Здравей Гост

Въпрос относно венера и плутон

• 122 Отговора
  • 22587 Прегледи
*

mamma_mia

Въпрос относно венера и плутон
« -: Август 07, 2009, 08:37:46 pm »
Днес се замислих въпрху един израз на Каръл Ръшам "отключване на аспект" чрез транзит.
Мислех за това,че имам в наталната карта тригон венера (10дом) и юпитер(6ти).
Снощи препрочитах идна книга "Холистичното лечение на плутоновите кризи".(оказва се, че и аз съм Плутонианец(имам слънце опозиция плутон) ;D
Господарят на моя 5дом е Плутон.Съвсем скоро ще направи съвпад с юпитер, и ще "отключи" въпросният тригон венера-юпитер.
Хайде помогнете ми да разтълкувам това "отключване"? :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Въпрос относно венера и плутон
« Отговор #1 -: Август 07, 2009, 11:50:14 pm »
Девойко мила, не разбра ли, че колкото повече детайли и конкретика, толкова по-дребен % познаваемост дава астрологията?
Общата картина може да налучкаме, ма детайлите като правило се изплъзват, размиват и стават погрешни.
Това май важи за всички гледанички де.

По-добре виж какво ще прави Плутон на съвпада с Юпитер. И освен това той се влачи по няколко години покрай една и съща точка, кой го знае с какъв лаг напред и назад във времето ще подейства. Какво значи "съвсем скоро"?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #2 -: Август 08, 2009, 08:53:16 am »
Днес се замислих въпрху един израз на Каръл Ръшам "отключване на аспект" чрез транзит.
Мислех за това,че имам в наталната карта тригон венера (10дом) и юпитер(6ти).
Снощи препрочитах идна книга "Холистичното лечение на плутоновите кризи".(оказва се, че и аз съм Плутонианец(имам слънце опозиция плутон) ;D
Господарят на моя 5дом е Плутон.Съвсем скоро ще направи съвпад с юпитер, и ще "отключи" въпросният тригон венера-юпитер.
Хайде помогнете ми да разтълкувам това "отключване"? :)

Съвпада на транзитен Плутон с натален Юпитер се счита за един от щастливите транзити   :)  
(ако Юпитер ти е в Козирог )
ще активира тригона с Венера в 10-дом - огледай се за по-добре платена работа 6/10 дом
и Юпитер предполагам е госп. на 6-дом...

П.С. р. 1984 г ?
« Последна редакция: Август 08, 2009, 10:14:25 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Август 08, 2009, 09:53:13 am »
Съвпадът на Плутон с Юпитер означава, че твоето щастие (Юпитер) ще бъде в ръцете на съдбата (Плутон). Иначе този аспект предполага успех в корпоративния бизнес и банковото дело (за хора, които се занимават с това, разбира се). 

*

mamma_mia

« Отговор #4 -: Август 08, 2009, 10:05:26 pm »
Благодаря Moonlady и Небесна
 :)
Юпитер ми е в козирог,господар е на 9 дом(риби) и интерсептиран в 5дом(стрелец). :)
Родена съм 1972г :)
По-добре платена работа сигурно ще потърся след като чедото ми навърши 3 год.
Дано и други знаещи се включат по този въпрос :)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Август 08, 2009, 11:44:29 pm »

1972-даммм...през 12 години Юпитер е в същия знак...
( малко те подмладих с 12 год.)  ;D
щом управлява 5-ти , интерсептиран Стрелец - търси частна
детска градина за чадото :P
Естествени минерали и амулети

*

mamma_mia

« Отговор #6 -: Август 09, 2009, 07:46:43 am »

1972-даммм...през 12 години Юпитер е в същия знак...
( малко те подмладих с 12 год.)  ;D
щом управлява 5-ти , интерсептиран Стрелец - търси частна
детска градина за чадото :P
Аз грешно се изразих :(
Имах предвид ,че стрелец е интерсептиран в 5дом ;)А юпитер е съуправител на 5ти дом. Куспидата на 5ти е скорпион.
Иначе,както по-горе съм писала планетата юпитер ми е в 6дом.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #7 -: Август 09, 2009, 04:11:47 pm »
Съвпадът на Плутон с Юпитер означава, че твоето щастие (Юпитер) ще бъде в ръцете на съдбата (Плутон). Иначе този аспект предполага успех в корпоративния бизнес и банковото дело (за хора, които се занимават с това, разбира се). 

Много добре ми звучи това на мен. Очаквам този съвпад след около година в натален 7 ми дом. За добро надявам се. ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Kaya

• 2893
« Отговор #8 -: Август 09, 2009, 04:24:17 pm »
 :P  зависи къде се намират натално двете планетки, но може и да смениш религиозните си схващани, семейната среда,  да израстнеш в работната сефра, да подпочнеш някакво духовно  учение или такова, което да предполага пътешественически нагласи, да смениш  страната на местожителството си и  бих препоръчала изкъсо следене на  женските органи ( това е профилкатично) и си разгледай срещуположния дом на съвпада :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

mamma_mia

« Отговор #9 -: Август 09, 2009, 08:47:11 pm »
Да,
 :)аз съм писала къде са натално двете планетки,срещуположният дом е 11ти :)

« Отговор #10 -: Август 10, 2009, 10:12:21 am »

Юпитер ми е в козирог,господар е на 9 дом(риби) и интерсептиран в 5дом(стрелец). :)

привет,
и аз съм така- широк натален тригон венера/юпитер. Венера в 12ти, господар на асцедента, последния градус на овен. Юпитер- 5тия гр. на козирог (8ми), управлява 8ми. Имам тау-квадрат Меркурий-Плутон опозиция (11-5), квадрат Юпитер. Той е преплетен в звездата на давид- Сатурн-Южен възел-Плутон- Нептун-Севен възел-Меркурий. Сега Плутон, Уран и Сатурн ще кацнат на върховете на тау квадрата. някой би ли помогнал с предположения?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #11 -: Август 10, 2009, 10:09:18 pm »
съвпада на плутон и юпитер е мощен и изключително важен аспект.и двете планети са свързани с разширението и мащаба , и за двете няма граници.прекрасен аспект без значение дома в който попада.нооо,най-важното какво аспектира съвпада на юпи и плуто и как?това е от важност! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

mamma_mia

« Отговор #12 -: Август 10, 2009, 10:34:10 pm »
Благодаря Марая,че се включи :)
Съвпада между плутон и нат.юпитер ,прави тригон венера,квадрат слънце ,плутон, хирон. ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 11, 2009, 11:50:30 am »
Съвпада между плутон и нат.юпитер ,прави тригон венера,квадрат слънце ,плутон, хирон. ;)

:) нали съм фен на предсказателната астрология , пък и имам обяснение защо съм фен ще ти кажа следното:
предстои ти среща с човек от миналото с който си имала нещо общо.този човек може да е и от предишни инкарнаций и ти въобще да не го познаваш.но при всички положения става дума за интимни контакти и любов , която до сега не си изживявала. :)да разкажеш после.... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #14 -: Август 11, 2009, 12:05:17 pm »

:) нали съм фен на предсказателната астрология , пък и имам обяснение защо съм фен ще ти кажа следното:
предстои ти среща с човек от миналото с който си имала нещо общо.този човек може да е и от предишни инкарнаций и ти въобще да не го познаваш.но при всички положения става дума за интимни контакти и любов , която до сега не си изживявала. :)да разкажеш после.... :)

Престои  ми същия съвпад (тр. Плутон към натален Юпитер), правейки тригон към натална Луна. Тази конфигурация дали е положителна и  на емоционално ниво  ли ще бъде?

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Август 11, 2009, 12:12:02 pm »
 :),къде е луната в телец или дева?
принципно това може да бъде майка,дъщеря,но винаги свързвам луната с емоцийте ;) , и с раждането на деца...

*

mamma_mia

« Отговор #16 -: Август 11, 2009, 01:44:43 pm »

Благодаря Марая :)
А относно,че предполагаш любов с мъж ,по аспекта квадрат слънце ли съдиш?
И не пременно ще разкажа :)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #17 -: Август 11, 2009, 01:46:40 pm »
:),къде е луната в телец или дева?
принципно това може да бъде майка,дъщеря,но винаги свързвам луната с емоцийте ;) , и с раждането на деца...

В Дева в 4 ти дом .

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Август 11, 2009, 01:58:34 pm »
Марая , интересно ти транзитите на Плутон задължително ли ги свързваш с нещо реално или е така само защото в конкретната ситуация на мама миа и торони, е в съвпад с Юпитер т.е има по-силен акцент ?
Мама миа, предполагам това че го свързва с мъж е по тригона на Венера към съвпада. Пък може и да има и друго тълкуване - приходи от някакъв вид ...
« Последна редакция: Август 11, 2009, 02:11:33 pm от Asol »

*

mamma_mia

« Отговор #19 -: Август 11, 2009, 02:09:09 pm »
Марая , интересно ти транзитите на Плутон задължително ли ги свързваш с нещо реално или е така само защото в конкретната ситуация на мама миа и торони, е в съвпад с Юпитер т.е има по-силен акцент ?
Мама миа, предполагам това че го свързва с мъж е по тригона на Венера към съвпада.
Е да,
но аз помислих,че заради слънцето,защото то нали се свързва с мъжката фигура в хороскопа на жена.
А венера-любов,плутон-страст и т.н.