Навремето, като ученичка обичах да чета списание "Космос" и "Спутник", та имам някаква бегла представа от астрономия....Но съм си останала на ниво "лаик", и понеже съм си любопитка, преди приемах физическите закони за чиста монета, но с времето човек разбира, че е много далеч от някои истини. Че всичко около нас е едно цяло, но ние с нашите очи няма как да обгърнем цялата Вселена. Както мравките не могат да обгърнат с очите си нашия живот, така и ние не можем космическия...Значи всичко във Вселената се движи, съзвездията, галактиките, планетите. Представете си молекула...това е миниатюрния образ на Вселената да речем и си представете Брауновото движение на частиците, аз така си представям горе-долу нещата...един вид добре подреден Хаос. Уж Хаос пък си има своите закони...и като включим и атомния разпад - поне аз така си навързвам нещата с моята логика и ми е по-лесно да възприемам и източните религии ....И ми става ясно, че светът ще продължи да съществува, но аз не, ще се разпадам на атомчета, докато се загуби енергията, която нося със себе си и ще остане само чистата мисъл...Ще има катаклизми, това ми е пределно ясно, но не и масова гибел...Противоречи на всяка логика, а си мисля че времето за това още не е дошло, защото виждам че човечеството все повече се развива в духовна насока...Приема религията, като я осъзнава а не сляпо да й се подчинява...А Земята също е живо същество /за мен - всяко нещо, което се ражда и умира е ж иво същество/, всичко което й пречи ще бъде унищожено и пречистено, за да може тя да продължи да съществува. Да бъде излекувана...Така че не вярвам на потопи...