венера-раху? в раши или в навамша?

за огромно съжаление нямам познания по индийска астрология и не знам! :( би било интересно да знам.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Август 14, 2009, 11:47:40 pm »

Доколкото си спомням, имаше Венера/Кету в Раши, но може и с Раху да е било, не съм много сигурна...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Август 15, 2009, 12:52:44 pm »

Доколкото си спомням, имаше Венера/Кету в Раши, но може и с Раху да е било, не съм много сигурна...

раши?-какво значи?