Здравей Гост

СТАЦИОНАРНИЯ ЮПИТЕР през 2009

• 192 Отговора
  • 25630 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:СТАЦИОНАРНИЯ ЮПИТЕР през 2009
« Отговор #20 -: Август 16, 2009, 02:11:45 am »
Задължително отчитам прогресиите казах ти, особено пр. МЦ и пр. Асц. но аспекти с транзитни планети гледам само съотнесено към рождени планети.

а не е правилно ,освен мц и асц , всичко друго се мести нали? :) но тук всичко е прецизно и не се допуска повече от градус за аспекта с изключение на слънце и луна! :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Август 16, 2009, 02:16:19 am »
Задължително отчитам прогресиите казах ти, особено пр. МЦ и пр. Асц. но аспекти с транзитни планети гледам само съотнесено към рождени планети.

а не е правилно ,освен мц и асц , всичко друго се мести нали? :) но тук всичко е прецизно и не се допуска повече от градус за аспекта с изключение на слънце и луна! :)

Главните оси показват главните събития. Например руснаците са отчели една техника, която работи перфектно, подплатена с много статистически изследвания - аспектите на прогресивен МЦ към Слънце, Марс и господар на 7-ми дом като показател на първия брак при жената. За втория няма изследвания, но аз прилагам техниката по подразбиране. А за другите куспиди ще ти кажа, когато прогресивният ми меркурий застане на куспидата на 3-ти дом след 1 година време - Меркурий ми управлява браковете (по 7-ми и по 9-ти дом) Да видим като мине в 3-ти дом дали ще има промяна в ситуацията? Би трябвало да се промени мястото, където бих могла да срещна бъдещия си партньор.

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Август 16, 2009, 02:22:21 am »

Главните оси показват главните събития. Например руснаците са отчели една техника, която работи перфектно, подплатена с много статистически изследвания - аспектите на прогресивен МЦ към Слънце, Марс и господар на 7-ми дом като показател на първия брак при жената. За втория няма изследвания, но аз прилагам техниката по подразбиране. А за другите куспиди ще ти кажа, когато прогресивният ми меркурий застане на куспидата на 3-ти дом след 1 година време - Меркурий ми управлява браковете (по 7-ми и по 9-ти дом) Да видим като мине в 3-ти дом дали ще има промяна в ситуацията? Би трябвало да се промени мястото, където бих могла да срещна бъдещия си партньор.

аз се връщам назад във времето ,ровя си картата ,пък и не само мойта и трябва да ти споделя , че наистина всичко е от значение.бъди Убедена,че ще има промяна. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Август 16, 2009, 02:28:40 am »

Естествено, че ще го усетиш, но едното действа на вътрешно ниво (пр. Луна), а другото показва - външни пречки и ограничения (тр. Сатурн). Принципът е различен.

Еми след като е естествено,че ще го усетя-къде е проблема?  ::)

Принципът може да е различен,но различните принципи се обединяват поради простата причина ,че всичко е едно ЦЯЛО.Т.е. вън/вътре, в крайна сметка си говорим за едно съзнание,един живот! Ако преживея следното събитие примерно да ме заболи главата-за това може да има както вътрешни причини (някаква емоция в душата ми),така и външни-да ми падне камък отгоре,но факта е че ще ме боли и в двата случая,независимо от ситуацията и трайността на нейният ефект /примерно в 1вият случай може да минат дни докато ми мине и да изхабя енергия и време за това,а във вторият само след 30 мин без загуба на ресурси/.

Прогресиите не бива да се подценяват и да се бъркат само с вътрешни преживявания или това,че едно влияние идва от вътре да е по-слабо-напротив-ако към транзитите се адаптираме като им реагираме,чрез прогресиите създаваме и то често водени от самите нас.Кое е по-добре-да се водим от себе си или от обстоятелствата?   И до колко повечето ни обстоятелства,това което е отвън ,не е това което предизвикваме несъзнателно отвътре?  ::)

А,че комбинацията транзит/прогресия изисква много изследване е така,но има логика-тази комбинация може да отрази как външните обстоятелства се свързват или отразяват настоящите ни вътрешни страни,импулси или текущи осъзнати избори-прогресивният хороскоп в движение.

Небесна,нямаш ли тогава транзитен Плутон в квадрат с прогресивно Слънце?

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Август 16, 2009, 02:38:30 am »
Виж, сега аз съм убедена, че наталните планети ни показват вродения потенциал и вътрешната мотивация (пардон! мотивацията винаги е вътрешна). Прогресиите показват вътрешния потенциал и мотивацията в развитие, а транзитите са външните стимули, на които реагираме. Просто съм установила, че транзитите към наталните оси и планети са водещи и първостепенни, а останалите вероятно имат допълващо значение. Айде стига, бе, уморихме се от транзити, ако трябва да ги следим и към прогресивните планети. все някоя квадратура или опозиция ще ни перне отнякъде?

А вие как ще разтълкувате проявлението на транзитен Сатурн в секстил с рождена Венера и в опозиция на прогресивна Венера?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Август 16, 2009, 02:48:53 am »

А вие как ще разтълкувате проявлението на транзитен Сатурн в секстил с рождена Венера и в опозиция на прогресивна Венера?

Период през който ще има осъзнато (секстил) споделяне или разискване на нуждите (Венера) във по трайните (Сатурн) връзки,което ще доведе до това личността да се сблъска пряко с настоящите си изисквания и чувства (прогр Венера) спрямо минали привързаности или да ги посрещне по един обективен начин (Сатурн). Може да е свързано и със финансовите източници и т.н. по темите на Венера,след като няма домове посочени.Основно виждаме,че активният компонент е Сатурн-структура и резултат ще се търси чрез взаимодействие (секстил) от близки (Венера),за да се реализират настоящата нужда от знака и дома на прогр Венера,което общо може и да изисква доказване (Сатурн),на това че личността е достатъчно обичана или ценена (Венера).И още колкото си искаш варианта,нищо че ти звучи като шегичка въпроса.

На транзитна Луна в Близнаци в съвпад с Марс,едва ли някой въпрос ще ни се опъне  ;D :P ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Август 16, 2009, 03:25:16 am »
еее,не синухе,нееее!не е честно :P.искам и аз!открий си една тема "споделете със синухе" , молим те!
кажи сега и на мен.
транзитен сатурн в съвпад с к9-прогресивен , на тригон от натална венера , в съвпад с прогресивно слънце и секстил с натален дсц.
стационарен юпитер в съвпад с прогресивен к2. транзитен плутон в съвпад с к2-натален. :P ;D ;D
молим ти се ,кажи и на мен как ги виждаш тези работи ::)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Август 16, 2009, 03:56:55 am »
Еее ти пък като Стрелец,голяма задачка даде !  ;D

Ще се опитам,пък и ти можеш да измислиш нещо:

Сатурн в съвпад с прогр К9 -ще изкристализират резултатите от всякакви сериозни начинания свързани с закони,държавни дела,договори,публикации от научен характер, отговорности към чужденци или други държави,далечни места.Ако съвпада е в 10 дом,може да има професионално развитие чрез аналогиите на 9 дом.Освен резултати може да има и завишени изисквания, сблъсък със строгата и твърда социална система.Тригона към Венера и секстила с ДСЦ-пари от труд,професия,връзки с по-възрастни лица,хармонизиране (тригон) на дълготрайните връзки,поддръжка от страна на партньори или печелившо разработване на лични таланти предоставени за ползване от другите  и съзнателни(секстил) структурни (сатурн) изменения в брака(ДСЦ).Сатурн върху прогресивно Слънце може да се тълкува като сериозно изпитание в живота,по-сериозно възприемане на самата себе си,очертаване на ясни лични граници,търсене на автонономност и личен авторитет.Възможни събития-професионално израстване,самостоятелност,до степен на всичко със собствени усилия или в голяма степен от лични решения по отношение на изявата.Погледнато общо-изкристализиране (сатурн)на взаимоотноешнията/парите (венера) със съпруг(дсц и слънце),което ще засегне пряко и основно живота ти (слънце) и може да е свързано покрай някои ограничения/принципи/позиции (сатурн) засягащи държавни институции,договори,наредби,далечни места (9 дом)  ;)  

Юпитер на к2 -оптимизъм по отношение на финасите,желание за разпостиране върху нови територии с цел материална полза,късмет в намиране на финансови източници,възможни и много харчения за пътувания или свързани с тях.Юпитер може да даде финансов удар,заедно с Плутон-но Плутон ще изисква преди това трансформация на финансовите източници,някои може да се пресекат окончателно,други внезапно да се разкрият.Хубавото е ,че и двете планети не се занимават на дребно  ;D
Хубаво е,че и Юпитер и Сатурн активират едновременно к2 и Венера-така се съвместяват смелите стремежи и печелившите възможности,с постигането на реалните резултати-Сатурн ще даде търпението и също така има хубавото качество да материалзира физически нещата,солидни и явни  ;)

Абе какво ме караш сега -ти си знаеш най-добре хороскопа,пък вече са важни реалните ситуации и възможности  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Август 16, 2009, 04:07:44 am »
Еее ти пък като Стрелец,голяма задачка даде !  ;D

Сатурн върху прогресивно Слънце    

абе синухе,ти нали знаеш ;D големи работи,мащабни стрелец и юпитер ;D!!не е шега работата.
само тук сигурно аз съм допуснала грешка в подаване на инфото.
прогресивното слънце съвпада с наталната венера.а нашия приятел сaтурн прави точен тригон до милимунда. :-*
спрях да мисля за гаджета.
 ;D
и добре,че в бургас намерих една възрастна преводачка на италиански,щото тоя знае само италиански,че не знам дали ме разбираш ;D
ИНАЧЕ,МНОГО ,АМА МНОГО БЛАгОДАРЯ! :-*
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 08:11:51 am от Марая »

*

veshti4ka

« Отговор #29 -: Август 16, 2009, 07:32:15 am »
малии хич не съм ги гледала ефемеридите за Юпитер и се чудех защо аджеба чак януари месец 2010 ще се върне на рождената му позиция, а то какво било  ;D

този стационарен период на Юпитер ми прави:
секстил към прогресивно Слънце на 17,25* в овен /на 2* от куспидата вътре във 2 дом/, а прогресивното Слънце пък е в съвпад с натален Хирон във 2 дом
тригон към натална Веста на 16,37* везни в точен съвпад с куспида на 8 дом
и самият Юпитер в транзита /не зная дали се брои/ в съвпад с Ероса ми /натал/ във водолей на 15,08*

хъммм интересна картинка се заформя  8)

« Отговор #30 -: Август 16, 2009, 10:45:07 am »
    В момента транзитния Юпитер ми е точно на Луната, откакто се мота ту напред, ту назад през нея - влиянието му е в чисто физически план. Рязко напълнявам, за ден 2 кг, както и рязко отслабвам - също толкова за ден. Само това негово влияние съм усетила. |Отделно, че прогресивното ми Слънце също е в съвпад с нат.Луна и транз.Юпитер - нищо не усещам...Исках връзката с приятеля ми да се задълбочи, а не става /негово нат.Слънце е във Водолей/ съвпад с моя Луна, но в по-голяма орбиса. Всеки път разделяме се с кавга и недоразумения /аз ги предизвиквам/ за да провокирам нещо си. И после отново сме приятели и пак такава една никаква връзка, точно като омагьосан кръг...Ха и мой прогресивен асцедент и Луна са в Рак - мой втори дом, където му е Сатурна /съвпад от 4 градуса/-негов VІІІ дом - стигам до извода, че ако аз дам нещо в повече на него, после той ми го връща ще не ще - в материален аспект, и обратното. Не знам вече от нат.Луна ли е, от прогр.Слънце ли е или от тр.Юпитер, но се улавям да идентифицирам себе си, като част от неговата душа  :-\ и се моля този транзитен Нептун да отмине вече, че дълго време ми е замъглял съзнанието. Да се вдигне този облак и да прогледна, да видя реалната картинка. Жалко за Юпитер, че не му усетих  хубавите влияния.

« Отговор #31 -: Август 16, 2009, 10:58:25 am »
Жалко за Юпитер, че не му усетих  хубавите влияния.
На транзитния Юпитер рядко му усещам позитивите. НАй му усещам квадратите и опозициите към наталния ми съвпаз Слънце/Уран, когато живота ми отново се обръща с краката нагоре.

От позицията, от която е застанал в момента докато излезне от Водолей щи прави тригон към Слънце /Уран, но не виждам до сега да има някакъв невероятен щастлив ефект. По-скоро усещам позитивността на аспекта с липси / да чукам на дърво/ на проблемите, котито имах в изминалите 8 години.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Август 16, 2009, 11:59:20 am »
на 21.09.2009г.,великият добротворец,най-голямият в слънчевата система ЮПИТЕР , застава стационарен 17гр.58мин.и така до 13.10.2009г.на 17гр.10мин.,когато тръгва отново директен.на практика обаче остава на въпросните 17гр.до 4-ти ноември 2009г.неподвижения знак водолей.

Аз защо го виждам и след тази дата да дава заден  ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Август 16, 2009, 12:16:44 pm »
на 21.09.2009г.,великият добротворец,най-голямият в слънчевата система ЮПИТЕР , застава стационарен 17гр.58мин.и така до 13.10.2009г.на 17гр.10мин.,когато тръгва отново директен.на практика обаче остава на въпросните 17гр.до 4-ти ноември 2009г.неподвижения знак водолей.

в смисъл? ???

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #34 -: Август 16, 2009, 12:17:53 pm »
Сега ще запиша и моите аспекти със стационарния Юпитер и вече почвам да си водя редовни записки за всички аспекти-транзитни,прогресии,помежду си и с натал,с върхове на домове.Наистина много точно работят-и отчитането с местене на МС по картата.
И така-Юпи транзитен ми е в 10 натален дом и 9 прогресивен.На 17* ми прави тригон с нат.Слънце 16* везни в 6 нат.дом
                    тригон с нат.Меркурий 14* везни в 6 нат.дом
                    секстил с прогресивен Юпитер 15*овен в 11прогр.дом
                    секстил с нат. Юпитер 20* овен в 12нат.дом
                    квадрат с прогресивно Слънце 20* скорпион в края на 5 прогр.дом
Юпитер управлява 8 натал.дом,в който е разположена Луна 1*козирог.
Занимавам се със '' съответстващи'' дейности-пиша книга за духовни неща,която може да се нарече ''моята жизнена тема''/Слънце 6 дом/,имам прекрасно вдъхновение и духовни опитности/Луна 8дом,нат.Юпитер 12 дом/.И други аспекти,които не мога да изброя сега,а и съм на33г и соларът ми повтаря натала :)Осъществявам себе си,доколкото съм в състояние :PНо изобщо не отказвам и друг поглед върху картата ми-опитът винаги помага,дори чуждия ;DЩе видим как ще се развиват събитията септември-октомври.Сатурн ще ми дойде ''на гости'' върху Плутон,после и връз Слънце...

*

Asol

• 4140
« Отговор #35 -: Август 16, 2009, 12:21:48 pm »

в смисъл? ???

...господин Голямо щастие връща градусите още назад ....не спира за "почивка" ...така ми го дава Зет-а :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Август 16, 2009, 12:45:36 pm »
нищо не връща,след 4-ти ноември тръгва директен и доста бързо се движи,на 20.01.2010 влиза в риби и,а на 6.07.2010 влиза в овен.в овен остава до 3градуса идо 24 юли и тръгва ретро.връща се в риби до 23градуса през ноември 2010.
така,че СТАЦИОНАРЕН НА ТОЗИ ГРАДУС 17-Я ЩЕ БЪДЕ САМО ПРЕЗ ОКТОМВРИ. :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #37 -: Август 16, 2009, 02:22:45 pm »
Не знам що, ма Зетя ми отчита съвсем друго, Юпитер си е ретрограден чаак до 13 октомври, когато почва да става стационарен и то в 17 градуса и 10 минути. И след няколко дена тръгва директен.  :o

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Август 16, 2009, 02:29:30 pm »
Не знам що, ма Зетя ми отчита съвсем друго, Юпитер си е ретрограден чаак до 13 октомври, когато почва да става стационарен и то в 17 градуса и 10 минути. И след няколко дена тръгва директен.  :o
инфото е от ефемеридите,а аз вярвам само на тях.преди години,когато нямаше комп.програми са ме учили да смятам на ръка и да чертая хороскопа.та затова съм свикнала винаги да имам под ръка ефемериди.
може да има грешка в програмата. в астро.ком има раздел с ефемериди,ако нямаш книжка ,можеш да ги изтеглиш от там! :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #39 -: Август 16, 2009, 02:36:50 pm »
Ма то не че нещо, ма ми беше направило впечатление преди време, две мои важни срещи в живота ми станаха на 2 март 2006 и на 10 май 2008. И ме беше впечатлило, че и двете са при стационарен Юпитер, тръгващ към ретроградство. То срещите бяха важни за душевното ми състояние по-скоро, не с някакъв външен ефект.
Сега третата среща ще е на 25 септември. И взе, че пак се оказа при стационарен Юпитер. Много странно...