Здравей Гост

СТАЦИОНАРНИЯ ЮПИТЕР през 2009

• 192 Отговора
  • 25646 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
СТАЦИОНАРНИЯ ЮПИТЕР през 2009
« -: Август 15, 2009, 11:58:51 pm »
на 21.09.2009г.,великият добротворец,най-голямият в слънчевата система ЮПИТЕР , застава стационарен 17гр.58мин.и така до 13.10.2009г.на 17гр.10мин.,когато тръгва отново директен.на практика обаче остава на въпросните 17гр.до 4-ти ноември 2009г.неподвижения знак водолей. лично за мен това е изключително интересно , тъй като ще засегне прогресивен в-х в хороскопа ми.знам,че когато планетата ,която и да е тя застане стационарна,тогава е изключително изявен и нейният потенциал. та идеята ми е , да си погледнем картите /натални,соларни,прогресивни,дирекционни/ и да споделим какво очакваме,а след това проследим какво се е случило през този период.мисля,че това ще бъде изключително полезно за ххората ,които наистина се интересуват от науката,защото от опит знам,че астрологията не се учи само от дебелите книги , а от опит. :)
ще се радвам,да прочета постовете ви по темата.
« Последна редакция: Август 16, 2009, 01:27:22 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

Re:СТАЦИОНАРНИЯ ЮПИТЕР през 2009
« Отговор #1 -: Август 16, 2009, 12:18:20 am »
На мен ще ми стои върху Луната-управителка на 8-ми дом и на господаря на Асцендента (натален Юпитер в Рак). И още върху Слънцето- втори управител на 8-ми дом. Иначе светилата ми се намират във 2-ри натален дом. Нищо специално не очакват предвид на това, че и Нептун е в опасна близост до съвпада - големи очаквания, а резултатът може да се окаже изненадващо незначителен. С Нептун нещата се изплъзват като пясък през пръсти.

ПП. Предният път, когато Юпитер премина през светилата ми се чувствах много добре - на пук на всичко.
« Последна редакция: Август 16, 2009, 12:28:19 am от Небесна »

*

aiia

« Отговор #2 -: Август 16, 2009, 12:35:45 am »
Аз какво да кажа ... имам цели 5 планети в 17-ия градус, демек стац. Юпитер ще направи аспект към:
- Нептун /3д/ секстил, - 17гр. 44 '   - Нептун упр. 4 и 7 д
- Уран /2д/  квадрат - 17гр. 38' ,  упр. 5 д
- Плутон /1д/  тригон -  17гр. 43' упр. 3 д
- Сатурн куинконс /12д/ - 16 гр. 35' упр. 4 и 5 д
- Марс куинконс /10д/  - 17гр. 54'  упр. 8 д
А Юпитер упр. 4 и 7 д, транзитира през 5. Някой дом да съм изпуснала?!  ;D Май само 9 и 11 липсват. Но впредвид, че се обръща внимание и на опозициите... и 11 дом е засегнат.

Тотално се обърквам от толкова много аспекти.  ;D
Кот' донесе Юпитер, бирикет версин, казвам аз. Да имаме от насъщния, а другото само ще си дойде. Аз очаквания нямам. Да сме живи и здрави!!! :)))))

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Август 16, 2009, 12:39:18 am »
лично аз не приемам за близък съвпада на юпи и нептун през въпросния период. все пак разликата е 6гр.за юпитер ,твърдя , че действа точно на аспекта.за нептун ?!-не съм го проследявала , но ще го направя.при мен по същото време ще бъде на тригон от пр.юпитер.
за съвпад приемам до 3гр. на планети след сатурн. и работи-доказано.
само на ПЛУТОН пускам повече аванта ;D,но той го заслужава! :)
« Последна редакция: Август 16, 2009, 12:45:10 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Август 16, 2009, 12:47:44 am »
Аз какво да кажа ... имам цели 5 планети в 17-ия градус, демек стац. Юпитер ще направи аспект към:
- Нептун /3д/ секстил, - 17гр. 44 '   - Нептун упр. 4 и 7 д
- Уран /2д/  квадрат - 17гр. 38' ,  упр. 5 д
- Плутон /1д/  тригон -  17гр. 43' упр. 3 д
- Сатурн куинконс /12д/ - 16 гр. 35' упр. 4 и 5 д
- Марс куинконс /10д/  - 17гр. 54'  упр. 8 д
А Юпитер упр. 4 и 7 д, транзитира през 5. Някой дом да съм изпуснала?!  ;D Май само 9 и 11 липсват. Но впредвид, че се обръща внимание и на опозициите... и 11 дом е засегнат.

Тотално се обърквам от толкова много аспекти.  ;D
Кот' донесе Юпитер, бирикет версин, казвам аз. Да имаме от насъщния, а другото само ще си дойде. Аз очаквания нямам. Да сме живи и здрави!!! :)))))

направо ми звучи като време на ИЗОБИЛИЕТО ;D

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Август 16, 2009, 12:49:03 am »
лично аз не приемам за близък съвпада на юпи и нептун през въпросния период. все пак разликата е 6гр.за юпитер ,твърдя , че действа точно на аспекта.за нептун ?!-не съм го проследявала , но ще го направя.при мен по същото време ще бъде на тригон от пр.юпитер.

Марая къде си видяла тази техника да се отчитат аспекти между транзитни и прогресивни планети? Би ли посочила автора и? Щото аз досега не съм срещала такава техника и не я ползвам. Отчитат се транзитни към натални и прогресивни към натални. Ти смесваш ябълки и круши. Всички наблюдения се правят, съотнесено към наталната карта. Не можеш да отнасяш транзит към прогресивна планета. така мисля аз.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Август 16, 2009, 12:56:15 am »

Марая къде си видяла тази техника да се отчитат аспекти между транзитни и прогресивни планети? Би ли посочила автора и? Щото аз досега не съм срещала такава техника и не я ползвам. Отчитат се транзитни към натални и прогресивни към натални. Ти смесваш ябълки и круши. Всички наблюдения се правят, съотнесено към наталната карта. Не можеш да отнасяш транзит към прогресивна планета. така мисля аз.

карал ръшман,гранд леви,аройо и мн.други.дори има опций в любимия ни сайт astro.com.
транзит към прогресивните планети,както и към символичните.
за да си сигурен в дадено събитие не можеш да гледаш само натала.нужно е да погледнеш и отчетеш и прогресивните и символичните ситуаций.
събитията,каквито и да са те са сигурни само тогава. :)
отчитат се дори и куспидите на прогресивните домове,дори те носят повече инфо от планетите находящи се там.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Август 16, 2009, 01:00:15 am »

Абе ти не го приемаш, ама Юпитер се движи в пакет с Нептун дълго време и пак ще се върне къде него. Наградите ще са по-скоро морални. Днес раздават ли някъде ордени и медали?  :P :P :P

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Август 16, 2009, 01:06:06 am »
карал ръшман,гранд леви,аройо и мн.други.дори има опций в любимия ни сайт astro.com.
за да си сигурен в дадено събитие не можеш да гледаш само натала.нужно е да погледнеш и отчетеш и прогресивните и символичните ситуаций.
отчитат се дори и куспидите на прогресивните домове,дори те носят повече инфо от планетите находящи се там.

Аз отчитам прогресиите, но те не носят смисъл без да са съотнесени към наталната карта. Транзитите - също. Но транзити към прогресивни планети - това не съм виждала да работи. поне за себе си се отказах да смесвам техниките. Прилагам ги паралелно, търсейки потвърждение по независими един от друг методи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Август 16, 2009, 01:08:33 am »

Абе ти не го приемаш, ама Юпитер се движи в пакет с Нептун дълго време и пак ще се върне къде него. Наградите ще са по-скоро морални. Днес раздават ли някъде ордени и медали?  :P :P :P

точно заради този съвпад се сдобихме с нов парламент и ново правителство! ;D илюзий в огромен мащаб."съпричастност" и миражи.нооо,наред с това нептун в аспект към юпитер носи разбиране , липса на агресивно поведение , идеализъм дори.при мен тригона е към пр.юпитер и трябва да ти кажа , че това е и една от причините за блестящи отношения с моя хубавец към днешна дата . от 2месеца насам. :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Август 16, 2009, 01:13:41 am »

Аз отчитам прогресиите, но те не носят смисъл без да са съотнесени към наталната карта. Транзитите - също. Но транзити към прогресивни планети - това не съм виждала да работи. поне за себе си се отказах да смесвам техниките. Прилагам ги паралелно, търсейки потвърждение по независими един от друг методи.

при мен работи и то МНОГО ТОЧНО.
преди 2год.чаках нещо да се случи ,съотнесено транзит към натал.е нищо не се случи и как да се случи , когато квадратурата на транзитиращата планета към прогресивната беше на точен градус?!
ама нали знаеш , не питай старило , питай патило!
винаги ги гледам , виж никога не гледам транзит към соларен хороскоп.при мен това не работи.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #11 -: Август 16, 2009, 01:17:05 am »
И аз избягвам да смесвам отделни техники,техниките са за да се работи с тях спрямо натала.

Обаче,в някои случаи просто ми се е набивало нещо-особено транзит към прогресия и се е връзвало със дадено събитие,дори и да говорим просто за отключването му,а то да е заложено другаде.Помня че в темата за известните личности за смъртта на някоя от тях,това ми се наби тогава.Може и да има нещо, но въпреки всичко и аз съм против мешените скари  :-\ А и ако трябва да съм честен мисля,че тази година усетих влиянието на транзитния Сатурн квадратиращ прогресивната ми Луна ( в емоционален план)  ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Август 16, 2009, 01:26:03 am »
И аз избягвам да смесвам отделни техники,техниките са за да се работи с тях спрямо натала.

Обаче,в някои случаи просто ми се е набивало нещо-особено транзит към прогресия и се е връзвало със дадено събитие,дори и да говорим просто за отключването му,а то да е заложено другаде.Помня че в темата за известните личности за смъртта на някоя от тях,това ми се наби тогава.Може и да има нещо, но въпреки всичко и аз съм против мешените скари  :-\ А и ако трябва да съм честен мисля,че тази година усетих влиянието на транзитния Сатурн квадратиращ прогресивната ми Луна ( в емоционален план)  ???

и е точно така , няма събитие без намесата на прогресивната луна.наред с това всяка прогресираща планета , особенно личните при ингрес са изключително чувствителни точки в хороскопа.всяка прогресираща планета е свързана с вътрешното израстване на индивида с емоций,чувства и прочие.но не само в това е въпроса.куспидите на прогресивните в-хове също играят огромно значение.входа на дома също бива транзитиран.без значение дали е прогресивен ,натален,символичен. ;)
каква мешана скара?натала е основата.останалото е движението на тази основа! ;) :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Август 16, 2009, 01:30:40 am »

и още нещо се сетих,тези прогресий касаят твойта карта.те са си твой.как няма да ги отчетеш?

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Август 16, 2009, 01:46:39 am »

и още нещо се сетих,тези прогресий касаят твойта карта.те са си твой.как няма да ги отчетеш?

ще ти кажа защо. Според натала ми моята венера е в риби и в 3-ти дом, а според прогресията е в Телец в 5- ти дом в сходящ съвпад със СЛВ. Кои транзити по-напред да гледам - към наталната венера или към прогресивната? Като съм претърпяла развитие, значи венера в Риби вече е изживяла времето си и нейната позиция следва да не е актуална. Коя съм аз тогава, коя Венера ме описва - тази в Риби или тази в Телец? Повдигам въпроса, понеже много хора, които живеят далеч от родните си места задават въпроса - коя карта да гледам? - наталната или релокираната.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Август 16, 2009, 01:48:15 am »

А и ако трябва да съм честен мисля,че тази година усетих влиянието на транзитния Сатурн квадратиращ прогресивната ми Луна ( в емоционален план)  ???

Естествено, че ще го усетиш, но едното действа на вътрешно ниво (пр. Луна), а другото показва - външни пречки и ограничения (тр. Сатурн). Принципът е различен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Август 16, 2009, 01:53:48 am »

А и ако трябва да съм честен мисля,че тази година усетих влиянието на транзитния Сатурн квадратиращ прогресивната ми Луна ( в емоционален план)  ???

Естествено, че ще го усетиш, но едното действа на вътрешно ниво (пр. Луна), а другото показва - външни пречки и ограничения (тр. Сатурн). Принципът е различен.

небесна,принципа не е различен въобще!действието на вътрешното ниво винаги се засяга от външни влияния.т.е. транзити.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Август 16, 2009, 01:59:16 am »

ще ти кажа защо. Според натала ми моята венера е в риби и в 3-ти дом, а според прогресията е в Телец в 5- ти дом в сходящ съвпад със СЛВ. Кои транзити по-напред да гледам - към наталната венера или към прогресивната? Като съм претърпяла развитие, значи венера в Риби вече е изживяла времето си и нейната позиция следва да не е актуална. Коя съм аз тогава, коя Венера ме описва - тази в Риби или тази в Телец? Повдигам въпроса, понеже много хора, които живеят далеч от родните си места задават въпроса - коя карта да гледам? - наталната или релокираната.

тази , която те описва е венера в риби, а онази която те представя към този момент тук и сега е венера в телец.не можеш да спреш движението на космоса.рожденната ти карта е снимката на твоето раждане.всичко обаче еволюира.прогресията е вътрешното ти аз.мн.е важно да се отчитат също така пр.асц,мц и ответните им.
всички прогресии подготвят сцената за събитията в живота ни.както луната прогресира,така и всички останали планети прогресират.
карал ръшман казва,че е важно да се следи движението на всички върхове на домове-прогресиращи.
« Последна редакция: Август 16, 2009, 02:08:39 am от Марая »

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Август 16, 2009, 02:00:14 am »

небесна,принципа не е различен въобще!действието на вътрешното ниво винаги се засяга от външни влияния.т.е. транзити.

добре, няма да споря. трябват ми доказателства в личен план. Но за целта не трябва да има транзити към натални планети, само към прогресивни, за да мога да разгранича влиянията. Прогресивното ми Слънце в Овен се движи в пакет с пр. Уран в началните градуси на Овен. Аз нямам мажорни аспекти към тази точка. Ще видя какво ще се случи, когато транзитният Уран навлезе в Овен и ще докладвам.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Август 16, 2009, 02:02:00 am »
Задължително отчитам прогресиите казах ти, особено пр. МЦ и пр. Асц. но аспекти с транзитни планети гледам само съотнесено към рождени планети.