Здравей Гост

Който сънува спи ли спокойно?

• 9 Отговора
  • 6977 Прегледи
Който сънува спи ли спокойно?
« -: Август 11, 2009, 11:58:06 pm »
Искам да запитам нещо но незнам към кого да се обърна,каха ми че който сънуваме сънища не спим спокойно,а  тезки който не сънуват спят спокойно и не сънуват сънища.Някой може ли да ми каже нещо по темата.Защото аз нямам вечер на скоро в която да не сънувам,събуждам се и кат затворя очи пак сънувам но друг сън.Бих ти ли ми казали нещо по темата,ще съм благодарна

*

Helo

Re:Който сънува спи ли спокойно?
« Отговор #1 -: Август 12, 2009, 12:14:07 am »
Всеки човек сънува. Сънищата се появяват през определен интервал от време по няколко пъти на нощ. Животните също сънуват. Когато на хората по изкуствен начин им се спре възможността да сънуват (вече не помня как, но учените са правили експерименти...), се разстойва психиката на хората и се уморяват лесно - изглежда, че не могат да си починат пълноценно вечер, ако не сънуват, все едно не са спали. Така че и хората и животните задължително сънуват и това е нормално и здравословно.

Ако сега според теб сънуваш повече, отколкото обикновено, според мен ти сега си под влияние на доста емоции, които не успяваш да асимилираш през деня и да си ги подредиш в съзнанието и да ги приемеш и предполагам, че на това се дължат повечето ти сънища. Много вълнения и събития, а малко време да ги осмислиш - така ли е?

« Отговор #2 -: Август 12, 2009, 10:49:13 am »
да така си е ежедневието ми е свързано с доста емоции,напрежение,вълнение  ;)Благодаря ти че ми отговори на въпроса задължена съм  ::) :P

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #3 -: Август 12, 2009, 12:27:36 pm »
Всеки човек сънува. Сънищата се появяват през определен интервал от време по няколко пъти на нощ. Животните също сънуват. Когато на хората по изкуствен начин им се спре възможността да сънуват (вече не помня как, но учените са правили експерименти...), се разстойва психиката на хората и се уморяват лесно - изглежда, че не могат да си починат пълноценно вечер, ако не сънуват, все едно не са спали. Така че и хората и животните задължително сънуват и това е нормално и здравословно.

Ако сега според теб сънуваш повече, отколкото обикновено, според мен ти сега си под влияние на доста емоции, които не успяваш да асимилираш през деня и да си ги подредиш в съзнанието и да ги приемеш и предполагам, че на това се дължат повечето ти сънища. Много вълнения и събития, а малко време да ги осмислиш - така ли е?

Забелязала съм, че когато съм пред някакво разболяване или съм болна с хреми кашлици и т.н  много напрегнати и ярки сънища сънувам  ;)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #4 -: Август 13, 2009, 11:53:33 pm »
Значи ще го имам предвид това все пак ако има нещо ще пиша,благодаря все пак ::) ;) :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Август 14, 2009, 12:09:21 pm »
Всеки човек сънува.

Не всички сънуват-чувал съм много хора да ми споделят,че не сънуват,някои по един сън на няколко месеца.А хора с болен или премахнат далак-въобще не сънуват.

Аз пък си сънувам в несвяст всеки ден и си спя преспокойно  :)

*

ga3l

« Отговор #6 -: Август 14, 2009, 12:37:23 pm »
Аз пък последно време взех много да си забравям сънищата., докато си измия зъбите и вече съм с празна глава. Явно автоцензурата ми работи и в извънредни часове  ..   ;D ;D ;D

« Отговор #7 -: Август 14, 2009, 10:18:18 pm »
И аз не съм знаеа до сега това за далака. Интересно е.

Всички сънуваме. ПРОсто не помним. Сънуването е фаза на съня след определено време сън. Доколкото си спомням 3-4 часа трябва да са минали, за да си във фаза на сънуване. В първият и вторият час на съня не спиш достатъчно дълбоко. Нещо такова съм чела.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #8 -: Август 16, 2009, 10:51:08 pm »
Всечки хора сънуваме. Не само, че спя без проблем, а сънувам непрекъснато. Често забравям, какво съм сънувала. Но ярките сънища се старая да ги запечатам някъде в мозъка си.Това е нормално ми  състояние.

« Отговор #9 -: Септември 03, 2009, 12:25:00 pm »

Така е, даже според едно проучване един сън трае 7 секунди, независимо колко дълъг ни се струва съня. Мисля че в същата публикация пишеше че човек сънува средно по 50 съня на вечер, които естествено не помни.

Аз също съм на мнение, че ако човек не сънува ще лудне, защото това е подсъзнателния начин човек да се освободи от емоциите през деня...

[/quote]

Забелязала съм, че когато съм пред някакво разболяване или съм болна с хреми кашлици и т.н  много напрегнати и ярки сънища сънувам  ;)

Забелязала съм даже, че когато имам температура, сънувам само кошмари....много голяма гадост, да се чуди човек после от кое му е по-гадно :)