Здравей Гост

ДНК и възможността за промяната и...

• 78 Отговора
  • 21723 Прегледи
*

veshti4ka

ДНК и възможността за промяната и...
« -: Август 04, 2009, 02:58:11 pm »
купих тази книга     прочетох я, изядох я с кориците. от няколко дни не спирам да разсъждавам по темата. твърдо съм решила да активирам останалите нишки ДНК, които сега се мотаят в безтегловност някъде из етерното ми тяло  ;D 

някой от вас чел ли е книгата? ще ми се да поразчоплим тази тема. смятам, че е пряко свързана с безсмъртието все пак  :P

*

veshti4ka

Re:ДНК и възможността за промяната и...
« Отговор #1 -: Август 04, 2009, 03:01:06 pm »
първо малко за ДНК-то като инфо  ;D   
ДНК е позната на учените от вече над сто години. Тази позната абривиатура е накратко казано – дезоксирибонуклеинова киселина. Първоначално е идентифицирана през 1868 г. от швейцарския биолог Фридрих Мишер в сперматозоиди от сьомга. Той нарича откритата от него субстанция нуклеин, но въпреки това ДНК е призната официално едва през 1943 г. в резултат на експеримент, реализиран от Осуалд Ейвъри. Структурата на двойната ДНК спирала е била открита през 1953 г. от Джеймс Уотсън и Франсис Крик в Кеймбриджкия Университет.

ДНК е наричана още „молекулата на наследствеността”. Парчетата ДНК, както си ги представят повечето хора, не са единични молекули. По-скоро те са двойки молекули, които се преплитат като лиани, образувайки двойна спирала. И именно в тази си структура, ДНК е активна молекула – молекулата на наследствеността!

Всяка лианообразна молекула е ДНК верига: химически свързана верига от нуклеотиди, всеки от които се състои от захар, фосфат и един от четирите вида ароматно-въглеводородни „бази”. Тъй като нишките в ДНК са изградени от тези нуклеотидни елементи, те са полимери.

Тъй като има четири вида бази, има и четири вида нуклеотиди, които често се обозначават като своите бази. Тези бази са аденин (А), тимин (Т), цитозин (Ц) и гуанин (Г). Полинуклеотидните вериги в двойната верига на ДНК могат да се свързват чрез хидрофобния ефект. Това кои вериги остават свързани, се определя от комплементарното свързване. Всяка база образува водородни връзки само с една от останалите бази — А с Т, Ц с Г — така че видът на базите на едната верига определя силата на връзката — колкото повече комплементарни бази съществуват, толкова по-силна и устойчива е връзката.

Механизмите в клетката могат да разделят двойната спирала на ДНК и така, че всяка единична верига може да служи за шаблон (план) за създаване на нова верига, почти еднаква с предишната. Грешките при синтеза се наричат мутации.

От ДНК молекулите “излизат” нейните “продукти” – готови белтъчни молекули, които изпълняват конкретна дейност в клетката. Затова, ДНК е и молекула на наследствеността – защото от нейните гени (последователност на 3 нуклеотида – например аденин-тимин-цитозин), произлиза и проявата – фенотипът на човека, неговото вътрешно устройство, генетично е предопределена донякъде.

*

Helo

« Отговор #2 -: Август 04, 2009, 04:13:45 pm »
някой от вас чел ли е книгата? ще ми се да поразчоплим тази тема. смятам, че е пряко свързана с безсмъртието все пак  :P

С активирани или неактивирани спирали, всичко е в ума!

Не съм чела книгата. Защо не разкажеш накратко за какво става въпрос!

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Август 04, 2009, 04:45:50 pm »
С активирани или неактивирани спирали, всичко е в ума!

по принцип си права, но дефакто не си  :P  всичко започва и свършва в ума, но са необходими малко усилия на физическият фронт за постигане на съвършенство  ;)

малко по-късно ще пусна някои цитати от книгата, че сега диванетата са ме фанали да им правя една специална салата  :-[

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Август 04, 2009, 05:23:44 pm »
един от любимите ми цитати от книгата:

" фактът, че първичната структура на ДНК на практика се променя, е добре известен в средите на молекулярните биолози, но е съвсем непознат за повечето хора... от това следва, че ние не сме прикрепени завинаги към генетичната матрица, получена от родителите ни... беше доказано също така, че въображението и намерението са най-съществените компоненти на съзнанието, способни да предизвикат определен биологичен ефект. последните данни убедително показват, че съзнанието е над материята и че двете трябва да работят съгласувано. те не са отделни едно спрямо друго - време е да приключим с този популярен мит! ние наистина можем да се променим! нашата човешка биология ни гарантира това. умовете и сърцата ни са в състояние да го направят, ако работят заедно!"

*

ga3l

« Отговор #5 -: Август 04, 2009, 05:37:21 pm »
Аз мисля, че ДНК-то ни ще реагира естествено на промените, които протичат в момента и до 2012, и които са свързани с магнитното поле и честотата на Земята. Така че аз лично не смятам да се насилвам, надявам се да ми се активират самоволно спиралите.   :P

А инак ДНК-то ще си остане една от най-големите мистерии за науката. Учените вече са картирали човешният геном, но си нямат и най-бегла представа каква е информацията, която е кодирана в него. Дори приемат, че близо 90% от него е 'боклук', който не участва в никакви съществени дейности, касаещи клетката. Хм., междувпрочем аз съм на мнение, че ДНК не е със земен произход - просто няма начин да е.

А това, че съзнанието е над всичко е ясно като бял ден. Затова последно време работя само с него. Смятам, че контролира всичко: чакри -макри и прочие ..

И едно филмче за ДНК ъпгрейда: http://www.youtube.com/watch?v=YReOPbM6cLo

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Август 04, 2009, 05:45:35 pm »
Гали, то ясно, че като падне магнетизма на планетата на кота 0 /при смяната на магнитните полета/ космическата радиация естествено ще повлияе човешкото ДНК и ще го промени. нали след всичките страхотии тогава, хората които оцелеят ще бъдат свръх надарени и можещи всичко и съвсем естествено нишките на хромозомите няма да са 23, а повечко и точно на тях ще се дължат промените в човешкото тяло и което е най-хубавото ще можем да си ползваме 100% от сивото вещество  ;D ;D ;D 

ама на тебе пък чака ли ти се до тогава. на мен това хич не ми се нрави принципно  :-[  ако мога сега да направя нещо - бих го направила. въпреки, че това активиране ще ме свърши тотално - имам невероятно умение за визуализация и въображение, но това с ДНК-то ми идва мноо в повече и мозъкът ми още не може го смели подобаващо  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  май ще ми е нужно доста време да се освестя за да мога да си активирам ДНК-то. но ще го направя. лафа "тъп и упорит" е писан точно за мене  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #7 -: Август 04, 2009, 05:50:06 pm »

Човешкото ДНК се ъпгрейдва непрестанно. Има теория, че по време на празниците става масовото ъпгрейдване на програмата на хората. Тогава те са психически по-податливи, по-спокойни и отпуснати, нахранени и доволни. Тогава всички хора се ъпгрейдват, а тези, които са по-важни се ъпгрейдват и допълнително.

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Август 04, 2009, 05:53:08 pm »
Хело, ако разчиташ само на това ...  :( :( :( 

просто това не е достатъчно лично за мен  :P

*

Helo

« Отговор #9 -: Август 04, 2009, 05:54:19 pm »
Хело, ако разчиташ само на това ...  :( :( :(  

просто това не е достатъчно лично за мен  :P

Аааа, не!

Я по-добре разкажи дали имаш опит със силата на мисълта за печелене на пари.  ;)  ;D ;D ;D ;D

Тук ДНК спиралите могат ли да помогнат?  ::)  :P  ;D ;D  ;) Щот ако не могат, ква полза от тях?  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #10 -: Август 04, 2009, 05:58:57 pm »
божкееееееееее Хело, ма верно си голямо теле  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

естествено, че можеш да ги приложиш и там  ;)  мисълта е всесилна и е закон във Вселената  :P

*

Helo

« Отговор #11 -: Август 04, 2009, 06:00:25 pm »
божкееееееееее Хело, ма верно си голямо теле  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

естествено, че можеш да ги приложиш и там  ;)  мисълта е всесилна и е закон във Вселената  :P

Бе, аз знам, че може, ама ми се искаше ти да разкажеш някакви случки. После може да кажеш и какво мислят ДНК-спиралите по въпроса.  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Август 04, 2009, 06:05:55 pm »
виж ся - вземи си книжката и я прочети. струва само 6,50лв /не е скъпа хич/  :P  темата е да дискутираме възможностите на ДНК-то и тази книга, а ти навсякъде го обръщаш на пари бе момиче - ши та напердаша вече  ;D ;D ;D ;D ;D

не всичко в живота е пари! парите са средство за живот, а не начин на живот  :P

*

Helo

« Отговор #13 -: Август 04, 2009, 06:13:42 pm »
:P  темата е да дискутираме възможностите на ДНК-то и тази книга

Ами аз това и питам - дали е по възможностите на ДНК-то да направи така, че да се сдобиваш с повече пари. Аз тази книга съм я виждала, ама не ми се е сторила много интересна. Като прочетох цитатът, който си сложила виждам, че това е същото, което пише в книгите за силата на мисълта. Не виждам разлика! Може и да си взема книгата и когато реша да я прочета пак ще се включа по темата.  ;)  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Август 04, 2009, 06:17:12 pm »
разликата е в това, че тук силата на мисълта е впрегната за нещо конкретно и това е интересното  :P  иначе възможностите на мисълта са безкрайни  ;)

*

ga3l

« Отговор #15 -: Август 04, 2009, 07:23:57 pm »

Човешкото ДНК се ъпгрейдва непрестанно. Има теория, че по време на празниците става масовото ъпгрейдване на програмата на хората. Тогава те са психически по-податливи, по-спокойни и отпуснати, нахранени и доволни. Тогава всички хора се ъпгрейдват, а тези, които са по-важни се ъпгрейдват и допълнително.

За какви празници става въпрос, че нещо не можах да схвана?!  ???
Аз по принцип като мразя празниците значи много съм го закъсала ..  ;D

Я по-добре разкажи дали имаш опит със силата на мисълта за печелене на пари.  ;)  ;D ;D ;D ;D

Аа., любимият ми магьосник го умее това  ..   :P  http://www.youtube.com/watch?v=9Kl9tdu7qRA

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #16 -: Август 05, 2009, 01:55:12 am »
.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 04:32:01 am от Синухе »

*

ga3l

« Отговор #17 -: Август 05, 2009, 08:45:35 am »
.. ама на тебе пък чака ли ти се до тогава. на мен това хич не ми се нрави принципно  :-[  ако мога сега да направя нещо - бих го направила. въпреки, че това активиране ще ме свърши тотално - имам невероятно умение за визуализация и въображение, но това с ДНК-то ми идва мноо в повече и мозъкът ми още не може го смели подобаващо  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  май ще ми е нужно доста време да се освестя за да мога да си активирам ДНК-то. но ще го направя. лафа "тъп и упорит" е писан точно за мене  ;D ;D ;D

Ами аз за себе си смятам, че не съм готова за това: не умея да си контролирам мислите и чувствата, а съзнавам, че при едно такова активиране ще съм много опасна за околните и ще предизвикам голям хаос.  :-[  Смятам да тренирам до 2012 омиротворяване на ума., пък после каквото сабя покаже ..  ;D

О,Дейвид ми е стар любимец,но това не го бях гледал http://www.youtube.com/watch?v=7lPrj-dq6hM&feature=related
Тука се изживява като зъболекар  ;D разбира се ползва един и същи метод/принцип-разделечава атомните връзки вместо да ги прекъсва,така и маха главите на пилетата и после пак ги поставя и нищо им няма,така и хилърите лекуват чрез безкръвните си операции...

Това за атомните връзки не го знаех, интересно! Хм., вероятно и тук ползва същия принцип: http://www.youtube.com/watch?v=jpAObSaYpbI

Цитат
Вижте какво намерих  :o

Китайско момиченце с ДНК на Анунаки
А само наличието на полидактилия /повечето пръсти/ ли е показателно за ДНК на Анунаки или има и други критерии?!  ???  Понеже в генетиката пише, че често съпровежда синдрома на Даун, Патау и други хромозомни заболявания., които са с много висока смъртност в ранна детска възраст.

*

ga3l

« Отговор #19 -: Август 05, 2009, 09:21:52 am »
Олее., честно да ви кажа на мен ми става лошо от тези аномалии, не знам как ги гледате ..   :o  :(