Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53147 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Пушите ли?
« Отговор #300 -: Март 04, 2010, 09:22:27 pm »
Е къде ти време толкоз всеки ден, това е ясно.  :blink:

Мен наргиле не ми пречи мисля на отказа от цигарите, тъй че казвай. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #301 -: Март 04, 2010, 09:30:39 pm »
Ей, Вижън какво е това наргиле за 4-5 часа? Аз най-голмото което съм виждала се пуши за около час от няколко човека.
То се използва за релакс. И това не е тютюн. Няма никакъв никотин нито пък катран. Това са билки. Има с вкус на мента, круша, ябълка, праскова, горски плодове и т.н.

Индиянците и арабите слагат често и опияти под формата на различни видове треви.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #302 -: Март 04, 2010, 10:19:08 pm »
То така ама, незнаеш какво продават в днешно време. Имаме един уж роза на пакета, а има вкус на плодове. Наргилето е малко, но все пак си иска време за подготовка, после ако пак ти се наложи да го палиш. Наистина е много приятно за релакс и особено с тия аромати, направо омагьосва.  :blink: Нептунови работи.   

*

Divna

« Отговор #303 -: Март 04, 2010, 11:00:39 pm »
Ментата е изключително приятна. Действа направо чудотворно.
Търси билките в арабските магазини. Арабите са спец на наргилето.
Има ли шиша заведения при вас? Защото в шиша баровете качеството на билките е добро.

*

nerealna

« Отговор #304 -: Март 04, 2010, 11:13:46 pm »
Аз пуша само, когато пия   :49: Не съм зависима от цигарите, ако искам мога и да не пуша, но не мисля да ги отказвам.  харесва ми да пуша. Съобразявам се с непушачите. Все пак не живея на самотен остров.  ;D
« Последна редакция: Март 04, 2010, 11:18:36 pm от nerealna »

« Отговор #305 -: Март 05, 2010, 06:27:41 am »
хайде сега, стига сте се оправдавали ,кой какво иска да прави, и тези дето произвеждат
ГМО,  и лекарствата, и цигари , и алкохол, и дрога, и оръжие, и война, и да си изхвърлят отпадъците и токсините навсякъде, да си правят атомни и какви се сетиш експерименти,
 и те си имат свойте права да забогатяват от Вас, които им гарантирате тези права, симбиоза, единият без другият не може, проблема е в контрола над ЖЕЛАНИЯТА, всеки иска удоволствие от даден източник и си го доставя, понякога на всяка цена, майната им на околните, нали на мен ми е добре, за какво ни е държава, ако не балансира крайните разрушителни тенденции в едно общество, ако ВСЕКИ си е решил, че има право да ПРАВИ каквото си иска, за да задоволи желанията си под мотото " ...и след мен потоп " какво правим, загиваме ВСИЧКИ бавно и сигурно :'(
 и на ромите във Факултета им е студено през зимата, и затова са като скакалци в Западния парк -режат дървета на 30 - 40 години, без да са засадили едно в живота си,
с каруците го бяха превърнали на строително сметище, рокери това лято го почистиха, къде сбъркахме, в контрола, няма я държавата да пази това, което е безценно,природата,
няма конна полиция като преди, има институции, с представителни функции, но неработещи, затова родители ще малтретират , убиват децата си, защото бездушието и
апатията е крайна фаза на разпад на душата на човек, преди да се превърне в първосигнален дивак, обслужващ единствено инстинкта си за отцеляване :-X
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #306 -: Март 05, 2010, 11:03:39 am »
Ментата е изключително приятна. Действа направо чудотворно.
Търси билките в арабските магазини.

Ще си потърся, звучи супер, както го описваш. Незнам за такива магазини, но сигурно има, трябва да обиколя просто. Малко ми е ниско кръвното и от ментата съвсем ще ми се завърти свет, но нищо.  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #307 -: Март 05, 2010, 08:40:03 pm »
Идеята е страхотна. Благодаря, Вижън.  :blink: Ще импровизирам според случая.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #308 -: Март 05, 2010, 08:50:25 pm »
Върху фолио, да. Както си му е реда.  :blink: Но твоите екстри не ги знаех.

*

Divna

« Отговор #309 -: Март 05, 2010, 09:26:09 pm »
Ей, Вижън какво е това наргиле за 4-5 часа? Аз най-голмото което съм виждала се пуши за около час от няколко човека.
То се използва за релакс. И това не е тютюн. Няма никакъв никотин нито пък катран. Това са билки. Има с вкус на мента, круша, ябълка, праскова, горски плодове и т.н.

Индиянците и арабите слагат често и опияти под формата на различни видове треви.  

въглените изгарят за час, но слагаш нов въглен просто..тютюна гори много по- бавно, той дими..да, голямо наргиле може да се пуши 4-5 часа с 3-4 въглена..има тютюн, как да няма, омесен е на паста с разни аромати, но късчетата тютюн се различават..на женския пазар в софия арабите също продават много хубав тютюн за наргиле..

Вижън не ви знам какво купувате от женския пазар ама в оригиналната шиша няма тютюн. Не трябва да има. На кутиите трябва да пише: без тютюн, без никотин, без катран .
И не знам колко смес слагаш в наргилето, но ми се струва доста три въглена за едно зареждане. Към края на втория въглен ефекта започва да се губи.

*

Divna

« Отговор #310 -: Март 05, 2010, 11:58:56 pm »
Шиша, това е приготвено наргиле. Тук си има специален бар, които го наричат шиша бар. В такива барове обстановката е наистина все едно си в арабския свят (ниски маси, сядаш удобно, полуизлегнат, за да релаксираш както трябва. Масите често са като аквариуми, в които има различни видове инсекти, най-често змии и скорпиони ...)

Замайва ти се главата, защото дърпаш силно, поемаш много кислород. Разбрах, че ти слагаш сместа във фолио. Като по тоя начин затрудняваш притука на въздух, както и усещането на аромата е различно. Не съм виждала приготвена така шиша. Като цяло сместа от билки се слага директно върху поставката, която е керамична и лесно се почиства.

*

Divna

« Отговор #311 -: Март 06, 2010, 01:32:12 pm »
Не се съмнявам, че там  го правят по тротоарите. Културата им е все още такава :) А и да релаксираш на тротоара  :-\
Далеч съм от идеята да ти казвам каква е рецептата за "оригинално" наргиле, защото може би такова несъществува. Ти си си намерила вече своя си начин, който ти харесва. Пробвала съм също наргиле с вино. Но не ми харесва, въпреки, че виното дава една мекота.
Шиша не означава хашиш и въобще не се използва, за да звучи екзотично. Това е интернационална дума, която означава наргиле.
« Последна редакция: Март 06, 2010, 04:41:09 pm от Divna »

*

Divna

« Отговор #312 -: Март 06, 2010, 08:27:09 pm »
Не се съмнявам, че там  го правят по тротоарите. Културата им е все още такава :) А и да релаксираш на тротоара  :-\
Далеч съм от идеята да ти казвам каква е рецептата за "оригинално" наргиле, защото може би такова несъществува. Ти си си намерила вече своя си начин, който ти харесва. Пробвала съм също наргиле с вино. Но не ми харесва, въпреки, че виното дава една мекота.
Шиша не означава хашиш и въобще не се използва, за да звучи екзотично. Това е интернационална дума, която означава наргиле.

уотър пайп е наргиле- водна лула, а щом мислиш, че да седиш на тротоара, в кафенето и да минават всичките ти приятели, да се спират, да си бъбрите и т.н. е по- ниска култура от това да се наблъскат в някакви измислени тъмни барове с аквариуми и да полягат, ми..много жалко  ;)
Първо не си ги виждала баровете, за да си даваш мнението какви са. И никой никого не блъска, много е различно Вижън от това което е в главата ти. Не мисля да давам мнение и обяснение, ако ти не го искаш, както и ако не си отворена към различните неща. На мен лично би ми било интересно ако знам другите култури как живеят. Аз не се ограничавам само с това което съм видяла. Но хората са различни и ги приемам такива каквито са.
Англофоните в Америка наричат наргилето - Shisha, a франкофоните Chicha. Произношението е едно и също. От там идва и за цяла Северна Америка наименованието Шиша бар.

*

Nebesna

« Отговор #313 -: Май 31, 2010, 01:06:23 pm »
Аз пуша. Два пъти съм отказвала цигарите. Първият път беше, когато разбрах, че съм бременна. Организмът сам ги отхвърли, просто ми се огади от тях. Не пушех и докато кърмех. Вторият път беше, когато разбрах за съмртта на една моя позната, която беше много лъчезарен човек - почина на 33 години. Този път причината беше в мъката и отказът от цигарите продължи точно 1 седмица. После пак пропуших.

Вие правили ли сте опити да отказвате тютюнопушенето? Някой справил ли се е с този проблем? Моля, споделете!

Това съм го написала на 17 август 2009 г., а на 15 ноември вече бях отказала цигарите. Днес е Световен ден за борба с тютюнопушенето! Честито на печелившите! Не губете кураж за следващия тираж! Статистиките показват, че никой не се е отказал от първия път. Хората отказват цигарите обикновено на 3-тия или 4-ия опит.

*

missKapriz

« Отговор #314 -: Май 31, 2010, 01:09:35 pm »
Аз ги отказах за втори път,доколкото си спомням/може да пропускам някой отказ ;D/,но сега е доста осъзнато и си мисля,че е окончателно :blink:Нито за секунда не ми се е допушило-отказах ги на 14 юли 2009-скоро ще имам годишнина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #315 -: Май 31, 2010, 01:10:48 pm »
23.02.2004
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

missKapriz

« Отговор #316 -: Май 31, 2010, 01:12:15 pm »
ооооо,ветеранка :clap: :kissd:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #317 -: Май 31, 2010, 01:15:45 pm »
Е това си е победа вече... :blink: Браво.

Моята е на приливи и отливи. Няколко пъти съм ги спирала. Последният път, който продължава и сега пак има моменти, в които паля, но се радвам, че мога и без тях, настъпил е такъв момент, дано завинаги да успея да ги изхвърля от живота си.   

*

Diyana

• 2705
« Отговор #318 -: Май 31, 2010, 01:16:06 pm »
ооооо,ветеранка :clap: :kissd:

Мдаа, от тая година вече мога да се класирам в статистиките - "никога непушил". Според лекарката ми пет години били нужни на организма да заличи всички поражения от цигарите. Ако не са станали необратими, де  :-X
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #319 -: Май 31, 2010, 08:11:06 pm »
Поздравявам всички , които са спрели да пушат и тези, които  :rolleyes:са в процес на спиране - на мен мисълта за спиране м и се вътря доста време , спирала съм ги 2-3- пъти мисля, за най-мн 2 месеца , иначе 10 години ги пуших.Сега нхе пуша - мисля никога вече да не пуша - искам всичко около мен да ухае прекрасно и тялото ми да лъха на здраве - но вие не знаете как започна да се личи че пушех много ... Сега всичко се оправя.
НЕ знаех че днес е този ден - денят против тютюнопушенето - честит да бъде :)
Само исках да питам вече спрелите да пушат - дразнят ли се когато чуят въпрос от някой пушач : "Още ли не пушиш? " - мен изключително много ме дразни , и искам да поразсъждавам, евентуално права ли съм ... так ад а реагирам и какво срещат бившите пушачи в този въпрос : загриженост или съмнение ?!